Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 602
  • 229
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ако я обичаше щеше отдавна да е неин съпруг и дори нямаше да и каже сама да решава.За мен това е мъж на който му е добре да има до себе си девойка дето да му топли леглото и да му слугува защото е малка и се поддава на дресировка.Той живота си го е изживял,почти на 50 е все пак.Ако е искал да се реализира като баща отдавна да го е направил.
А, ако е искал, но не е намерил подходящата за него от която да поиска да има деца? Голям разчет му направи на човека без да го познаваш. Ама то какво ли може да се очаква от някой, който си изписва ник-а по най-нелепия и неграмотен начин /секси лейди принципно се пише по съвсем различен начин от "Sexileidi"/. А и от човек, който нарича децата - ремаркета. Stop

# 91
До sea.sea
Майка ти на 26 ли е била тогава?

# 92
  • София
Само не разбрах защо твърдиш, че да си с доста по-голям партньор е = на провален живот Shocked?! Едното няма общо с другото.
Има общо, разбира се.
Там откъдето той се връща като изживяно, помъдряно, натрупан опит и каквото се сетиш, натам тя тепърва се е запътила.
Той е на години да ѝ бъде баща, а ако е толкова фърст и бест, да не се е намерила достойна за него, жена, едва ли.
Детето му когато влезе в пубертета, той ще е на 60, достопочтенна дядешка възраст.
А, мама ще е в разцвета на годините си, при това обвързала се с чичко от 22 годишна.
ПП.
Както виждам, пак сработва първосигналната реакция- щом някой напише нещо противно на общото мнение, се почват заяждания за името на ника или в случая, как можело да се нарича човешко същество " ремарке", о Боже? Mr. Green
Ами, може- ремаркето е тежестта, която е закачена зад теглещата сила и отговорността за него е изцяло на този, който тегли напред.

# 93
  • София
Не,на 37. Но в случая така се е получило при тях,наистина не сме запознати с подробностите,но според мен има голям шанс човекът наистина да обича авторката и тя да е жената за него (въпреки разликата във възрастта).

# 94
  • София
Авторката има до себе си мъж, с който казва, че се обичат, чакат си детенцето, което мъжът й иска тя да роди, има подкрепата на баща си, както и на приятели. Живет си заедно и се разбират отлично. Не ми прилича да е в посока към дъното ама айде.

# 95
  • София
Виждала съм доста неграмотни мнения, написани от впечатляващи (в добрия смисъл) никове.

Какво толкова се възмущавате на израза "ремарке"? Беше употребено в смисъл на нежелано дете от нежелан партньор, и тя говори за себе си и своето усещане, защо абсолютизирате определението?
Ако не сте чували - мъжете употребяват и израза "крава с теле" като определение за жена с дете.

# 96
  • София
В някой държави пък гледат странно, ако разликата между двамата е малка, но това е друга тема.

В кои?Стана ми интересно.  Laughing

# 97
Грамотно или не не мисля, че е важно в случая.
Аз също съм на мнение, че разликата е голяма, най-вече щом не става дума за "просто секс", а за създаване на поколение.
Не смятам, че е нормално бащата на детето ми да е горе-долу набор на баща ми. Да не говорим, как ще се чувствам ако 15-16 годишното ми дете има 63 годишен баща, който на тези години вече си има своите болежки, вероятно няма да е чак толкова енергичен и т.н.
Но тук идва момента, че всеки гледа от своята камбанария и за всеки различни неща са (не)приемливи, както личи от коментарите Peace

# 98

Не смятам, че е нормално бащата на детето ми да е горе-долу набор на баща ми. Да не говорим, как ще се чувствам ако 15-16 годишното ми дете има 63 годишен баща, който на тези години вече си има своите болежки, вероятно няма да е чак толкова енергичен и т.н.

Зизу, с тази част не съм съгласна. Всеки човек заслужава щастие и ''честта'' да стане родител, било то и на 50 години. Нима хората, които се борят с репродуктивни проблеми, в частност жени 40+, нямат правото да бъдат родители? Смятам за по-важно дали авторката няма да усеща разлика в мирогледа и ако ще в динамиката на ежедневието с въпросния мъж в близките години. Иначе, с останалото съм съгласна - жена на 40 едва ли ще има същите потребности като мъж на 61 години. Или както каза absurt - дядешка възраст.

# 99
  • София
А, може и да не доживее до 63, като гледам какво става с хората около тази възраст.
Тежко решение трябва да вземе, според мен.

# 100
Хората със здравословни проблеми имат болежки и на доста по-млада възраст, така че това не е фактор.

Но все пак, когато тя е на 49 той ще е на 70. За мен това е огромна пропаст.

# 101
  • София
Никакво решение не трябва да взима, защото темата е пързалка.
Отдавна си е намерила друга занимавка.

# 102
  • София
То това стана ясно от самото начало, ама поне да се беше появила да мъцне нещо.

# 103
Олимпия, аз и не карам никой да е съгласен с мен. Това е личното ми мнение все пак Peace
Майка ми, лека й пръст, ме е родила на 35 години и за мен това не е проблем. Нищо против жените на 40+, които искат да стават майки, но те едва ли са с 60+ годишни мъже, които тепърва ще сменят памперси.
Проблема е, че за мен не е нормално да имам дете от мъж, който е на годините на баща ми. Най-малкото ако съм в подобна ситуация ще ми е проблем, когато съученици и познати на детето ми започнат да навлизат в по-"грубите" години и започнат изказванията "Това дядо ти ли е? А къде е баща ти? А защо майка ти не идва с баща ти на тържеството? Ето ги дядовците ти (виждайки бащата и тъста)" и други подобни изказвания. Аз самата съм минала през подобни и в основното училище трудно обяснявах защо родителите ми са доста по-възрастни от тези на останалите и все пак ми е било по-лесно от опитите на съученичка, чиито родители имаха 12-13 години разлика и доста често изпадаше в неловки ситуации и подигравки през първите 2-3 години в училище Peace

Разбира се, отново повтарям, че всеки вижда нещата от своята камбанария. Аз нямам нищо против хора с голяма възрастова разлика, но не бих се поставила в подобна ситуация и не бих родила дете от такъв човек.
Да, ясно е, че темата е пързалка, но ситуацията е доста често срещана Peace

# 104
  • Тра-ла-ла
Това, че детето на 15 години щяло да има дърт баща не мисля, че е голяма болка за умиране. Важното е да има баща...че на днешно време много деца и това нямат.

Общи условия

Активация на акаунт