Голямата разлика във възрастта и проблемите които идват с нея

• 28 604
  • 229
  •   1
Отговори
# 105
  • Насред хаоса
Голямата разлика във възрастта не се приема от обществото.Когато има такава разлика във възрастта в очите на другите има неодобрение.Предизвиква бурни коментари от страна на околните.
Обществото да си гледа работата. Няма работа да си вре гагата в чужд живот и чаршафи. Дай сега да седнем да се гръмнем, че обществото за всяко нещо намира за какво да гледа с неодобрение.
Иначе и аз смятам, че разликата е голяма. Разсъждения, опит, разбирания, всичко се разминава и в един момент това избива някъде.

# 106
Така като гледам, авторката май няма да пише отново. Може би не са ѝ харесали съветите Simple Smile

# 107
  • София
Всеки заслужава да стане родител, но когато съзнателно пренебрегва биологичните си възможности и все го отлага заради по-важни неща - и той ли има същото право, както хората с репродуктивни проблеми? Обикновено такива хора си решават проблема с пари, но не съм склонна да ръкопляскам някому, който се е сетил за дете чак на тази възраст.

# 108
  • София
Всеки заслужава да стане родител, но когато съзнателно пренебрегва биологичните си възможности и все го отлага заради по-важни неща - и той ли има същото право, както хората с репродуктивни проблеми? Обикновено такива хора си решават проблема с пари, но не съм склонна да ръкопляскам някому, който се е сетил за дете чак на тази възраст.

Ако предположим,че темата не е пързалка-ти откъде разбра,че го е отлагал заради по-важни неща?

# 109
  • София
Ако предположим,че темата не е пързалка-ти откъде разбра,че го е отлагал заради по-важни неща?
Дори и темата да е пързалка - ние си говорим на теория, авторката отдавна не влиза, все тая измислено или реално.
На въпроса ти - авторката не споменава мъжът да се е борил с репродуктивни проблеми.

# 110
Сега, като чета отстрани си казвам, че не бих задълбала връзка с толкова по-възрастен мъж, пък каво остава за дете. Но знам ли.. То сърцето само си избира.
Ако този мъж те удовлетворява напълно, като характер и отношение, ако го обичаш и си готова да бъдеш майка-действай. Бих помислила обаче и за материалната страна нещата. Спомена брак, ако оставиш детето и станете семейство. Имайки предвид възрастта му, този брак може ли да подсигури теб и бъдещото ти дете при евентуална загуба на бащата или пък при евентуално превключване към друга дама? Защото и това не е изключено при този тип мъже. Надявам се в теб да е открил така търсената най-накрая, но е добре да си имаш едно на ум, ако ще му ставаш съпруга. Помисли малко и за себе си освен за околните и за него, малко по-егоистично се опитай да погледнеш на нещата за кратко..
Както казва баба ми "Опичай си акъла, да не си трошиш главата".
Ако си истинска ти пижелавам щастие, каквото и да решиш  bouquet

# 111
Имам позната която е женена за мъж с 25 години по-голям от нея.В началото не ми правеше впечатление,но напоследък не е така човека вече е на 50 - 1-2 годинки.Не е привлекателен изобщо,баща ми е много по хубав от него,а е на 55 години май  newsm78 Laughing  Нямат никакво светло бъдеще според мен и някак си се потискам аз като ги гледам.Наясно съм,че когато има любов годините нямат значение,но чак пък толкова...Това си е мое мнение.Към авторката ,ако мисли,че ще и добре след 10 години пак със него нека му роди дете и да си се гледат,но ако не може да си се представи след 10 години с този мъж....Против абортите съм за това няма и да дам такъв съвет,но тя си знае,нека вземе най-правилното решение за себе си. Peace

# 112
Проблемът на по-възрасния е, че може да е с много хубав характер. Обаче с възрастта има все повече "кофти дни", когато човек не е на себе си. Вече не е свеж и ентусиазиран, трябва да полага специални усилия. Ако не полага усилия, с тоя човек може да имаш един-два хубави дни от 10, останалите да има някакви дребни проблеми, които с времето ще дразнят. Дори само това, че не се буди толкова ентусиазиран, колкото по-младия.

# 113
Под "буди се ентусиазиран" сутрешната ерекция ли имаш предвид?

# 114
Не, не съм от партията, дето смята сутрешната ерекция за дар божи и благоволение към жената, като в една друга тема:)

Имам предвид да се събуди и светът да му се вижда пълен с възможности, да ги вижда и да действа. Ако имаш лош ден, нищо не виждаш, съответно се чудиш другият накъде се е засилил, дразни те с ентусиазъм...а младият и ентусиазиран се чуди ти пък защо се влачиш.

Отначало минава за мъдрост това, че не се затичва зад всяка идея, ама след време се вижда, че по принцип му е все по-трудно да се затичва зад идеи. Просто има повече лоши дни, по-трудно преодолява умората. Малко са хората, които могат да се държат в границите, в които са продуктивни и имат минимален брой лоши дни.

# 115
Янечек  Mr. Green

# 116
  • В сърцето на любимия човек
Честно да си призная, около мен познавам повече енергични мъже и жени в зряла възраст (50+ 60+), които спортуват, активни са в социален план и пътуват много повече, отколкото много мои връстници (30+), които са забили в рутината на ежедневието.

# 117
  • София - Рим и обратно
Моя много близка приятелка е вече 18 години с мъжа си - 22 години по-възрастен от нея. Имат две прекрасни деца - на 16 и 8 години. Щастливи са, наистина. Той има един предишен брак и син, почти колкото нея, с когото не се разбират и двамата, той просто не можа да я приеме. Нейните родители подходиха с много мъдрост и разбиране, особено щом разбраха, че ще имат внуче. Към момента са в идеални отношения, подкрепят се и живеят  в един двор със залепени къщи. Просто това беше човекът за нея, независимо от разликата във възрастта и всички условности.
Съветът ми е - роди детето си и се радвай на мъжа си и семейството си. Никой няма да живее твоя живот - нито майка ти, нито комшиите.

П.П. И да, буди се ентусиазиран все още, по-често от нея даже hahaha.

# 118
Божке, какви мрънкалници и темерути познавам на по 30 години, предполагам, че и на 18 не са се будили с ентусиазъм.

# 119
  • София
Божке, какви мрънкалници и темерути познавам на по 30 години, предполагам, че и на 18 не са се будили с ентусиазъм.
Ако авторката е такава, а мъжът е деен и ентусиаст, и за двамата ще бъде удобно - неговият ентусиазъм неминуемо ща намалее с годините, нейният покрай него може да се повиши, докато се срещнат някъде

Общи условия

Активация на акаунт