Страсти в Тоскана - 2 част

• 88 977
  • 495
  •   1
Отговори
# 90
Отговарям на въпросите поред:

Скрит текст:
Засега поне изглежда, че Изабела няма  нищо общо със сектата. Не знам дали членовете се упояват с нещо, но сега и аз си спомних, че имаше някакво шишенце с течност при Вероника. Със сигурност "червената вещица", както се изрази Ева, е бил някой от сектата. Каква им е целта още не е ясно, но вероятно и те се борят да докопат богатството на Гори.

Ливия е мъртва. Засега изглежда сигурно, но в този сериал никога не се знае, нали? Нови герои не съм забелязала да са се явили.

# 91
  • Пловдив
Скрит текст:
Момичета, може ли да ми припомните как/кой е отвлекъл Ливия. Последно за нея си спомням, че бутна Елена от покрива на имение Монфорте и после? Много се радвам за Тесса и Руджеро. Сега ако си пусне и брада и ще е екстра.
Радвам се също, че Елена не е останала инвалид(поне в преразказите не прочетох това). Значи А&А са простреляни. Но живи или още не е ясно? Как стана ясно коя и къде е майката на Давиде? Интересно защо не е убита, а я държат в лудница, нали и тя е Гори. Мислих, че целта е да бъдат убити всички Гори за да няма наследници. Ливия да си беше стояла в затвора, поне щеше да е жива. Нищо ли не дадоха повече за колата на Едоардо и трупа в нея? А, приятелката му защо си мълчи, а не разкаже всичко, което знае за миналото на Едуардо на Алесандро и на полицията. Тя, може и да не е свързана със сектата, но пак е съмнителна.
Изнинявам се за смесицата от въпроси и разсъждения по филма, но като не съм го видяла с очите си и ми е трудно да навържа много неща.

Подписах петицията. А, БТВ дали изобщо знаят за съществуването й? До кога ще се събират подписи? Не съм на ясно как се процедира с он-лайн петициите.

# 92
Скрит текст:
Момичета, може ли да ми припомните как/кой е отвлекъл Ливия. Последно за нея си спомням, че бутна Елена от покрива на имение Монфорте и после? Много се радвам за Тесса и Руджеро. Сега ако си пусне и брада и ще е екстра.
Радвам се също, че Елена не е останала инвалид(поне в преразказите не прочетох това). Значи А&А са простреляни. Но живи или още не е ясно? Как стана ясно коя и къде е майката на Давиде? Интересно защо не е убита, а я държат в лудница, нали и тя е Гори. Мислих, че целта е да бъдат убити всички Гори за да няма наследници. Ливия да си беше стояла в затвора, поне щеше да е жива. Нищо ли не дадоха повече за колата на Едоардо и трупа в нея? А, приятелката му защо си мълчи, а не разкаже всичко, което знае за миналото на Едуардо на Алесандро и на полицията. Тя, може и да не е свързана със сектата, но пак е съмнителна.
Изнинявам се за смесицата от въпроси и разсъждения по филма, но като не съм го видяла с очите си и ми е трудно да навържа много неща.

Подписах петицията. А, БТВ дали изобщо знаят за съществуването й? До кога ще се събират подписи? Не съм на ясно как се процедира с он-лайн петициите.

Не знам как стои въпросът с петицията. Относно другото
Скрит текст:
и Едуардо, и майка му бяха отвлечени от едни същи хора с черен джип (това мисля, че беше в последния излъчен по телевизията епизод). После се разбра, че са хора на Ферентино. A&A дали са живи ще разбера като гледам следващия епизод, сега още не знам. Не успях да разбера как точно откриха майката на Давиде. Нали не съм на "ти" с италианския, често не разбирам какво точно казват и какво пише в документите, които показват. Засега не са дали нищо повече за колата на Едуардо, само това, че вече я няма там, където той я намери.

Ето го и десети епизод:
Скрит текст:
Аурора е мъртва. На службата в църквата Алесандро обвинява психиатъра пред всички.  Едуардо приема тежко новината за смъртта на Аурора. Марсия вече не вярва на психиатъра. Руджеро и Амина намират в дома на Ферентино целия запис от деня на сватбата, на който се вижда, че Руджеро не е убил Ливия. Вижда се как някой я застрелва, но е заснета само ръката му. Това обаче е достатъчно за Руджеро да познае, че стрелецът не е Ферентино. Теса тъгува сама в имението Камерана и Масимо я убеждава да се разходи с него. Води я при Марсия и Теса му благодари. Руджеро е в параклиса с гробовете на Роза и Аурора. На излизане към него върви Теса и се радва да го види, но той продължава да върви към пътя. Идват Антонио и Амина с полицейска кола и го отвеждат. Марсия е на път да разкрие престъпленията на психиатъра, той се опитва да я убие, Алесандро я спасява. На сутринта намират психиатъра обесен на едно дърво. Предполагат, че е самоубийство. Руджеро се прибира у дома, оневинен за убийството на Ливия. Обажда се на Филипо и го моли да се грижи добре за Виола (двамата живеят заедно).

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 11:04 от bell_87

# 93
Привет! Благодаря на Бел за преразказа на оставащите серии в скрити.  bouquet Аз бях чела кратко резюме на сезоните досега в италианската уикипедия с превод на български. Пред вид финала на трети сезон за мен сериала приключва до тук. Жалко,че БТВ прекъснаха излъчването на сериала. Може би ще излъчат останалата част заедно със следващия сезон, когато бъде излъчен и закупен. Сериалът е описан в италианската уикипедия като драма, трилър.
Скрит текст:
Аурора Гори, главният дразнител явно в сериала, е убита. За мен с нейното убийство историята приключва. Няма кой да дразни всички бивши и настоящи любовници на Алесандро и Едуардо, а също и всички, претендиращи за земите на Гори. Дали сектата ще насочи отмъщението си и към малката Ева и как ще продължи живота на Алесандро след смъртта на Аурора, слабо ме интересува. Поне сега така мисля. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 11:24 от Vali_N

# 94
Може би ще излъчат останалата част заедно със следващия сезон, когато бъде излъчен и закупен.
И аз така мисля.
Скрит текст:
И на мен ми е трудно да си представя сериала без Аурора, но все пак ще догледам сезона и ще видя какви са ги забъркали сценаристите.

Единадесети епизод:
Скрит текст:
Алесандро не е убеден, че психиатърът е убил Аурора, и иска да намери истинския убиец. Явяват се двама  нови герои. Едната е Клариса, която идва от Рим. Баща й, който е имал нещо общо със семейство Гори, е бил убит. В началото Алесандро не й се доверява, но постепенно стават екип в разследването на смъртта на Аурора. Заедно с Едуардо намират рисунка, на която е изобразен един от ритуалите на сектата. Другият нов е Раниери, любовник на Вероника, който явно е свързан със сектата. Марсия напуска града. Руджеро се затваря в себе си след смъртта на Аурора и отношенията му с Теса са обтегнати. Епископът и Раниери създават фондация (която вероятно ще прикрива нещо друго). Лоренцо разбира, че Лаура има син, и го приема. Казва й, че я обича и че тя трябва да му има доверие. Теса се чувства самотна и търси утеха при Масимо. Той обаче й казва, че я обича и ще бъде с нея само ако и тя го обича, а не като заместител на Руджеро. Раниери и чичото на Сара явно се познават от преди. Раниери отива при него и го заплашва.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 13:41 от bell_87

# 95
От фейсбук страницата на сериала казаха, че утре ще предават петицията на Антон Хекимян.

# 96
Дванадесети епизод:

Скрит текст:
Алесандро разбира, че бащата на Клариса е познавал родителите на Роза Гори в Арецо, където са живели. После той, Клариса, Матео и Сара откриват, че чичото на Сара е бил полицай също в Арецо. В това време той, облечен в униформата си, е край езерото. Към него наближава фигура в червено (Раниери) с пистолет в ръката и го убива. Масимо заминава извън града по работа и Теса пожелава да отиде с него. Преспиват заедно в един хотел.  Едуардо открива, че начело на сектата е епископът. Руджеро разбира същото от Ферентино, след като го притиска. Заедно с Алесандро и Едуардо решава да разкрие цялата истина и да накажат виновните за смъртта на Аурора. Руджеро и Алесандро разиграват сцена пред епископа. Алесандро го напада, а Руджеро го защитава. Целта е Руджеро да спечели доверието му и в даден момент епископът сам да се издаде. Лоренцо е щастлив с Лаура и сина й, но тя му казва, че иска да се разделят и да замине сама с детето. За отмъщение той отива при Матео и му казва, че има син. Следва кавга между Матео и Лаура. Руджеро открадва от манастира документи, свързани с психиатъра. От тях става ясно, че повечето му пациенти са били богати. Парите, които си е присвоил, сега са във фондацията. Следва събитие, свързано с фондацията. Присъстват и репортери. Руджеро е нещо като почетен гост. Когато епископът му дава думата, той заявява, че тази организация е параван за изнудване и убийства. Алесандро и Клариса раздават на всички присъстващи копия от уличаващите документи. В разговор между двамата се разбира, че Раниери е син на епископа. Бащата се самоубива, а в предсмъртното си писмо се признава за виновен за убийствата на съдията, на психиатъра и на Аурора.

И тринадесети епизод:
Скрит текст:
Рисунката, която Алесндро, Едуардо и Клариса намират, се оказва фрагмент от друга, по-голяма. Разбират, че фрагментите са били разпределени между бащата на Клариса, чичото на Сара и дядото на Давиде. Заедно образуват нещо като карта към богатството на Гори и Раниери ги иска за себе си. Руджеро помага на майката игуменка, която беше прогонена от манастира, да се върне. В замяна тя му казва, че Вероника е била съучастница на епископа. Прибира се у дома, Теса се държи резервирано с него. Антонио намира списък с имената на членовете на сектата, сред тях е и Елена. Казва й, че я е разкрил. Тя твърди, че всичко й е било отнето и е искала да си върне дома си, имението Монфорте. Антонио подава оставка, защото иначе трябва да предаде Елена на полицията, а не може, понеже я обича. Двамата се разделят. Едуардо разбира, че Раниери е роден от връзката на епископа с майката на Роза Гори. Руджеро организира празненство в дома си, на което разбира за случилото се между Масимо и Теса от начина, по който двамата се гледат. Предлага Теса да реши с кого от тях иска да бъде, но вместо това тя избира да напусне и двамата. Лаура заминава със сина си. В ума на Едуардо изниква спомен, че е участвал в отвличането на Аурора, за да се добере до богатството на Гори, над което би имал права като неин законен съпруг. Изабела потвърждава.  

И един коментар от мен:
Скрит текст:
Разривът между Теса и Руджеро дойде след смъртта на Аурора. Веднъж Теса каза на Масимо, че харесва хора, които се чувстват добре в собствената си компания, но самата тя не е от тях. Явно очакваше с Руджеро да споделят мъката от загубата на Аурора, но той предпочете да се отдръпне и да скърби в усамотение. Тогава тя потърси компанията на Масимо. Руджеро определено много обича Теса, тя също го обича, но в това отношение са много различни и това пречи на връзката им. В случая разбирам Теса (наистина самотата е гадно нещо), но още повече разбирам Руджеро. Аз съм от хората, които са склонни да се затварят в себе си. Наричали са ме "студена" и "саможива". Истината е, че ми е трудно да говоря за чувствата си и определено не ми допада идеята да плача пред когото и да било. Затова се е случвало да ме смятат за коравосърдечна. Когато нещо ме измъчва, предпочитам да си страдам сама. Наясно съм, че понякога това може да е тежко за околните, но е част от мен, която не мога нито да залича, нито да променя. Така че повече симпатизирам на Руджеро, защото неговият образ е по-близък до самата мен.

Довечера, ако всичко ми върви по план, ще изгледам и ще ви разкажа финала на сезона.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 13:44 от bell_87

# 97
  • Пловдив
Белл, благодаря ти, че не се отказваш! Безценна си!   Hug

Скрит текст:
Все се надявам да се окаже, че Аурора е жива и целия театър с инсценираната й смърт е организиран от най-бризките й хора за да я предпазят. Яд, ме е, че връзката на Тесса и Руджеро не върви. Руджеро го разбирам. Той е мъжкар и му е противоестествено да показва болка. Точно заради това е казал на Тесса да избира с кой иска да бъде, вместо да я напада и обвинява (коментирам разказа на Белл и ако се окаже, че такива все пак е имало това няма да промени мнението ми за Руджеро, че е мъжкар). Жалко и за Антонио и Елена - бяха страхотна двойка. Жалко най-вече, че в края на филма "страстите" са все повече с горчив привкус.

# 98
Белл, благодаря ти, че не се отказваш! Безценна си!   Hug

Скрит текст:
Все се надявам да се окаже, че Аурора е жива и целия театър с инсценираната й смърт е организиран от най-бризките й хора за да я предпазят. Яд, ме е, че връзката на Тесса и Руджеро не върви. Руджеро го разбирам. Той е мъжкар и му е противоестествено да показва болка. Точно заради това е казал на Тесса да избира с кой иска да бъде, вместо да я напада и обвинява (коментирам разказа на Белл и ако се окаже, че такива все пак е имало това няма да промени мнението ми за Руджеро, че е мъжкар). Жалко и за Антонио и Елена - бяха страхотна двойка. Жалко най-вече, че в края на филма "страстите" са все повече с горчив привкус.
Hug
Ама как ще се отказвам, аз съм такъв голям инат!  Laughing  Пък и малко остана, само един епизод. Ако доживеем да ги пуснат по телевизията  Praynig, пак ще си ги гледам, разбира се, хем да видя колко всъщност съм разбрала от оригиналните епизоди.
Скрит текст:
И мен ме е яд за тези две двойки, които толкова харесвах. Знаеш ли, четох, че зрителите в Италия били много разочаровани от случващото се между Теса и Руджеро, затова от екипа на сериала обещават "голяма вероятност" за щастлив край в четвърти сезон, който снимат сега.

Между другото, радвам се, че се включи в темата днес. Беше ми някак странно цял ден да съм сама тук. Даже по едно време започнах да се плаша, че всички сте отишли някъде да празнувате 9 септември без мен.  Joy

И така... Големият финал! Четиринадесети епизод:
Скрит текст:
Едуардо и Раниери стават екип в търсене на богатството на Гори. Отвличат Клариса, защото тя има на тялото си татуировка с фрагмент от рисунката. Алесандро подозира, че именно Раниери е отвлякъл Клариса и моли Руджеро за помощ. Двамата отиват в манастира да търсят Вероника, но разбират, че тя също е изчезнала. Раниери и Едуардо излизат, като преди това запалват пожар в стаята, в която лежи упоената Клариса. Алесандро и Руджеро спасяват и нея, и Вероника (Раниери я е държал затворена, защото тя знае много за него). Лоренцо разбира, че Руджеро е помогнал на Лаура да замине, и се опитва да го убие. Масимо го спасява. Едуардо, Раниери и Изабела намират съкровището на Гори, скрито в църквата на Вила Алба. Едуардо убива Раниери. Теса напуска имението Камерана. Лоренцо убеждава брат си, който иска да напусне Вила Алба, да остане и да се съюзят срещу общия си враг – Руджеро. Едуардо и Изабела решават да се оженят. Алесандро разбира, че Изабела е застреляла Аурора, и заплашва да я убие в деня на сватбата. Едуардо се сбива с брат си и двамата с Изабела бягат. Тя признава, че наистина го е направила. В документите, които Аурора е взела онази нощ, е имало доказателства за вината на Едуардо. За да го защити, а и от ревност, Изабела е убила Аурора. Едуардо си спомня със сигурност, че той е отвлякъл Аурора и Давиде (и е убил жената Гори, чийто труп намериха в началото, но така и не разбрах откъде се е взела тя). Искал е да се отърве от всички живи Гори (с изключение на Аурора, която обича), за да вземе богатството им като съпруг на Аурора. След това е катастрофирал и си е изгубил паметта. Убива Изабела като отмъщение за убийството на Аурора, но го представя за инцидент. Напуска Вила Алба с Вероника. Алесандро заедно с Теса и Марсия, която се е върнала, отварят отново Прима Луче с намерението да правят вино в памет на Аурора. Руджеро отива при Теса в Прима Луче. Не му отваря и се гледат през решетките на вратата. Тя казва „Такава е съдбата ни”, но той отговаря „Не вярвам в съдбата, а в последствията от изборите, които правим”. Разделят се с усещането, че има надежда връзката им да оцелее.
Извън скрития текст ще ви споделя, че във всички епизоди до края...Руджеро е все без брада. Дано в четвърти сезон тази грешка да се поправи. Не че ще го върна, ако е без брада Wink, но с нея е още по-хубав. И определено ми харесва как Лука Уорд играе ролята, гледах го с удоволствие. Не само хубав мъж, а и добър актьор. А нетипичното за Италия фамилно име идвало от дядо му, който бил американец.

Лека вечер на всички и до скоро!

Последна редакция: сб, 10 сеп 2016, 08:21 от bell_87

# 99
  • Сливен
Бел, и аз ти благодаря за разказите  Hug
Дано наистина да дадат по някое време епизодите докрай и тогава миля да коментирам.

# 100
  • Пловдив
Ех, Белл, ако знаеш как ме разсмя поста ти (извън преразказа за серията). Днес цял ден си спомнях какви манифестации правехме всяка година на днешния ден. Правихме репетиции в училище, на които всички се радвахме защото не учихме. Не знам за вас, мили мами, но за мен тази дата значи нещо (не съм комунистка). Дали е носталгия по ученическите години или просто навик. Мисля, че не трябва да се забравя историята - за хубаво и за лошо! Тя е миналото ни! Хората са мислили по друг начин, имали са идеали, макар днес те да изглеждат странно. А, днешните идеали на младото поколение как ли ще хизглеждат след 100 години (айде, сега ръцете горееее, не ви виждааам, опс-са, опс-са).

Жалко, че надеждите ми за Аурора не се оправдаха. И из искам да виждам Руджеро с брада.  И нищо ли не стана ясно за сектата с червени  мантии (или аз пропуснах тази част)? Исках да видя друг финал - любов и страст. Защо са му сложили такова заглавие, като гледаме мистерии и психо-сцени.
Момичета, моля ви не спирайте да пишете тук от време на време. Не се знае кога ще гледаме остатъка от филма. Наистина се радвам, че споделих всеки епизод във вашата компания! И се надявам да се съберем пак в продължението!
 Hug Heart Eyes bouquet

# 101

И нищо ли не стана ясно за сектата с червени  мантии (или аз пропуснах тази част)?
Скрит текст:
Доколкото разбрах, червените мантии са били секта, създадена от епископа (неясно с каква цел точно, поне за мен). По-късно синът му Раниери ги използва, за да се добере до богатството на Гори, което смята, че му принадлежи, понеже е (незаконен) син на Ариана Гори.

А Руджеро го сънувах тази нощ...с брада Laughing.

# 102
bell, благодаря много за разказите  Simple Smile
Скрит текст:

Какво става с Виола, стабилизира ли се поне малко? Успешна ли е връзката й с Филипо?

# 103

Скрит текст:

Какво става с Виола, стабилизира ли се поне малко? Успешна ли е връзката й с Филипо?
Скрит текст:
Двамата са щастливи заедно. Филипо има положително влияние върху Виола. Руджеро вижда това и одобрява връзката им.

# 104
И аз съм отново на линия  Hug. Не успях да гледам последния епизод в петък - гледах последните 20 минути само  Confused, но не мисля, че съм изпуснала нещо кой знае какво. Благодаря ти Белл за скритите текстове - аз съм от тия дето не са ги чели  Laughing.
Единственото, което ме интересува е какво се случва с Елена  Rolling Eyes?

Общи условия

Активация на акаунт