Рибно предястие бих направила, ако цялата вечер е тематично рибна, но този път ще се придържам към месни специалитети. А за грилованите зеленчуци - чистосърдечно си признавам, че не се справям с тях, а когато са и изстинали, дори не ми харесват на вкус. С печенето във фурната съм доста по-чевръста.
Иначе като поредица на сервирането, виждам го така: когато гостите пристигат, на масата са купите със салата и предястията на подноси. Всеки има чиния, в която може да си сложи от което по колкото иска; щом се поизядат, се донася основното (примерно на поднос) и тези, които искат, могат да преминат към него; купите от салата се заменят с гарнитури, мезенца и ядки; À la fin, торта-порта.
Децата ще хапват на друга маса, all inclusive.
По принцип, към масата пристъпваме, след като всички гости са пристигнали (стига някои да не закъсняват извънредно много). Би било добре, ако има и пауза преди десерта, за да не дотежи всичко накуп.
Грозденца със сиренца - едва ли ще бъде възприето, а и сиренето присъства силно в кейка.