Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 103 046
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
  • София
И аз тъкмо щях да кажа, че и моето впечатление за Хунджев е такова - работи предимно с традиционните брекети с лигатури. Също така ми направи впечатление, че и той е от тези ортодонти, които не правят предварителен анализ, което не ми допадна и на мен.
Иначе преди време съм писала за Д-р Куюмджиева - аз много я харесах и щях да съм при нея, но аз пък точно обратното - не исках Деймън.
И за това съм писала по-нагоре, затова накратко - аз съм при Д-р Моллова от 6 месеца, много съм доволна, според мен е страхотна. Само да вметна, че успя да ми сложи долните брекети на ужасно кривите долни зъби и доста дълбоката ми захапка така, че да не се налага да слага подложки, за което съм й много благодарна Simple Smile

# 31
  • София
Аз също съм доволна от резултата до тук. Имах съвкупност от проблеми - ретинирани зъби, кръстосана и дълбока захапка, тясна челюст... Но ето, година и малко след началото, нещата са почти готови. Без диагностики, без нищо. В момента нося ластици за донапасване. И така.

# 32
  • София
И аз тъкмо щях да кажа, че и моето впечатление за Хунджев е такова - работи предимно с традиционните брекети с лигатури. Също така ми направи впечатление, че и той е от тези ортодонти, които не правят предварителен анализ, което не ми допадна и на мен.
Иначе преди време съм писала за Д-р Куюмджиева - аз много я харесах и щях да съм при нея, но аз пък точно обратното - не исках Деймън.
И за това съм писала по-нагоре, затова накратко - аз съм при Д-р Моллова от 6 месеца, много съм доволна, според мен е страхотна. Само да вметна, че успя да ми сложи долните брекети на ужасно кривите долни зъби и доста дълбоката ми захапка така, че да не се налага да слага подложки, за което съм й много благодарна Simple Smile

rozzzi, може ли да споделиш защо не си искала Деймиън? Аз като цяло се колебая между тях или сапфирени. Деймиън са самолигиращи, но са метални на долната челюст, а и дъгата е метална, но пък прозрачните се оцветяват. От друга страна сапфирените са прозрачни на двете челюсти, но мисля че не са самолигиращи?  newsm78

# 33
  • София
Да, сапфирените не са самолигиращи - имат лигатури (прозрачни), които всъщност се оцветяват, не брекетите.  Те се сменят на всяко посещение, така че реално са малко по-видими (жълтеникави, кафеникави) в последната седмица преди посещение. Д-р Моллова работи и с бели дъги, така че естетиката е наистина пълна. А аз всъщност единствено заради това не исках Damon, тъй като тази система няма вариант всичко да е прозрачно - винаги има метална дъга и не всички брекети може да са керамични, някои трябва да са метални.
При все това има много хора с метални брекети, на които това не им пречи хич, така че ти трябва да прецениш доколко е важно това за теб.

# 34
Кои са най-добрите, д-р Моллова, д-р Хунджев, д-р Куюмджиева?

# 35
  • София
Има и други добри ортодонти, разбира се - аз бих добавила Клиника Валор - според мен са много добри, но са ужасно скъпи (двойно).

# 36
Момичета, а може ли да споделите конкретни цени. Аз искам да слагам само на горната челюст тъй като с долните нямам никакви проблеми, та се надявам да се подредят нащета така, както съм ги намислила. Иначе за Куюмджиева, намерих информация в нета, че кабинета й се намира в близост до двореца на децата, дали е актуална тази информация и ако някой разполага с актуален нейн телефон ще се радвам да ги сподели. Simple Smile

# 37
Момичета, а може ли да споделите конкретни цени. Аз искам да слагам само на горната челюст тъй като с долните нямам никакви проблеми, та се надявам да се подредят нащета така, както съм ги намислила. Иначе за Куюмджиева, намерих информация в нета, че кабинета й се намира в близост до двореца на децата, дали е актуална тази информация и ако някой разполага с актуален нейн телефон ще се радвам да ги сподели. Simple Smile

Повечето ОД не биха се навили да ти сложат само отгоре, защото реално ако горе ти наместят зъбите, те няма да съвпадат с тези долу - дъвкателните повърхности ще им се разместят. За това и до колкото съм запозната аз почти винаги, дори да няма нужда, се слагат и горе и долу.
Аз съм потресена като чуя за някакви периоди от сорта на 4-5 години  Shocked моите ги носих има няма 9 месеца...

# 38
  • Sofia
Иначе за Куюмджиева, намерих информация в нета, че кабинета й се намира в близост до двореца на децата, дали е актуална тази информация и ако някой разполага с актуален нейн телефон ще се радвам да ги сподели. Simple Smile
Да, в този район е. Преценката на кои челюсти се слагат брекетите зависи от преценката на ортодонта, но още от сега да те подготвя психически, че НАЙ-вероятно ще трябва да се сложат брекети и на долната челюст, дори и да ти се струва, че няма причина. При всички положения, контактните повърхности ще трябва да се напаснат, така, че двете челюсти да работят в синергия.

П.п. На момичетата оставам да отговорят за цените  Joy bouquet

# 39
Здравейте! Днес ходих на преглед при ОД, тъй като в момента нося ластици за оправяне на оклузията, леко ми изпили дъвкателната повърхност на зъбите. Има ли някой друг от вас, на който да му се е случвало? Много силно се надявам да се получват нещата, защото в момента дъвкателния процес е доста труден.

# 40
Здравейте. Тази сутрин бях на преглед при д-р Куюмджиева. Както и някои съфорумници предпоможиха, няма да може да постави брекетите само на горна челюст т.к. ще се наложи да нося ластици за измествне на горната и те трябва да се закачат за нещо. Обясни ми, че дори и да не изменя позициите на долните зъби, брекети ще трябва да им сложи. Иначе ми каза, че лечението ще продължи една година без вадене на зъби и ще струва 2700лв за метални, като на първите 6 зъба ще са деймън бели. А за изцяло метални 2200. Мисля да се спра на първия вариант, но се двоумя дали да не потърся още едно мнение за поставяне само в горната част, въпреки че се съмнявам да ме огрее. Как ви се струват цените, които ми каза? Нормални ли са на фона на останалите. Аз много се зарадвах, че ще трае само година и няма да се налага да се вадят зъби.

# 41
Може и да намериш някой, който ще ти сложи брекети само на горната челюст, както желаеш, за да ти вземе парите (знам такъв случай с моя колежка), но дали това ще е в твоя полза - съмнявам се.

# 42
Ако ми предложат да сложат брекети само на горната челюст (и при мен проблемите бяха там), аз лично не бих се съгласила. Положението на зъбите зависи и от двете челюсти - ако се размества горната, се размества и долната и с брекетите е добре да се наредят и двете заедно.

# 43
Изчетох цялата тема и се породиха колебания за още едно мнение и то да е на д-р Моллова. Някой който има мнение от двете а именно Моллова и Куюмджиева може ли да ми каже при коя цените са по изгодни, защото търся по евтиния вариант, нямам много излишни възможности. Благодаря.

# 44
Здравейте, може ли актуални координати на др.Куюмджиева?В нета излизат няколко адреса.Благодаря.
(става въпрос за дете на 14г.)

Общи условия

Активация на акаунт