Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 104 451
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
Аз запазих час на този номер 0887 510 704.

# 46
Актуален адрес на Керанова има ли някой!  Този на цар Освободител 14 ли е?

# 47
Аз запазих час на този номер 0887 510 704.
Благодаря, а къде се намира кабинетът?

# 48
На Позитано близо е до Двореца на децата. Тя ще ти каже точния адрес по тел. Не запомних точния номер.

# 49
Запис,така и не разбрах,че има нова тема  Laughing
При мен нещата са добре,ОД каза,че иска да постоя още с брекетите,така че най-вероятно след нова година ще ги махаме.Но важното е крайният резултат  Grinning

# 50
Здравейте, аз си сложих моите брекети средата на юни 2016 при д-р Брезелиева в Чирпан. Много съм доволна! За 3 месеца и половина има огромна разлика. На горната Челюст сложихме изцяло бели, а на долната на предните 6 зъба са бели, а на другите метални. Излязоха ми около 2000 лв. Не знам как да прикача снимка, ако някой ми обясни как ще кача разликата. Не се наложи вадене на зъби! Препоръчвам!

# 51
# 52
На Позитано близо е до Двореца на децата. Тя ще ти каже точния адрес по тел. Не запомних точния номер.
Сърдечно благодаря!:)

# 53
  • София
Здравейте на всички  Party

Аз съм се ориентирала към Деймиън и наскоро посетих доктор Куюмджиева, която ми направи доста добро впечтление. Каза ми, че вадене на зъби не се налага, което за мен е доста важно (да се надяваме, че крайният резултат няма да е разочароващ с всички зъби  Grinning !)  Praynig Също така ми каза по-малко време за носене, което ме учуди, въпреки че Деймиън оправят зъбите за по-кратно време (така се твърди, но реално не знам дали е така). Хора с опит моля споделяйте.

Ще ви помоля, който е бил при д-р Куюмджиева да сподели крайни резулти и да изкаже мнение за нея. Знам, че много е изписано по старите теми, и именно заради това се спрях на нея, но все пак ми е доста интересно да видя резултати на нейни пациенти и дали найстина някой е постигнал по-бързи резултати с Деймиън, отколкото с брекети с лигатури (на базата на консултации с други ОД).

Абстрактна, ти за какъв тип брекети цитираш цените при д-р Куюмджиева - Деймиън или сапфирени/метални?

Лека вечер на всички,

Peace Peace

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 20:44 от Blueberry muffin

# 54
За деймън. Куюмджиева работи само с тях. И на мен ми обяви доста кратък период на лечение не знам дали е реален или е трик за привличане на "абонати" но аз се спрях на нея, не ми се обикаля, каквото стане. А на теб какви цени ти каза?

# 55
По-бързо с деймиън е да, но става дума за 1-2 месеца максимум да може да се забърза. По-рядко има нужда да се ходи при ортодонта да ги нагласява, но начинът на действие на всички брекети е еднакъв - няма как да преместят и наместят зъбите по-бързо.

# 56
Здравейте!
Някой може ли да ми пише д-р Грашкина с кой специалист по УНГ от Пловдив работи? Трябва дъщеря ми да мине и през този специалист, но не запомних името.  Embarassed

# 57
Привет. Hug Отдавна не съм писала тук. Ще напиша кратко какво е при мен положението и защо пиша.
Оказа се, че съм с 2 кучешки млечни горни зъба и си живея така. Mr. Green Постоянните са тип "полегнала е Тодора" - полегнали са здраво в костта, според ортодонтите в доста неизгодно положение. Обиколила съм доста ортодонти + хирурзи за мнения и общото е, че са повече рисковете, ако тръгне да се прави нещо (засягане на корени на здрави зъби и тн.), отколкото ако се оставят така. За придърпване към зъбната редица не дават гаранции (я тръгнат, я не от това си положение) и общо взето голям период за лечение - 3-4 г., в случай, че реша такова. С две думи - не се наемат, не дават гаранции, повече рискове. Живот и здраве карам с млечните и ако паднат някога, слагам мост. Ако постоянните започнат да правят някакви проблем (за сега няма такива, да чукна на дърво) - хирургично отстраняване.
От този случай насам обръщам все по-голям внимание на положението и нареждането на зъбите си. Та, имам едно леко застъпване на долните първи и втори зъб. Като казвам леко застъпване, имам предвид 2-3 милиметра.
Като гледам втората снимка на Gergana Angelova е нещо такова като при нея. Отново ходих на ортодонт по този въпрос. Казаха ми, че няма проблем, с брекети ще се наместят, но ми препоръчаха ваденето на мъдреците (най-вероятно от тях се получава това леко струпване и застъпване). Учуди ме, че ми дават година и месец, два време за лечение с Деймън брекети. (Мислех, че за такова малко застъпване ще са няколко месеца  ooooh!). Пиша в темата, провокирана от предишните мнения относно това, че като се слагат долу брекети, се слагат и горе. Да, така ми каза и ортодонтка, че се правят успоредно и горе и долу, но в моя случай, понеже за горе няма да се предприема нищо, ми обясни, че няма проблем да сложа само долу. Crazy Та, според вас дали ще е проблем? Прочетох подобни мнения в темата и затова реших да се допитам. Аз съм абсолютна съгласна с тях, а и самата жена ми го каза, но явно при мен няма как да стане. Аз си мисля, че като се наредят зъбите, преместването ще е с въпросите 2-3 милиметра и няма да окаже някакво голямо значение за горната редица.
Положението на зъбите зависи и от двете челюсти - ако се размества горната, се размества и долната и с брекетите е добре да се наредят и двете заедно.
И още 2 въпросчета:
- Според вас срокът от година и малко реален ли е за такова малко разместване с Деймън?
- По принцип, ако се вадят мъдреци, зъбите с времето не се ли разреждат? (без слагане на брекети става дума) Rolling Eyes
Така или иначе ще се консултирам и на друго място, но исках да видя и други мнения. Благодаря предварително на всички отзовали се и споделили мнение. Hug bouquet

# 58
..::V.I.P::.. , на колко години си?

# 59

Общи условия

Активация на акаунт