Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 103 057
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Здравейте!Аз съм една дъртофела и
Прекалено си самокритична, вероятно и с ниско самочувствие. За това и получаваш паника поради страх от създаването на още повече комплекси. Хората харесват и оценяват другите хора които влагат усилие за да подобрят здравето и състоянието на зъбите си. Съответно имаш всички причини да си горда с това, че се лекуваш и искаш нещата да станат по-добре.
Аз лично не понасям хора с ниска зъбна хигиена, развалени зъби, лош дъх и такива изпитващи страх от зъболекар Simple Smile
Слагай каквито искаш брекети, но при повечето хора спира да им пука изобщо, след няколко месеца. Точно обратното, започват да се усмихват много по-широко и да си показват беркетите  Joy И е съвсем логично - няколко месеца по-късно вече се вижда подобрение в подреждането и малко или много искаш да покажеш на всички колко по-хубави зъби имаш  Laughing

# 661
Подкрепям горното изказване. И аз имам доста ниско самочувствие, и то при положение, че никога не съм страдала от липса на внимание (което вместо да ме радва, още повече притеснява). И аз сложих брекети преди седмица и съм сигурна, че се свиква и както казва Юлиян, когато видиш подобрението, вече не те притесняват. Това, че си ги сложила показва желание за промяна!  Помисли си, колко е хубаво, че си ги сложила, не се ли чудиш защо не си го направила по-рано? Радвай се, и ако имаш финансовата възможност да прежалиш сумата за тези, които носиш и да сложиш от другите, и мислиш,  че ще се чувстваш по-добре, направи го! Успех!!!

# 662
  • Варна
wildBee, със сигурност не са еднакви. Факт е, че материалът е различен, но тук има и факторът ортодонт. Повечето предпочитат да работят с определен вид и това си е фактор. Вярно е, че има случаи, в които припоръчват определп тип, но това не изключва поставянето на други и най-вече да се вземе под внимание причината за препоръка.
Аз самата имам два ретинирани зъба, които тепърва ще се вадят с брекети, което си е голямо дърпане и думите, които чух бяха "Избери си, които ти харесват и тези, с които ще се чувстваш най-добре. За мен е абсолютно без значение с кои ще си свърша работата"

Всеки трябра да има доверие на ортодонта си и едва ли с липса на такова ще се подложи на лечение при определения, но и нека правим разлика между предпочитания и належащ начин без право на избор.

Каквито и да са брекетите ще се виждат независимо от цвета им, освен лингвалните.

# 663
Официално от днес съм без брекети. Резултатът надмина очакванията ми. Бих качила снимки, ако знаех как.

# 664
Julian, благодаря! Хареса ми твоят отговор.
Всъщност дори мечтаех да нося брекети и мислех,че е без значение за мен какви ще сложа.Шокът се оказа голям-металните брекети правят кривите зъби още по-забележими.ОД знае това и разбира се щеше да се съобрази с мен.Аз реших щом ОД предпочита метални,нека са такива.Мина ми вече.Особено когато видях бърз ефект-на втората седмица най-кривия ми зъб се прибра.
За да отговоря по темата: брекетите ми струват 2600 във Варна.

# 665
Официално от днес съм без брекети. Резултатът надмина очакванията ми. Бих качила снимки, ако знаех как.
Честито! Пожелавам ти много поводи за красиви усмивки!
....
Има иконка за "вмъкни изображение" над полето,в което пишеш отговорите.
Не знам дали работи обаче.

# 666
Трябва да имаш качени снимките в сайт в интернет, за да можеш да ги прикачиш тук.

# 667
Здравейте!Аз съм една дъртофела и се обрекетих преди 3 седмици.Сложих си метални на горната челюст,понеже ОД каза, че ги предпочита с оглед на желания резултат.Предстои ми да сложа на долната.
Първата седмица всяка сутрин се събуждах с паника,че това ще ми е в устата 2-3години и ми идваше да ги изчопля.Свикнах. newsm78 Само че още се плаша, като се видя в огледалото.Та въпросът ми е: Има ли някой,който да си е сменял метални брекети с прозрачни ?

Здравей! Бях на почтни 25 години когаро си сложих брекети. Сложих си прозрачни (сапфирени брекети). И аз в началото като теб направо изпадах в паника като се замислех, че трябва да ги нося едно 2 години... като сложим и болката направо бях изпаднала в депресия.. но с времето се свиква и месеците минават неусетно един след друг, особено като виждаш резултата! Въоръжи се с много търпение и положително  мислене! Според мен една от най-големите ми грешки беше да си сложа прозрачни брекети, понеже още към 6 месец започна да се оцветява лепилото около тях от кафето и цигарите, което оцветяване няма как да се махне.. носих ги 2 години и половина и към края на лечението макар, че имах прави зъби имах натрупана плака и оцветяване на лепилото както и на самите зъби и неможех да се гледам. Според мен е излишен разход да ги сменяш... Simple Smile

# 668
  • sofia
Азсъм на 29 и ги нося в момента, на финалната права съм.Метални са и на двете челюсти, вече толкова свикнах, че незнам как ще е, когато ги махна.Ефекта за сега е страхотен!Доволна съм много!

# 669
Здравейте,

Имам желение да нося лигвални брекети. Може ли някой, който има информация да ми препоръча доказан специалист в София или Пловдив и
някакви ориентировачни цени, както и да сподели всякаква информация, която намира за полезна.

Благодаря предварително.

# 670
    Не знам дали някой изобщо от Плевен, но все пак да попитам - да ми препоръчате добър Ортодонт в Плевен?

# 671
    Не знам дали някой изобщо от Плевен, но все пак да попитам - да ми препоръчате добър Ортодонт в Плевен?

Д-р Давидова работи и в Плевен и в София, но в София е само 1 ден от седмицата. През останалото време е в Плевен. Аз ходя при нея. Мога да кажа, че съм доволна. Ако ви интересува ще Ви дам номера и.

# 672
Снощи, докато си мих зъбите, ми изчезна едното ластиче от последният брекет...и дъгата там не се държи Cry Следващото ми посещение при ОД е след 10 дни, чудя се дали да не изчакам дотогава, според вас фатално ли е?

# 673
Към тези, които сте със соникеър четки: кой глави използвате?
Ние ползваме такава четка, накрайникът на сина ми, който е с брекети, е стандартния модел.Аз ползвам сензитив.
Също така купих и зъбния душ на Филипс
, от който сме много доволни.

# 674
  • Варна
Благодаря ти! Аз съм с flex care главите, но и на мен ми препоръчаха за брекети стандартните глави.
Зъбният душ е незаменим!!
Моето поставяне се отложи да 05.4  Sick
Едва дочаках 16ти и си събудих ужасно болнааа. ОД наплави компромис с часовете и успя да ме уреди за след 20 дни та сега остама да стискате палци да оздравявам и на 5ти всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт