Брекети - къде, какви, за колко? - тема 8

• 103 041
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
Определено няма фиксиран срок за план. Аз лично не съм чакала толкова за план, но пък посре за час за поставяне-да. Тя самата ти е била дала по- кратък срок, т.ч. може директно да я попиташ защо не е спазен и кога да очакваш дата за поставяне. Дано тук се включат и други нейни пациенти с отзиви по колко са чакали.
Още при взимането на отливките насрочи час за поставянето за всеки случай като й казах,че първо искам да ми каже всичко подробно и тогава ще взема решение.Звънях преди седмица каза,че не била готова.Вчера звънях и била готова вече да съм отидела на място да ми каже.Малко ме дразни незаинтересоваността й,някак си сякаш и е все тая и вече се замислям дали да ги поставя при нея.

Ако бях на ваше място, щях да ги сложа при друг Ортодонт. Трябваше да ви звънне, за да отидете да ви сложи брекетите. Тя ще се държи по този начин и през цялото лечение.

# 691
  • Варна
Е, как направо за слагане без да се обсъди план. Ами ако иска да се вадят зъби или друго кога мисли да информира?
Аз не бих и се доверила... малко ми е нехайно, а тук се изисква точно обратното. 2 пъти ходих аз след вземането на отпечатък и 3тото ходене ще е слагането.

# 692
Здравейте! Днес и аз съм на преглед при доктор Моллова, да видим какво ще каже. Надявам се да не чакам много много.. на някого от вас взимала ли е отпечатъци  Hug

# 693
  • София
Относно плана. Аз ходих на три места. Носех си панорамните снимки. На момента ми казваха как ще процедират, какво ще нося по зъбите (ластици, пружинки и т.н.), колко ще продължи лечението в моя случай и каква ще е цената. Въз основа на тези прегледи и консултации си избрах при кого да сложа брекети. В моят случай избрах най-високата цена, но ортодонтите ме спечелиха с отношението си. За разлика от другите две места, тук платих почти двойно от предложеното в другите кабинети. Но просто така почувствах интуитивно нещата. Това, което ми обясниха подробно на прегледа, се доближаваше максимално до моите представи. Единственото общо беше, че трябваше да вадя зъби. Но това и аз самата си го виждах и очаквах, та не съм се надявала да мине без вадене. И така, спрях се на Ортоестет. Това лято махам брекетите. Стават две години, откакто ги нося. Залепиха ми ги без отливка. Без план. Доволна съм от резултата. Е, има какво да се желае, но аз, спрямо изходното си положение, не съм се надявала на холивудска усмивка. Всяка челюст си има своите особености. Като казвам, че има какво да се желае, имам предвид, че зъбите са подредени като по учебник. За да имам стабилна и права захапка. Аз си представях друго, което няма как да стане, ако се спазват точните правила за ортодонтско лечение. Та мисълта ми е, че това с плановете малко се надценява. Ако е опитен ортодонта, не му е нужно да си играе по отливки и т.н. Нещата са черно на бяло и ако си разбира от работата, ще знае кое как и къде да залепи, кое на къде да издърпа, за да се получат добре подредени зъбки. Но всеки ортодонт си има своите методи и работи, както му е удобно. Аз имах ретиниран кучешки зъб и дълбока захапка. Е, вече нямам тези аномалии и съм си happy.

# 694
Сериозно ли "това с плановете" се надценявало?!  Laughing Laughing Май ми е време да спра да я следя тази тема...

# 695
  • София
Имам няколко познати, които са слагали брекети без да им правят план, пък си имат здрави и прави зъби. Аз самата от личен опит говоря. Нали като си отворя устата и те виждат какво е положението. Ако са опитни директно си действат, без да чертаят по отливки и т.н. Те и да си отбелязват върху отливката, ако нямат опит, при лепенето може да залепят недобре и на криво нещата.  Просто споделих личен опит, вие веднага в духа на форума, започвате с ирония.

# 696
И на мен не са ми правили специално план. Взеха ми отливка и веднага след това ми залепиха брекетите. В началото на лечението съм, но зъбите ми се подреждат добре.

# 697
  • София
И на мен не са ми правили специално план. Взеха ми отливка и веднага след това ми залепиха брекетите. В началото на лечението съм, но зъбите ми се подреждат добре.

При кой ортодонт си, ако не е тайна? Simple Smile

# 698
  • sofia
Моите също са без план и без отливка, предстои ми махане до един - два месеца, резултата е страхотен! Много съм доволна.

# 699
При д-р Хунджев, Sherona.  bouquet

# 700
  • София
При д-р Хунджев, Sherona.  bouquet

Точно при него си сложи брекетите една позната. Без план. Пък сега се радва на страхотни зъбки в права редичка Simple Smile

# 701
  • Варна
От днес съм горд "собственик" на деймън естетични брекетчета. Работата тепърва предстои и се наслаждавам на часовете преди болката.
Без план... странно. Как ортодонта без да види снимки и отливки решава какво трябва да се случи в устата. Ами ако се вадят зъби на тото ли се избират...
Аз не бих се доверила на тъкъв човек. Въпросът не е само да постигнем естетичния ефект.
Аз лично съм с ретиниран зъб и се представям колко щеше да е весело да ми подредят зъбите и за се покаже още един в изненада на всички.

Mozzie, и аз клоня в тази посока.

# 702
Без план не значи без да се гледат зъбните снимки, разбира се. Отливките са за анализ, така ми каза ортодонтът.

# 703
Пиша ви веднага след прегледа си с доктор Моллова. Честно казано съм ужасно очарована от всичко, което ми каза, показа и тн. Да не говорим за цена... Цените, които ми предлагаха при дургия ортодонт е два пъти по-ниска Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Сега първо само трябва да си обравя зъбчето, което уж ми беше за ваадене и тогава отивам на бегом и ще си слагам брекетчетаааа Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 704
Моля ако някой е слагал лингвални брекети да ми пише

Общи условия

Активация на акаунт