Пак сме се събрали бъдещи АПРИЛски мами! - Тема 3

• 36 699
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
След 7 дневен престой в болница "Шейново" заради проблем с бременността ми, се замислих дали бих се върнала, ако отново възникне проблем... Леле на какви неща се нагледах там от страна на персонала, ужас  #Crazy ...  Понеже няма 100% сигурност за всяка една от нас, че в даден момент няма да изникне проблем с бременността (не дай се Боже) мислили ли сте към коя болница да се обръщате за спешна помощ

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 18:50 от Смърфка

# 526
  • Бургас
След 7 дневен престой в болница "Шейново" заради проблем с бременността ми, се замислих дали бих се върнала, ако отново възникне проблем... Леле на какви неща се нагледах там от страна на персонала, ужас  #Crazy ...  Понеже няма 100% сигурност дали в даден момент няма да изникне проблем с бременността (не дай се Боже) мислили ли сте към коя болница да се обръщате за спешна помощ
Сестра ми има фобия от Шейново.
Дано вече си по-добре.

# 527
  • където мечтите се сбъдват
Здравейте,момичета  bouquet
Аз да споделя,че бонбоните тик так при мен помагат при гадене.От вас го научих  Hug
Иначе карам нелека бременност,поне за сега.Много зле се чувствам-гадене,умора,отпадналост,замаяност,стомашно-чревни проблеми от време на време  ooooh! Обездвижих се доста.В болнични съм,а тази седмица ще пропусна едно пътуване по работа до София  Sad

# 528
Здравейте,момичета  bouquet
Аз да споделя,че бонбоните тик так при мен помагат при гадене.От вас го научих  Hug
Иначе карам нелека бременност,поне за сега.Много зле се чувствам-гадене,умора,отпадналост,замаяност,стомашно-чревни проблеми от време на време  ooooh! Обездвижих се доста.В болнични съм,а тази седмица ще пропусна едно пътуване по работа до София  Sad
милата ми Hug и аз днес съм пълен парцал, по същият начин като теб съм Sick  пак да се повторя ,назад пак бях писала, аз открих топлата вода с тик так, за това ги споменах.... Sick ама примерно като ми се гади цял ден като днес, направо не ми е и до тик так,вземам си, все са ми под ръка, ама ми е лошо като цяло Confused

# 529
Смарфка какво се е случило?Сега как си?Надявам се всичко да е наред.

За майчинството се гледа една година,преди беше две.  newsm78

Tiffany как се самоосигуряваш на свободна професия?На мен ми е ясно,че можеш и така,но не знам с подробности.Може ли да ми дадеш информация? Rolling Eyes

# 530
Момичета, сега мъжа ми ми донесе и джинджифил, бях му поръчала.
Настъргах съвсем малко в чаша вода, не знам дали ще има ефект? Вие как го приемате, за да спре това гадене

# 531
  • Вестерос

Tiffany как се самоосигуряваш на свободна професия?На мен ми е ясно,че можеш и така,но не знам с подробности.Може ли да ми дадеш информация? Rolling Eyes
Всеки месец си внасям осигуровки върху определена от мен сума. Минималната сума за определяне е 420лв, на нея внасяш на висок праг за майчинство, болнички 123 лв май беше, но отива над 130с преводни такси и прочие, вече ако искаш може на повече да се осигуряваш като сумата расте. Ако съм си пуснала болничен следващия месец касата ми връща по сметка някаква част от сумата и съответно плащаш по-малка осигуровка за месецът, през който си била в болничен.

# 532

Всеки месец си внасям осигуровки върху определена от мен сума. Минималната сума за определяне е 420лв, на нея внасяш на висок праг за майчинство, болнички 123 лв май беше, но отива над 130с преводни такси и прочие, вече ако искаш може на повече да се осигуряваш като сумата расте. Ако съм си пуснала болничен следващия месец касата ми връща по сметка някаква част от сумата и съответно плащаш по-малка осигуровка за месецът, през който си била в болничен.
Проблема е, че в случая плащаш по-малко осигуповки, но ще рефлектира върху майчинството ти.
Аз съм се разбрала със счетоводителката, че независимо дали съм в болничен или не- ще си ми плаща осигуровките пълни, за да нямам проблем с майчинството.

# 533
Е добре тази моя приятелка как плаща 20лв?  newsm78 Къде мога да си сметна това със самоосигурянането?

# 534
Настъргах съвсем малко в чаша вода, не знам дали ще има ефект? Вие как го приемате, за да спре това гадене
Някое мамче беше писала, че го смесва с мед и лимон и по 1лъжичка при гадене.

# 535
Някое мамче беше писала, че го смесва с мед и лимон и по 1лъжичка при гадене.
Хм, само лимони нямам в момента. Нищо, ще видя как ще го приемам, че така както в момента съм го смесила с вода- честно казано ми е с гаден вкус... А и във водата ми плуват трохи-джинджифил. Grinning Sick

# 536
Baby.st.ss Получих боли долу ниско в корема, които после обхванаха целият корем. Отидох до спешния кабинет в Шейново и така откарах 7 дни на венозен антибиотик и инжекции но-шпа. Оказа се също, че температура над 36.9 за 8г.с. говори за проблем, не просто температура от бременността. А лекарите и част от акушерките там буквално се гаврят с психиката и здравето на пациентите. Та за това днес съм седнала да търся друга болница, в която да отида, ако не дай Боже изникне нужда от лекарска намеса. За сега знам само за майчин дом (ужасни отзиви от познати), Шейново (не бих стъпала там вече) и Тина Киркова, за която чета ужасни мнения.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 20:30 от Смърфка

# 537
  • Вестерос
1 път болничен за 5 дни на година не ти свалят майчинството.

# 538
Казаха ли ти поне каква е причината за това?Милата...направо откачам ей така като нямат капчица човечност тези лекари.  #Cussing out

# 539
Тези 20 лв да не са само здравните осигуровки?!
Смърфка, дано всичко е ок с вас!
А моето тсх е 2,34, как ви се вижда?! Ендото ми е доста заета и не знам кога ще отида, та се чудя дала да не започна с 0,25 еутироксин, че нали трябва да е около 1.

Общи условия

Активация на акаунт