Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
включвам се и аз, макар и без снимки.
Направих сандвичи с топено сирене и краставичка (държи да има сандвичи), катми - 4 със сирене и кашкавал и 2 със сладко- рецепта: (http://lifebitesblog.com/2016/08/%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD% … 1%82%D0%BC%D0%B8/),  отделно сложих нарязана ябълка и нарязана краставичка.
При моята девойка е по-сложно, защото не обича месо, яде го само в ястие с кайма и малко ми е трудно с разнообразието.
Хубав ден на всички!

# 211
Здравейте.
ПРисъединявам се и аз към темата. Приготвям на дъщеря ми кутии за училище всеки ден.
Ще черпя идеи от вас.
Ето две от нейните кутии, които засега съм снимала:
=https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14358758_10211494 … &oe=587247641
2
Кутията засега е най-обикновена от Джъмбо.
Планирам да взема тази на Икеа.

# 212
  • Sofia
Добре дошли! Simple Smile

... Планирам да взема тази на Икеа.
Само имай предвид, че кутията трабва да се пренася на дъното си, не странично, за да не се смесва храната от отделенията.

Ани, не съм я коментирала вчера, тя е мъничка общо взето, но като няма голяма кутия (като днес например) ни е много удобна. Тази е, за да отива на раницата Simple Smile  :

Скрит текст:

Боба не ми е хрумвало да го слагам в блога си, ето го:

Скрит текст:
стар боб,
лук
моркови
чушки
чесън
целина - глава и стръкове
Всичко нарязано на дресбно.
джоджен и девисил

Накисвам боб във вода и престоява - колкото, толкова.  Laughing   После го слагам да ври заедно със лука.
Когато е почти сварен, добавям останалите зеленчуци, сол, олио и подправките и доварявам до готовност или поне 20ина мунути, заради зеленчуците.

# 213
  • На черешата
Привет момичета, нещо ви бях поизгубила. За днес няма готвено.  Embarassed Само нарязах кашкавал и шунка. Сложих и ябълка и грозде. За обяд ще си купи нещо. Много ми е трудно да се организирам след почивни дни.
 ooooh!

# 214
Здравейте!Да се запиша и аз за днес-закуска и обяд /кюфтенца с кашкавал и хляб с гхи и шарена сол Simple Smile/ Бях споделила,че дъщеря ми смята,че времето прекарано в ядене е изгубено. В училище има малко време,отделено за храненията и освен това не ги натискат да си изяждат нещата,както в БГ,затова и често кутията ми се връща пълна. Освен това вече не се хранят в стаята,от тази година класовете слизат с спортната зала.Пък там като се видят всички заедно настава купон и за ядене не остава време Simple Smile Това е и причината да слагам малко като разнообразие храна за едно ядене и рядко зеленчуци,тъй като тя изяжда само тях и оставя другото,а трудно би изкарала до 15;20 само с краставица и домат Laughing
Скрит текст:
А това е бутилката за вода http://www.mycontigo.com/en/swish?id=110
Това са кутиите и термочантата
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 08:36 от red soul

# 215
Аз пък пратих девойката днес само с плодове и зеленчуци за закуските (морков, малко маслини, грозде и банан), и паста с доматен сос за обяд.

Сега се чудя как да сготвя едно свинско филе, за да е удобно за пренасяне и да не ми се върне неизядено. ooooh!

# 216
  • София
ЗДравейте,
първо зелената чанта от икея, не е термо чанта, само чанта си е .
До вторник съм направила списък с хапването, ще видим нататък какво ще мисля.
Това е за днес:
За обяд, спагети с кайма, имат по една малка ябълка, отделно моркови и краставички на лентички, малко чери домати и по една зелена чушка със сирене. Отделно и домашни соленки.
Скрит текст:

# 217
  • София
Сега се чудя как да сготвя едно свинско филе, за да е удобно за пренасяне и да не ми се върне неизядено. ooooh!

За свинско филе имах някъде рецепта да се вари и после студено на парчета като шунка ... ама не знам къде съм я бастисала. Евентуално някой, ако е правил нещо такова ... ?

Иначе и аз днес пратих само със сандвич с кашкавл и ябълка (само следобедна закуска слагам) - никак не можах да се организирам след пътуването, нито е напазарувано, нито ми се занимаваше. Но си й омръзват сандвичите, та трябва да се стегна малко вече.

# 218

Свинско филе много рядко готвя, но редовно правя пилешки гърди или пуешко, което е още по-сухо.
За сухите меса, много добре действа алкохолът и лимонът  Mr. Green Задължително ги мариновам поне за няколко часа, като освен подправките (много обичам всякакви пикантни и зелени подправки и имам много, никога не слагам от готовите миксове), добавям по 1-2 с.л. ракия и лимон. После задушавам в йенаглас тавичка покрита с фолио. Никога не запичам и съхранението в хладилника също е само под фолио. Супер лесно изсъхват тези меса и стават ужас  Rolling Eyes

Благодаря за отговорите за чантата на Икеа. За начало ще ми свърши работа, защото ми трябва за моите кутии. Но ще се сдобия и с някои нещица от Амазон  Crazy

Малката от тази седмица вече ще е на стол, защото така пожела пък и храната им е добра. Закусва в къщи (днес беше попара), така че само следобедна закуска й приготвям. Днес я изпратих с 2 бр. мъфини с моцарела и риган. За утре мисля да са мъфини с ябълка и сметана, а имам план и баница да правя  Grinning В училище им дават допълнително плодове и тях не ги носи от вкъщи.

# 219
  • София
Аз се повтарям,но това е положението,днес няма купон за закуска и обяд и менюто отново е палачинки за закуска,а за обяд краставица,ябълка,пълнозърнест хляб и дебърцини печени сутринта във фурната.

Да вметна,че вкъщи имам наготвен овчарски пай,печено агнешко с дробсърма,печени кюфтета на скара,печени чушки и пилеща супа/айде нея няма как да занесе/,но според моя това били гадости и си пожела глупавите кренвирши  Tired

Добре че за утре има купон за обяд и ще яде супа  Mr. Green

Иначе моя син е с кутия на Икеа,не се смесват нещата нищо,че я държи наклонена,аз слагам месото или сандвича съответно във фолио,за да държи топло и пликче,а в малките отделения слагам много краставица и ябълка и над тях в пликче за сандвичи обикновенно слагам и филийка хляб и по този начин те не мърдат и нямаме проблеми с миксиране на храната,всичко изяжда и кутията била супер според него.

# 220
Здравейте!
Забелявма доста нововключили се, което може само да ме радва! Браво на всички мами, които с желание или не желание все пак приготвят домашна храна!

Започвам и аз да се включвам със седмично меню, което изготвям предишната седмица, за да не се чудя как и какво. Също пазарувам предварително, каквото позволява.

Скрит текст:
Понеделник
МЗ - ябълка и орехи
О - броколи със сирене, червена чушка на ленти, маслини, хляб Пумперникел
СЗ - мъфини

Вторник
МЗ - круша и бадеми
О - стар фасул, краставица и кашкавал
СЗ - кисело мляко и домашни меденки

Сряда
МЗ - банан
О- тортелони със спанак и рикота, черита
СЗ - баница с кисело мляко

Четвъртък
МЗ - сандвич с крем сирене и чушка
О - супа тиквички с кашкавал, краставица
СЗ - домашни еклери

Петък -
МЗ - моркови
О- елда със сирене, черита
СЗ - плодово кисело мляко

# 221
  • София
ЗДравейте,
първо зелената чанта от икея, не е термо чанта, само чанта си е .
До вторник съм направила списък с хапването, ще видим нататък какво ще мисля.
Това е за днес:
За обяд, спагети с кайма, имат по една малка ябълка, отделно моркови и краставички на лентички, малко чери домати и по една зелена чушка със сирене. Отделно и домашни соленки.

Хе-хе, днес на част от класа ще им е почти еднаква храната - чушки със сирене и ябълки. И аз дадох същото Simple Smile

# 222
Айла дай рецепта за соленките, моля  Hug

А спагетите с кайма в какво си ги сложила и от къде са закупени  Praynig bouquet

# 223
  • София
ani-ali соленките са от рецепта от книжка с детски рецепти и децата сами си ги правят обикновенно.
Равни части брашно, масло и сирене. Стопявам маслото, забърквам тесто без месене, и оформям. Май в рецептата беше на лентички, но аз правя топчета и пека във фурната до лееко зачервяване. Може и да се мажат с яйце, но мен ме мързи и не го правя. Това е.

# 224
  • Sofia
А пък спагетите на Айла са в термос за храна. Simple Smile  http://www.babytown.bg/konteiner-za-hrana-reer

Общи условия

Активация на акаунт