Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 266
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Здравейте,записвам се и аз при вас.Нашето меню за днес беше панирани пилешки хапки, чери домати , салата морков и цвекло, за десерт грозде.

# 226
  • sofiq
Благодаря за отговора  Hug

За утре ще приготвя за сутрешната закуска сандвич с шунка ,краставички и домат.
За следобедна закуска нектарина и кисело мляко със сладко от ягоди.

# 227
Менюто за утре:
- снакс - кракери и стафиди
Обяд:пилешко шишче, зелен боб, зелена салата, за десерт- ягоди и боровинки

# 228
  • София
Скрит текст:
Понеделник
МЗ - ябълка и орехи
О - броколи със сирене, червена чушка на ленти, маслини, хляб Пумперникел
СЗ - мъфини

Вторник
МЗ - круша и бадеми
О - стар фасул, краставица и кашкавал
СЗ - кисело мляко и домашни меденки

Сряда
МЗ - банан
О- тортелони със спанак и рикота, черита
СЗ - баница с кисело мляко

Четвъртък
МЗ - сандвич с крем сирене и чушка
О - супа тиквички с кашкавал, краставица
СЗ - домашни еклери

Петък -
МЗ - моркови
О- елда със сирене, черита
СЗ - плодово кисело мляко
Искам да съм ти дете  Hug
Браво!

И на всички останали, които успяват да направят домашна храна и да я подредят по кутиите!

За тази година съм по-добре подготвена, въоръжена с идеи оттук. Благодаря на всички!

Последна редакция: вт, 27 сеп 2016, 11:54 от ЗаСлон

# 229
  • Калифорния, САЩ
Закуската бе вкъщи - пълнозърнеста филия с лютеница и овче сирене.
Междиннен снакс - ягоди и грозде.
Обяд - паста от киноа с мини пуешки кюфтенца, спанак, чедър и доматен сос; краставица и кисело мляко.

# 230
  • София
За днес отново, но по-малко този път краставици и моркови на ленти. Чушка на ленти за едната и със сирене за другата. Варени яйца и пържоли на тиган от пил. бутче. Домашни овесени сладки. За плод ще разчитам от училище, каквото им дават. Не успях да снимам, много ми се спеше.

# 231
  • София
Днес, най-разни и разнообразни:

Следобедна закуска за малката - не си яде следобедната в градината, защото мрази кремчета, пък те само това им дават  Mr. Green
Скрит текст:

Закуско-обяд за баткото - до към 6 клас си носеше всеки ден, сега в гимназията вече не иска, ама решихме да пробваме поне, пък ще видим. Кутии със сигурност не иска да носи, затова за него са пликчета.
Скрит текст:

Обяд за таткото  Laughing Той е най-лесен, капризи няма.
Скрит текст:

# 232
  • Враца
Менюто на сина ми за днес:
З- кисело мляко с мед, и шоколадови топчета / корнфлейкс/ в отделна кутийка за вътре в млякото.
О- Домашна пица с доматено пюре, пресен босилек, сирене, кашкавал и маслини.
Десерт- бисквита "Милка".
С.З.- Смути банан и ягода.

Вчера:
З- Кус-кус с мляко и захар.
О- Кашкавал, сирене и пръчици "Бони", хляб, в една кутийка сос "Песто".
Десерт- корнфлейкс с пълнеж /ние им казваме "възглавнички"/.
С.З. -Смути банан с ягода.

# 233
Обяда днес ще е в стола, вчера си е закупил купони. За сефте от 3 години, дано се храни.
Закуски- банан, шоколадова бисквита и сандвич със сирене, +традиционния морков

# 234
За днес отчет: пица, 2 чушки със сирене, краставици на ленти, мляко с ориз, солетки.
Храни се детето, доволна съм. От 3-ти пускат стола, да видим дали ще й хареса храната.

# 235
  • 2 етажа над тавана
Изтървах ви, покрай служебни ангажименти...
Вчера за обяд - тиквено "суфле" + карначе + 2 филии черен хляб; за закуска - лимонаден кекс
Днес менюто е същото, сам сме заменили карначето с "млечна" пържола, а към закуската има добавен и банан.
Аз днес съм на картофена крем-супа, банани и кроасан.

Миналата седмица в сряда за обяд си носи суши, вторник  - пилешки бутчета с картофена салата и домати и краставици, в понеделник май обядът беше пелмени.

Менюто за утре е боб с пушени ребра + домати с моцарела. За междинно хапване съм решила да правя руски пирожки, ако нещо не ми провали плановете.

Споделям и една рецепта за торта с тиква и ябълки, че им е сезона. Не съм я изпробвала още, но тези дни планирам да я направя
Скрит текст:
ТОРТА С ТИКВА И ЯБЪЛКИ

Продукти за торта с диаметър 20 см:

1 пакет бисквити с масло Роден край, прясно мляко за напояване, 2 големи парчета белена, настъргана тиква, 2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна, 50 г масло, 1/2 ч.ч. кафява захар Демерара, 1/2 ч.л. канела, 1/4 ч.л. джинджифил на прах, 1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. Ром, шепа накълцани орехи, шепа червени боровинки

продукти за крема:

400 г заквасена сметана, 175 г крема сирене Филаделфия Light (или извара), 2 с.л. пудра захар, 2 ванилии, 1/4 ч.л. кора от портокал

продукти за поръсване:

5-6 бр. бисквити, 1/2 ч.л. натурално какао, 1/2 ч.л. канела

Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона. Сложете подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.
В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите.

Сглобяване на тортата:

Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити.
Отгоре разпредете 1/2 от плънката от тиква и ябълка.
Намажете с втори пласт крем.
Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга. Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете

Връщам се на ви чета и да събирам идеи за следващите дни

# 236
Моята девойка днес ще яде чери домати, нарязани краставички и филийка със сладко за закуските. За обяд ѝ направих свинско на лентички с грах, царевица, моркови, боб и булгур в тиган. Получи се много вкусно, поне за мен. Ще видим дали детето ще го одобри.

# 237
Днес и вчера малкия е със сандвич с  филаделфия, пушена сьомга и марулка.  Грозде за десерт. Големия - същото, но рибата е заменена с шунка, има и ементал.  Довечера  новия уред пристига, ще споделя първите си впечатления, утре мисля да направя сандвич от затворен тип между две филийки пълнозърнест с различен пълнеж - би трябвало да се получат симпатични пълни  триъгълничета .

За майките на по-големи деца, които се притесняват от кутии с манджа само да споделя - аз изхранвам един на 16 и един на 17 г. Храните които приготвям  са съобразени с изискванията им,  като наред със сухите сандвичи все се намира плод, зеленчук или ядки да направят закуската  им по-полезна. 

# 238
Правила съм сандвичи с Алмойшавена. Има цяла тема тук във форума за този голям еклер. Много лесно се прави.
Също съм ползвала и кроасани.

Ето някои идеи от нашите изминали дни- руло Стефани и зеленчуци; Млечна баница(приготвена с юфка); печени меса + задушени грах и бейби моркови; гръцко-шопска салата; кашкавал на кубчета, набодени с клечки с картинки(имаха празник на приказките)+ парче айсберг, покрито с парче шунка, покрито с крема сирене и завито на руло(това ми е мързеливия обяд, когато нещо се объркат плановете)  и забодени с клечки с картинки; Грис в буркаче; Кроасани и др. Блокче шоколад, опаковано като подарък  Simple Smile

Как приготвяте омлетите във формичка за мъфини? Моят опит беше тотално несполучлив. Формичката ми е тефлонова, намазних я доста и пак залепна. Явно има някаква тайна, която ми убягва.

# 239
  • sofiq

Как приготвяте омлетите във формичка за мъфини? Моят опит беше тотално несполучлив. Формичката ми е тефлонова, намазних я доста и пак залепна. Явно има някаква тайна, която ми убягва.

С тефлоновата форма и при мен залепваха,купих си силиконови и с тях няма проблем вече Peace.Търся и някакви интересни силиконови форми за да правя мини омлетчета за малкия,днес мисля да мина да проверя в Джъмбо дали има.

Общи условия

Активация на акаунт