Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 267
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пак съм без снимков материал.
За обяд пиле с ориз, отделно таратор, някаква млечна глупост на Данон и домашна баница със сирене. Банан.

# 241
  • София
Моите вчера са излапани без забележки, така че днес сходни:

дребно:
Скрит текст:

батко:
Скрит текст:

# 242
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Нашата чантичка днес:
СМЗ - грозде и банан
Обяд - картофени ньоки с плънка от аспержи и сирена (Едам, Чедар, Горгонзола и Пекорино) с домати, моцарела и босилек;   краставичка

клик

Вчера, а и утре пропускаме, защото сме на зъболекар и ортодонт.

# 243
Само се радвам на децата ви как си изяждат всичко! Нашите кутии се връщат пълни,често без никакво нарушение на целостта на храната в тях. Дали пък да не направя тема за супер злояди деца,незнам дали само моето е такова,но съм в паника

# 244
  • София
За днес:
Закуска: филийка с лютеничка и сиренце.
Междинна: Ябълка и филийка с пастет. Обади ми се да каже, че не й е стигнало и ще яде кубети или вафлички Лоакер.
Обяд: както винаги - крем супа броколи и тиквички с филийка хляб.
Следобед: дават им нещо в училище, но я взимам гладна и съм приготвила банан за днес...

# 245
  • при моите любими
А моето дете (ученичката), не яде хляб. Дори и сандвичи не иска. Правя и от време на време, но само ги нахапва. Предпочита плодове и ядки и от тях слагам по повече.
Днес за закуска вкъщи - сливи.
За училище - не знам кое точно кога се изяжда, но почти не връща храна.
Банан, сливи и круши. Едно шоколадово десертче с кокос и годжи бери. 1/2 кочан царевица. Пилешки хапки и таратор. 
Пристигнаха ми всички кутии, термос и чанта. Ако имам време ще снимам напълнени.  Peace

# 246
А моето дете (ученичката), не яде хляб. Дори и сандвичи не иска. Правя и от време на време, но само ги нахапва. Предпочита плодове и ядки и от тях слагам по повече.
Днес за закуска вкъщи - сливи.
За училище - не знам кое точно кога се изяжда, но почти не връща храна.
Банан, сливи и круши. Едно шоколадово десертче с кокос и годжи бери. 1/2 кочан царевица. Пилешки хапки и таратор. 
Пристигнаха ми всички кутии, термос и чанта. Ако имам време ще снимам напълнени.  Peace
Аз ще чакам снимкитебс нетърпение, от къдр ги поръча
Днес сложихме 2 сандвича за закуска, нарязана ябълка, за обяд пилешки филе и краставички на ленти, за алед обяд мляко с ориз Simple Smile

# 247

Как приготвяте омлетите във формичка за мъфини? Моят опит беше тотално несполучлив. Формичката ми е тефлонова, намазних я доста и пак залепна. Явно има някаква тайна, която ми убягва.

С тефлоновата форма и при мен залепваха,купих си силиконови и с тях няма проблем вече Peace.Търся и някакви интересни силиконови форми за да правя мини омлетчета за малкия,днес мисля да мина да проверя в Джъмбо дали има.

омлетчетата в тефлонова форма -  първо отстрани слагам резени бекон, после в средата изливам яйцето. На дъното на формичката има кръгче хляб. В яйцето може да има и малко доматче или друго - по избор и вкус.  Интересни формички от силикон взех и аз - като цветенца - но засега ги ползвам само за крем карамел.

Новият ми уред който съвместява гофретник, грил и тостер за сандвичи се оказа колкото функционален, толкова и некачествен  Cry   на максимална температура сутринта правих телешки хамбургери, станаха за 4 мин., но отгоре пластмасате на капака леко се деформира.... от топлината.  Дано не се развали още повече. Май тези 1000W са много....ще приготвям на по-ниска температура, да видим какво ще стане.

# 248
  • 2 етажа над тавана
При нас настъпи промяна в плановете и планираният за днес боб с пушени ребра беше заменен с крем-супа с домашни крутони от черен хляб, варено яйце и моркови на пръчици. За следобяд - нектарина и сандвич с пушено филе и кашкавал. Взе си и последните 2 парчета от лимонадения кекс.

Аз днес съм на пилешки хапки и нектарини.

# 249
Изпуснала съм ви. За съжаление и тази година щерката предпочита да обядва на стол, само защото иначе ще се храни на отделна маса (да не дразни съучениците си с домашно приготвената храна). Crazy
Приготвям следобедна закуска основно.

Днес - грозде, ябълка на парчета, половин краставица и малък сандвич с Филаделфия и пушена сьомга.

# 250
Благодарение на темата и днес обядът беше много лесно приготвен - тортелони със сос в термос. Следобедната закуска е сандвич с тахан и мед.
Чудесни сте!  Hug

wild poppy , много странно с тази изолация...аз бих разговаряла с класната. И моето дете яде домашно приготвена храна, но никой не я слага на друга маса.  Shocked

# 251
  • София
И в нашето училище децата, които ядат домашна храна са на отделна маса, което до някъде е нормално. Представете си каква анархия ще настане  - не искам това, искам онова, ама защо тя може еди какво си да яде, а аз не... И се започват едни обяснения... Моето дете още на втората седмица миналата година отказа столовата храна и от тогава до днес е на домашна. Имало е случаи да не стигат места и да се храни на пода... Щом разбраха от училище (директорите де) и веднага сложиха още масички за капризи като нас Wink ... От тази година е на занималня извън училище и си хапва там Simple Smile пак домашна храна...

# 252
Мами по бг сайтовете много скъпи ми се виждат тези термо кутии за супичките, в амазон са по-евтини, но не ми се чака...ама като се замисля колко са им налични, май по-добре да поръчам  newsm78
другото което ме тревожи е да не давам пари напразно, ако откаже да яде домашната храна, и предпочете стола, който почва др седмица  Confused
А по магазините намерих само на Sapir някой с мнение за тях  Rolling Eyes  Hug  bouquet

# 253
  • Sofia
Мами по бг сайтовете много скъпи ми се виждат тези термо кутии за супичките, в амазон са по-евтини, но не ми се чака...
А по магазините намерих само на Sapir някой с мнение за тях  Rolling Eyes  Hug  bouquet
На Сапир термос за храна не съм чувала или виждала. И по-евтин такъв в амазона също не съм срещала, били показала, моля!
В БГ сайтовете са 18 - 25 лв

# 254
Мами по бг сайтовете много скъпи ми се виждат тези термо кутии за супичките, в амазон са по-евтини, но не ми се чака...ама като се замисля колко са им налични, май по-добре да поръчам  newsm78
другото което ме тревожи е да не давам пари напразно, ако откаже да яде домашната храна, и предпочете стола, който почва др седмица  Confused

На дъщеря ми купих такъв: http://e-chipolino.com/9919/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%20%D0 … D0%BC%D0%BB%20%20

Общи условия

Активация на акаунт