С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 884
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Babunka, не се оля, ами се о*ра! Не беше тази темата, в която да излагаш нелицеприятните разсъждения на свободната ти форумна душа!

# 601
  • София

Щом децата придобиват плът посредством вещите закупени за тях, има доста учебници по медицина и биология, които трябва моментално да бъдат пренаписани  Rolling Eyes
Какво общо имат учебниците по медицина?
Ти, обзавеждала ли си стая, купувала ли си и гладила ли си, и подреждала ли си бебешки дрешки, представяйки си как изглежда в тях малкото човече?
Губила ли си дете и връщала ли си се в готовата стая? newsm78
Риторичен въпрос- не си, явно.
ПП. Никой не говори за забрава, а за излишен мазохизъм и котва, дърпаща към дъното.

# 602
Скрит текст:
В групата на бременни жени с мой термин вчера една жена роди мъртвото си дете! Нима мислите, че дрешките, легълцето или всичко останал, от което има нужда едно бебе ще бъде по-голяма болка от преживяното? Да носиш и усещаш бебето си 9 месеца и накрая да трябва да родиш нормално без да чуеш плача, без да можеш да го прегърнеш и да знаеш че детето ти отива направо в моргата за аутопсия? Нима предметите дават лик на болката, или боли еднакво независимо дали имаш приготвена детска стая? Аз лично си представям дъщеря си във всяка дрешка/мебел и аксесоар, които видя дори по магазините от момента, в който забременях! Болката е една и съща със или без дрешки! Едно време смъртността на бебетата и майките е била много по-висока от колкото е днес! Днес не само полът на бебето се вижда още в началото на втория триместър вместо по формата на корема, дали повръщаш или ти се ядат кисели краставички пълнени с течен шоколад завити в бананово листо! Нека не сравняваме как са раждали бабите ни с това как раждат днес жените! Да, за жалост има случаи в които и всичко да правиш по книга някои неща не може да ги контролираме, но няма абсолютно нищо лошо една майка да се подготви за идването на новия член на семейството, особено след като доста все още нито излизат те самите, нито извеждат бебетата си преди да са минали 40 дни! И тогава какво? Връщаш се от болницата в един дом организиран и подготвен за зрели хора, но няма място за бебето дори къде да спи! А да не забравяме, че от болницата бебето не можеш да го вземеш без столче за кола или кошче! Или пияният татко или бабката ще тръгнат да избират по тяхната логика какво е нужно за бебето? Да тичаш по магазините с ревящо бебе, да чакаш за доставки и целият този стрес по обзавеждането не е никак приятен за една току-що родила жена!
sunlight_eli, младата двойка май като слуша от едното влиза, от другото излиза! Десетки пъти съм си казвала мнението, че децата са отговорност на родителите, не на рода или някой друг! Като раждаш дете, трябва да си го отгледаш! Отделен е въпроса, ако има желаещ да помага, но ако плана и желанията на родителите са съвместими с тези на предлагащия помощта! Но да натрисаш едно/две или няколко деца на хора, които са ангажирани и са си изпълнили дълга като родители и да им търсиш сметка на всичкото от горе, защо отказват е просто грозно!

# 603
  • Варна
Може бая да съм ви отървала, ама гледам, че нищо ново не сте писали. Едно и също се дъвче, а нямам време да следя... Само ще кажа, че нямаше сила, която да ме накара да не купувам нищо до раждането. И без това си е цяла наука да проучиш всички тези списъци, да отсееш кое наистина ще трябва, да го намериш и купиш после на нормални, човешки цени... Както и да е - всеки си знае...
Моята фурия иска да ходи, а няма още осем месеца. Баща й се е притеснил, че била хиперактивна...  newsm78 Обяснявам му, че е рано да се поставят и доказват подобни диагнози (не че съм убедена, ама какво да му кажа на човека). Лошото е, че свеки и тя започна да дудне да я водим на лекар, щото не било нормално да има такава енергия и да не спи през деня, а да не се спира. Та така. Нямам време за форума, ама сте ми на сърце и надникнах... Simple Smile

# 604
Кали ,радвай  се на детето си  и не  обръщай  внимание  на глупости.Хиперактивна и   е  главата ,че и доктор чак търси. Нямам поглед на внуците си,утре ще са тук и ще ги видя  хипер ли са или не,но приятелка има внуче  януари  родена, опитва да пристъпва.Не може още,но иска.  Драпа   по другите деца, не се спира.Живо  и здраво да им е  момиченцето.Всеки  е различен. Нали   мотори карате, и двамата ,активни сте и  "диви" по  критериите на свека.На  кого да е  заспало.Моите бяха кротки,дето го оставя там стои.Трябвало за изоставащи да го водя  на лекар. Сега не е така.

# 605
Кали, бягай, нищо интересно няма, а пък последната тема нито е за тук, нито е нужно чак толкова да се коментира. Да ти е жива и здрава малката! Кажи на мъжа ти, да е спокоен и само да де наслаждава на малката кукла, че скоро ще порасне и ще ви строява Simple Smile
Мушмуранке, радвам се, че си над нещата, но защо беше нужно да ни уведомиш пък дори и в скрит текст?

# 606
  • Варна
Кажи на мъжа ти, да е спокоен и само да де наслаждава на малката кукла, че скоро ще порасне и ще ви строява Simple Smile
Че тя от сега си ни строява. Сутрин става, изправя се права в кошарата и наднича като сурикат. Ако след първото "Агу" никой не я вземе веднага, следва адския писък... Напоследък нарежда "баба, мама, тата, дядя", ама хаотично, без смисъл. Баща й умира от кеф, нищо, че редовно му вика "баба". Обаче драпа, слага крак пред крак, изправя се сама, като е хваната някъде и грам не спи през деня. Та затова с тази хиперактивност сега са се хванали. Тя свеки нали детска учителка била, та така...

# 607
Кали,  Joy Представих си я Laughing
Иначе по колко часа спи нощем? Кога ляга, кога става? Може с по-дълъг нощен съв да си наваксва нужната почивка.
При бебе, което не спи по цял ден, неговата активност не би ме притеснявала чак толкова, стига да е здравичко, бодро и усмихнато, но виж моето оцеляване много ще ме тревожи... Mr. Green

# 608
Кали, татко на гръцки е бабА Simple Smile Малкият като бебе беше будала, събуди се аз се правя, че не го виждам и си спях още, малката е хитра, иска компания и не ме оставя.
Хайде по темата. Малкият беше на гости ма баба си, как успява тая жена всичко да изкопчи от детето? Как е бил болен, какво е казал лекаря, че пие АБ, какво му приготвям да яде и такива. От това дете аз нищо не мога да изкопча, например как е било в градината казва само едно Добре, как успява свекърва ми не знам! Признавам си, че и ме дразни, чудя се, ако започна да уча малкия да си мълчи дали него нещо няма да го объркам?

# 609
  • Варна
Кали,  Joy Представих си я Laughing
Иначе по колко часа спи нощем? Кога ляга, кога става? Може с по-дълъг нощен съв да си наваксва нужната почивка.
При бебе, което не спи по цял ден, неговата активност не би ме притеснявала чак толкова, стига да е здравичко, бодро и усмихнато, но виж моето оцеляване много ще ме тревожи... Mr. Green
Вечер запива към 21.00, най-късно 21.30 и то почти "в движение", докато си пие млякото. Сутрин става в 07.00 - 07.30, че и 08.00 понякога. Има много здрав нощен сън, но денем ако дремне половин час преди обяд и половин след обяд, си е цяло събитие. И не спира. Иска нон стоп да е в паяка, да я нося, да "хвърчи" с татко си, все дейни неща да се случват. И бърбори почти без да спира... Луда работа...  Laughing
И аз си мисля, че просто си се наспива нощем и е по-будно и живо дете, ама то сега нали е модерно с тази хиперактивност. Четох из нета и останах с впечатление, че такава "диагноза" може да се поставя едва към 3-4 годишна възраст, когато се установи, че нищо не им задържа вниманието. Сега за какво внимание да говорим?
Ама свеки твърди, че от сега трябвало да се вземат мерки...  newsm78

# 610
  • Северозапада
Кали,
Скрит текст:
много добре си спи детето. Моето горе-долу на тази възраст ми се будеше на максимум 2 часа през нощта и денем спеше 2 пъти по половин час и то, ако ми е в ръцете.
Съжалявам за офф-а.

# 611
  • Бургас
Абе каква хиперактивност. Детето просто е сладур и половина.

Zoι, сигурна ли си, че свекърва ти не е пенсиониран агент на ЦРУ  Mr. Green

# 612
Кали, ако сега заведеш детето някъде, заради хиперактивност, ще ти се изсмеят. Наистина след 3 г. може евентуално да се говори за това и даже ми се струва, че много се преекспонира с тази диагноза.
Имаш едно будно, живо и темпераментно дете. Не мисля, че имаш място за притеснение. Децата не са по калъп. Брат ми е проходил на 9 месеца. Синът ми проходи на 18 месеца.
 Свекърва ти, ако само за това мърмори, направо е златна! Simple Smile
 Джули, даже не и пенсиониран, млада е още. Всичко знае и иска да знае! Винаги съм се чудила каква е тая нужда толкова да си ровиш носа навсякъде. Лошото е, че успява да изманипулира малкия и с времето ще вади още повече инфо за семейството ни. После се чудя що Мм си казва всичко  ooooh!

# 613
  • Варна
Кали, татко на гръцки е бабА Simple Smile
Уууу, че и полиглот ми се извъдила...  Laughing
Ааа, освен, че е хиперактивна, най-редовно е и урочасана. През пет минути й мие баба й очите на чешмата. Викам "Добре де, ние не сме излизали никъде от последното миене. Аз ли съм я урочасала? Или смяташ, че е мръсна, та я премиваш толкова често?"

# 614
Ох, с това урочасване тук са луди на тая тема и само се изнервям, понеже не вярвам. Ако дете ревне около свекърва ми задължително е урочасано и звъни на сестра си да бае по телефона Simple Smile Винаги много съм се дразнила и с баткото и сега като ме пита Що реве? Последно я питах на шега тя да ми каже, нали е гледала 3 деца, пак реши, че трябва да се бае. Интересно, че винаги са супер урочасани децата, нищо че и ние не сме излизали Simple Smile
И как ме дразнят с тези оченца и червени конци и тук и в Бг. Ако не се лъжа църквата ги отрича, как така битуват в едно уж толкова християнско общество?

Общи условия

Активация на акаунт