С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 879
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Въх, вие не знаете ли, че ако бебето плаче, то задължително е урочасано. Ако не е урочасано, няма да плаче. Те бебетата по принцип не плачат. А пък ако почне да се дере и това продължава повече от две- три минути, бабата да бяга бързо до църквата да търси поп-екзорсист  Laughing

# 616
И как ме дразнят с тези оченца и червени конци и тук и в Бг. Ако не се лъжа църквата ги отрича, как така битуват в едно уж толкова християнско общество?

Принципно, при кръщенето, попът срязва кончето, защото вече има кой да пази детето.

Въх, вие не знаете ли, че ако бебето плаче, то задължително е урочасано. Ако не е урочасано, няма да плаче. Те бебетата по принцип не плачат. А пък ако почне да се дере и това продължава повече от две- три минути, бабата да бяга бързо до църквата да търси поп-екзорсист  Laughing

Не се шегувай с такива работи, аз с едното дете съм го преживявала, страшно е!

# 617
Кали,  Joy Представих си я Laughing
Иначе по колко часа спи нощем? Кога ляга, кога става? Може с по-дълъг нощен съв да си наваксва нужната почивка.
При бебе, което не спи по цял ден, неговата активност не би ме притеснявала чак толкова, стига да е здравичко, бодро и усмихнато, но виж моето оцеляване много ще ме тревожи... Mr. Green
Вечер запива към 21.00, най-късно 21.30 и то почти "в движение", докато си пие млякото. Сутрин става в 07.00 - 07.30, че и 08.00 понякога. Има много здрав нощен сън, но денем ако дремне половин час преди обяд и половин след обяд, си е цяло събитие. И не спира. Иска нон стоп да е в паяка, да я нося, да "хвърчи" с татко си, все дейни неща да се случват. И бърбори почти без да спира... Луда работа...  Laughing
И аз си мисля, че просто си се наспива нощем и е по-будно и живо дете, ама то сега нали е модерно с тази хиперактивност. Четох из нета и останах с впечатление, че такава "диагноза" може да се поставя едва към 3-4 годишна възраст, когато се установи, че нищо не им задържа вниманието. Сега за какво внимание да говорим?
Ама свеки твърди, че от сега трябвало да се вземат мерки...  newsm78
ХепиКали, извинявам се предварително, че ще насмета свекърва ти, но определено се излага. Осем месечно не може да се диагностицира. Абсурдно е и е смешно. Тя би следвало да знае, че психолозите започват да работят с децата след навършване на тригодишна възраст. Признаци, разбира се, могат да се забележат и по-рано. Но никой с категоричност не бива така да раздава квалификации. Ако свекърва ти така ги е раздавала смело, докато е работела, много проблеми е щяла да си навлече с родителите.
И какви мерки да се вземат? Laughing Успокоителни ли си представя, че трябва да пие осеммесечното? Нормално е при такъв здрав сън да кипи от енергия. Да, има спокойни и блеещи лежерно деца, но по-будните и енергични в никакъв случай не са хиперактивни.

# 618
Сори за офф-а , но има психолози, които работят и с по- малки деца.  С което не казвам естествено, че детето на Кали има проблем.   Peace

# 619

Урочасано ли беше?

# 620
  • Оптимист по принуда
Кали, ужасно е, когато се опитват да ти насаждат страхове. На детето ти нищо му няма. Щом си спи по цяла нощ, не мисля, че изобщо имаш повод за притеснение. Когато проходи, ще започне да хаби повече енергия и сигурно ще започне да си взима дрямка през деня.
За урочасването - големи небивалици са това- споменавала съм как мен св. ме караше да ближа бебето по челото  Stop.

# 621

Урочасано ли беше?

Да, урочасано беше.

# 622
И моето се е успокоявало след баене, но пак не мога да го повярвам и се чувствам нелепо само като го коментирам. Да спомена, че баенето беше в международен разговор по телефона  Laughing

# 623
  • Варна
Странното е, че доста млади хора си вярват в това. Даже, по мои наблюдения, повечето. В края на август правихме кръщене и имахме доста гости. Естествено от превъзбуда и емоции, бебето накрая се накриви доста и започна да плаче. Ама си й беше и време за сън де... Поне половината от жените - гостенки, мой набор, че и по-малки, се изредиха да ми повтарят, че сега трябва да й измия очите преди да я сложа да легне. Свеки след всяка донаждаше: "Да, кажи й, кажи й, че не слуша."
Ами викам "Нали така или иначе ще я къпя преди сън." Аааа, не било същото, очите се миели по специален начин, от горе надолу...  ooooh!

# 624
Баенето е монотонно повтаряне на някакви фрази. Действа като "бял" шум. Нищо странно няма, че "действа" По същия начин би подействало гушкане и люлеене на детето, прахосмукачка или подобно.

Децата не се урочасват, а се превъзбуждат от прекалено много хора, емоции и смяна на среда.

# 625
Децата не се урочасват, а се превъзбуждат от прекалено много хора, емоции и смяна на среда.
А, когато не е имало много хора и смяна на среда, тогава какво е? Когато детето се гърчи и пищи неистово и лекарите безпомощно вдигат рамене? Когато очите му кървясат, а миглите му се сплетат и обърнат и не дава да го пипнеш? Дано никога не ти се случва!

# 626
А, когато не е имало много хора и смяна на среда, тогава какво е? Когато детето се гърчи и пищи неистово и лекарите безпомощно вдигат рамене? Когато очите му кървясат, а миглите му се сплетат и обърнат и не дава да го пипнеш? Дано никога не ти се случва!

И с баене се оправи мигновенно?

ooooh!

# 627

Кой го е урочасал в такъв случай?

# 628
  • София
Урочасването е всъщност насочена енергия, която нарушава енергийното равновесие на детето.
Не е задължително да е отрицателна.
Дължината на вълната може да бъде измерена и да се отчете нарушението.
За енергетиката на водата и защо дори при радиация първо се облива с вода, е писано много.
Така че, урочасването е обяснено от съвременната наука.

# 629
Урочасването е всъщност насочена енергия, която нарушава енергийното равновесие на детето.
Не е задължително да е отрицателна.
Дължината на вълната може да бъде измерена и да се отчете нарушението.
За енергетиката на водата и защо дори при радиация първо се облива с вода, е писано много.
Така че, урочасването е обяснено от съвременната наука.
Точно така!
Водата изчиства пресни наслоявания по аурата на човека, която при бебетата е доста крехка.

Общи условия

Активация на акаунт