С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 846
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Е, това последното си е тежко наистина.
Може би  съм очаквала както всички  свекърви да влезе дъщеря ,да не се усети  друг човек,но точно от това се оплакват всички снахи.
Разбрах навреме,че не ми е дъщеря ,други са я  изградили,дали всичкото ,не аз. Точно сега не бих се дърлила,но ако доживея  и дойдат децата тук и почне с претенции необосновани,вероятно ще си кажа.Сега два пъти се видяхме ,намекнаха,че следващ ще е април. Разбираемо е.Може да дойдат,но така го усеща сега, трудно се придвижват и  приготвят,друго си е в къщи,с навиците и на автопилот.
Малките почват да пипат ,спират пералня  и сушилня, вадят и слагат дрехи вътре ,като във виц.За  тях е игра,но не всичко е за пипане,трябва да си нащрек постоянно. Не   е лесно и изнервя.Та  за толкова близост си струва да се съобразявам.

# 706
Разбирам поведението на Боряна. При положение, че се виждат рядко, по-добре да не влиза в конфликти със снахата. Първо, че е безсмислено, второ - само ще си обтегнат отношенията. Права е, че важното е сина й да е щастлив с нея. За нея остава да поддържа любезни отношения със снахата колкото да не си отрязва достъпа до внуците. За ден - два може да я потърпи, а и не останах с впечатление да не я понася.

То и аз разбирам поведението и, но не разбирам поведението на фръцлата и синът и.

# 707

Може би  съм очаквала както всички  свекърви да влезе дъщеря ,да не се усети  друг човек,но точно от това се оплакват всички снахи.

Снахата е дъщеря на родителите си, не на свекърите.
Ако това се проумее, ще се спестят страшно много неприятности за всички.
Когато моята свекърва изръси великата глупост, че след като съм се оженила, вече тя ми е майка й писах голяма черна неизтриваема точка.

# 708
Сега два пъти се видяхме ,намекнаха,че следващ ще е април.
Чак април? В чужбина ли живеят? Сигурно ти е самотно. Със сина ми се виждаме 2-3 пъти в месеца и понякога ми залипсва, та не ми се мисли какво ще е да го виждам веднъж на високосна.

# 709
Обикновено не е така  откровено и формулирано че се очаква дъщеря,просто никой  не е готов за различното.
И гледай  каква полза имам от форума и темата ,да схвана навреме и безболезнено нещата.Щото  е трудно и бавно без помощ.

П.П. Това лято другият ми син е наблизо.Но  се очертава да замине отново далеч.Наскоро ще отида аз ,поканена съм ,в неудобно време,но ще се оправя някак с пътя,вместо да дам парите ще пътувам .Но  и тук се писа,че се правят  сбирки във време,когато децата са на кеф грубо казано.Не  спят и не реват по режим. Ще се оправим.А сина просто го виждам ,няма време от две години да говорим ...и  това ще мине.

# 710
Мисля, че в случая влагате различно значение в "дъщеря". Надали има жена да реши, че снахата ще й бъде дъщеря.

# 711
percepolis, а твоята майка какво? Да ходи на майната ли си?  Rolling Eyes
Моята свекърва пък преди време вдигнала скандал на етървата, че тя предпочитала повече майка си пред нея. Етървата била меко-казано шокирана.
Обсъждали сме го и с мъжът ми, ако му трябва помощ за някаква чисто-мъжка работа вика баща си, не вика моя. Много ясно, и да има драми между деца и родители се решават по-лесно, а като сме си чужди един на друг и нещата се задълбочават. Но все пак зависи и от човека.
Според мен има и значение дали свекървата е изцяло мъжка майка. Майка ми на времето хич не си е давала сметка как дразни снахите си, обаче като порастнах и като се сдобих със свекърва ела да видиш ся като става въпрос за нейното дете как обърна палачинката. Ся и двете ми снахи буквално умират за нея, защото на дърти години си даде сметка за много, ама наистина за много неща.

# 712
Jony, светът на моите свекъри свършва до табелата на родното им село.
Не ми пречеше да ходя на гости, до момента, в който решиха, че от тях по-важни няма.
Стоят си сами.
На мероприятия на децата ги каним, но дотам.
Свекърва ми има и друг син, който за нея е като Реймънд от известния сериал.
Неговата приятелка, с която живее от години, е такава фръцла и лигла, бедна ви е фантазията. Тук още не съм срещала такъв форумен образ, за да сравня.
Не ми се разказва, загуба на време е.
Свеката обаче подгъзува яко на любимеца и коконата, до степен отдалече да ми е жал.
Кой каквото си направи, никой не може да му го стори. bouquet

# 713
Така са си свикнали. Не ги мисли. Да са живи и здрави и тва е.  bouquet

# 714
  • Бургас
Разбирам поведението на Боряна. При положение, че се виждат рядко, по-добре да не влиза в конфликти със снахата. Първо, че е безсмислено, второ - само ще си обтегнат отношенията. Права е, че важното е сина й да е щастлив с нея. За нея остава да поддържа любезни отношения със снахата колкото да не си отрязва достъпа до внуците. За ден - два може да я потърпи, а и не останах с впечатление да не я понася.

То и аз разбирам поведението и, но не разбирам поведението на фръцлата и синът и.
Както се казва "Всеки луд с номера си". И ние сигурно дразним околните с нещо, но е важно когато се налага, да се напасваме някак. Понякога трябва да си подбираме битките.

# 715
Леко си противоречиш, защото, си твърдяла, че когато не ти изнася нещо си категорична, а сега говориш за напасване  Tired.

# 716
Не разбирам Боряна, не разбирам и снаха й.
Когато ида на гости- при свекърва, при приятели- се съобразявам с порядките в техния дом. Никога няма да се обадя за подобни неща(кой кога да си раздига масата). От страна на свекървата(Боряна в случая) ми е странно да каже, че снаха й не обича да се раздига масата. Защо? Какво лошо има в това човек да си върши ежедневите неща, когато сметне за добре? Не разбирам и Боряна и снахата й.
Приемам, че всеки може да тръгне на работа, когато сметне за добре за себе си и за околните(въпреки, че други може и да не са ок с този факт), но за другите примери дадени от Боряна съм без думи. Не че за някой моето мнение е от значение, но да си кажа. Това пък с начертани планове- графици кога пак ще дойдат на гости ми е супер- дупер странно. Не приемам за нормални такива взаимоотношения, сори. И ми е много странно как децата след 2,5 години почват да разбират. Ще чакам да чуя следващото й извинение след този период. Колко по- често детето има контакт, толкова повече се привързва към дадения човек. Това е супер, другото освен че е странно е и много, много грозно.
Не искам да нагрубя никой. Изказвам мнение.

# 717
  • Бургас
Леко си противоречиш, защото, си твърдяла, че когато не ти изнася нещо си категорична, а сега говориш за напасване  Tired.
Говоря в качеството си на снаха. Обаче ако съм свекърва сигурно ще гледам да не си отварям устата за всяко нещо, което не ми харесва. Няма какво да се лъжем - свекървите са в доста по-неизгодна позиция от снахите.

# 718
Говоря в качеството си на снаха. Обаче ако съм свекърва сигурно ще гледам да не си отварям устата за всяко нещо, което не ми харесва. Няма какво да се лъжем - свекървите са в доста по-неизгодна позиция от снахите.

Ами просто, защото много снахи са кифли с много претенции. Има и прости свекърви разбира се. Ти просто си твърде категорична по разни въпроси и прави не винаги добро впечатление, но пък явно си нормален човек, щом се погрижи за свекърва си, а и можеш да оцениш промяна в тяхното поведение.

# 719
Хубаво е да има напасване и взаимни компромиси, хубаво е когато всеки си знае границата, но не и когато се налага една майка и баба да стъпва на пръсти и да ходи по тънък лед за да угоди .И пак не е
От всяка дума на Боряна се усеща това, поне аз така го усещам

Общи условия

Активация на акаунт