С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 866
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Хубаво е да има напасване и взаимни компромиси, хубаво е когато всеки си знае границата, но не и когато се налага една майка и баба да стъпва на пръсти и да ходи по тънък лед за да угоди .И пак не е
От всяка дума на Боряна се усеща това, поне аз така го усещам

+ 1. И на мен ми става мъчно. Толкова рядко се виждат, а явно я е страх, че ако стъпи на криво и по-рядко ще е.

# 721
Ми, djoleva, права си. Боряна едва, едва стъпва по леда, за да не сгреши и накрая й казват кога да си вдига масата. А за добро поведение й казват, че след 6-7 месеца ще си види внуците отново на нейна територия. Stop Пък ако много слуша може и да им иде на гости в неподходящо на нея време. Айде нема нужда!

# 722
  • Бургас
Леко си противоречиш, защото, си твърдяла, че когато не ти изнася нещо си категорична, а сега говориш за напасване  Tired.
Говоря в качеството си на снаха. Обаче ако съм свекърва сигурно ще гледам да не си отварям устата за всяко нещо, което не ми харесва. Няма какво да се лъжем - свекървите са в доста по-неизгодна позиция от снахите.

Ами просто, защото много снахи са кифли с много претенции. Има и прости свекърви разбира се. Ти просто си твърде категорична по разни въпроси и прави не винаги добро впечатление, но пък явно си нормален човек, щом се погрижи за свекърва си, а и можеш да оцениш промяна в тяхното поведение.
Не знам точно кои въпроси визираш, но не виждам нищо лошо човек да е категоричен за нещата, на които държи. Предполагам ти също си категорична по някои въпроси.
Идеята ми беше, че всеки си има особености /включително и Боряна/ и не е зле понякога да не се хващаме за глупости, за да си запазим отношенията. Иначе и на мен ми е странно това с чашата.

Само не разбрах - Боряна канена ли е в дома им, т.е има ли проблем да им гостува, защото доколкото е коментирала, знам, че живее на село и няма много условия за гости и сигурно на младите не им е комфортно да събират целия катун, за да й ходят на гости в дома й, където не е много подходящо за малки деца.

# 723
Просто по доста от които имаш само теоритични наблюдения. Няма лошо. Изглеждаш целеустремена, но понякога звучиш  Tired.

# 724
  • Бургас
Просто по доста от които имаш само теоритични наблюдения. Няма лошо. Изглеждаш целеустремена, но понякога звучиш  Tired.

Нямам за цел да се харесвам на всички  Peace

# 725
Няма и нужда, но е нормално и да получаваш някакви коментари.

# 726
Въобще не съм идеална ,много недостатъци имам и аз..Затворено живея  по мои  причини и  изоставам от  модата за момента,кое  е  редно и кое не.Имам навици,които са враснали  в мен , правя нещата на автопилот,не се замислям. Когато си с различен от теб  се вижда и го дразни,както и теб неговото.В смисъл учудваш се как приема нещата. По тази причина   се старая  да не се налагам и  не врещя за дреболии. Така е било в другото семейство  и  така се смята за редно,два пъти годишно мога да правя същото,ако не забравя.
Два варианта са ,или приемаш  другите ,или спираш контактите. Не  съм готова за второто и не го искам.
Това с чашата пък е най-дребното нещо ,не мислех,че ще се хванете за него.

# 727
Боряна, не се хващам за нищо. Просто смятам, че си поставена в не особено добра ситуация, но явно няма какво да направиш. Радвай се на внуците. Те ще пораснат и ще имате повече време заедно.

# 728
И според мен това с чашата е много грубо. Ако съм снаха и се виждаме със свекървата два пъти годишно за два дена, каквото и да прави, няма да се обаждам. Нали останалите 360 дни в годината са ми свободни Simple Smile.
Ако съм свекърва, също не бих реагирала, защото такава реакция не би довела до нищо добро, но би ми станало болно.
Според мен синът на Боряна е твърде дистанциран. Какво му пречи 2-3 вечери в седмицата да пусне децата на скайп на майка си и да си поговорят майка и син за петнайсетина минути? Колкото и да е зает, време за толкова все ще има.
Иначе снахата я разбирам, че не би искала често да ходят на гости-предполагам няма много удобства, освен това, кога ако не в почивните дни могат да са си заедно и да правят нещо четиримата.

# 729
Джули, интересна промяна на мнението ти. Когато аз говорех за напасване и избор на битки не беше съгласна, сега с Боряна си, много субективно!
 Боряна, сори и на мен не ми прозвуча добре това гостуване и чашата, и масата и т.н.  Съгласна съм с Даун, че снаха ти е фръцла и толкова не може два дни да си прикрие фасоните.
 Напомня ми на моята снаха. Идваше вкъщи с хиляди уговорки, ако имаше сок портокал тя искаше кайсия, баща ми бяга до магазина. Пък не пиела Девин, щото не знам си кво, вечно не беше гладна или току що яла, а идват на обяд. Да увеличим климатика, да намалим телевизора и безкрай претенции. Едвам я понасях, нашите се въртяха на пета да й угаждат. Това разбира се след сватбата, преди нея сервираше с мазна усмивка кафе на майка ми.

# 730
Спорее мен Джули имаше в предвид, че малко повече компромиси би трябвало да прави свекървата. Първо е в по-неизгодна позиция и второ е жена с повече опит и би трябвало да е по-уравновесена. Коя майка би искала синът и и снахата да влизат в конфликт и тя да е в основата на това?
Всяка умна снаха ни оценила такова поведение и не би правила фасони

# 731
Напасване ама и от двете страни , а не да не смееш да се обадиш щото видиш ли снахата е дошла на гости в твоя дом и се  опитва да наложи своето или пък когато свеки реши че ще си налага мнението за всичко само за да натрие носа на снахата.

# 732
Хубаво е да има напасване и взаимни компромиси, хубаво е когато всеки си знае границата, но не и когато се налага една майка и баба да стъпва на пръсти и да ходи по тънък лед за да угоди .И пак не е
От всяка дума на Боряна се усеща това, поне аз така го усещам

И аз така го усещам. Прекалено голям страх от страна на Боряна. Не е характерно за овните.

# 733
  • Бургас
Не знам точно как се е развила драмата с чашата, но дали не е възможно снахата на Боряна да се е обидила, че едва ли не бързат да я изгонят, като раздигат масата преди реално да е приключила с яденето и пиенето. Някои говорят за "категоричност". Ами нека видим и другите гледни точки преди да сме категорични.
Иначе и аз съм съгласна, че от стъпване на пръсти, може само да ти се качат на главата.

# 734
Тя, снахата това и прави.
С две малки деца едва ли бих обърнала внимание на масата и чашата.

Общи условия

Активация на акаунт