С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 921
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Добре де Радика де факто бабата е гледала детето на девер ти, нали.Да ама гледа и другия син на съпруга ти.
Ами според мен бабата помага по равно и на двамата си сина.Мъжът ти пък от своя страна помага на майка си която гледа вместо него детето му.

Ако ще смятаме е така - бабата помага на двамата сина, ама има три внучета.
А пък обръща внимание само на две от тях.
Пренебрегнатото внуче за хикс ли го има?
И ако е така, това трето внуче как се чувства като реално има само една баба, тази, която го неглижира newsm78
Да съгласна съм че детето е неглижирано от баба си, но по прицип бабата помага и на двамата си сина , а не както твърди Радика само на единия.

# 571
Добре де, да се абстрахираме от възрастта на жената, да се абстрахираме от начина по който се жалва Радка, да предположим, че бабката е длъжна да й гледа детето... тази баба защо ли избягва детето на Радка? На мен много ми мирише на неща, които Радка премълчава и изопачава! Не че не си е противоречила или допълвала спрямо това какво иска да докаже, но определено не си казва цялата история!
Радке, горката ти! Какво да ти кажа?! Щом не можеш да се справиш с детето си, да не си го раждала! Децата са отговорности на родителите си не  на бабите, стринките или съседката! Каквото и да кажеш мнението не си го меня! Прекалено си затънала в калта, за да успееш да се покажеш като добър човек, който си търси правото! Безочлива си за мен!
Зои, форум е това! Всеки си казва мнението! Никой не е длъжен да изказва мнения, които единствено ще се харесват от другите! Що се отнася до какво съм изживявала- има ли значение! Живота си е мой, житейския опит- също, и от там какво мисля!

# 572
  • София
Ако ще смятаме е така - бабата помага на двамата сина, ама има три внучета.
А пък обръща внимание само на две от тях.
Пренебрегнатото внуче за хикс ли го има?
И ако е така, това трето внуче как се чувства като реално има само една баба, тази, която го неглижира newsm78
Това са грубо- елементарни сметки, които нямат нищо общо с неглижиране и обич към внуче!
Трябва ли задължително да отглеждаш внучето, за да го обичаш?
Не може ли да дойдеш на гости, за да го видиш или то да ти дойде на гости? newsm78
Можеше и да го гледа като другото, ако Радика беше поела грижата за големия син на мъжа си.
Само че, тя си каза мнението- не го е родила и няма ангажимент.
Няма лошо, не е длъжна, но след като бабата е поела отглеждането му вместо Радика, дай да вземе и детето ѝ, че да си поживеят " младите" като гугутки!?

# 573
Прясно прясно  #Cussing out
С ММ очакваме бебок през Февруари.Тя като започна 1во махнах си котката заради нея (тя не живее с нас, но пък в същия блок), после почна какво трябва да ям (и не с мнение по въпроса, а със заповед) , сега пък да сме си купували нещата за бебчо като влезна едва ли не да раждам... Много ме дразни като каже да не бързаме с еди си какво (например покупки) , че ставало всичко(имам план след 7ми месец леко по леко дрешики и т.н).Защо трябва да мисля лошото какво ставало и т.н...Аз знам , че всичко става , но ми идват в повече тези изказвания  #Cussing out #2gunfire

# 574
Мушмуранке, май яко те тресат хормоните накрая! Ти сигурна ли си, че ще можеш да гледаш това дете, което раждаш? Никога ли няма да поискаш помощ? Какви са тези изцепки като не можела да гледа, да не раждала?! Аз не прочетох, че не си гледа детето.
 За бабата може това третото да е "другото" дете, а двете, които гледа са са си " нейните" . Изобщо не съм съгласна, че внуците Трябва да се обичат еднакво и защо някоя баба деляла.
Имам позната с внуче в Канада, което е виждала 2 пъти за 10 години и друго, което тя отглежда на почти 4, кое мислите, че обича повече и то съвсем резонно?!

# 575
С ММ очакваме бебок през Февруари.Тя като започна 1во махнах си котката заради нея (тя не живее с нас, но пък в същия блок), после почна какво трябва да ям (и не с мнение по въпроса, а със заповед) , сега пък да сме си купували нещата за бебчо като влезна едва ли не да раждам... Много ме дразни като каже да не бързаме с еди си какво (например покупки) , че ставало всичко(имам план след 7ми месец леко по леко дрешики и т.н).Защо трябва да мисля лошото какво ставало и т.н...Аз знам , че всичко става , но ми идват в повече тези изказвания  #Cussing out #2gunfire

Нямаш повод за ядосване. За котката е права, другото го пускай покрай ушите, нека си говори, ти си прави каквото си решила. Тия приказки са редовни при свекърви или майки  Mr. Green

# 576
Прясно прясно  #Cussing out
С ММ очакваме бебок през Февруари.Тя като започна 1во махнах си котката заради нея (тя не живее с нас, но пък в същия блок), после почна какво трябва да ям (и не с мнение по въпроса, а със заповед) , сега пък да сме си купували нещата за бебчо като влезна едва ли не да раждам... Много ме дразни като каже да не бързаме с еди си какво (например покупки) , че ставало всичко(имам план след 7ми месец леко по леко дрешики и т.н).Защо трябва да мисля лошото какво ставало и т.н...Аз знам , че всичко става , но ми идват в повече тези изказвания  #Cussing out #2gunfire
Лека бременност и леко раждане bouquet
Строй си свекървата овреме да не се вре, където не й е работа.
Ще си махаш котката заради нея newsm78
Ще си пазарувате с таткото, както и когато вие си решите.
  Hug

Абсурд, права си принципно, просто показах как може да се правят прости сметки по различен начин.
Да, бабата е гледала големия син на мъжа на Радка о реално е вършила задълженията на неговата майка, а не на Радка.
По-важното за мен е, че в един момент това трето дете ще се запита защо баба му не се интересува от него. Може би Радка не иска точно това да се случи.

# 577
Лека бременност и леко раждане bouquet
  Hug
И аз мисля че е добре по навреме да спреш тези мераци на свекърва си да дава нареждания.Представи си какво ще е и какви идеи ще са като се роди бебчето

# 578
  • София

Hug
Чувала ли си за токсоплазмоза?
Чувала ли си за спонтанен аборт?
Това, което майката на бъдещия татко е казала, има и смисъл, и основание, но трябва наистина да те е грижа, за да си причиниш негодуванието на снахата.
По- лесно е да се изцепиш от висотата на безхаберието си. Mr. Green

# 579

Hug
Това, което майката на бъдещия татко е казала, има и смисъл, и основание, но трябва наистина да те е грижа, за да си причиниш негодуванието на снахата.
Последното ти изречение е излишно.

# 580

Hug
Чувала съм , чела съм и знам всичко за нея.Изследвала съм се и нямам проблеми.Тоалетната на котката не съм я чистила аз (а от там се заразява човек).По лесно е да се зарази също така от не добре сготвено месо отколкото от котка....Но както и да е на хубаво място е сега  Peace

# 581
  • Бургас
Бабата живее с едното си внуче и същевременно се грижи за другото от другия си син. Кога да се нагърби и с трето?!
Не знам дали Радика е обективна, като твърди, че детето й е неглижирано. Това, че бабата не го е отглеждала не значи, че не се радва и не обича внучето си.
Ако свекърва ми е над 80 години няма да ме интересува кои деца гледа. Да ги гледа. Аз не бих била спокойна да поверя толкова малко дете на жена, която вече няма сили , няма инстинкти за гледане на деца /да не кажа по-силна дума/. Моята баба онзи ден навърши 85 /да ми е жива и здрава/. Жената е супер дейна - върти домакинството, всяка сутрин прави гимнастика, поддържа се много добре /не излиза от вкъщи без червило и без да е нагиздена/. И въпреки, че може да сложи много по-млади баби в малкия си джоб, не бих й оставила детето си, просто защото на тази възраст акъла им вече не е същия. Сестра ми като си идват остават в дома й /там живеят и родителите ми/ и все се оплаква, че баба ми не се сеща, че има малки деца в къщата и къде си оставя хапчетата на масата, къде нож, а последния път решила да чисти някаква забоядисана чаша, като я напълнила с белина и я оставила на чешмата, за да я измие по-късно  Crazy. Е, как да си оставиш детето после. Предполагам свекървата на Радика не е по в час от баба ми, която още чете книги и има живот, по-динамичен от на тийнейджър.

# 582
Деска, учителите не  работят само по половин ден..........

Нямам спомен да съм казала, че искам да си заменям работата за учителската. Виж, бих желала да имам учителска отпуска, ама няма да стане  Mr. Green

# 583
Че й е обидно на Радика, разбирам. Че й е тежко да няма кой да я отмени поне за ден или няколко часа, също. Но щом е такава ситуацията, и то не от вчера, чудя й се защо продължава да се дразни и да се тръшка. Малкият е изкласил достатъчно и без бабината помощ! Още година-две най-много и си става съвсем самостоятелен човек, а след 3-4 и майка си няма да търси Mr. Green
На големия внук какво има да му се гледа! Доколкото разбрах, той е над 20 г.. Дори наистина да е мързелив, глезен и готованец, който за всичко чака наготово, бабата пак няма кой знае какви ангажименти с него вече. Като готви за себе си, ще сложи малко повече продукти, ще има и за него. Като чисти за себе си, ще минава и неговата стая, ако той хич не го прави. Ако ли пък момчето наистина има някакви здравословни проблеми, то откъде време за малкия. Вместо да се сърди, Радика по-добре да ходи свещи да пали за здравето на свекървата, защото в голям ангажимент я е отменила жената.
За другите внуци - ами нали я взимали при тях през зимата, живее там с месеци, нормално е да ги наглежда, като тъй и тъй е при тях.
Въобще, моят съвет към Радика е да приеме, че бабата по една или друга причина не може, не иска и няма да помага и да престане да се ядосва от това.

# 584
Да вземете да я прекръстите тая тема на "оплачете се от свеки, да ви се набие в канчето колко сте некадърни и как трябва да уважавате и обичате свеки по дифолт". Един няма дето да се е оплакал и да не е бил нападнат и да му е обяснено колко не е прав и как свеки е в правото си?! Whistling ooooh! Stop А уж темата е за оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт