Отговори
# 240
  • София
selleste, докато установят какво ти има, мога да дам съвет да избягваш храни които товарят черния дроб и жлъчката: яйца (особено жълтък), шоколад и всичко покрито с шоколад, сладкиши с много захар (сиропирани, тежки торти),  всичко пържено, твърде пикантни подправки.  За сладко можеш да заместиш със сушени плодове (фурмите например са супер сладки), и захарта с мед, който е полезен за ч.дроб.

Електра и аз не съм по клинчетата, но НМ-ските дънки с ластик ме стягат супер много, затова ходя с анцузи из къщи а за навън имам два любими панталона, които все още ми стават и ще ми липсват много като порастна Simple Smile,няколко дълги поли...и май ще откривам сезона на роклите по никое време.

Момичета, аз никак не наддавам....не знам колко е добре. В първите 2 месеца бях +1.3 кг, сега покрай тази херния съм +0.8 кг, т.е. свалила съм малко, а корема ми си го има... Чудя се да занимавам ли гинеколожката ми с това...Ако до октомври не сложа още едно килце "уплътнение" ще я питам Simple Smile

# 241
И аз май още не го усещам, сякаш.  Надвечер когато се застоя усещам едно такова, сякаш балончета в корема, не зная как да обясня  Laughing но не знам дали това е усещане за бебчето.  Embarassed Пък коремче си имам от преди, но всички , които знаят казват, че вече ми личи.  Heart Eyes
За дънки за бременни ще гледам да си взема, клинчетата ще ги оставя за зимата с по-дълги блузони и рокли, че си имам бутчета и без това и не се харесвам с тях. Grinning

# 242
  • В чуден свят с четири Слънца
Аз още не усещам бебето Sad
И аз не знам какво трябва да усещам, всеки го описва различно.
Не се притеснявай, при мен е четвърта бременност, 15 седмица съм и още не усещам бебка. Още няколко седмици и такива ритници ще усещаме, че чак и околните ще забелязват, малко търпение.
Аз преди два дни съм се вторачила, мисля си че, ето, усещам бебето, лежа си, държа си ръката на корема, и едно пърхане, потупване, съвсем като от ритничета не бебче, но след малко същите бълбукания се качиха хоп чак под ребрата...та се оказа просто перисталтика и раздразнени черва.
Иначе усещането в този период е нещо като бълбукане, или все едно имаш малко врабче в корема и то маха активно с крилца. Но щом ти е и първа бременност, не се притеснявай, съвсем скоро ще усетиш бебето и няма да имаш никакво съмнение, че е то Grinning

# 243
Моят корем е много голям Embarassed мислех че е от прекомерно тъпчене, защото съм +2кг. Но преди три дни на жк доктора каза че матката е доста уголемена. Оф дано да не е пак свързано с тъпите миоми и просто бебо да се шири в мезонет Joy

# 244
Здравейте аз също усещам нещо като балончета и леко помръдва а за кг.аз съм доста слаба сега съм в 14г.с. И съм качила 8кг.

# 245
Привет и от мен аз днес бях на ЖК източиха ми кръвта и бебока беше супер активен и док не успя да види добре пола. Умело се прикриваше  Simple Smile А корема е видим когато си хапна добре и погълна мн течности през останалото време ме питат(тези които знаят за Б) къде го крия това бебе. В момента съм 16г.с. все още няма да сменям гардероба но си взех едни дънки за Б. за всеки случай от LC Waikiki имат доста симпатични неща.  bouquet

# 246
Момичета, тази вечер се поизплаших Confused Отидох до тоалетна по голяма нужда иии малко се понапънах, при избърсването имаше ярко червена кръв (не прекалено много, но не и малко). Не съм сигурна точно къде е проблемът. Имам леки болки като предменструални, но пък аз съм така почти постоянно. Днес се поразходихме повечко, но и почивах добре на обяд. Има възможност да е вътрешен хемороид или просто спукано капилярче. Оф, не знам! Пих 2 но-шпа и съм в готовност ако има още кръв да ходим към болницата Sad Знам, че хемороидите не са нещо хубаво, но сега се надявам да е това.. Нямам подобен опит с първата бременност, но така се притесних, че имам чувството, че повече ме сви стомаха.
За кг. +2-3 съм аз, но мисля, че е ок (началото на 16г.с.).  И на мен ми личи коремчето вече, особено вечер, гърдите ми са доста наедрели и чувствителни, та и аз вече си набавям дрехи за мами. Изведнъж захладня и останах с едни спортни дънки, които преди ги носех много широки, сега ми пасват добре на коремчето Wink

# 247
WhiteWabbit Аз съм в 16 седмица , качила съм 1-1,5кг само, но тумбачето е дооста голямо. И бебчето върви големичко- с една седмица напред. А тази седмица лежах в болницата (да лекувам бактерия) и ми пускаха всякскви изследвания- кръв, урина, секрет, ехографи и казаха, че всичко е ОК. Според мен ако храната е качествена, бебчето си я консумира и на мама нищо не й се лепва. Важното е то да се развива, както трябва  preggoТе на консултацията ще ти кажат ако и бебчо е малък  Heart Eyes

# 248
Относно движенията при първа бременност трябва да имаш 20гс. Така ми каза моята аг при първата бременност. За втора казват че по-рано се усещат,  но аз все още не съм усетила нищо. Надявам се да е по- скоро.  Simple Smile))

# 249
Здвавайте, има ли някой проблеми със синузита... при мен, явно заради промяната във времето, започна да се обажда. Дясната част на главата ме боли зверски. Пих парацетамол, но пак тр да пия, че болката се върна. Вие как се справяте?

# 250
  • София
Аз се справям с Парацетамол, пия повече вода, айран. Тия дни ми е много запушен носа, нищо не ми помага. Не трябва да слагам капки, но слагам, въобще не мога да съм био.

# 251
WhiteWabbit, аз не си взех от нм-ските клинести дънки - само анцуг от там и той е много удобен Simple Smile
Дънките са ми от Пиротска, прав модел и даже в момента са ми малко широки, но ми е доста по-удобно, отколкото с последните ми ставащи дънки - те вече много ми притискат корема.

Мама Галка, благодаря ти успокоението Hug

Сис, дано не е нещо тревожно. Един ден и аз като теб, но кръвта не беше ярка и определено не беше вагинална.
Аз също съм +2,3кг и гърдите така ме болят, че не може да се пипнат. Понякога дори блузите ме дразнят, а за сутиена да не говорим...

# 252
И аз съм качила 3 кг, като се има предвид, че съм много слаба, но коремчето вече си личи. Момичета след 10 дни ми предстои серклаж - превантивно. Много се страхувам за бебчето. Аз не смея един Парацетамол да пия, а ми предстои упойка и най-вероятно антибиотици и всичко това "за всеки случай". Страх ме е да не си навлека някаква беля с бактерии след това, а на всичкото отгоре от болницата, в която ще правя серклажа ми казаха, че нямало нужда от микробиология, защото те правили промивка на влагалището с дезинфектант.  Sad

# 253
Момичета, аз преди време нали ви споделих за моите постоянни сърбежи по тялото. С първата бременност, както и майка ми и с двете, сме били по същия начин и не се притеснявах. Вчера обаче споделих с наблюдаващата ме ЖК и тя ми пусна изследвания за чернодробни ензими, които, разбира се, оправдаха съмненията й, тъй като АСАТ ми е двойно, а АЛАТ тройно завишен.
В понеделник съм на консултация с гастроентеролог и дотогава ще лудна вероятно. Някоя да е минавала през това?
Иначе за коремчето, моето доста си личи, но поради на липсата на апетит и гадене до скоро още не съм качила на кг.
С дъщеря ми започнах от рано да си й купувам разни дрешки, които ми харесваха, не съм била суеверна. Ще изчакам сега ФМ в 20 г.с, за да съм сигурна за пола и да знам дали дрешките на девойката ще влязат в употреба:), но пък и аз не съм фен на розовото, та поимваме доста в жълто и зелено, поне за първите месеци. 
Здрасти ..специялизирам Гастроентерология и ми стана интересно.. освен АСАТ и АЛАТ  , други изследвания имаш ли -  на билирубин , ГГТ и алкална фосфатаза. Хепатитни маркери пускани ли се. Какви са стойностите на АСАТ и АЛАТ.

# 254
 djfeq, ако няма нужда от него защо ти е този серклаж? Като го направиш има много по-голяма верятност да получаваш често възпаления заради конеца.

Общи условия

Активация на акаунт