Отговори
# 255
djfeq, ако няма нужда от него защо ти е този серклаж? Като го направиш има много по-голяма верятност да получаваш често възпаления заради конеца.

Защото преди години ми е правена конизация и се предполага, че шийката ми е скъсена. Обаче преди да забременея всички доктори, които съм посещавала са ми казвали, че манипулацията е извършена много добре и дори не си личи, че има конизация. Моя лекар, който ми води ЖК каза, че според него няма нужда от серклаж. Доктора, който ми прави ин витрото също каза, че всичко изглежда нормално, но ме прати при негов колега, който се занимава с това и каза, че дори и да има най-малкия риск трябва да се зашие. Съответно неговия колега много бързо установи, че шийката е нормална, ама трябва да се зашие за всеки случай и да си платя 400 лв. И аз сега съм в шах - заради парите ли ме вика или наистина има риск. Знам, че конеца предизвиква много инфекции и хич не ми се иска да го правя. Но от друга страна в по-късни седмици не знам дали някой ще се навие да направи серклажа, ако стане проблем.

# 256
Аз засега съм добре, няма кръв иии остава да чакам другата седмица прегледа с АГ, за да се консултирам, че доста въпросчета ми се насъбраха (те с тия пргледи на 4-5 седмици.. не знам! Rolling Eyes )

simonix, аз си патя от синусите през последната година. Съвсем наскоро като захладня имах отново проблеми. Купих си моркска сол, загрявах я във фурната, слагах я в един чорап и си топлех слепоочието и зоната около маскиларните синуси. Много чай, спрей с морска вода, парацетамол за болката (моя доктор каза мах. 3 на ден). Изписа ми и едни хомеопатични таблетки за изчистване на секрета. Някой ми беше преоръчал една каничка за промивки на носа (използва се от йогите) и аз си я купих, още не ми се е налагало да я ползвам, но вярвам, че и тя ще помогне Peace

# 257
  • Бургас
djfeq, ако няма нужда от него защо ти е този серклаж? Като го направиш има много по-голяма верятност да получаваш често възпаления заради конеца.

Защото преди години ми е правена конизация и се предполага, че шийката ми е скъсена. Обаче преди да забременея всички доктори, които съм посещавала са ми казвали, че манипулацията е извършена много добре и дори не си личи, че има конизация. Моя лекар, който ми води ЖК каза, че според него няма нужда от серклаж. Доктора, който ми прави ин витрото също каза, че всичко изглежда нормално, но ме прати при негов колега, който се занимава с това и каза, че дори и да има най-малкия риск трябва да се зашие. Съответно неговия колега много бързо установи, че шийката е нормална, ама трябва да се зашие за всеки случай и да си платя 400 лв. И аз сега съм в шах - заради парите ли ме вика или наистина има риск. Знам, че конеца предизвиква много инфекции и хич не ми се иска да го правя. Но от друга страна в по-късни седмици не знам дали някой ще се навие да направи серклажа, ако стане проблем.

djfeq, точно през същата чуденка минавам и аз сега. Заради конизация, отново перфектно направена както и при теб, с първата ми бременност, още при прегледа за установяване на такава, бях уведомена, че в 16г.с ще отида за серклаж във Варна /аз съм от Бургас/, в определена болница, при определен лекар, срещу скромните 300 и няколко лева. Сега с втората бременност наблюдаващата ме ЖК категорично не вижда нужда от него. Каза ми, че нито конизацията, нито първия серклаж са причина и за такъв с всяка следваща бременност.

# 258

djfeq, точно през същата чуденка минавам и аз сега. Заради конизация, отново перфектно направена както и при теб, с първата ми бременност, още при прегледа за установяване на такава, бях уведомена, че в 16г.с ще отида за серклаж във Варна /аз съм от Бургас/, в определена болница, при определен лекар, срещу скромните 300 и няколко лева. Сега с втората бременност наблюдаващата ме ЖК категорично не вижда нужда от него. Каза ми, че нито конизацията, нито първия серклаж са причина и за такъв с всяка следваща бременност.

Голяма дилема. Аз вече имам час за 26-ти и пак се чудя - да търся ли още едно мнение или да отивам. Още повече ме съмнява професионализма на доктора, според който няма нужда нито от микробиология, нито от изследвания на урина, нито от каквито и да било други изследвания. Чудя се дали да отскоча до Селената в Пловдив, но и там си мисля, че ще ме натиснат за серклаж - нали ще плащам, но поне да е по правилата. Ти имаш ли още време да мислиш? Пиши после какво си решила.

# 259
  • От Луната
Как серклаж без МБ ...  Shocked
Аз март правих трансвагинална лапароскопия, имах чиста МБ, отделно имах промивка (даже две) и свещички йод и пак гъбясах. Преди опита открих кандида и я лекувах преди трансфер, но с всички мерки и пак гъби.
Задължително второ мнение, не е шега работа!
Стискам ви палци! И дано всичко е наред!

# 260
Момичета малко да се разсеем от ФМ и БХС ще попитам:

1.Вие с каква боя се боядисвате?

2. Някоя от вас има ли котка? Аз се изследвах за токсоплазмоза и не нищо ми няма, но макар че имам котки от как се помня, а мъжкия с който живея го гледам вече 14 години - нямам имунитет. Разни хора ми твърдят, че не е хубаво да имам котка при бременност и бебе... но той е като част от мен. На никой нямам доверие да го дам да го гледа пък и не искам ...

3. Какво кафе пиете? Аз съм с ниско кръвно и гледам да не пия, но права заспивам Simple Smile))

4. Какво взимате за главоболие?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО за мненията!  bouquet

Да караме поред Simple Smile

Боядисвам се с Гарниер от мнооого ереме насам(с амоняк е),но доколкото разбрах не е проблем,а и аз имам много бели коси за съжаление...
За дом.любимци-котка нямам,но имам един дебел мопс у дома.Въпреки,че повечето хора намират за несъвместим живота животно-бебе аз не мисля,че е такъв проблем.Важното е да се ваксинира редовно и да се поддържа висока хигиена.
Кафе пия 1 пръст еспресо и до горе с мляко.Преди пиех 3в1,но има много е-та и сега го избягвам.Аз бях спряла кафето до скоро,защото много ми се допушваше(а отказах цигарите когато разбрах,че съм б.).Имах страшно главоболие,но сега пткакто възобнових сутрешото кафенце вече нямам Simple Smile В случаите,когато не съм издържала от болка съм вземала парацетамол или студен компрес с една кърпа мокра на челото.
Малко дълго стана,ама да съм изчерпателна  Party

# 261
Как сте момичета?  Hug Малко да се разсеем от ФМ и БХС ще попитам:

1. Вие с каква боя се боядисвате?

2. Някоя от вас има ли котка? Аз се изследвах за токсоплазмоза и не нищо ми няма, но макар че имам котки от как се помня, а мъжкия с който живея го гледам вече 14 години - нямам имунитет. Слагам ръкавици като чистя тоалетната му. Разни хора ми твърдят, че не е хубаво да имам котка при бременност и бебе... но той е като част от мен. На никой нямам доверие да го дам да го гледа пък и не искам ... Вие какво правите с домашните любимци? Тези твърдения не са ли остарели?

3. С какво си мажете против стрии? Аз купих Био Оил и кокосово масло. Първото не ми харесва как мирише, но имам още малко и ще купя нещо друго.

4. От къде /в Бургас живея/ мога да си купя дрехи за бременни, знаете ли? Видях в H&M дънки и ми стояха много добре, но не знам дали ще ми стават след месец два, а за толкова не ми се дават 75лв.

5. Какво кафе пиете? С ниско кръвно съм и гледам да не пия, но заспивам права Simple Smile)

Цял лексикон заформих  Blush ooooh!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО за мненията!  bouquet

# 262
И при мен е наедряло ама да си призная честно МНОГО мразя да се мажа с нещо  Crossing Arms Никога не успях да свикна да си слагам мляко за тяло например.Сега съм си купила едно олио на Икаров,което обаче ми е ужасяващо,защото ми стои мазно по кожата и пижамата ми се лепи Simple Smile Ще взема да си потърся нещо кремообразно,за да намаля мъките Joy

# 263
  • От Луната
1. До сега не се бях боядисвала, тия дни ще се очовечвам, че ще подплаша лекарите вече ... от няколко месеца преди ин витрото се боядисвам с безамонячна боя.
2. Имам дворна котка, обезпаразитена, кастрирана, понякога влиза вътре, цяло лято обаче е навъм, зимата се прибира. Винаги сме имали коте, още не съм се изследвала, скоро ... но не се притеснявам, за сега само гледам да не се вра в нея. Много чисто животно е иначе. Имам и два папагала, тях ще ги дам на майка ми за начало... не ми се рискува, а котето се сприятели със съседката, тя изяви желание зимата да се грижи за нея.
3. За момента с нищо не се мажа Sad Много ме мързи, Мисля или с преварен зехтин, или с мехлем от мас и невен, или кокосово масло ... ще ги пробвам наред, кое е по-малко мазно Simple Smile . Пари за кремове не ми се дават, просто се познавам, няма да се мажа с тях и ще ги хвърля след 5години местене от шкаф в шкаф.
4. Тепърва ще търся дрехи. Трябва да си купя палто, термоклин и едни дънки ... блузи и туники за сега имам. В HM има намалени неща, но ми казаха че само онлайн се поръчват. Не съм гледала размери и т.н.
5. Пия еспресо, с топло мляко. Не искам да пия нес, 3в1. Ако ми се пие още нещо топло, си правя инка ... много ниско кръвно имам.

За главоболие вземем по 1/2 парацетамол. Рядко обаче ...

# 264
  • София
И аз да отговоря на " лексикончето" Simple Smile

1. С безамонячна, " фризьорска"  боя (Keune) в салон, от близо 2 години. Единствената безамонячна, която ме покрива.
2. Имам котка (британка) на 7 години, кастрирана, ваксинирана, обезпаразитена, тествана. Няма да си дам животното, но ще пада яко чистене. Най-доброто ми приятелче от студентските ми години досега, няма да я поверя на друг.
3. Против стрии- HIPP масло, ще сменям с някаква по-лека формула.
4. Бременелски дрешки купих от HM, ще гледам вече във всеки по-голям магазин за такива,мисля да "преслушам" и специализирани магазини за тази цел. Не ми се дават много пари, габровското ми сърчице ще се пръсне като гледам цените им.
5. Еспресо на дъното на голяма чаша, с много мляко.
6. За главоболие- търпя.  Нищо не съм вземала до момента откакто съм бременна.  Явно не е било достатъчно силно Simple Smile За болки в кръста-лек масаж и релаксиращ душ.

# 265
djfeq, потърси второ мнение задължително -  до тук всичко ми звучи много несериозно.

И аз се боядисвам с безамонячна боя и съм доволна, добре си покрива.
Домашни любимци нямам...
НМ ми е много скъп, особено за дрехи, които може повече никога да не ми потрябват - намерих си друг магазин за бременни с по-нормални цени и си купих дънки, но е в София. В интернет го издирвах и си избрах, който ми беше най-удобен като място.
Пия Лаваца за кафеварка, разредено с мляко. Вече си позволявам и кола. Понякога ми се добива и мляко с нес.
Отдавна не ме е боляла глава, но 2-ри месец веднъж си позволих парацетамол. Всъщност обезболяващо за каквото и да е, за бременни е разрешено само това.
Това е то Simple Smile

# 266
1. Не съм се боядисвала откакто разбрах, мисля чак декември за празниците с безамонячна (предложете ми марка,моля!)
2.Нося рокли и клинове с ризи,които са дълги. Една позната ми даде няколко рокли/туники за есенно-зимния период. Наистина са много скъпи дрехите за бременни в магазините тип H&M и Wikiki.
3.Кафе-2-3 пъти седмично с много мляко, но като цяло сънливостта ми почна да отминава.
4.Парацетамол досега 2-3 пъти съм пила и то по половинка.

Продължавате ли с ФК, аз не смятам да я спирам.

# 267
И аз няма да я спирам, разбрах, че помагала и при риск от прееклампсия, а при мен има.

# 268
Не е нужно да търсите само дрехи за бременни. Аз с първата бременност се бях отчаяла и просто почнах да си вземам по-големи размери. Има ризи, широки блучи, които и сега си нося (60кг.). носила съм ги и в 7-8месец. Бях си взела два клина от Зара (те са с широк ластик, та не е нужно да са някакви по-специални). За есенно-зимния период ми бяха много удобни две ластични рокли (тип плетени) те също бяха от Зара и Есприт. Само сменям цвета на чорапогашника, някой шал и ето ти нов тоалет. Съветът ми е да си купите нещо, което после да става и за първите месеци след раждането, т.к. със сигурност ще ви трябва Wink Мисля, че със сигурност ще трябва да си вземам ново зимно яке, което е по-голяма инвестиция, но няма как, очаква се тогава да сме доста наедрели Grinning

# 269
Аз клинове не обичам да нося, не мога да се насиля Peace
Надявам се да имам и втора бременност, така че ще си пазя дънките за тогава.

Общи условия

Активация на акаунт