Отговори
# 315
  • Пловдив
След 2 тежки нормални раждания-предизвикани,мисля да нямам претенции.Ще оставя док.да реши.До скоро мечтаех за секцио,но сега като че ли повече ми се иска нормално.Страх ме е,защото и с 2-те имах проблем с пъпната връв,който би се решил със секцио,но пък не ми се ще да ме режат.Е,има много време,тепърва предстои след няколко месеца да обсъждаме раждането.Но ти ме заинтригува и затова полюбопитствах.Преди първото раждане изобщо не мислих,но сега е друго.

# 316
Момичета нещо интересно...  Party Днес ми подариха мексикански медальон за бременни "Боа".  Издава много приятен звук като се разклати и за това се казва, че като го носи майката бебето започва да чува след 20 седмица и свиква с мелодията. След раждането, когато е неспокойно детето, помагал за спакойствието му. Историята наподобява тази и с музикалните играчки върху корема, но много ми допадна и ще го пробвам.

# 317
Здравейте момичета,
Аз най-накрая се прибрах след много чакане и много път от прегледа за Даун.  Всичко по ултразвук ни е в нормите и след 10 дни ще разберем и резултата от кръвния тест.
По темата с количките: тук в БГ всички са много скъпи, гледахме I-CANDY в магазина 2170лв,а в английски сайт идва за 1200-1300лв с доставката.  Явно ще се поръчва от там или пък от ОЛХ може би също е вариант,има много запазени.
Вероника, много интересен този медальон, ще взема да го проуча и ако ми хареса и намеря тук във Варна мога и аз да си взема.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 23:35 от Gergana M

# 318
  • Пловдив
Това с медальона ме подсети за нещо.Моята кума за леко раждане прати мъжа си да ми донесе кърпа,сапун и сладичко.Аз се изкъпах със сапуна и повече не ми дойде,а тя роди на рождения ден на първото ми дете.И за песните съм пробвала.ММ пееше на Наско всяка вечер лека нощ деца,но като се роди не усетих да му е позната.Като цяло не вярвам много в такива неща,но ми е интересно да чета

# 319
Мамчета, днес бях на преглед и се оказа, че доктора е прав от годините ми идва високия риск за ДАУН. Прегледа продължи 40 мин. според него няма абсолютно никакъв риск, всички органи са добре и няма никакво съмнение. Много съм щастлива защото аз също минавам в отбора на тъщите Laughing само ми е странно защо освен магнерот 3х1 и но шпа 3х2 ми изписа и бусколизин 3х 1 в аптеката също се очудиха и казаха да не го пия....сега не знам как да постъпя ooooh! Pingvin4e все повече вярвам сега на китайския калкулатор за пол на бебето, че е точен, защото сме на едни и същи години в един месец сме забременели със момиченца Simple Smile освен това аз си имах предчувствие за мома и се оказа вярно  Wink

Последна редакция: пн, 19 сеп 2016, 23:50 от vanaya

# 320
  • Пловдив
Какъв е този китайски да го пробвам и аз

# 321
# 322
Аз съм го провала този китайски а може би друг но имаше и допълнително да си пресметнеш според ден/месец/година на каква възраст според китайския календар си и месеца на зачеването така,а след това гледаш таблицата.Не помня в кой сайт обаче.

# 323
  • В чуден свят с четири Слънца
За пола - този календар в моя случай познава за дъщеря ми, но и двамата ми сина по него са момичета. За сегашната ми бременност дава пак момиче, което съвпада с мнението на докторката. За мен по него за четирите бремнности ми се падат само моми, ама само 50% е познал Simple Smile
Като написах за 50%, се сетих за един стар познат, доктор, гинеколог, от старата генерация, когато нямаше още ултразвук, та той питаше всяка бременна какво бебе иска, и ако каже, примерно момче, той и казва винаги другия пол: "Съжалявам, но май е момиче", и като се роди момиче, жената го хвали как познавал. Ако пък се роди момче, пак е доволна, че доктора не е познал Simple Smile Общо взето и доктора познаваше в 50% от случаите, но пък в 100% жените бяха доволни, защото ако не е познал, са получили желания пол, ако пък е познал, жената е имала достатъчно време да свикне с прогнозния пол   Grinning Психология Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 08:13 от mama_galka

# 324
Честно да ви кажа това с тези калкулатори ми е твърде несериозно. Пробвах го - и да, синът ми излиза Ж.
Vanayaa, радвам се, че всичко е наред. Така си и знаех, и както казах възрастта явно влияе особено върху риска.
Относно раждането аз нямам претенции. Готова съм и на двата варианта стига това да е най-доброто за бебчето. Първия път раждах естествено. Много бързо - за 20 мин, въпреки, че съм "мини" модел. Сега отново бих родила така, въпреки болката. За мен също е много по-правилно детенце само да избере момента и своя си ден.

# 325
Как сте със съня ? аз снощи като се събудих около 00:50 и край неможах да заспя повече и днес съм като парцал на работа , как ще избутам този ден  Sad Sob искам Sleeping smile3524

# 326
Майка ми е родила брат ми преди почти 40г секцио, а мен 2,8г по-късно естествено. А незнам дали защото е оперирана по спешност или просто преди толкова години, така са правели секциото, но тя е срязана вертикално, а не хоризонтално! Така, че със сигурност, ако няма други предпоставки за секцио, не е проблем нормалното раждане.

# 327
musleto, май едно време наистина са рязали и вертикално. На мен АГ ми каза, че трябва да са минали 2 години до следващото раждане, то повече от това няма да зарасне белега, вече остава да чакаме дали с бебчето можем да се справим. Но ако кажат секцио - ок, и това мина и замина. Да ви кажа нещо малко смешно - аз много се притеснявах и ме беше срам от клизмата, ама много Laughing, а изобщо не беше страшно. А изненадващо болезнено беше слагането/махането на катетъра, дори дни след махането ме болеше като ходех по малка нужда. Имам по-лош спомен от това, отколкото от операцията. И като мрънках, че ме боли като го слагат, АГ (д-р Георгиев в АГ Варна, препоръчвам го) ми вика охооо искала естествено да ражда, ти един катетър не можеш да изтърпиш, не ставаш за естествено раждане Laughing
За китайския календар - показвало ми е различно в различните сайтове, както за сина ми, така и сега.. не му вярвам Wink

# 328
Здравейте Мартенски Мамчета! Моята очаквана радост е на 28.03.2017 година! Сега съм в 13 г.с+1 ден, следващият ми преглед при доки е на 27 септември (ще бъда в 14 г.с)  дали ще можем да видим пола? Вие кога го видяхте?

# 329
  • София
narito11 при мен се видя пола в 15 +1 г.с., мисля че и при теб би трябвало да се вижда вече в 14 г.с. Simple Smile

Момичета, по темата с календарите, единствения който за мен "работи" е този долу, като под "работи" имам предвид, че сложих датите на роднини и приятелки които можах да разпитам - 11 човека, и при 10 излезе вярно, ако сложа и себе си ставаме 12 (11 верни). Имайте предвид, че тези китайски календари работят с лунарни месеци,  и изчисляват лунарната възраст на майката ( аз съм на 34 а по техните китайски изчисления съм на 35 лунарни години). Какво да ви кажа, шашава работа  Mr. Green пробвайте го. Линка долу изчислява автоматично всичко. Simple Smile

http://www.prokerala.com/kids/baby-gender/chinese-gender-predict … p#genderPredictor

Аз също се надявам да родя естествено- с херния ил без, до последно съм си втълпила че всичко ще е окей и ще родя нормално  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт