Отговори
# 600
А аз съм ниска 156см Simple Smile, вероятно заради това съм като в 6тия  Joy

# 601
За кръвната захар. Казаха ми, че за бременни трябва да е под 5,10.
Моята е 5,37, но преди да питам лекаря какво да правим, реших да пусна още веднъж към края на тази седмица, като огранича захарта и тестото да видим какво ще покаже...
Много се надявам да се размина само с ограничаване на сладкото Confused
стискам палци всичко да е наред

# 602
А аз съм ниска 156см Simple Smile, вероятно заради това съм като в 6тия  Joy
И аз съм 158см 42-3кг/вече 45/и моят е като в 6тия,наистина изглежда много голям

# 603
За изследванията напълно гладна и жадна, без хранене поне 10 часа. Днес си гледах и изследванията от предходни години добре, че всичко пазя 2015 г. 5,98 и 2014г. 5,57  Shocked уж профилактични пък никои не ми е обърнал внимание, че и аз не съм видяла newsm78.

# 604
Момичета, вземали ли сте Прополки по време на бременността? От аптеката казаха, че не би трябвало да са противопоказни по време на бременност, а и нищо не пише в листовката.

# 605
Veronika90c хич не го мисли корема, важно е бебо да расте. Сестра ми при първата бременност нямаше корем, просто нямаше в деветия месец с жилетка въобще не и личеше. При втората бременност беше като картоф с две клечки, толкова голям корем не бях виждала като балон и това чудо на едни и същи кила с предходната бременност. И двете бебета и първото и второто, независимо от гигантската разлика в корема бяха едни и същи на килограми-3 кг. и малко. Не знам от какво зависи. Първата бременност бях с голям корем, сега пак.  Embarassed срам ме е, не съм и хич слаба, нито висока. Да расте малката рибка това е важно, размера на корема не е от значение bouquet

# 606
  • Пловдив
И моя корем е много голям и ме питат далу наближава да раждам.Мисля и ,че го усещам-не като къркорене,а като трептене.Но все пак преди 8 месеца съм родила и това има значение.С първата корема ми пак беше огромен,но започна да личи към 5 месец чак.Та това не е притеснително.

# 607
Да ви питам,мами като заговорихте за храната.Сиренето бри съм го преглътнала  Cry,но филето Елена не мога.Взимам си веднъж седмично и го пека на котлона надявам се така няма проблем нали е минало термична обработка,аа хапвам и по някое сурово Embarassed.

# 608
Да ви питам,мами като заговорихте за храната.Сиренето бри съм го преглътнала  Cry,но филето Елена не мога.Взимам си веднъж седмично и го пека на котлона надявам се така няма проблем нали е минало термична обработка,аа хапвам и по някое сурово Embarassed.

не е хубаво сурово, но щом го печеш, хапвай си
абе да ви питам къде ги четете тия неща за харните,кое може, кое не?
на бри сиренето ми харесва много, но скоро не съм яла
знам, че не трябва да се яде сурово и да се избягват тежките храни, но все пак абсолютно забранени нещо не вярвам да има  Simple Smile  Wink
сега, че си изяла 2-3 сурови голяма работа и аз го обичам мното това филе
Вероника, моя приятелка е почти два месеца преди мен, а корема ми е по-голям от нейния, но тя е много слаба и висока,според мен няма значение толкова това дали имаш или не  Simple Smile то си расте
и аз усещам трептене  Simple Smile

# 609
сребърна лисичка,не съм съгласна за мнението ти за БХС.Как ще сме безотговорни,та ти запозната ли си колйо грешки дават и колко мн.деца уж с риск се раждат здрави и колко без риск имат даун.За мен по-безотговорно е да рискуваш да се махне бебе,кото може да няма дефект,но по тъпите им математически методи излизал риск.Ти имаш ли идея какво е да носиш бебе,за което са казали че има риск,но не може да направиш нищо и чакаш 6мес.със свито сърце и страх.НЕ СА БЕЗОТГОВОРНИ ТЕЗИ,КОИТО ОТКАЗВАТ СКРИНИНГА,А ПО-СКОРО СА ДОБРЕ ОСВЕДОМЕНИ ЗА ТОИ МАТИМАТИЧЕСКИ МЕТОД НАРЕЧЕН ИЗСЛЕДВАНЕ.
Моля да смекчиш малко тона. Ние с тебе нямаме дипломи за фетални морфолози, (или ти имаш?), и за това се съветваме с хората, които имат. Както писах по-горе - правят се проверки от световната организация по фетална морфология на огромен пул от пациентки за надеждност на методите и резултата е, че БХС има по-голяма успеваемост в предвиждането на такива проблеми от феталната морфология 18-20 седмица. Т.е. ако има проблем, МНОГО по-вероятно е да се разбере от ранния скрининг, отколкото от прегледа после. Колкото до риска да махнеш бебе, което е здраво - за това при висок риск (1:5; 1:10, до 1:100) се прави инвазивна диагностика и разбираш има ли проблем или няма преди да го махнеш.
Ако се имаш за добре осведомена и не искаш да знаеш - не го прави, но моля те не съветвай другите да го пропускат. Сполай ти.
Приключвам темата с това БХС, всеки си има глава на раменете. Не обвинявам тези, които не са го направили, имат си техни причини момичетата. 

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 18:01 от сребърна лисичка

# 610
Дали е на хормонална основа от бременността, дали сме се събрали все странни птици, но темата ни става доста скучна, постоянно следим коя какво ще каже и бързо да се "захапем", казвам го вкючително  и аз в това число и неведнъж съм била захапвана. Как никой не показа малко чувство за хумор... дано с напредване на бременността и бъдещите мами се променим. Не визирам никого, нищо лично, ама правя сравнение с другите теми, а на мен тази уж ми е "най - мила", винаге проверявам първо писането тук и много често излизам от нея с горчев привкус. Да ме прощавате за "изповедтта" и спама . Blush....

# 611
Момичета, днес най после бях на преглед. В 17г.с. още не могат да ми кажат пола Rolling Eyes Не било в добра позиция, май имало нещо между краката Grinning По-голям е шанса да е момченце, живо и здраво да е, но защо така силно предчувствах момиче... луда работа, ще поизчакаме още месец за потвърждение. Изписаха ми магнезий за леките болки ниско долу (какво му беше действието на магнезия?). Взеха ми кръв да изследват за Спина бифита, сега в този период се правело, не съм чувала някой в БГ да го прави, но щом са казали.. винаги съм за превенцията и повече иследвания.
МОЛЯ ВИ препоръчайте ми няколко места и добри специалисти по ФМ в София. Имах записан час в Щерев, но ще си идвам в БГ една седмица по-рано (около 20 Окт) и часа ми при Чавеева отпада Cry няма други свободни... Сега се чудя къде да звъня, какво да правя.. заболя ме главата чак! Всички сигурно вече са заети. Утре ще звъня в МЦ Марковс, не че познавам там някой, но мястото ми е удобно иии ще питам за който и да е. Може би и доц. Томова в Надежда? Кой друг с надежда за свободен час? Confused

# 612
Sis, и аз съм запомнила, че е момиче при теб (второ ако не се лъжа), гледай ти, за мъж се готвил.. Blush и на мен още не са ми казали нито пол, нито поне бегло предположение, предполагам, че ако бях в България, да знаех до сега. Чааак на 20.10 ще ни кажат, когато имам час за ФМ, такава била практиката тук, тогава да се казва. ти в България отиваш специално за ФМ ли ?  newsm78

# 613
  • София
Сис, пробвай в болница Надежда- на телефоните от сайта. На Доц. Томова телефонът (от който се записах и аз) е също на сайта й: http://www.docenttomova.bg/

Стискам палци!

# 614
За Бхс,Фм или каквото и да е там с две ръце-доц Живка Карагьозова Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт