Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на главоболие и гадене по време на бременност?
Какви са препоръките за предотвратяване на главоболие по време на бременност?
Какви са препоръките за контрол на симптомите по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на главоболие и гадене по време на бременност?
Главоболието и гаденето са често срещани симптоми по време на бременност. Много бременни жени изпитват интензивно главоболие, което може да се влоши от определени дейности. По отношение на гаденето, много бременни жени съобщават за непоносимост към силни миризми, особено парфюми. Тези симптоми обикновено са по-чести и тежки в началото на бременността.
-
Какви са препоръките за предотвратяване на главоболие по време на бременност?
-
Какви са препоръките за контрол на симптомите по време на бременност?
За да се контролира гаденето по време на бременност, се препоръчва избягване на силни миризми, консумация на леки храни като салати и картофени ястия и избягване на меса, които много хора трудно понасят. Освен това хидратирането е важно за контролиране на гаденето. Нормално е да има леко присвиване при изправяне, но трябва да се избягват регулярни, болезнени, продължителни и стягащи целия корем контракции. Ако има повече от 8-10 контракции за денонощие или други неприятни симптоми, трябва да се потърси лекарска консултация.
-
Кои са препоръките за избор на лекар за бременност?
-
Кои са препоръките за избор на място за раждане?
2-3 пъти питах да обсъдим БХС, защото не пращат резултатите при пациента... дааа, всичко е наред! Това е! Тука майките обсъждат см, мерки, неща, аз невежа, разчитам само на думата на жена, която срещнах днес за първи път (по заместване на мойта). Питах има ли практика да се прави ФМ тук, тя каза даа правим, включена е в пакета, сега е рано да видим нещо (17г.с.), другия път
)
....
И не мисля че само с намаляне на сладкото ще стане. При мен лекаря ми назначи специална диета от която изключи всичко сладко, плодове мога да ям определени и то да речем един плод към 10 и един към 14-15 часа. И приема на хляб също е ограничен, минах и на пълнозърнест. Трябва и доста движение но и това не е гаранция че ще се получи. Аз уж съм с инсулин и тн. Но има моменти въпреки че не съм яла нищо особено пак ми се вдига кръвната захар. Но имайте едно на ум тя се вдига и от притеснение и нерви! 
Наистина и аз се чувставам много невежа като чета тук колко са запознати с размери,мм, плаценти видове и т.н
, това се преживява.
Утре почвам да звъня иии ще видим, ще споделя ако се уредя някъде и разбира се ще питам за мнение