Отговори
# 615
За фетална морфология аз съм доволна от Чучумишев в Малинов и от Даниел Георгиев в болница Надежда. Вторият ми позна пола на бебо в 12та седмица още. 

Почвам да се виждам в чудо с дрехите и аз, шкембака ми си е бая видим.  Mr. Green Оказа се и че не мога да понасям чорапогащи, така ми стягат, че умирам ( купих си един за бременни, надеждата ми е само да не съм уцелила размера).

Svetlana, видях че си си писала дисертацията с предишната бременност - защити ли я? Пишеш ли и сега? Щото аз пиша уж и много се чудя дали да я прекъсна или да пробвам паралелно. Задочно съм, стипендия не взимам и отделно си работя на трудов договор, та е малко за слава писането.

# 616
JERANn, запомнила си ти, но явно моите фантазии Laughing Още не е сигурно, но кой ще види нещо между краката ако е момиче.. хех мъжка майка ще съм, ама навсякъде само момченца, така ми се искаше момиче, че почнах да се заглеждам по розови неща. Днес имах списък с въпроси за прегледа, толкова ме досрамя накрая колко много питах, че забравих елементарно нещо да питам примерно отговаря ли си все още на термина? Казват просто всичко изглежда добре! Пак не пусна сърдечните тонове, ама това не е ли практика! Много ме ядосват! Ние сме в немската част на Швейцария, на прегледите съм на английски (имам и докторка българка, но днес я нямаше, не че голяма полза де, тя вече си губи думите на български Rolling Eyes). И моята терминология на английски не е много добра, техния английски също не е перфектен, та.. с един такъв преглед на месец и ми се плаче чак #2gunfire 2-3 пъти питах да обсъдим БХС, защото не пращат резултатите при пациента... дааа, всичко е наред! Това е! Тука майките обсъждат см, мерки, неща, аз невежа, разчитам само на думата на жена, която срещнах днес за първи път (по заместване на мойта). Питах има ли практика да се прави ФМ тук, тя каза даа правим, включена е в пакета, сега е рано да видим нещо (17г.с.), другия път Shocked И ако нещо ги притеснява пращат при друг специалист. Ама аз мисля, че тя нещо не ме разбра! И ако ми каже, че прави ФМ със същия апарат, какъвто използва днес (2Д) ще се побъркам! Та затова.. искам да си дойда за ФМ, някой да ми обърне внимание и да ме успокои, дай боже всичко да е наред! Ще видя приятелките си и родителите ми ще дойдат до София, та да съчетая нещата за малка ваканция. Но признавам си ФМ много ме мотивира и се оказва, че може да не си намеря доктор пък сега... Оф, оплаках се едно хубаво (в подкрепа на казаното от теб за странното настроение тук хах аз нямам опит с други групи, та не знам, но и аз се опитвам да се въздържам от съвети вече, че ще ми стане много гадно ако някой ме захапе Simple SmilePeace

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 19:21 от Sis_87

# 617
Sis-87,по-рано с теб бяхме говорили аз си записах час при Петър Игнатов пак в 'Щерев'.Тук мамите ме успокоиха и дадоха добри отзиви за него,че даже и при Чавеева имало много хора,чакане и т.н.За Фемина се сещам аз всичките ми познати там ходиха,но аз предпочетох 'Щерев.Една мама ми беше писала за 'Света Петка' не знам там дали правят ФМ.И аз усешам за момиче и всички околко мен,но се надввам на момче Peace

# 618
Здравейте,бъдещи мами!Включвам се при вас с термин 16.03,втора бременност.Имаме предположение за пол,но със сигурност на втората ФМ ,ще стане ясно!
Надявам се всички да са заредени с положително настроение и не превръщат темата в заяждане!
Леко бременеене на всички🐢

# 619
[qfuote author=JERANn link=topic=941520.msg33771657#msg33771657 date=1474903868]
Дали е на хормонална основа от бременността, дали сме се събрали все странни птици, но темата ни става доста скучна, постоянно следим коя какво ще каже и бързо да се "захапем", казвам го вкючително  и аз в това число и неведнъж съм била захапвана. Как никой не показа малко чувство за хумор... дано с напредване на бременността и бъдещите мами се променим. Не визирам никого, нищо лично, ама правя сравнение с другите теми, а на мен тази уж ми е "най - мила", винаге проверявам първо писането тук и много често излизам от нея с горчев привкус. Да ме прощавате за "изповедтта" и спама . Blush....
[/quote] не участвам в други теми, но си права, че тук на момента ескалират емоциите и захапванията Simple Smile може би ни е от бременността Wink
Аз усещам , че губя търпимост по- лесно напоследък, неща които преди са ме дразни ли, но преглъщах, сега ме карат да избухвам , странно :d

# 620
Elektra 13, няма да стане с диета само. Има нещо друго явно...От две седмици съм със страшни ограничения - сладко, тесто, безалкохолни, обикалям Южен парк по 2 пъти с цел да се движа повече, минах през всички лаборатории в района. Тцъ! Не става. Купих глюкомер, сега меря вкъщи. Другата седмица ще ходя пак, в друга лаборатория, да правя изследвания. То без кръв останах Simple Smile))
Иначе и на мен засякоха в началото 5.37 и няма мърдане надолу - само нагоре.
Не знам....

# 621
Извинявайте, момичета, за кривия пост - знам, че на никой не му е приятно да чете остри коментари ама много тъпо ми стана. Не съм влизала от една седмица и гледам, братче, някаква вербална агресия по мой адрес..Е, може и да е по-мъдро да се замълчи ама доктора ми каза, че може да съм глупавичка от прогестерона  Mr. Green
Дано няма обидени, аз поне заравям томахавката.  Peace

И да не е спам тоя пост  и да наваксам за седмицата мълчание - някой намери ли все пак хубави якета за бременни? Че зимното яке само с тениска ми става.

И друго - търся си йога за бременни в центъра, някой да е попадал на такива курсове? Нещо чичко гугъл много постни резултати вади.

# 622
Здравейте момичета, аз още не съм се оглеждала за никакви дрехи за бременни. За сега имам няколко туники които са ми доста широки, все пак от преди си харесвах широки дрешки Simple Smile Та мисля до последно да съм с тях. Якето ми зимното и то ми е широчко надявам се да ми става а ако не ще го мисля като дойде момента.
Аз днес се прибрах от болницата. Добре съм, болките изчезнаха. Днес гледа лекарката бебето (не знам пола все още). И ми казва всичко е наред, добра сърдечна дейност и се движи доста. Та поне с това ме успокои. Утре съм пак при нея за ЖК. И тогава ще ми даде направление за уролог. Единственото което ми каза да пия поне по 3 литра вода.

За кръвната захар, и аз знам че под 5.1 трябва да е. Но все пак 5.3 не е много над. Но свалянето на кръвната захар е доста трудно Sad И не мисля че само с намаляне на сладкото ще стане. При мен лекаря ми назначи специална диета от която изключи всичко сладко, плодове мога да ям определени и то да речем един плод към 10 и един към 14-15 часа. И приема на хляб също е ограничен, минах и на пълнозърнест. Трябва и доста движение но и това не е гаранция че ще се получи. Аз уж съм с инсулин и тн. Но има моменти въпреки че не съм яла нищо особено пак ми се вдига кръвната захар. Но имайте едно на ум тя се вдига и от притеснение и нерви!
Аз в четвъртък ще ходя на контролен и да видим как ще е дозата с инсулина.

# 623
Извинявайте, момичета, за кривия пост - знам, че на никой не му е приятно да чете остри коментари ама много тъпо ми стана. Не съм влизала от една седмица и гледам, братче, някаква вербална агресия по мой адрес..Е, може и да е по-мъдро да се замълчи ама доктора ми каза, че може да съм глупавичка от прогестерона  Mr. Green
Дано няма обидени, аз поне заравям томахавката.  Peace

И да не е спам тоя пост  и да наваксам за седмицата мълчание - някой намери ли все пак хубави якета за бременни? Че зимното яке само с тениска ми става.

И друго - търся си йога за бременни в центъра, някой да е попадал на такива курсове? Нещо чичко гугъл много постни резултати вади.
за йогата - има едни студио Ом се казва, на ул. Иван Вазов , гледах в нета, че там има курсове за бременни

# 624
Да се отбием и тук ние.От вчера съм с болки в корема и кръста като силно пмс.Днес ходих до клиниката за болничен и се примолих да ме види доки за успокоение.Бебчовци са наред,изписа ми магнерот и ако не ме успокои до утре иска да вляза в болницата.
Иии другото бебче е момиче.Ще ставам мама на момиче и момче,нашарих ме хубаво гащите.😚😚😚

# 625
Здравейте,
А изследванията съвсем на гладно ли ги направихте или бяхте пийнали или хапнали нещо малко?
Гранични са стойностите и затова питам? Обикновено такива стойности се наблюдават когато не си отишъл на гладно...
На гладно и жадно бяха, но ние вечеряме късно по принцип, а разбрах, че трябвало най-късно до 20ч да се хапне. Не знам дали може да е повлияло това newsm78

Диди, ще видим, експеримент ще си правя сега с малко ораничения, ако не стане нищо тогава ще мисля...
Спортът ми засега е разходка пеша до работа, в обедната почивка и обратно вкъщи.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 20:22 от Elektra.13

# 626
Sis, ама напълно те разбирам за какво ми говориш, в Испания съм...същото е положението... на БХс в 12г.с казаха ама за сега всичко изглежда ок за времето , в което е плода... , кръвната картина е добре и Край.... сега в сряда имам час с акушер( тук един месец имаш час с акушер следващия със специалист..странно е , но правя както кажат), та тази акучерка няма ехофраф , а с едно устройство търси 20мин пулс да чуе, мери ме, пита как съм и ей такива ми ти мохабети като с приятелка... Grinning Наистина и аз се чувставам много невежа като чета тук колко са запознати с размери,мм, плаценти видове и т.н
И аз не съм много наясно с терминологията, ама сега за 20.10 имам час със специалист в специална клиника, та тък като пише Diagnostico prenatal,  и гледам тук ,че по това време се прави Фм , та и аз го кръстих фетална морфология. Ама все се надявам, че ако има проблем ще го кажат веднага, след всичките изследвания, които правят.

3 литра вода на ден Shocked...който успява да изпие за мен е герой ,честно. Аз от както захладня ама грам не ми се пие, все на зор ако успея да докарам 1л на ден и това е.

Аз пък да ви кажа преди Б бях с много порменливо настроение и съм от нервните, дето като са ядосани и искри хвърчът, жена - барут с една дума Mr. Green Mr. Green, а сега се чувствам много кротка, даже с ММ няма за какво да се заяда,зъбите ми починаха от стискане, е от време на време стискъм , когато ММ  ми е хвърлил цялата завивка над мен и иска да ме задуши, а той все вика е, да е топло на бебо де sleepuu, това се преживява. Mr. Green

# 627
На мен ми мериха захарта съвсем не сутринта. Беше следобед и не бях яла 4 часа. Резултатът е 3,75.  Лекарката ми каза, че не е задължително да е сутрин на гладно, достатъчно е да не си ял няколко часа.
А между другото не вярвайте на тези машинки, които са само от пръста. Преди няколко години заради такава ми правиха профил и се бях шашнала много.

# 628
Благодаря за препоръките за ФМ bouquet Утре почвам да звъня иии ще видим, ще споделя ако се уредя някъде и разбира се ще питам за мнение Wink

# 629
На мен дрехите не му стават около корема:) ииии голям проблем блузи,якета,и копчетата на панталони. Иначе много обичам да си по хапвам,питах АГ за филе ,пастърма и луканка каза че може,да но проблем ядеше ми се пастет на убийство,този път и за него я питах,каза ми,че също може такава консерва от магазина.Иначе за пола аз много искам момиченце,но от 12 седмица насам 3 пъти ми казват момче,а за ФМ така или иначе лекарите гледат на 2д останалото е за наша глезотийка,ей така като ви пиша много ме заболя корема но не като пмс ами едни остри болки на мементи особено като съм сгънат а,мисля си сигурно бебето нещо притиска,но нали пък е в течност какво толкова ще прави,

Общи условия

Активация на акаунт