Отговори
# 555
Момичета и аз си мислех да работя да като мога но така се получи ,че въобще не съм работила от самото начало, така ,че моят съвет е да не си правите сметки а да карате ден за ден. Болничните няма да ви повлияят кой знае колко на майчинството , важното е ние да сме добре така и бебчетата ще са добре, а когато го чакаш с години и  е инвитро наистина никак не ти се рискува с нищо.

# 556
Някъкъв съвет за болите встрани от ляво и дясно,все едно яйчниците,бях ходила в окръжна и на още две АГ-та ,казват ми че яйчниците ми спят и не възможно да имам болки.Какво да правя,да ходя пак пак същото ще ми кажат.Пия диаспорал и нош-па
Тази болка може да бъркаш,че е от яйчниците,това е от разтягане на матката,ниско долу и си мисля,че.затова се бърка.Аз пия но шпа,др.няма какво да правиш.Ако.док. Ти не ти предпише друго.

# 557
И аз съм в болничен почти от самото начало. Всеки ден имах прокървявания на път за работа и на връщане. Лекарката ми ме посъветва да лежа. После в пета седмица започна повръщането и така досега. Невъзможно е да върша каквото и да е, камо ли да поемам отговорности и да работя както трябва и както смятам, че трябва.

# 558
  • София
Мен днес ме боли цял ден корема и се чудя контракции ли са или съм си разбила корема.Ако и утре е така, май ще се наложида се консултирам с лекар.

# 559
Мен днес ме боли цял ден корема и се чудя контракции ли са или съм си разбила корема.Ако и утре е така, май ще се наложида се консултирам с лекар.
Мен ме боли почти всеки ден,но аз имам и колит и проблемен стомах и какво ли не,та става манджа с грозде.Какви са ти болките?Моите са леки,но доста неприятни.И като и похапвам повече,не се чувствам никак добре,направо като надут балон.И не мога да разбера бебе ли расте или просто ми е подут стомаха и раста аз.Защото за в 14 седм. корема си ми е вече стабилен, особено си личи ако съм с блуза по тялото.И киселини имам.Абе кофти е. Мисля да поискам пробиотик или да си допия моя си.

# 560
  • София
И аз по принцип имам проблеми с червата.Там е работата, че дори не мога да опиша болката.Не мога да кажа, че е ниско, някакъв цялостен дискомфорт, не е пронизваща. Като ходя повече я усещам, като лежа не, същевременно и къркорене на черва леки имам.

# 561
Щом не можеш да я опишеш, не е кой знае каква. Аз казах, че отвреме-навреме ме наболява долу, докитата казах хич да не се притеснявам напълно нормално било, да си пия но шпато. Моя проблем си е по-скоро от храната и червата, аз си знам, но бременността допълнително засилва тези проблеми и се натрупва, става ти тежко и се чудиш какво те боли.Точно дискомфорт е думата.

# 562
Подкрепям по темата за болничен, всеки има право да си прецени доколко може да ходи и да издържи на работа,.
На мен ми страшно неприятно, че след като казах на колегите само ме подпитват до кога ще ходя (аз съм на мнение, че ще ходя докато мога, не мога да планирам точен ден), но и не срещам колегиалност, след като почти целият Септември замествам и др колега, както и да е .   Според мен, за да ходиш до край на работа зависи и от това да срещаш човешко отношение от колеги..
И нещо модно- вчера бях в wikiki и прегледах мама дрешките, имаше намаления, якета и палтенца нямаше, само един модел жилетки.
Хубава неделя от мен Simple Smile

# 563
Бях писала и в предни коментари че няма да правя БХС. Сега като го кажа и лекарите  те гледат малко лошо, тук някой каже нещо, приятелки направят коментар...нека това остане личен избор за всеки. Сега когато видя коментар съдържащ "БХС", просто го пропускам и не го чета. Не обвинявам тези които са го правили и не желая да бъда обвинявана. Таааа по друга тема влезнах да пиша. Преди ходех на народни танци, но лятото бяхме в почивка и тогава и забременях. Сега пак са започнали със сбирките и си викам, така и така лежа по цял ден, що не взема да си ходя на танци?..и това и направих. Чувствам се добре, играя предимно бавни хора(в хора с подскоци, друсане и прочие не участвам) и не смятам че това е някаква заплаха за мен и детето, гледам да не се преуморявам и да си почивам честичко. Пак казвам играя само БАВНИ хора с малко стъпки, два пъти седмично.
За танците и аз се замислих и аз като теб ходех преди и спрях, но как ми танцува сърчицетоооо. Разбираш ме де  Peace

# 564
Аз съм на граждански договор от 3 години и половина и нямам избор за болнични, като реша да спра да работя просто оставам безработна и без доходи в това число и майчински. Имах подобен казус и с малката за която получавах по 100лв на месец една година , тъй като с кака и са породени, аз реално си бях в испанско майчинство, а  дойдох  в България от Испания бременна с нея и не си прехвърлих стажа от там (което се  опитвам да направя в момента............имам и Американски стаж, но той изобщо не се брои). Хубавото е ,че съм и детски фотограф в ''свободното'' време и с това не смятам да спирам изобщо, даже ще се наложи да работя повече, което смятам, че е за добро стига да имам енергия да подскачам и анимирам бебета и дечица и да сменям декори  Laughing

# 565
Здравейте момичета,
И аз съм болнични от деня на пункцията, вече имам 95 дни,но не ми се рискува след 3 години чакане,, а и работата ми е тежка физически, вдигам кашони и работя с много хора, а не е честно колегите ми да ме носят на гърба си / не че ще го позволя/.Ако трябва и ТЕЛК ще мина,а болничните не са ли за календарна година 180 дни,защото ние минаваме и в следващата година.
За зодия не съм смятала, само се надявам всичко да е наред.
Относно танците и аз ходех на народни танци,но за по сигурно се отказах и сега ще се запиша на фотографски курс,тъй като съм запален фотограф аматьор.

# 566
Ако не се лъжа това за 180-те дни и ТЕЛК важи ако е непрекъснат болничен, без значение дали преминава в следващата година. Не съм сигурна обаче...

# 567
Ще питам аз следващия път като отида да съм подгитвена, че няма да ми стигнат 30 дни,сега ги смятах.

# 568
Аз съм на граждански договор от 3 години и половина и нямам избор за болнични, като реша да спра да работя просто оставам безработна и без доходи в това число и майчински. Имах подобен казус и с малката за която получавах по 100лв на месец една година , тъй като с кака и са породени, аз реално си бях в испанско майчинство, а  дойдох  в България от Испания бременна с нея и не си прехвърлих стажа от там (което се  опитвам да направя в момента............имам и Американски стаж, но той изобщо не се брои). Хубавото е ,че съм и детски фотограф в ''свободното'' време и с това не смятам да спирам изобщо, даже ще се наложи да работя повече, което смятам, че е за добро стига да имам енергия да подскачам и анимирам бебета и дечица и да сменям декори  Laughing
Майка ми точно от Испания се прибра за една операция и нямаше осигуровките,та като се почна....Много разправии имаше ,накрая успя но не можло да се въведат в системата та си плати и тук осигуровки за 3 години назад.Ако искаш може да я питам кое приложение точно се взимаше и от коя институция  bowuu

# 569
  • София
И на мен няма да ми стигне месец някъде, и аз ще видя дали ще ползвам отпуск (имам 20 неизползвани дена за 2016, което си е цял  работен месец) или ще минавам ТЕЛК.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт