Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 175
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 645
И не, не вярвам, че сте тук (или поне част от вас) защото темата ви интересува (веганството).

Темата не е за веганството.

# 646
  • MI
Скрит текст:
Къде видяхте да твърдя, че жертвоприношенията са проява на садъзъм? Просто се чудите вече за коя дума да се хванете за да поддържате спора. Но за да е мир, приемам, че аз не мога да обяснявам.
Но иначе фактът, че човек няма физическите белези на хищник беше удобно пропуснат.
Скрит текст:
Рокси, ето това наричам липса на конструктивен диалог. И не, не вярвам, че сте тук (или поне част от вас) защото темата ви интересува (веганството). Защото иначе щяхте да сте запознати поне с най-основновните неща за веганството. И защо изобщо чувствате нужда да защитавате избора си? Веганите ако го правят, е в името на обща кауза. Но месоядните друго показват. Вегетарианците ги поставям в друга категория (по-близка до месоядните).

Аз лично копита нямам, ръцете ми са си чисти лапки.  Flutter И търбух за преживяне ми липсва. Но да, не съм хищник, а всеядно. И не, не си защитавам избора, вие гръмко тръбите че който яде месо е дзвер някакъв, садист и не знам още какво.

# 647
Кучешките зъби при човека са символ на тревопасност.
 Пробвали ли сте да пасете с тези зъби?

# 648
Сега пък вегетарианците били по-близо до месоядните.  ooooh!

# 649
  • MI
Сега пък вегетарианците били по-близо до месоядните.  ooooh!
Е, разбира се - експлоатират и те нещастните кокошки да им снасят яйца, а кравите и овцете - да им дават мляко. Сега, друг въпрос е че както стана ясно, веганите мислят да изколят всички излишни животни като вземат властта. Било по-хуманно.

# 650
В тази и в други теми, свързани с веганство и вегетарианство - винаги веганите се опитват да ни убедят как ще умрем от рак и колко токсини има в тялото ни заради месото. Аз се чудя от къде е тая злоба (уж възвисени души били) ? Да, злобица си е това. Кому е нужно да размахваш съмнителни линкове в подкрепа, че месото вреди, при положение, че средностатистическият европеец ЯДЕ месо и е здрав и прав, див и щастлив, както и децата му. И да страдаме от болести в по-напреднала възраст не е сигурно, че те са причинени точно от месото или животинските продукти.
 Слава Богу аз , моето семейство (и баби и дядовци) сме си здрави без фатални болести и ядем месо и животински продукти и без витамин Б12 на прах или таблетки  Wink . Но според агресивните вегани ние сме в упадък , тялото ни ще се разложи от токсини. 100 процента съм сигурна, че всеки веган презира ядящите месо точно като религиозните фанатизи презират нормалните хора. Затова и избягвам общуването с подобни фанатизирани индивиди, кой знае как ме кълнат ако си поръчам месо в ресторанта и как си представят отрова, вливаща се в тялото ми. Еми , за мен си е психично отклонение , сори . Peace Както и да размахват съмнителни линкове (явно очакват да си гризем ноктите от страх колко лошо, ама много лошо е месото) и да се чувстват възвисени в собствените си очи - малко психотерапия - "Колко съм бял и добър, колко съм просветен , а пък тея заблудени месоядци горките колко са по-долу от мен." Laughing Еми как да ги уважаваме веганите newsm78...

# 651
  • Linz
Но иначе фактът, че човек няма физическите белези на хищник беше удобно пропуснат.

Много ясно, че човек няма физическите белези на хищник, нито на тревопасно.
Да не сме животни.  Mr. Green Twisted Evil
Разбира се, че сме животни.
Не сме и тревопасни, да.
Маймуните, с които толкова си приличаме са всеядни хищници, така че не мога да приема, че нямаме белези Simple Smile може някои да са закърнели, благодарение на еволюцията, но човекът винаги е успявал да убива.

Маймуните ядат доста малко месо и не всички.
А начинът на убиване на бизоните все още не ни прави хищници. Нямаме закърнели белези на хищници.
И не, не вярвам, че сте тук (или поне част от вас) защото темата ви интересува (веганството).

Темата не е за веганството.

Нали това пояснявам в скобите. По-назад стана въпрос именно за това.
Само за това ли намери да се хванеш.

Рокси, приех, че не съм се изразила добре. Мислех, че многоточието ще бъде възприето като разделение, като нов ред. Нищо общо няма едното с другото, това за садизма се сетих да допълня малко преди да публикувам. Нямам време да пиша по-обмислено, даже сега напускам темата и се извинявам, че оставям останалите "въпроси" неотразени.

# 652
Нямаме закърнели белези на хищници.

Аз пак да отправя дежурния въпрос за кучешките зъби. Те белег  на хищник ли са или на тревопасно?

# 653
хората със зърно ли смяташ да ги изхранваш??? Не знам дали си наясно, но то не е особено полезно
Дадох пример със зърното. То си е съвсем полезно, ако е цяло, а не е превърнато в бяло брашно и опечено на кексчета с плънка от оцветен царевичен сироп.

нормално хранещите се хора нямат нужда от добавки, разработени по химичен път. Както ти споменах, твоят начин на хранене далеч не е еко и икономичен.Ти не си показала нито едно проучване, подкрепящо тезата ти...

Аз смятам, че животните имат съзнание, чувства и определено изпитват болка и нямам против с опитите да се отглеждат и умъртвяват хуманно.
Единствената добавка, която всички вегани задължително трябва да приемат, е вит. В12.

Какво проучване ти е нужно?

По-рано обясних защо не може да има истински хуманно умъртвяване, щом става дума за отнемане живот на осъзнато, емоционално, интелигентно, социално животно.

Приемам го лично, точно както приемам лично когато прочета тук нео фашистки призиви
Как сравняваш веганизма (по природа пацифистка идея, защитаваща тезата за равното право на щастлив и достоен живот) с нацизма?

Феята говори за столетници в Азия, ами Азия е най-големия потребител на телешко месо. Изобщо не им е безмесна кухнята, освен ако не са някаква малка религиозна общност.
Традиционната далекоизточна кухня употребява животински продукти в много малко количество. Непрекъснато повишаващото се търсене на месо и млечни в Азия е резултат на западно влияние и много реклама, убеждаваща потребителите, че яденето на месо е символ на просперитет.

интелектът е способност за разсъждаване, анализ и синтез на информация, както и за абстрактно мислене. Сборът от условни и безусловни рефлекси не е равнозначен нито на разсъждаване, нито на абстрактно мислене.
Не е правилно човешкият интелект да бъде приеман за върховен стандарт за инелект изобщо. Както не е добра идея нашето обоняние или зрение да бъдат приемани за най-добри. Няма нито едно живо същество, което да притежава най-високата форма на интелект, физическа пригодност и сетива.

Но да приемем, че имаме право да ядем другите гръбначни животни, понеже те не се разпознават в огледалото, нямат човешкото перспективно мислене, нямат нашата способност да помним миналото и не са в състояние да говорят. На този принцип би трябвало да е напълно допустимо човек, преживял инсулт или страдащ от амнезия вследствие на катастрофа, да бъде отворен, годните му органи да бъдат извадени и да бъдат присадени на нуждаещите се.

Ще забраним ли на лъвовете, вълците, хищните птици да ядат плячката си?
Да не забравяме все пак, че става дума за хищници. При тях яденето на други животни е въпрос на оцеляване.

Животните може и да имат интелект, но това няма особено значение. Ние ги ядем заради месото им и заради това, че не е все пак много редно да си набавяме месо от собствения ни вид нали? Макар че в Папуа Нова Гвинея и това правят.
Как да няма значение?! Ако имаш куче, котка или зайче за домашен любимец защо не ги ядеш? И те имат интелект, и те доказано стават за ядене.

Не е ясно как преди стотици години, когато хората пак са се хранели с месо и са ловували Земята е била чиста т.е. тази дейност /макар и в по малки мащаби/ не е застрашавала екологичното равновесие.  newsm78
Как да не е ясно?

За да имаш енергия и търпение е нужна силна храна все пак, а не пасане на трева.
Те Овците затуй блеят в хор, щото са тревопасни. Кравите мучат. Виж хищниците не мож ги хвана да ти блеят... Joy
Веганите съвсем не пасат трева. Примери - бол, но за да е от първо лице, ето личните ми Фликр и Инстаграм. Хората не са нито крави, нито хищници.

Въобще смешно е да се връщаме векове назад.
Не е, разбира се. Защо тогава не ви е смешна палео диетата?

Едва ли много са готови да перат на реката, да се лишат от достиженията на медицината
Веганството не защитава идеята, че използването на перална и съдомиална е проява на жестокост към машините, нито че трябва да се спре употребата на медикаменти за опазване и спасяване на животи.

да направят наръчник за здравословно хранене на деца-вегани и да го дадат за одобрение на някоя уважавана лекарска организация.
Има планини подобни материали, а веганизмът е официално признат като здравословен, хранително адекватен и лековит (за определени заболявания) при всички стадии от човешкия живот.

# 654
  • MI
да направят наръчник за здравословно хранене на деца-вегани и да го дадат за одобрение на някоя уважавана лекарска организация.
Има планини подобни материали, а веганизмът е официално признат като здравословен, хранително адекватен и лековит (за определени заболявания) при всички стадии от човешкия живот.

Вегетарианството, Фея, не веганството. Пак опит за дезинформация...

# 655

Единствената добавка, която всички вегани задължително трябва да приемат, е вит. В12.

Първобитните хора приемали ли са такава добавка?.. Wink

# 656
първата храна на детето е животинска - млякото на майката.
Разбира се, че е. Нали сме млекопитаещи. То и за телето, и за агнето първата храна е майчиното им мляко, но това не ги прави по-малко тревопасни.

има достатъчно останки от времето, в което хората са следвали инстинкта си, не моди и препоръки.
Да не забравяме все пак, че растителните храни се разпадат по-бързо от костите. Много по-показателни в това отношение са копролитите, които са с изумително високо съдържание на фибри.

Всъщност Омегата са най-важни, а те се усвояват само с мазнини. Шоколада е високо мазнинен също и с млечни продукти, защото само какаото не действа.
Дали искаш да кажеш, че веганите не ядат мазнини? Или че няма как да се произведе веган шоколад?

Зелените салати и спанака са бъкани с нитрати посред зима.
В книгата си Diet for a Poisoned Planet, Дейвид Стейнман (който признава, че не е веган и макар и рядко, яде животински продукти) казва следното: "винаги предпочитайте растителните храни пред животинските". Още един цитат от тази много интересна и полезна книга, която препоръчвам горещо:
Скрит текст:
Цитат
Животинските мазнини са основният начин, по който множество произведени от човека химикали и пестициди постъпват в телата ни, така че нискотоксичната, високоенерийна диета е богата на растителни храни и бедна на мазни меса и млечни продукти."

Холестеролът пада и при хора ядещи предимно месо.
Да, така е. И това е доказано. На фона на стандартната диета, при която се комбинират рафинирани захари, масла и животински продукти, а се консумира по един домат дневно, дори високомазнинно хранене води до подобрения. Въпросът е как подобно хранене се отразява в дългосрочен план.

Не са, разбира се. Кучешките зъби са за пробиване на по-дебелите кори на някои плодове.

Вегетарианството, Фея, не веганството. Пак опит за дезинформация...
Да, но от твоя страна. Ето цитат, копиран от линка, който дадох:

"It is the position of the American Dietetic Association that appropriately planned vegetarian diets, including total vegetarian or vegan diets, are healthful, nutritionally adequate, and may provide health benefits in the prevention and treatment of certain diseases. Well-planned vegetarian diets are appropriate for individuals during all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence, and for athletes."

Веган храненето в случая е добавено в групата на вегетарианството, защото веганизмът е клон на вегетарианството.

А ние като първобитни хора ли живеем? На днешно време за по-голямата част от човечеството е напълно възможно да се живее пълноценно и здравословно без консумацията на животински продукти. Значи яденето на други животни и млякото им е въпрос на избор, а не необходимост.

# 657

Не са, разбира се. Кучешките зъби са за пробиване на по-дебелите кори на някои плодове.

Уби мЪ!!! Нещо като клюн на Токан така ли?  Joy  Сигурно и копията после за това са ги използвали-за плодовете от горните клони. Пожали ме, не ща да умирам от смях...
Не ми отговори добавката В12 откъде са я намирали първобитните хора? Марсианците ли са им я носили?

А ние като първобитни хора ли живеем? На днешно време за по-голямата част от човечеството е напълно възможно да се живее пълноценно и здравословно без консумацията на животински продукти. Значи яденето на други животни и млякото им е въпрос на избор, а не необходимост.
Аха дописала си се. Значи излиза, че първобитните хора са яли месо откъдето идват и кучешките зъби. Значит не са били тези зъбки, за да пробиват кората на портокала все пак нали? А иначе че веганството е избор съм съгласна. То идиотщини съвременни всякакви-всеки е свободен човек да прави каквито си иска дивотии-само ако може да не ми спасява прасето преди Коледа!

# 658
Уби мЪ!!! Нещо като клюн на Токан така ли?  Joy
Не ми отговори добавката В12 откъде са я намирали първобитните хора? Марсианците ли са им я носили?
Впечатляващо чувство за хумор в сравнението на хората с тукана...
Нима наистина трябва да отговарям на въпроса за В12? Отговорът не е ли очевиден?

Значит не са били тези зъбки, за да пробиват кората на портокала все пак нали?
Aко следваме тази логика, за какво са му кучешки зъби на индрито? А на хипопотама?

Последна редакция: пн, 26 сеп 2016, 19:26 от Фея Кръстница

# 659
Уби мЪ!!! Нещо като клюн на Токан така ли?  Joy
Впечатляващо чувство за хумор в сравнението на хората с тукана...
Нима наистина трябва да отговарям на въпроса за В12? Отговорът не е ли очевиден?
Очевиден е и показва едно-първобитните хора са яли месо, а веганите ядат добавка продукт на химическата промишленост.

Общи условия

Активация на акаунт