АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 944
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, найстина не можем да следим всичко и да отговорим, но пак моля за съвет. Имам суха кашлица. Имам Хербитусин, добре ли е за бременни? В листовката нищо не пише.  И мога ли да пия чай и какъв?
Липа и лайка мисля, че може, даже ще те поприспи малко. А ако е много дразнеща кашлицата, може да си направиш инхалация с попарена лайка, та да не се напъваш излишно да кашляш. Hug

# 526
  • Пловдив
Ibos77, невъзможно  Laughing виж кога е бил Великден последните 4 години  Peace

Може Велислав, Велизар, Велимир... аз повече си правя сметка за Цветница или Лазаровден, ако не закъснее нещо  Laughing
Гледала съм го, той е на 2-ри май и като се роди беше Великден и мин година Wink
Аз броя за Великден основно неделята, затова  Hug
Иначе да ви препоръчам чая, който сестра ми си правеше цяла зима като беше бременна - режеше ябълки и ги вареше петнайсетина минутки. Става много приятно чайче, което няма нужда от подслаждане и може и студено да се пие, освен това е полезно и те спасява от ябълки, които вече не са толкова свежи, за да ти се приядат в сурово състояние  Peace

# 527
И аз мисля, че липа и лайка може. Пробвай с мед и лимони за подсилване. За Хербитусина нямам идея, знам, че може Прополки. Редактирам се, отворих да разгледам и си го спомних. Мисля, че са ми го изписвали с предишната бременност, явно може.

miss july и аз знам, че до 2 дена трябва да се вземе кръв. Ти като идеш в петък настоявай да ти вземат кръв пък каквото стане.

# 528
  • Бургас
И аз мисля, че липа и лайка може. Пробвай с мед и лимони за подсилване. За Хербитосина нямам идея, знам, че може Прополки.

miss july и аз знам, че до 2 дена трябва да се вземе кръв. Ти като идеш в петък настоявай да ти вземат кръв пък каквото стане.
Тогава кръвта ще "отлежава". Реално не знам кое е по-лошо - кръвта да стои неработена два дни или да се вземе по-късно. Не знам дали в самата генетична лаборатория ще приемат кръвта като годна. ....или хич няма да обърнат внимание кога е взета.

# 529
  • Вестерос
Момичета, найстина не можем да следим всичко и да отговорим, но пак моля за съвет. Имам суха кашлица. Имам Хербитусин, добре ли е за бременни? В листовката нищо не пише.  И мога ли да пия чай и какъв?
Аз ти писах- Вземи си ПРОПОЛКИ за смучене с мед, които са или тантум верде ми каза аг-то, че може. За носа ти писах за физиологичен разтвор. Писах ти и за мед и лимон и за чай ЛИПА

# 530
Тантум вердето май не е чак толкова безобидно, на малкия не мога да го давам. За чайовете наистина имаше нещо, сега ще потърся. http://www.hera.bg/s.php?n=509
За кръвта и аз се чудя. Предполагам, че ако се съхранява правилно е ок.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2016, 20:14 от Manhamanha

# 531
Препоръчително по време на бременност е към билковия чай да се включват листа от коприва и маточина - като леко успокоителен и анти-херпес чай, лайка - като леко успокоително и подпомагаща храносмилането, мента за облекчаване на образуване на газове и чревни спазми (ментовото масло се счита за опасно по време на бременност, но сушената билка е безопасна при умерена употреба) и пресен джинджифил - чай за облекчаване на гаденето.  Чай или тинктура от изсушен джинджифил не се препоръчва по време на бременност, според традиционната китайска медицина.
 Hug

# 532
Ibos77, невъзможно  Laughing виж кога е бил Великден последните 4 години  Peace

Може Велислав, Велизар, Велимир... аз повече си правя сметка за Цветница или Лазаровден, ако не закъснее нещо  Laughing
Гледала съм го, той е на 2-ри май и като се роди беше Великден и мин година Wink
Аз броя за Великден основно неделята, затова  Hug
Иначе да ви препоръчам чая, който сестра ми си правеше цяла зима като беше бременна - режеше ябълки и ги вареше петнайсетина минутки. Става много приятно чайче, което няма нужда от подслаждане и може и студено да се пие, освен това е полезно и те спасява от ябълки, които вече не са толкова свежи, за да ти се приядат в сурово състояние  Peace

Unchita, благодаря за идеята, ще го пробвам задължително.
За гърлото си спомням при предната бременност, АГ-то за всяко нещо даваше Лукчета. Боли те гърлото, гади ти се, жадна си, за абсолютно всяко нещо. Така и не намирах логиката тогава, но непрекъснато имах в джоба  Grinning

# 533
  • Вестерос
Лайката не може, така четох.

С първата бременност в Испания изкарах бронхит в 5-ти месец и само такъв ми даваха да пия и инхалация си правех с нея, че ме мъчеше страшна кашлица, но не знам дали не са "открили" нещо вредно в нея? Най-интерсно е, че не ми даваха да се доближа до парацетамол, а само разтворим ефералган Confused newsm78
Не знам честно, четох статии за чая, даже имаше и тема във форума и като цяло липата, ментата и още нещо беше, не помня. Ето я моята статия
http://www.hera.bg/s.php?n=509

Я кажете за гъбите, може ли да ги ядем, писах по-рано, но се е затрило

# 534
Може да се хапват гъби, съига да не са сурови😉😉😉

Като бях болна с предишната бременност аг-то ми изписа инфлуцит и още нещо.... Ама как се казваше..... В момента ми избяга от бремения мозък... Пак е на съшата фирна и изглежда по същия начин. Капки за нос Тобрекс, те са за очи, но се слагат в носа при бременност и малки деца. Лукчета за смучене, лайка с прополис за пръскане и май това беше. За чайовете не съм много запозната, ама аз си пия всякакви. В момента не се сщам друго, ще допълня ако се сетя.

Е сетих се. За гърло Ангин хил. Пак е хомеопатия.

# 535
Дундулина, по-скоро Тонзилотрен, той изглежда като Инфлуцид, само че опаковката е розова  Hug

# 536

Я кажете за гъбите, може ли да ги ядем, писах по-рано, но се е затрило

Не знам..., аз си хапвам, но само от един биомагазин, от който пазарувам от години. Даже плодовете и зеленчуците за пюретата на баткото купувах от там преди години. newsm78

# 537
  • Варна
ssaa  не сме юристи. В друг бизнес сме.
Скрит текст:
.
Кати12 Такава загуба е ужасно нещо, не ми се мисли през каква мъка си минала, съжалявам  Hug  Sad дано всичко е наред до края с това бебче
Кари Въобще не съм от сръдливия тип хора  Hug аз карам на разширена версия, като си нагласям размера на страницата с 2 пръста (увеличавам / намалям страницата, докато ми хареса какво виждам) само дето често правя грешки заради автопоправката на текста главно.
Белинда дано има начин да се излекува бързо свекъра  Sad
Unchita интересна идея за чая, ще се пробва!
За всички с настинки, при нас винаги е било ефективно нарязан на ситно 1 лимон объркан с мед. Доста добре влияе на имунната с-ма  Wink за чайове и други, не знам.
Тифани, Смятам 1-во с док да говоря, което ще стане утре или в други ден. Ако той не предложи нищо, все имам време до 30ти да реша дали да чакам там, или да се ориентирам за др. специалист, като разпитам познати, раждали момичета къде са правили ФМ. Ще пиша тук тия дни на къде съм се насочила  Peace Гъби, може да хапваме, само да не са отровни или без термична обработка Simple Smile
Лукчета и аз имам под ръка, като ми стане лошо ми помагат поне за кратко  Simple Smile Айде че изписах 1 километър.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 07:24 от teddyblue

# 538
  • Вестерос
Мерси, Теди и аз ще питам моя в понеделник. Писах в общата тема, ако някой знае, но не ми отговориха. Видях днес случайно, че Давидков има офис и в Младост на Марешки , което беше, но четох противоречиви мнения за него.

# 539
Tiffany Aching, не съм видяла, че си писала. Извинявам се!
Благодаря на всички! Утре ще взема сериозни мерки. Броя дните до прегледа, много съм нетърпелива  Blush

Общи условия

Активация на акаунт