АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 32 947
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Аз май няма да успея да си използвам направлението, за да се запиша за жк. Може ли да е проблем, че не съм записана? Имам предвид за по-напред - например за болнични, майчинство или нещо друго? Ако е ок, ще си остана само на частно.
Не съм сигурна, но мисля, че ако не си записана на ЖК, дори и формално, частния АГ не може да ти пусне болничните там за раждане, 45 дена преди майчинство, разни такива. Някой беше го обяснил мисля в първата тема. Но да кажат по запознатите майки. newsm78

# 556
  • Вестерос
Tiffany Aching, не съм видяла, че си писала. Извинявам се!
Благодаря на всички! Утре ще взема сериозни мерки. Броя дните до прегледа, много съм нетърпелива  Blush
Да се оправиш и мен от време на време ме стяга гърлото, смуча, ям лимони, дано не се влоша  Confused

Роден, честито  bouquet bouquet

Линдичка- ЧРД! Simple Smile)) И на мен днес като станах не ми е лошо, може би, че спах повече  Laughing

Tedka Medarova, добре дошла  bouquet

Кристална, защо не си вземеш друго направление специално за ЖК?

# 557
Tiffany Aching, сега изядох един лимон с малко мед. И си направих чай. Дано да спре кашлицата. Страхувам се да не почне да ме боли корема от напъването.  Praynig дано свичко е наред с бебчо.

# 558
  • Вестерос
Като кашляш се превивай на две, за да няма спазми

# 559
Благоодаря за съветите!  bouquet

# 560
  • София
Май има значение като каква практика точно е регистиран съответният лекар. Моят например няма никакви проблеми да издава болнични, вкл. и този 45-дневния, но не може да ми даде направление за изследвания по ЗК. Така че, Кристална, трябва да си питаш лекаря. Ако ти каже, че няма право да ти издаде болничния, запиши се формално другаде, пък си ходи при него Peace

Аз пък друго се чудя. Като няма да ползвам направление за ЖК, дали не е редно поне да се обадя на личната, че съм бременна Laughing Че ако ме види направо с корема, ще падне, горката Crazy

# 561
Аз май няма да успея да си използвам направлението, за да се запиша за жк. Може ли да е проблем, че не съм записана? Имам предвид за по-напред - например за болнични, майчинство или нещо друго? Ако е ок, ще си остана само на частно.
Не съм сигурна, но мисля, че ако не си записана на ЖК, дори и формално, частния АГ не може да ти пусне болничните там за раждане, 45 дена преди майчинство, разни такива. Някой беше го обяснил мисля в първата тема. Но да кажат по запознатите майки. newsm78

Защо не можеш да го използваш? Аз не успях да използвам моето, защото бях в болничен когато трябваше да се запиша на ЖК. Обадих се на личната и тя ми каза като ми приключи болничният да отида за да ми даде ново направление. Частният АГ не може да ти издаде болничен - това го знам от секретарката на д-р Велев от Шейново. Тя каза, че е нормално да искам или да имам нужда от болничен и за това д-ра няма нищо против да се запиша по ЗК при някой лекар, който да ми издава болнични, но той би бискал да повтаря прегледите, ако се запиша при него

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 12:19 от Смърфка

# 562
  • София
В Наредбата за медицинската експертиза пише, че болничният се издава еднолично от лекаря, който осъществява наблюдението на бременната. В този смисъл, ако лекарската практика е регистирана с право да осъществява наблюдение на бременни, не виждам кое пречи да издава и болнични Rolling Eyes Все пак, ползването на услугите на Здравната каса е мое право като осигурено лице, а не задължение, нали? А правото на лекаря да издава болнични произтича от статута му на медицински експерт, който може да прецени дали са налице съответните условията, е не от това кой му плаща за медицинската услуга - пациента и здравната каса. Просто не виждам връзка между нещата. Което не пречи законодателят да я е намерил, де, няма да е първото нелогично законодателно решение Laughing

# 563
И аз не намерих логика да си кажа честно, но така ми обясни секретарката. Като цяло не виждам и какъв е проблемът да се запиша на ЖК когато съм в болничен. Оказа се обаче, че ЗК нямало да признае направлението - как така няма да го признае като е издадено от ЛЛ и е в срок...абсурдно нещо....  Close

# 564
КристалнаК, аз мин път не се бях записала на ЖК, ходех си при док платено в Токуда. Нямаше проблем с 45-дневния преди раждането. Истината е, че аз нямах и нужда от болнични, работих си до последно. Засега пак нямам намерение да се записвам на ЖК, ще си ходя при моя. Другата седмица ще изкоментираме с него за болничните.

# 565
За имената Моята дъщеричка се роди на 17-ти септември, когато имен ден имат Вяра, Надежда, Любов и София. От всички имена София ми харесваше най-много, но вече и двамата с мм бяхме свикнали с името, което избрахме месеци по-рано. Майка ми предложи да е с тире Адриана - София, че детето си идвало с името, тогава отсякох, че детето си идва с името дадено му от родителите. И си остава само Адриана, на никой не е кръстена и изобщо не съжалявам за избора ни на име. Според мен много и отива Simple Smile
За болничничните аз с предната бременност се следях на частно и моят лекар не можеше да ми издава болничен, който на мен пък ми трябваше. Тогава ходих в един медицински център Лора, за да ми издават всеки месец болничен, макар че не се следях при тях. Сега си се записах по ЗК главно заради това и изследванията. Иначе пак ще си ходя при моя лекар ако имам някакво съмнение или ми трябва второ мнение.

# 566
Кристална,защо не се запишеш при ЛЛ на ЖК,това също е позволено.

Аз пак да питам-след като вече съм се записала при моя АГ , трябва ли да изчакам точно месец за прегледа след като не му нося направление от ЛЛ?На 7.09 бях ,т.е. следващия месец пак на 7 или след 7,или пък мога по-рано да отида на преглед? newsm78

# 567
  • Бургас
Кристална,защо не се запишеш при ЛЛ на ЖК,това също е позволено.

Аз пак да питам-след като вече съм се записала при моя АГ , трябва ли да изчакам точно месец за прегледа след като не му нося направление от ЛЛ?На 7.09 бях ,т.е. следващия месец пак на 7 или след 7,или пък мога по-рано да отида на преглед? newsm78
Аз ходих на 08.09 и гинеколожката ми каза да отида в началото на другия месец. Предполагам може да ходиш и по - често, но сигурно ще трябва да си платиш.

# 568
Момичета,

за съжаление аз ви напускам - днес бях на ФМ и се установи, че бебето е спряло да се развива малко след предишния преглед в 8-ма седмица, когато му чух сърцето. В понеделник ще ходя да го махат... Много сме тъжни... Нищо не съм усетила, че не е наред, така съм си живяла почти месец...
Рационално погледнато природата си знае работата, но от емоционална гледна точка не е лесно да го преглътнеш просто така...

Желая на всички ви здрави и доносени бебета и живот и здраве и ние да се присъединим към групата на родителите някой ден.

Успех на всички ви!

# 569
Много съжалявам Sad но как не си усетила,без болки,кървене.... Успех,скоро пак ще станеш мама

Общи условия

Активация на акаунт