Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 108
  • 799
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, имате ли информация, мнение за хомеопатичната детоксикация ?
Една позната я прилага на дъщеря си от февруари. Детето е с диагноза аутизъм, никакъв говор, никакъв очен контакт, никакво желание за общуване, никакво разбиране. След няколко месеца на терапия тя сподели, че детето вече не е аутист. Малката е на 4. В момента говори, изпълнява команди, има очен контакт и общува. Няма никакви наченки на стереотипно поведение и никакви аутистични черти. Звучи прекалено хубаво и доста обнадеждаващо. Някоя от вас да знае нещо повече ?

# 181
Ами защо не питаш тази мама каква е тайната?

# 182
Една позната я прилага на дъщеря си от февруари. Детето е с диагноза аутизъм, никакъв говор, никакъв очен контакт, никакво желание за общуване, никакво разбиране. След няколко месеца на терапия тя сподели, че детето вече не е аутист. Малката е на 4. В момента говори, изпълнява команди, има очен контакт и общува. Няма никакви наченки на стереотипно поведение и никакви аутистични черти. Звучи прекалено хубаво и доста обнадеждаващо. Някоя от вас да знае нещо повече ?

Нищо конкретно не знам за тази терапия, но от опита ми с хомеопатията мога да кажа, че ако детето има сериозен проблем, хомеопатията не действа. Синът ми изгълта сума ти хомеопатични лекарства, при това приготвяни по поръчка, за астмата и бронхитите - абсолютно никакъв ефект. След около година ги спрях, защото беше безсмислено да го тъпча и с това.

От друга страна, не пречи да се опита. Предполагам, че няма нищо вредно в нея, така че дори да не помогне, няма да навреди. Ама пък изведнъж така да преобърне нещата, че детето вече да не е с аутизъм, ми се струва много съмнително.

# 183

Нищо конкретно не знам за тази терапия, но от опита ми с хомеопатията мога да кажа, че ако детето има сериозен проблем, хомеопатията не действа. Синът ми изгълта сума ти хомеопатични лекарства, при това приготвяни по поръчка, за астмата и бронхитите - абсолютно никакъв ефект. След около година ги спрях, защото беше безсмислено да го тъпча и с това.

От друга страна, не пречи да се опита. Предполагам, че няма нищо вредно в нея, така че дори да не помогне, няма да навреди. Ама пък изведнъж така да преобърне нещата, че детето вече да не е с аутизъм, ми се струва много съмнително.

Хм, това не е точно така, защото съм чувала за отключване на не много желателни последици при прилагане на хомеопатични антидоти за ваксини. Дори мисля, че някоя мама тук беше писала за това. С хомеооатията шега не бива. И аз мислех, че ако не помогне, няма да навреди, но явно не е вярно.

# 184
Здравейте, момичета! При нас борбата за проговаряне започна с първото ни посещение при логопед с цел работа. Синът ми е на две години. Като цяло мина добре, първите 20 минути в рев и опити да излезе, а в останалата част все пак успя да му привлече вниманието, дори се включи в подреждането на мозайката. Явно нещата ще се се случват много бавно. В момента пътуваме до Пловдив и взимаме два часа по половин час обединени в един астрономически час, заради това, че е по-малък. Но на мен ми се струва недостатъчно, вие как мислите. Сигурно като свикне с нея ще увеличим времето, но за съжаление нямам възможност да пътувам по-често. В нашия град логопедите работят с дечица след три годишна възраст. Имаме психолог иска ми се да включа работа и с нея поне веднъж, но съвета на логопедката е да изчакам да свикне да работи и контактува с друг човек тогава ако има нужда ще въведем и други специалисти. Оказва се, че освен някои аутистични черти имаме и черти свързани със СИД. По скоро хипосенситивен. Пуска разни неща, тропа тук там, за да чува звуците. Логопедката съветва да играем сензорни игри. Малко съм объркана, макар че вече го правим и му харесва. Сякаш започна да ни търси, за да се включваме в игрите, започна да се заглежда в хората и да се усмихва. А бихте ли ми помогнали с идеи за сензорни игри.

# 185
.......
florecita, срещала съм такова инфо в темата, но доста на зад, когато я следях изкъсо. Значи вероятно някъде около 2012-2013 година. Погледни назад или пусни с търсачката
ivankaka, да, така е година и половина е според рехабилитаторите, според стандартите на СЗО още беше в норма, аз точно бях почнала да се тревожа здраво и да искам да запиша час в клиниката на Чавдаров, за изследване и тя взе че се пусна. В същност тя си ходеше и преди това, но задължително трябваше да се държи за нещо колкото и нестабилно да беше. Рехабилитатор ни посещаваше в първите месеци след като се роди, заради схванат мускул от едната страна на вратлето - роди се 1 месец по-рано и стоя в ковьоз заради инфекция, та според рехабилитатора изчисти проблема, мускулния още в началото и после нямаше тревожни неща според нея. Но така де, отплеснах се, извинете за дългото обяснение Simple Smile

# 186
  • София
Няма защо да се извиняваш, значи сме на 1 хал горе долу, родени преждевременно и седяли в кувьоз, с тази разлика, че моите проходиха на 1г и 1 и 1г и 2 месеца.

# 187
Може ли да дадеш повече информация, каква е разликата.

в темата за аутистичния спектър на първа страница има океан от материали. Можеш да намериш всичко. Там е сложена и новата таблица за оценка.

Моето мнение на неспециалист е, че онова, което се определя като аутизъм - без открити други проблеми - пак се дължи на някакви фини "физически", биохимични или както и да ги наречем, проблеми или особености, които засега медицината не успява да засече. Няма на какво друго да се дължат. Тоест едва ли има съвсем, съвсем рязка граница между аутизъм и аутистично поведение. Макар че е ясно какво се има предвид с второто.

Определено е така , начина на функциониране на мозъка предполагам е различен по някакви физически причини неопознаваеми за медицината причини . А дали медицината знае достатъчно въобще з амозъка и функционирането му . Вижда се само резулатата. Не напразно споменах темпъл грандин и как при нея мозъка обработва информацията по съвсем друг начин със съвсем друг път и това се вижда намонитор в държава където за някои  това е възможно ....

А за аутистичното поведение, тълкуваш ме неправилно. Има много примери на неаутисти държащи се като аутисти, с поведение на аутисти докато не бъде премахната причината за това тяхно държане.  Примерно едно дете с проблеми в слуха има аустистично поведение докато това не бъде засечено и отстранено. познавам дете с високи нива на тежки метали което замина за германия за изчистване и терапия и се върна тотално различно от "аустиста" който замина. същото е в сила и за алергиите които довеждат до своеобразно тровене на организма с алерген, деца с дцп често са в групата  ... примерите са много.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 20:02 от _re_ge

# 188

Хм, това не е точно така, защото съм чувала за отключване на не много желателни последици при прилагане на хомеопатични антидоти за ваксини. Дори мисля, че някоя мама тук беше писала за това. С хомеооатията шега не бива. И аз мислех, че ако не помогне, няма да навреди, но явно не е вярно.

Може и да си права, знам ли?! Ние ходехме при едно хомеопатично светило на майната си, сума ти пари ръсехме и за посещения, и за лекарства (които на всичкото отгоре не се възстановяват от здравната каса) и накрая едно голямо нищо. Останахме на конвенционална медицина - вентолин, фликсотид и атровен. Сигурна работа  Laughing От тогава не се занимавам с такива неща, но си мисля, че ако съм на зор, бих пробвала.

# 189
  • София
Прочела съм доста отдавна какво пише в темата за аутистичния спектър.
Въпросът е къде е разликата между аутистично поведение и аутизъм, и въпреки че не ми отговори, прочетох част от нещата в обяснението ти към Магдена.
Не знам защо почти никой не желае да отговаря на въпроси в темата, вероятно е по-добре да се пита на ЛС.

# 190
Моето дете например имаше доста аутистични маркери преди да се появи реч. Колкото повече реч се продуцираше, толкова по-малко от аутистичното поведение оставаше. И до ден-днешен си има разни особености - обича да се върти като дервиш понякога, да върви обезателно по бордюри и тн, но го отдавам вече на характерови особености.
Не случайно диагноза аутизъм се поставя след три години, тъй като деца проявяват симптоми, без да са аутисти преди и дори малко след тази възраст.

# 191
Рали,

в този сайт има доста идеи за сензорни игри http://www.learning4kids.net/list-of-sensory-play-ideas/

# 192
Моето дете например имаше доста аутистични маркери преди да се появи реч. Колкото повече реч се продуцираше, толкова по-малко от аутистичното поведение оставаше. И до ден-днешен си има разни особености
Не случайно диагноза аутизъм се поставя след три години, тъй като деца проявяват симптоми, без да са аутисти преди и дори малко след тази възраст.
Точно  Peace но тъй като не сме обикаляли при толкова специалисти, както някои тук и няма как да го обясня по-ясно.

# 193
И аз писах в темата за аутисти,но ми отговори само една жена на ЛС,пък друга ми каза да търся назад в темата,просто търсех инфо за Св. Никола.
Всъщност и моят син си го има това странно поведение за хората; като го заговори някой,който той не харесва започва да ме щипе и затваря очи . ; Като сме на разходка иска само по определен маршрут да се движим,иначе започва да реве като заклан ; вкъщи се върти около камиончето си ; от радост понякога дърпа децата,а доста от родителите не ме разбират като им обясня,че това не е бой...много ми е трудно по площадките,защото почти всички родители,казват на децата си да не играят с Дани. Миналия ден Дани се заигра с едно момче,по малко от него ,но говореше . Дани много се радваше на детето,редяха си камъни,тичаха... Дани крещи от радост и пляска с ръце. А майката на детенцето го дръпна и му вика: няма да играеш с него .... Оставам всеки ден потресена,от някои родители!!! Радвам се че поне на вас мога да споделя мъката си😘

# 194
Стига бе! Shocked Shocked Shocked Ужас!
Тина ти нали беше от Габрово?
Ние сме живели малко там (малкия беше на годинка и нещо), в Бичкинята и бях очарована от хората-много мили винаги са били и с количката по автобусите са ми помагали и със свестни майки се запознах...
Въобще хубави спомени имам от там, само дето работодателя на ММ не беше ок и затова дигнахме катуна.
Няма ли как да смените квартала поне?

Общи условия

Активация на акаунт