Кое име от трите да избера за момиченце ?

• 10 217
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
Розана го свързвам с песента на Тото и ми харесва Peace
Анна обаче харесвам повече - все с хубави хора ми идват асоциации.
Харесвам и Аника.

Зара и Изабел не са ми на сърце.

# 31
  • Sofia, Младост 3
Розана го свързвам с песента на Тото и ми харесва Peace
Не исках да го пиша, защото се притеснявах, че ще звуча нелепо, но точно заради песента започна да ми се върти това име в главата  Laughing
А списък имаме, и това са съвпадащите имена от него - Изабел и Ева. Розана е само мое предложение, а Зара само на таткото.  Simple Smile

# 32
Щом и двамата харесвате Ева, бих се спряла на това име. Изабел до Николай не ми звучи никак добре.

# 33
  • ту тук, ту там
Обичам името Ева. Бих избрала него.
Малко чужди имена харесвам, но Изабел е едно от тях. И Зара ми харесва. Розана - никак, съжалявам. Simple Smile

# 34
# 35
  • София
То всъщност не е ли много рано за пола на бебето  newsm78

# 36
  • Sofia, Младост 3
То всъщност не е ли много рано за пола на бебето  newsm78
Да, рано е. Но аз име за момченце имам. Проблемът ни е, ако е момиче. И понеже не искам да пускам теми от сорта - " Имам един ден до термин, а нямам име , помогнете " , предпочитам сега да премисля , да чуя идеи.

# 37
Гласувах за Ева  Peace

Изабел и Зара ми харесват. Познавам Зарина.

Розана НЕ ми е по вкуса хич.

# 38
  • София
От изброените - Ева. Ако пък искаш да зарадваш двете баби, но името Ана/Анна не е твоето, бих предложила някое производно - Аника, Анелия, Яна.

# 39
  • Нейде из лудите гори...
Гласувах за Зара, това беше едно от имената, които обсъждахме за втората ни дъщеря.
Розана не съм срещала, майката на приятелка се казваше Розиана и съм свикнала с това име.
Като цяло ми прави впечатление, че всяко нетипично име придизвиква дискусии и изразяване на неискано мнение, но също така като се повтори 5-10 пъти и бива приемано.
Ще вметна само, че аз и сестра ми сме с нетипични за България имена, познавам само едно момиче с име като моето, майка й казва, че го е взаимствала от нас.
Двете ми дъщери също са с "нестандартни" имена, но мисля че се приемат лесно.
Имаш бая време да решиш, ще ми е интересно да споделиш на какво сте се спрели.  Wink

П.С.
Сега виждам, че дори не сте сигурни за пола Simple Smile
и аз бях от онези, които пуснаха тема малко преди термин и в крайна сметка кръстихме дъщеря ни с различно от анкетните имена  Crazy

# 40
  • Sofia, Младост 3
Абсолютно подкрепям тезата, че след няколко повтаряния или при наличен познат с въпросното име, то не е толкова странно вече.
Благодаря на всички, които изразяват мнение, интересно ми е, и не се обиждам на тези, които не харесват някои от имената, нормално е. Ясно е , че накрая ние ще решим, но все пак имам нужда от рамо , да чуя мнения и идеи  bouquet

# 41
Абсолютно подкрепям тезата, че след няколко повтаряния или при наличен познат с въпросното име, то не е толкова странно вече.
Благодаря на всички, които изразяват мнение, интересно ми е, и не се обиждам на тези, които не харесват някои от имената, нормално е. Ясно е , че накрая ние ще решим, но все пак имам нужда от рамо , да чуя мнения и идеи  bouquet
Исках да ти кажа, че ако дадено име ти харесва и звучи като "името на твоето дете" и естествене не е усмиващо или нещо подобно, не трябва да се впечатляваме особено от хорското мнение. Аз си падам по рядко срещани имена и както казах вече на мен Розана ми хареса още като го прочетох, а сега като си го повторих още няколко пъти ми звучи още по -хубаво. Laughing Ако беше избрала Габриела или Никол например, щеше да получиш много повече одобрение, но пък щеше да събираш и половината детска площадка след повикаване на детето си.

# 42
  • Sofia, Младост 3

Исках да ти кажа, че ако дадено име ти харесва и звучи като "името на твоето дете" и естествене не е усмиващо или нещо подобно, не трябва да се впечатляваме особено от хорското мнение. Аз си падам по рядко срещани имена и както казах вече на мен Розана ми хареса още като го прочетох, а сега като си го повторих още няколко пъти ми звучи още по -хубаво. Laughing Ако беше избрала Габриела или Никол например, щеше да получиш много повече одобрение, но пък щеше да събираш и половината детска площадка след повикаване на детето си.
Разбира се, но за някои хора и Розана е име, което може да бъде повод за смях и обиди. Затова така премислям , защото ако има 4 имена, които харесвам и 3 от тях са тотално нехаресвани от 90% от хората ... Значи може би е добре да се замисля за четвъртото име все пак  Whistling

# 43
  • София
Ева е най-прелестното име за мен и бих го предпочела пред всяко друго, но аз съм пристрастна Simple Smile

Розана ми харесва заради песента.
С Изабела правя кофти асоциация и не го възприемам.
Ана/Анна е хубаво и класическо, но не бих го избрала за име на детето ми.

# 44
  • Пловдив
   Гласувах за Ева, защото го свързвам с една много любима за мен жена. Розана веднага асоциирам с "Тото" и всъщност май ми допада. Но ако аз бях в твоята ситуация твърдо бих избрала Анна, силно пристрастна  съм обаче  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт