Между чука и наковалнята...

• 26 508
  • 226
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Свекърва ти прави лоша услуга на собствения си син, като поема финансово някои неща.За това той иска същото и от майка ти.Би трябвало той да си плаща издръжката за неговото дете и да поема финансово и другите две деца.Както и ти би могла да компенсираш  липсата на издръжка за голямото ти дете, но не с пари от майка ти и баща ти, а с твои и да се включваш също финансово в изхранването на децата с които живеете.Така, двамата ще си поемете ангажимента за старите „грешки” без да ангажирате родителите си и ще настане мир и тишина.Иначе виж как се получава.Родителите му помагат финансово за неговото дете, а той издържа дете, което не е негово.Майка ти не може да компенсира изхранване и ежедневна грижа на дете с подаръци.Оправи финансовата част веднага щом приключи майчинството ти, за да промениш позицията си в неговите очи и да не си позволява подобно отношение нито към теб, нито към майка ти.Ако той плаща 100 лева издръжка и ти внасяй толкова в бюджета или на база на твоята заплата.Тук, двамата ще си решите как да бъде.

Стреми се към равнопоставеност, за да не ти се налага да угаждаш на никого и да се чува и твоята дума.Винаги съм постъпвала така и до сега не съм сгрешила поне в това.

smile3501

# 211
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Всички тука "начукахте канчето" на мъжа. А аз искам да попитам авторката къде в цялата тази "пиеса" е бащата на първото и дете?

# 212
Мъжът на авторката изглежда доста неприятен неуверен сметкаджия. Ако ще трябва да избирам между чука и наковалнята, бих избрала майка си без съмнение пред такъв мъж.

# 213
Всички тука "начукахте канчето" на мъжа. А аз искам да попитам авторката къде в цялата тази "пиеса" е бащата на първото и дете?

Е, къде да е. като истински БГ мъж се е развел  и с детето.

# 214
Сирена, тя може да има и двамата, като балансира отношенията, поставяйки съответните граници на всички.Не е нужно да избира майка си или мъжа си.Майка й е за цял живот, мъжът й също би могъл, ако поговори със свекърва си и й обясни как стоят нещата.От авторката зависи да я направи свой съюзник и заедно да опитат да изгладят отношенията.Не може просто така човек да махне с ръка пред разпад на втори брак и не от страх, какво ще кажат хората, а защото за всеки общ провал рано или късно се осъзнава и собственият принос.Дори този принос да се изразява в мълчание и неположени усилия.

# 215
Сирена, тя може да има и двамата, като балансира отношенията, поставяйки съответните граници на всички.Не е нужно да избира майка си или мъжа си.Майка й е за цял живот, мъжът й също би могъл, ако поговори със свекърва си и й обясни как стоят нещата.От авторката зависи да я направи свой съюзник и заедно да опитат да изгладят отношенията.Не може просто така човек да махне с ръка пред разпад на втори брак и не от страх, какво ще кажат хората, а защото за всеки общ провал рано или късно се осъзнава и собственият принос.Дори този принос да се изразява в мълчание и неположени усилия.

Говориш така сякаш изкарването на пари за 4 членно семейство е най-простата работа за оправяне веднага след майчинството. Разбира се веднага след края на майчинството всички деца стават напълно самостоятелни, а майката висш специалист в търсена област. Да не говорим за свободните работни места, които чакат млади майки с малки, боледуващи често деца са под път и над път и работодателите молят млади момичета да ги заемат  ooooh!

Авторката каза, че винаги се е стремяла към финансова независимост и и тежи това, че майка и и дава пари за тренировките. Също така едва ли хората вземат пари от едната и от другата баба за да има кой да им се меси в живота, а го правят защото парите не им стигат.

Та с две думи съвети от рода как да "оправи веднага след майчинството финансовото положение" са равносилни на "да се хванат за ръчички и да полетят в облаците".

Разговор със свекървата да не им помага финансово би бил началото на тотална мизерия, необходимост от помощ от майка и още повече и безконечни караници с мъжа и. Единственото което ще постигне с това е да разбере ще яде ли бой от мъжа си или не като направи някоя огромна простотия.

# 216

Всъщност, дори не се е "развел" и с детето, защото е духнал още преди то да се роди и не го е признал.

# 217
  • Бургас

Всъщност, дори не се е "развел" и с детето, защото е духнал още преди то да се роди и не го е признал.
Което май е най-положителното в цялата картинка  Thinking

# 218

Говориш така сякаш изкарването на пари за 4 членно семейство е най-простата работа за оправяне веднага след майчинството. Разбира се веднага след края на майчинството всички деца стават напълно самостоятелни, а майката висш специалист в търсена област. Да не говорим за свободните работни места, които чакат млади майки с малки, боледуващи често деца са под път и над път и работодателите молят млади момичета да ги заемат  ooooh!

Авторката каза, че винаги се е стремяла към финансова независимост и и тежи това, че майка и и дава пари за тренировките. Също така едва ли хората вземат пари от едната и от другата баба за да има кой да им се меси в живота, а го правят защото парите не им стигат.

Та с две думи съвети от рода как да "оправи веднага след майчинството финансовото положение" са равносилни на "да се хванат за ръчички и да полетят в облаците".

Разговор със свекървата да не им помага финансово би бил началото на тотална мизерия, необходимост от помощ от майка и още повече и безконечни караници с мъжа и. Единственото което ще постигне с това е да разбере ще яде ли бой от мъжа си или не като направи някоя огромна простотия.
+1  Peace

# 219
Да, съветите - взимай си децата и бягай са много продуктивни Simple Smile. Ако има насилие и аз бих го казала, но в случая е по-скоро някаква липса на комуникация и реваншизъм.

Не са единственото семейство, което разчита на помощ то родителите. Съгласна съм, че е по-добре да са самостоятелни, но явно не са и децата са факт и авторката трябва да се постарае да сложи някакви граници и на мъжът си и на майка си, за да не настроят децата едно срещу друго в някакъв момент, а и на нея да и е по-леко.

# 220

Не съм съгласна с това.Щом аз можех да издържам, малко дете, трудно подвижен родител и болен съпруг в едно със себе си веднага след майчинство финансово преди 16 години в БГ, значи всеки може!На мен обаче нямаше кой да ми даде пари в брой и аз се справих и сама финансово, работейки за пари, не за слава.Свекърва ми беше „заета” да изплаща издржката на детето на другия си син, но ми помагаше физически.Нямам спомен да се сме се били по това време, напротив.

Достатъчно е свекървата и тъщата да помагат с гледане, водене и прибиране на децата.С пари в брой-не!Касиопея си има здрав и прав съпруг.Да се стягат и да си подреждат живота приоритетно.Сега на първо място са децата им и не моите и твоите, а всички.Те са три на брой и са си техни, не на родителите им!

С две думи една ситуация не е добре да се гледа едностранчиво и да се взима нечия страна, защото резултатът обикновено е катастрофален.

# 221
  • София
Скрит текст:

Не съм съгласна с това.
Щом аз можех да издържам, малко дете, трудно подвижен родител и болен съпруг в едно със себе си веднага след майчинство финансово преди 16 години в БГ, значи всеки може!
Скрит текст:
На мен обаче нямаше кой да ми даде пари в брой и аз се справих и сама финансово, работейки за пари, не за слава.Свекърва ми беше „заета” да изплаща издржката на детето на другия си син, но ми помагаше физически.Нямам спомен да се сме се били по това време, напротив.

Достатъчно е свекървата и тъщата да помагат с гледане, водене и прибиране на децата.С пари в брой-не!Касиопея си има здрав и прав съпруг.Да се стягат и да си подреждат живота приоритетно.Сега на първо място са децата им и не моите и твоите, а всички.Те са три на брой и са си техни, не на родителите им!

С две думи една ситуация не е добре да се гледа едностранчиво и да се взима нечия страна, защото резултатът обикновено е катастрофален.

Типичната ССФ-героиня! bowuu Щом тя можела, знчеи целия свят трябва да може! Naughty А дали условията около теб тогава, са като условията покрай авторката сега - нЕма значение! Важното е, че се изпъчи и се удари в гърдите. bowuu Като почнете ей така да обясняване как в бг, веднага след майчинство, че и с още едно малко по-голямо дете, се отива на работа за 4 цифрена заплата /поне 3-4 хилки по ССФ статистика Mr. Green/ направо ставате смешни! Те фирмите в БГ първо големи заплати раздават като цяло, второ особено много търсят току-що върнали се от майчинство. Stop

# 222
Афродита, изключително грозен пост. Sick

# 223
  • София
Е кое му е грозното? Не може с лека ръка да казваш, "щом аз мога и вие трябва да можете", ако не могат излиза, че са некадърни, което не е така в повечето случаи. Има мноого фактори около всеки човек, които му влияят. Да не би бг работодателите да са започнали да търсят на поразия току що завърнали се от майчинство за големи заплати? Или им дават бонуси за непрекъснатите отсъствия поради болнични? Точно пък в бг издръжката на 4 членно семейсто + издръжка за пето - дете, не става ей така щрак и готово.

# 224
Афродита, в живота само с жалби и претенции не става.Да, условията бяха други права си.Имаше много болни хора около мен.Около Касиопея има съпруг с който трябва да се разговаря с разбиране и два чифта здрави и прави баби+ ясли, детски градини и гледачки. Просто на мъжът й му е трудно и е време и тя да застане до него, работейки.Тук със зор събират  5, 6 месеца майчинство и обратно на работа.Да, страдат и деца и майки, но такъв е животът в реалността и кой както може, така се оправя с баби и гледачки.Варианти винаги има, а трудностите сплотяват, когато хората са разумни и се обичат.Не дадох сравнението със себе си, за да се тупна в гърдите, а за да бъде благодарна авторката за това, което има и да го цени.

Общи условия

Активация на акаунт