П.С. Не ти търся сметка колко деца раждаш, илюстрирам ти колко абсурдно и агресивно звучиш в нападките си към авторката. Да, допуснала е грешка. Обаче тя, за разлика от оста други, си дава сметка за това и се опитва да коригира нещата. Надали й е лесно. Няма лошо да й се посочат грешките, ама чак да й се набива канчето - няма нужда. Или така сами на себе си доказваме колко сме велики и това на нас няма да се случи?
За мен футболът не е нещо толкова полезно за детето ми! Мъжът ми и брат му без да са ходили по футболни академии и да са давали стотици евро всеки месец стигнаха до там, че да играят професионално! Ако реша, че детето ми иска да практикува друг спорт или занимание, има талант за него, а не е само защото има приятели, които ходят на футбол- ще го запиша! Що се отнася до второто дете- сравнението ти е просто не на място! Но вместо да седиш и да се заяждаш с мен, в която тема ме намериш, седни и помисли върху написаното- всеки пост на авторката историята е различна, всеки път вината се мести ту на единия, ту към другия, а тя се сърди като малко дете, че й казвам, че е незряла.. или поне държанието й! Зрелите хора знаят какви са им проблемите, не гледат да нахендрят някой друг като виновен! Така, че ако тя знае къде й е проблема... доста трудно го изразява! Относно тонът ми- както казах и преди тази ситуация ми е много добре позната- минала съм по този път, имам властна майка, но още от самото начало на връзката ми с мъжа ми (и не на 3- годишна възраст) й показах че мнението й и това как тя вижда нещата са си лично нейн проблем! Ако искаш да се правиш и на детектив- писала съм по този въпрос в една тема! Отделен е въпроса тя колко възприема! Но най-важното е, че (до-)показваш на такива хора, че можеш сам да се справяш, без тяхната помощ! Всеки родител като вижда, че детето му е незряло и има нужда от дундуркане, гледане на децата, финансова помощ и всякакви такива неща- ще тръгне да се меси и после ... "отиде коня у барата"! Да си самостоятелен не е нищо лошо, напротив- прави те по-силен човек! Да, но тук пише и друго:
Значи, ако не цицаш от родителите си, все едно са умрели.
Не може да бъдат просто баба и дядо, майка и баща- трябва да снасят до края на живота си.
Не знам дали си родител, но ако някой ден детето ти почука на вратата ти и каже че има нужда от помощ, как ще постъпиш? Ще му кажеш - ооо аз вече няма да снасям, оправяй се, нали си зрял/а, и ще му затвориш вратата? Или ще направиш и невъзможното за да помогнеш колкото можеш? Децата само 18г. отговорност ли са? Интересно всички вие майки ако това е вашата дъщеря как ли ще постъпите??? Авторката може и да е сбъркала, но упреците няма да и помогнат. А вие ако не можете да помогнете, по-добре и не опитвайте, защото емоционалната страна на нещата също не е за пренебрегване.
Що се отнася до Любовната фея... ти пък защо си мислиш, че при мен всичко е перфектно? Просто много от нещата, които казва Касиопея съм ги минала и поне в частност съм ги решила! Не седя да дудня колко са не на място мненията на някой си, без да давам съвет! Понеже има родители дай да се осланя само на тях, така Касиопея мноооого ще узрее и ще може да се грижи за семейството си! Какво да ти кажа... Акъл море, глава-шамандура!
. Това е ясно, но ние обикновенните жени не смогваме с всичко и тогава майките поемат, това което могат - а в тези ситуации направо отглеждат баткото/каката.
.Имах приятелка,която живееше с друг баща,на неговото си дете купуваше всичко,а на нея само чорапи и я караше лятото да си ги изработва щото видиш ли и купил един стек чорапи.Момичето като стана на 14 ги напусна и майка и остана тук,той продължава да си я тормози,а дъщерята вече я няма т.е пречката.Нещо такова ми изглежда и тази история,детето скоро ще отиде при баба,където ще е обичано,а майката ще стои тук и пак ще пуска теми "Къде по дяволите е проблема" Казах ви къде е у вас,аз на ваше място бих избягала от там със 300 и даже и няма да се обърна за да му видя тъпата физиономия!Защо допускате всичко това да се случва? Защото имате дете от него ли? Или не знаете какво ще стане с вас? Вие ще се оправите и ще се справите,ще отгледате децата си хармонично и спокойно,ако онзи навлек не живее с вас.И в крайна сметка вие се сдобрявате вечер по чаршафите,а детето се чуди какво става след като си легне,къде бърка и защо се карате заради него и баба му която го защитава.ПОМИСЛЕТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ! На първо място след това мислете за вас.