Между чука и наковалнята...

• 26 474
  • 226
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Защото авторката написа, че след като бабата се е дистанцирала от малкото дете, бащата е направил същото към голямото.
Не, хронологията е точно обратната. Ето какво пише в първия си пост авторката:
В последствие, породено от отдръпването на мъжа ми от баткото, тя скочи като орлица майка обвинявайки ме, че не се грижа достатъчно за него.

Аааа, значи все пак правилно съм разбрала. Ами значи ограничавам мъжа. Пак ще кажа - толкова е елементарно.

# 121
  • където мечтите се сбъдват
Проблемите на първо място ми започват с това че мъжът ми откача заради нещата които говори и върши майка ми, а тя говори и върши неща без да я интересува че ще ни скара. И от там караниците между нас, отдръпването на мъжа ми от голямото, отдръпването на бабата от малкото. Как да го кажа по-ясно от това не знам.
Пак ти казвам проблемите в твоето семейство идват от майка ти.Тя ви се меси и ви трови отношенията.Оправи се с този проблем.Няма да е лесно и няма да мине без драми,но понякога майките просто не се усещат колко вредят на децата си.Трябва да поставиш граници.
И като постави граници и тъщата престане да се прави на детегледачка и касичка, мъжлето пак ще изпадне в ПМС. И така не става.
На първо време да реши основния проблем,който на мен лично ми избоде очите-намесата на тъщата в семейството и и след това,ако имат някакви разногласия с мъжа си сядат и се оправят.Няма семейство без разногласия от време на време.

# 122
  • София
В последствие, породено от отдръпването на мъжа ми от баткото, тя скочи като орлица майка обвинявайки ме, че не се грижа достатъчно за него.

Да, но тук пише и друго:

Цитат
Проблемите на първо място ми започват с това че мъжът ми откача заради нещата които говори и върши майка ми, а тя говори и върши неща без да я интересува че ще ни скара. И от там караниците между нас, отдръпването на мъжа ми от голямото, отдръпването на бабата от малкото. Как да го кажа по-ясно от това не знам.

# 123

Да, но тук пише и друго:

Цитат
Авторката явно си противоречи. Все тая. Да се погрижи за децата си, които са делени от мъжа ѝ и особено за пренебрегваното си дете вместо да се занимава с чука и наковалнята.

# 124
  • София
Скрит текст:
Пак ти казвам проблемите в твоето семейство идват от майка ти.Тя ви се меси и ви трови отношенията.Оправи се с този проблем.Няма да е лесно и няма да мине без драми,но понякога майките просто не се усещат колко вредят на децата си.Трябва да поставиш граници.
И като постави граници и тъщата престане да се прави на детегледачка и касичка, мъжлето пак ще изпадне в ПМС. И така не става.
На първо време да реши основния проблем,който на мен лично ми избоде очите-намесата на тъщата в семейството и и след това,ако имат някакви разногласия с мъжа си сядат и се оправят.Няма семейство без разногласия от време на време.
Основният проблем е, че "мъжът" очаква и и изисква друг да му дондурка семейството. Когато ограничиш дондуркането от този друг, ще ограничиш и възможностите му за намеса.

# 125
Айде моля! Мъжът ми ще ми пренебрегва детето, а аз ще се тръшкам, че майка ми разваляла отношенията с него! WTF???

# 126
  • Варна
Ми да, чукът и наковалнята са големи хора. Да се оправят помежду си. За нея приоритет би трябвало да са децата.

# 127
Имат право само да дават пари и да бъдат на повикване.
Ми, не!
Когато си решила да създаваш семейство- за втори път, трябва да можеш да го направиш без да тичаш при мама да те издържа и да ти камериерства.
С първото дете се е прибрала още преди да го роди или като е било на 2 месеца- не помня, пък и не е толкова важно.
Сега, пак мама трябва да е насреща.
Ми, да се омъжи за мама и всичко да е наред!

разбирам до някъде че се радва повече на собственото си дете, но това значи ли че чуждото вече е излишно! Тогава се намеси майка ми.
Ахам, и баща ми се опитва такива да ги върти, ама не му се получава номера. Иначе, ако ти му беше дъщеря, отдавна да ме беше развел и ме контролираше на 100%. Под предтекст, че мъжа ми не се грижел за детето от първия ми брак.
Я да те питам, тя на първия ти мъж такива стойки ли му чупи? Да позная ли? Нееееееее! Не смее гък да му каже, нали.. м?
Пак ти казвам, зарежи всички майки,  стринки и шуренайки, махай ги от пейзажа и си оправяй отношенията с мъжа, ако има такава възможност. Ако се разведеш, тогава вкарвай други хора в семейството си! Казваш му - храс, прас, това и това искам, майка ми няма да се занимава повече с нищо, и дотам.
Рядко така подскачам, но и аз дълго време си търсех достойството, самочувствието и каквото там си написала. Абстрахирай се от това кой какво иска и започвай ти да поставяш условията. И на майката, и на съпруга. Точка!

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 15:19 от Анонимен

# 128
Не смее "гък да му каже", защото първият не търси детето, не плаща издръжка и дори не си е дал името.

# 129
Така де, мен ми е ясна ситуацията, от 1 л. ед.ч. И не е точно затова, да ти кажа на ушенце.  Wink

*първия ми  мъж беше 'лош', докато бяхме заедно, после стана 'добър', след като си изостави на практика детето
*сега втория пак е 'лош' .... Колелото се върти, хората не се променят, отношението им към приходящите в семейството също. Гадая в момента. Просто подсказвам, може да се окаже вярна теорията ми Wink

# 130
Темата е абсолютно полезна за мен. За в бъдеще да си отварям очите за следващият ми мъж и как той ще се отнася към чуждото дете.

# 131
Тука стана някакво поголовно плюене по тъщата, ама да ви питам - Колко от вас са самотни майки, които не са имали как да се оправят и са си живяли с родителите? Колко от вас са били в положение детето да има за най-близки хора майка си и баба си? Значи, 6 години няма къде да живееш и си в дома на майка ти и тогава, и да ти пречи намесата й във възпитанието на детето ти, си траеш, понеже ти го гледа, пък после се чудиш защо майка ти приема ТВОЕТО дете за СВОЕ и иска да го защити. Или може години наред бабата да бъде близка с внучето си, но се появява нов мъж и край - тя не може си отвори устата. И то да изкаже нещо очевидно - този не се държи с детето добре. Защото не се държи добре - само забележки и никаква проява на загриженост, прегръдки, обич - ми не е длъжен, бе, той е пастрок, да не му е баща! Велико оправдание. Аз племенниците си прегръщам, децата на приятелките си прегръщам, камо ли пък детето, с което бих приела да живея като част от едно семейство.
А ако не беше бабата, а беше бащата на първото дете и той имаше претенции как да се отнасят към детето му, пак ли щяхте да казвате, че няма право на глас? Защото много често при такива ситуации  с втори брак и бебе, първото дете започва да прекарва повече време с баща си. Моя съседка изпраща голямата при татко й, защото детето е осъзнато, на 12, и много ясно вижда, че вторият баща не се обръща към нея за друго, освен да й се скара. Майката само ми обяснява, че искала мир да има, мъжът й не харесвал дъщеря й, но тя пък се държала лошо, че и се оплаквала от него на БНД, който пък вдигал скандали да си защитава детето. Пак ли тука проблемът е в намесата на БНД? Има човекът право, намесва се, да. Не може да си живееш щастливо и да се правиш, че детето ти си измисля и преувеличава, че е игнорирано и отблъснато.
Да, има много случаи, в които тъщи, свекърви и всякакви се месят и създават интриги. Ако мъжът не проявяваше такова отношение към голямото дете и не беше наглец, който изисква родителите на жена му да помагат финансово, щях да съм на мнение, че майката е интригантка. Хайде със здраве на Авторката,  да си живее и тя в заблуда, вместо да обясни на мъжа си, че когато се създава семейство с жена, която има дете, се налага се съобразяваш с това дете и чувствата на това дете.

# 132
Svetlina* , съгласна съм с всяка твоя дума.

# 133
Темата е абсолютно полезна за мен. За в бъдеще да си отварям очите за следващият ми мъж и как той ще се отнася към чуждото дете.
На мен ми затвърждава убежденията. Не се жениш, преди да си опознал човека до себе си. Не пропускаш червен флаг, какъвто е неговото отношение към собственото му дете, с което се е "развел". Щом се развежда със своето, чакай ти да заобича твоето. Общото ще го обича, докато не се разведеш ТИ с него.
Лошото е, че има прекалено много подобни теми. И се чудиш какво да кажеш. Хем втори брак, второ дете и някакси не става да се отказваш лесно и с лека ръка да се разведеш, хем е трябвало да гледаш по-добре и да избираш по-добре. Не може да си с нагласата "да намеря някой да ме вземе с дете". Не, трябва да мислиш "кого да избера аз, след като имам дете".

# 134
  • Бургас
Да приемем, че майката на авторката не съществува. Как това решава основния проблем, а именно деленето на децата и поредния избор на неподходящ партньор?
А бабата се меси първо защото вижда, че дъщеря й има нужда от нея и защото /под/съзнателно иска да разкара поредния нещастник от живота й.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 15:58 от miss july

Общи условия

Активация на акаунт