Между чука и наковалнята...

• 26 469
  • 226
  •   1
Отговори
# 135
Светлина, аз за мъжа й нищо не коментирам. Проблем ако има с него, да си го оправя. За момента изобщо не говоря за него, не съм го въвела в схемата изобщо, не разбираш ли? Камо ли отношението към завареното дете, това са неща, с които трябва да се оправи тя. Просто казвам, че майка й място там няма, толкоз.
А за отношението между мъжа й и детето - ми тя също има право на глас. Нека да тропне - ти ще се държиш така и така, защо не? Както изисква еди си какво отношение към общото дете /надявам се го прави?.../, така ще изисква и към другото дете. Да се грижи, да води, да взима и тем подобни. Все пак тя е регулатора в отношенията заварено дете - втори баща. Съвсем директно се обръщам към теб, защото и ти ще си, живот и здраве, в тази ситуация. За отношението към завареното дете също имаш право да поставяш условия, както и за всичко друго! Поставяш, ако не се изпълняват, следва наказание!
А маминка да си вижда внучетата на приемлив период и така.
*А, гледам си го написала - да Обясни на мъжа си. Ето, и аз същото съм написала. На майката - сериозна дистанция, на мъжа - сериозно скърцане със зъби. С опити да се угоди дори и най-близките е видно какво става - качват ти се на главата. Те в момента се опитват да установят границите, молят й се като малки деца да им скръцне със зъби и направо я правят на маймуна и двамата с глупости. С цел Тя да установи границите и да стегне ситуацията. Явно така ще е.

# 136
Тука стана някакво поголовно плюене по тъщата, ама да ви питам - Колко от вас са самотни майки, които не са имали как да се оправят и са си живяли с родителите? Колко от вас са били в положение детето да има за най-близки хора майка си и баба си? Значи, 6 години няма къде да живееш и си в дома на майка ти и тогава, и да ти пречи намесата й във възпитанието на детето ти, си траеш, понеже ти го гледа, пък после се чудиш защо майка ти приема ТВОЕТО дете за СВОЕ и иска да го защити. Или може години наред бабата да бъде близка с внучето си, но се появява нов мъж и край - тя не може си отвори устата. И то да изкаже нещо очевидно - този не се държи с детето добре. Защото не се държи добре - само забележки и никаква проява на загриженост, прегръдки, обич - ми не е длъжен, бе, той е пастрок, да не му е баща! Велико оправдание. Аз племенниците си прегръщам, децата на приятелките си прегръщам, камо ли пък детето, с което бих приела да живея като част от едно семейство.
А ако не беше бабата, а беше бащата на първото дете и той имаше претенции как да се отнасят към детето му, пак ли щяхте да казвате, че няма право на глас? Защото много често при такива ситуации  с втори брак и бебе, първото дете започва да прекарва повече време с баща си. Моя съседка изпраща голямата при татко й, защото детето е осъзнато, на 12, и много ясно вижда, че вторият баща не се обръща към нея за друго, освен да й се скара. Майката само ми обяснява, че искала мир да има, мъжът й не харесвал дъщеря й, но тя пък се държала лошо, че и се оплаквала от него на БНД, който пък вдигал скандали да си защитава детето. Пак ли тука проблемът е в намесата на БНД? Има човекът право, намесва се, да. Не може да си живееш щастливо и да се правиш, че детето ти си измисля и преувеличава, че е игнорирано и отблъснато.
Да, има много случаи, в които тъщи, свекърви и всякакви се месят и създават интриги. Ако мъжът не проявяваше такова отношение към голямото дете и не беше наглец, който изисква родителите на жена му да помагат финансово, щях да съм на мнение, че майката е интригантка. Хайде със здраве на Авторката,  да си живее и тя в заблуда, вместо да обясни на мъжа си, че когато се създава семейство с жена, която има дете, се налага се съобразяваш с това дете и чувствата на това дете.

Браво, най-накрая някой да каже истината! Рано или късно и това детенце ще започне да бяга при баба си. Майка и се била месила, ами тя като не се меси?!

# 137
Щото не знаеш бабите какви лъжи говорят понякога. Глътнах си граматиката, като чух, преди някоя и друга седмица. Нямате ли деца, та не знаете как им се промива мозъка. 'А' да му кажеш, утре ще го повтори.
Не казвам, че това е случая, отново.

# 138
Скрит текст:
Здравейте! Честно казано не ми се искаше да споделям тази история, но от няколко месеца имам чувството, че ще полудея! Не ми се иска да занимавам приятелката си (от известно време само 1 ми остана истинска), тъй като тя си има своите грижи, затова реших просто да се престраша и да пиша. Не знам дали това, което очаквам е съвет или упрек, но наистина ми се иска да чуя едно неутрално странично мнение.
Та историята е следната: На 30г. съм, в момента омъжена, с две прекрасни деца. Голямото ми дете от предишна връзка, малкото е от брака с настоящия ми съпруг. Той също е с един неуспешен брак и 1 дете.  Банално, в началото всичко беше като приказка, той се държеше страхотно с малкия, галантен, грижовен към мен. Детето го прие от самото начало. Аз по начало съм си влюбчива, така че не ми трябваше много. Влюбих се, предполагам той също (поне тогава така го усещах), направихме сватба, забременях. Родих още едно прекрасно момченце! И всичко се промени. Отношението, начина на мислене, всичко. Знаех че няма как да не прави изобщо разлика между децата, но се надявах, че поне децата няма да го усещат. Моята майка беше много привързана към сина ми (големия), тъй като веднага след като се роди, аз напуснах баща му и се прибрах при семейството си.  Когато се появи и малкото обаче, тя някак си не посмя да се доближи много тъй като между нея и съпруга ми имаше някаква особена дистанция – тя просто не го харесваше (не че някога е харесвала някой). Въпреки това първата година беше поносима. Колкото по-рядко се виждах с майка ми, толкова по-спокойни бяха нещата. Не за дълго. В последствие, породено от отдръпването на мъжа ми от баткото, тя скочи като орлица майка обвинявайки ме, че не се грижа достатъчно за него. Че гледам само малкото, което за мен не беше така. Съпругът ми пък започна да скача срещу това, че майка ми се интересувала само от едното внуче… И така вече 3г. като всяка следваща е все по-страшна от предишната. Децата растат, почват да разбират, скандалите вкъщи стават все по-грандиозни и то за глупости. Вечния спор „Майка ти така….“ „…Мъжа ти иначе….“ . За мен и двамата са безумно луди и не могат да се видят от страни колко глупаво изглеждат – като малки деца. Не ги оправдавам, но не ги и съдя. Поставям се на мястото и на двамата. Но на мен ми писна да съм между чука и наковалнята! Кога ще му дойде края! Никой не се постави веднъж на мястото ми! Майка ми е много властна жена и доста се опитва да се налага! Съпруга ми е голям инат и не се вслушва в ничие друго мнение. Още повече че е ревнив, и напоследък взе да става непоносим и от тази гледна точка! Като цяло скандалите зачестиха, децата стават свидетели на нашите караници все по-често, а аз вече нямам сили. Изморих се да бъда рефер, да потушавам страстите на единия, после на другия. Направо се разболях – не мога да ям, не спя, ММ постоянно се заяжда, свива ми се само като видя че майка ми звъни по телефона. Не издържам вече този стрес. В крайна сметка излизам аз виновна! Според мм - че оставям майка да се налага, според нея - че оставям него да ме командва и не си гледам децата правилно.
Скрит текст:
Идва ми да си събера багажа и да изчезна сама с децата на някъде! Чувствам се неразбрана, недооценена, маловажна! Извинявам се за дългия пост! Не знам дали сте разбрали нещо от цялата засукана ситуация, но това е само малка част от моя ад! Обичам майка си – помагала ми е много (и много ме е наранявала с думите си, но ми е майка), обичам и съпруга си (той твърди че държи на мен, затова търпи, макар че честно казано не виждам какво толкова търпи). Как да ги накарам да видят че заради тези дребни неща съсипват семейството ми! И мен! И децата! В мен ли е вината?!
Моето мнение е на база първия пост.Обикновено тогава авторът е най-....безпристрастен.После почва да "нагажда" отговорите си спрямо постовете и съветите.
Та, понеже не вярвам в драстичната промяна у хората (те се развиват, но в същността си Не се променят) някак не мога да повярвам, че мъжа й в началото е бил добър, мил, внимателен, обичлив и толерантен, включително и към детето й, после изведнъж се обръща на 180 градуса.
Ако е чак толкова добър актьор, то е направо за Оскар и актьорите с по няколко Оскара могат само да му дишат праха.
Не го оправдавам, не му прави чест, че използва голямото дете като ...буфер, за да влияе на жена си.Но разбирам яда му, огорчението му, негодуванието му, че не той, а тъща му дирижира жена му, отношенията им и живота им изобщо.
Скрит текст:
Моите деца са си мои, мили са ми и двете, ама признавам си, и аз се карах доста на големия, като се роди малкия...някак като виждаш бебето, голямото ти се вижда пораснало и ти се струват странни глупостите, които прави, сякаш е на 3, а не на 7-8.Не ми прави чест, да, но ....човешка реакция е.
За мен всички тези приказки за телефон за малкия, за пари, за гледане и т.н. са само и само да ядосва тъщата и индиректно да я отдалечи.
Да, може и да греша, може и той да е мръсник и боклук, но пак казвам, аз не вярвам в невероятната и драстична промяна у хората.За моите 50 години все още не съм видяла нищо подобно.Ако изобщо е възможна подобна промяна, то тя е в резултат на някакви катаклизми и съдбоносни събития, променили живота на човек из основи.
А тук няма нищо подобно.Милиони хора по света се развеждат и никой не става от добър-мръсник, от лъжец-честен човек, от пияница-трезвеник и т.н.Хората си остават такива, каквито са били и преди това.

# 139
  • София
Браво, най-накрая някой да каже истината! Рано или късно и това детенце ще започне да бяга при баба си. Майка и се била месила, ами тя като не се меси?!
Коя истина?
Тази, че благодарение на майка си и грижите ѝ като за недоразвита, и поемането на отговорност за живота ѝ, авторката на 30 години още не е порасла и станала самостоятелен човек, умеещ да отстоява себе си?
Много си права, че рано или късно и това дете ще хукне да бяга при баба си, която и на него ще обясни колко не струват и майка му, и баща му и как само баба мисли за него!

# 140
  • Бургас
И да, синът ми ходи единствено на английски език, защото единствено това може да си позволим на този етап, въпреки, че има талант за други неща и желание за футбол!
Ха така, а с кой акъл тогава тръгна и второ да раждаш, като на първото един футбол не можеш да платиш? М? Иначе финансови съвети раздаваш. Съжалявам, не се стърпях. Толкова арогантно се държиш, че направо е отвратително. Може и да има правота в думите ти, но не това е начинът.

П.С. Не ти търся сметка колко деца раждаш, илюстрирам ти колко абсурдно и агресивно звучиш в нападките си към авторката. Да, допуснала е грешка. Обаче тя, за разлика от оста други, си дава сметка за това и се опитва да коригира нещата. Надали й е лесно. Няма лошо да й се посочат грешките, ама чак да й се набива канчето - няма нужда. Или така сами на себе си доказваме колко сме велики и това на нас няма да се случи?

# 141
"Да приемем, че майката на авторката не съществува. Как това решава основния проблем, а именно деленето на децата и поредния избор на неподходящ партньор?"

Основният проблем НЕ е деленето на децата, а че тъщата и зетят са се вторачили един в друг и мерят на кантар. А авторката се поддава на внушенията им и също започва да мери кой, кога и колко внимание/невнимание получава. На няколко места вече самата тя каза, че мъжът й държи на голямото дете и отделя време за него.

# 142
Коя истина?
Тази, че благодарение на майка си и грижите ѝ като за недоразвита, и поемането на отговорност за живота ѝ, авторката на 30 години още не е порасла и станала самостоятелен човек, умеещ да отстоява себе си?
Много си права, че рано или късно и това дете ще хукне да бяга при баба си, която и на него ще обясни колко не струват и майка му, и баща му и как само баба мисли за него!
ахам
а реално, мисли, мисли - какво да мисли за него? води го на плуване /футбол ли беше, че забравих/. И стои отстрани и повтаря колко останалите са лоши...

# 143
И после в един момент след като ме пуснаха хормони, умори и т.н. след родилни истории и отново се чувствах Жена, реших че няма лошо пак да започна да се "цапотя" (цитат на съпруга ми). Лакирам се - физиономии, идва приятелка да излезем да се разходим - физиономии, говоря с комшиите пред блока(мъже) - физиономии. С кой беше, къде беше, какво си говорихте, кой знае какви ги вършиш. Сега пък от както се върнах на работа, положението е нямам думи - разпити, недоверие, съмнения. Без повод - просто така. Спрях да обръщам внимание, мрънка мрънка и като види че не се впечатлявам нацупи се и млъкне. Вътрешно ми е гадно, защото вместо спокойствието и радостта от децата на които се надявах, сега получавам стрес, скандали, обиди и от време на време "любовни ласки" (естествено в неподходящото време). Не искам да мисля за раздяла, но не виждам решение и почвам да изпадам в отчаяние... Толкова ли е трудно да живеем нормално?

Мдаа, само майка ѝ е проблемът на авторката. Тя им разваля семейната идилия. Whistling

# 144
Това пак си е в нейната градинка, ако има ревнив мъж, да го сложи на място, отново. Да, семейния живот има проблеми, винаги, и нейна задача е да си ги решава с мъжа си, а не да триангулира още някой. На практика това е направила, триангулирала е майката.

# 145
Svetlina* , съгласна съм с всяка твоя дума.
И аз. Осем години съм била сам родител. От две години имам втори брак и сегашният ми мъж, ако беше проявил и сянка на пренебрежение или лошо отношение към децата ми, щеше да е извън живота ми на минутата. Четейки авторката, за пореден път си давам сметка какъв късмет съм извадила да налетя (буквално) на мъж, който приема децата ми като свои.

Просто казвам, че майка й място там няма, толкоз.
Да, при условие, че авторката спре да ползва парите и помощта на майка си.

Горе прочетох знаменитата мисъл, че деленето на децата НЕ Е ПРОБЛЕМ. Умопомрачителна гениалност! ooooh! ooooh!

# 146
Проблемът на авторката не е майка ѝ, а мъжът ѝ. Както си мисли, че докато е на работа "кой знае какви ги върши", така е убеден, че всяко мнение на жена му е продиктувано от тъщата (това са думи на авторката). На такъв празноглавец какъв акъл да влееш и как? С разговори и обяснения не става. Развел се е с първата си жена, сега иска да държи здраво юздите на втората. Само че тя има пълната подкрепа на своите родители и него явно това го дразни. Опитва се да скъса нишката помежду им, та авторката да бъде управлявана и контролирана по-лесно. Защото докато има такава пълноценна подкрепа насреща си, може да го зареже и него. Затова разиграва сценки, когато се обади тъщата по телефона - "защо тя каза еди какво си", въпреки че авторката заяви, че майка ѝ не е казвала подобно нещо. Обвинява тъщата, че дели неговото дете, защото така по-лесно ще оправдае себе си, че дели първото дете на авторката. А на авторката ѝ е по-лесно да обвинява майка си за скандалите вкъщи, но не и да признае, че първоизточникът на проблемите им вероятно се крие другаде.

# 147
А на авторката ѝ е по-лесно да обвинява майка си за скандалите вкъщи, но не и да признае, че първоизточникът на проблемите им вероятно се крие другаде.
Именно. Peace

# 148
  • Бургас
Деленето на децата от мъжа е основният проблем на авторката. Първо трябва да разрешиш него, авторке. Хващаш мъжа си за вратлето, сядате и разнищвате причините за поведението му. Има начини да изкопчиш истината, но не със скандал. Чуй той какво има да ти каже по въпроса. Но не позволявай да ти дели децата, това е огромна грешка. Дай му ясно да разбере, че няма да позволиш подобно отношение. Знам, че не е лесно, но това е положението. Налага ти се а бъдеш твърда и непреклонна както с мъжа си, така и с майка си. Като спре да ти пука на кого ще се харесаш и кой какво ще си помисли за теб, тогава и ще ти просветне какво и как да направиш. Трябва да ти пука единствено как всички това се отразява на децата ти. За тях си длъжна да помислиш. Убедена съм, че дълбоко в себе си, много добре знаеш кое е допустимо и кое не и какво трябва да направиш. Остава да го реализираш, а за това се иска смелост, както и някои базови обстоятелства, които, обаче, знам, че не винаги са налични.
Успех!

# 149
Не е само деленето, но то е основното. Липса на комуникация с първото си дете, ревност, оправяне на финансови бакии от страна на майка му, натякването, че щом неговата майка дава, то и нейната трябва. Липса на елементарно уважение към майката на жена ти. Никой не казва да си пият ракията заедно, но поне да спре да дудне като говорят двете по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт