Висок пролактин и аденом на хипофизата - 7

• 77 997
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, аз имам аденом  на хипофизата и приемам достинекс по 1т.седмично, но пролактина ми е пак завишен от известно време.Да ли ако приема е дв апъти по половин таблетка вземам ще е по добре? Моля за съвет, че едното ми нещо не е много наясно.

# 181
Когато аз започнах лечението на аденома и пролактина взимах 2х 1 табл. Седмично, но след препоръка на ендокринолог. Често пусках изследвания и съгласно тях регулирахме дозата. Правих и ЯМР, за да установим има или не аденом на хипофизата. Постепенно стигнах до доза 1/4 на седмица. Според мен не си самонозначавай терапия, ако имаш съмнения в твоя лекар намери друг. В крайна сметка става въппос за хормони.
Здравейте, аз имам аденом  на хипофизата и приемам достинекс по 1т.седмично, но пролактина ми е пак завишен от известно време.Да ли ако приема е дв апъти по половин таблетка вземам ще е по добре? Моля за съвет, че едното ми нещо не е много наясно.

# 182
Здравейте, имам високи нива на пролактин от доста време и приемам редовно достинекс по 1/2 таблетка седмично за да поддържам нормални нива на хормона. Разбрах , че съм бременна и според ендокринолга ми трябва да спра достинеска веднага, а според гинеколог след 12-та седмица. Сега се чудя какво да правя. Някой да е попадал в такава ситуация ?

# 183
  • Варна
Здравейте, имам високи нива на пролактин от доста време и приемам редовно достинекс по 1/2 таблетка седмично за да поддържам нормални нива на хормона. Разбрах , че съм бременна и според ендокринолга ми трябва да спра достинеска веднага, а според гинеколог след 12-та седмица. Сега се чудя какво да правя. Някой да е попадал в такава ситуация ?
Поздравления!!! И аз съм с ежеседмичен прием на Достинекс, но по 1/4. Ще следя отговорите с интерес Simple Smile

# 184
  • Ловеч
Здравейте, след операция на киста на яйчник ми изследваха хормоните и ТСХ и пролактин се оказаха високи. При повторно изследване след 3 месеца ТСХ беше 1,68, но пролактина си беше висок. След прием на достинекс първо 2 седмично по 1/2 табл.., след това по 1/2 табл. 1 път седмично и след ЯМР с контраст ми откриха микроаденом. Имам ужасно главоболие и нещо като парене в главата, според Вас от аденома или от нерви е?
Сега ще правя повторни изследвания и се чудя кога да са, в кой ден от цикъла?
Предишните пъти е било на 7 ден от МЦ, ще звънна да питам и доктора, но според вас кога трябва да е?
Това главоболие е ужасно и постоянно, но когато правих ЯМР, се забавих, защото направих алергия към контраста и правих противоалергична терапия и след контраста ми спря главоболието за около 1 седмица и после пак. Трудно свикнах и с Достинекса, но за сега нямам проблем, дали е от аденома (да расте), от хапчето или от нерви?

Последна редакция: нд, 13 авг 2017, 13:43 от mima666

# 185
Честито! От моя опит ще ти кажа - аз имам микроаденом и дълго време пиех достинекс (в различни дози според нуждите). Когато забременях се посъветвах с др. Начев (ендокринолог в Майчин дом), доц. Русев  ( рехродуктивен ендокринолог), и още 2 АГ доктори, които ми казаха да спра достинекса и да не го заменям с бромокриптин. Пролактинът било нормално да нараства по време на бременност и не било необходимо да го подтискаме.
Имай предвид, че за достинекс няма достатъчно проучвания по време на б бременност, затова някои лекари препоръчват бромокриптин (Ужас е!).
Всичко ще бъде наред, Не се притеснявай да го спреш!

# 186
Много благодаря!

# 187
И аз съм бременна след проблеми с пролактина, дълго време пиех достинекс ( нямам аденом), спрях го и започнах да пия Агнес.Забременях и моята ендо ми каза да не пия нищо и пролактин не се изследва по време на бременност. успех на всички!!! Питах изрично дали да пия нещо -каза ми "Не".Чудя се дали да се допитам до Начев.

# 188
Белинда, според мен ако се запиташ до Начев, по-скоро ще ти каже да не пиеш нещо. Той много държи на правилното вземане на кръвта, за да зачете резултатите като релевантни. На мен ми беше обяснявал, че се дава кръв веднъж, ако резултатът е висок изследването се повтаря, потретва. Изискванията за данане на кръв предполагам ги знаеш...
И да пролактинът през бременност се увеличава, благодарение на него кърмим като се родят децата Wink

# 189
Да, знам ги.Аз попитах моята лекарка дали ,когато съм предразположена към покачване, през бременността ще го кача още повече и ще има риск.Тя ми отговори ,че не ,да не се притеснявам Simple Smile

# 190
  • Пловдив
При бременност се препоръчва Бромокриптин...Достинекса се спира веднага щом разбереш.

И какво му е ужасното на Бромокриптин-а???Пия го от февруари всяяяка вечер...и аз имам микроаденом.Сега нивата на хормона са ми в норма,обаче пак няма резултат...

Успешни бременности до финал! Peace

# 191
mima666, главоболието е много възможно да е от аденома. Аз имах брутално докато не започнах достинекс. Отделно включих и йога за спокойствие, защото нервите определно само вредят. Ефект имаше след 1-2 месеца прием на лекарството.

# 192
  • Варна
mima666, главоболието е много възможно да е от аденома. Аз имах брутално докато не започнах достинекс. Отделно включих и йога за спокойствие, защото нервите определно само вредят. Ефект имаше след 1-2 месеца прием на лекарството.

+1! Ужасно главоболие, аналгините ги пиех като бонбони за да мога да работя! Сега съм си на достинекс и с главоболието нямам проблеми.

# 193
  • Ловеч
Аз пия достинекс месец преди да ми открият аденома, забавих се с изследването, заради алергия. От 3 месеца го пия, 1 месец по 2 пъти седмично по 1/2 таблетка, а сега- веднъж в седмицата по 1/ 2 табл. Според лекаря, не е от това, защото ми бил малък аденома - 0.5*0.54*0.55. От достинекса в началото ми се виеше свят, падаше ми кръвното, но сега свикнах. Забелязах, че имам сърцебиене и сега като ходя на изследване, ще питам. Но си и забелязах, че когато се ядосам започва по- силно да боли. Притеснява ме, че е болката е постоянна и имам нещо, като парене горе на върха, понякога, направо изгарям. Бях стигнала до аулин, но реших да не се тъпча вече с аналгин, аулин, паракофдал, дексофен и т.н. но е побъркващо, а не мога да пия аналгетици цял живот. Вярвам на лекаря, защото се усъмни, че имам аденом и наистина имах, но аз ходя и при друга лекарка, за да си минавам изследванията по един фонд, защото където ходя на лечение 1 хормон е 35 лв, отделно прегледа. Според нея е нормално да са ми малко завишени хормоните. Старая се да спазвам изискванията без секс, месо и пипане на гърдите, не пия кафе, стоя преди взимането на проба и т.н.
Сега бях на море, но пак имам и стресови ситуации и се чудя, дали излагането на слънце или стреса дали няма да повлияят? Според Вас на кой ден от цикъла трябва да си изследвам пролактина. Ще питам и лекаря, защото иначе гинеколога ми ги назначава, но сега водещ е ендокринолога. А искам да отида с резултати, защото не мога да отсъствам от работа, а прегледите ми са в друг град.
Момичета наистина Ви благодаря за мненията и подкрепата.

# 194
Аз съм правила изследването на чист ден, след  приключване на МЦ.

Общи условия

Активация на акаунт