ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 11

• 67 107
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • В.Търново
Днес бях на преглед при д-р Бързашки в Плевен.Други лекари по-рано са ми намеквали, че имам ендометриоза.Д-ра в Плевен също изрази такова съмнение.Тръбите и яйчниците са добре.От 4 години пия Оргаметрил за намаляне на сръвотечението при цикъл, което е доста обилно и продължително, чести, почти постоянни възпаления....Доктора каза, че трябва да си поставям няколко месеца Лукрин Депот 3,75мг. веднъж в месеца мускулно.Четох доста странични ефекти, а и е доста скъпа инжекцията-114лв.Според вас да поискам ли още едно мнение.Не ми се слагат тези инжекции.Друг вариант за преглед като Колпоскопия не ми е предлаган и правен.Да се доверя ли на този доктор.С Оргаметрила количеството кръвотечение е нормално, но стана по-продължително, около 15 понякога 20 дена.
Не знам какво да правя....

# 661
rusalka1, правена ли ти е лапароскопия за установяване на ендометриоза или лекарите само предполагат?Струма ми се, че преди да сложиш лукрина, трябва да се установи действително дали имаш ендометриоза. Със сигурност трябва да се консултираш с друг лекар и то някой, който е наясно с болестта. Аз поне не мисля, че с колпоскопия може да се установи ендометриоза.

# 662
  • В.Търново
Не ми е правена лапароскопия.Всички лекари казват, че при преглед при мен специално се виждало разрастване на лигавицата.В Плевен при кой може да ида за второ мнение? Аз съм от В.Търново и нямаме толкова добри лекари.

# 663
За Плевен не мога да кажа, може би другите момичета ще се включат. Ако искаш мога на лични да ти пиша за София. До какви размери ти разраства лигавицата? А, проходимостта на тръбите как ти установиха? По принцип ендометриозата е разрастване на ендометриални клетки извън матката. Когато същите се разрастват в мускулния слой на самата матка се говори за аденомиоза. За оглеждане на вътрешността на матката се прави хистероскопия.

# 664
  • В.Търново
Единствено ме гледаха с вътрешен ехограф.Други неща не са ми правени.Мижеш да ми пишеш и на лични за София.Плевен мине по-близо и също има добри специалисти.Да искам ли мнението и на друг лекар преди да си сложа инжекциите, ако въобще ги сложа?

# 665
Задължително искай мнението на друг лекар. Аз поне не бих сложила тези инжекции, ако не съм сто процента убедена, че имам ендометриоза, която се доказва с хистологичен резултат чрез лапароскопия. Ще пиша на лични

# 666
  • In transit
Не ми е правена лапароскопия.Всички лекари казват, че при преглед при мен специално се виждало разрастване на лигавицата.В Плевен при кой може да ида за второ мнение? Аз съм от В.Търново и нямаме толкова добри лекари.
за Плевен може да идеш при д-р Ангел Йорданов на преглед в държавната болница, може и някъде на частно на преглежда, трябва да провериш. Иначе той също е от В.Търново, даже знам, че и баща му е АГ и има клиника/кабинет в града.

# 667
Здравейте, момичета!
Предстои ми последното поставяне на Лукрин Депо. И сега следват множеството неизвестни... Кога ще ми дойде цикълът, ще дойде ли въобще, ще се оправи ли този нарушен баланс в организма..., и още, и още. Моля ви, който е минал по този път, да споделите от личен опит какво ще се случва!

# 668
  • В.Търново
Ще проверя, благодаря ви!

# 669
На мен ми дойде след около два месеца след поставянето на последната инжекция (1 м. действие на лекарството и после около месец за протичане на овулция ,лутеална фаза и т.н) По отношение на хормоните и аз не знам какво да ти отговоря, на третия цикъл след инжекциите се оказах с киста 4-5 см. на оперирания яйчник, която слава богу изчезна след един курс с противозачатъчни. Дали двете неща имат връзка не знам. Иначе засега цикъла ми е редовен имам и овулация. Горещи вълни прочие изчезнаха бързо.

# 670
  • София - Варна
Русалка, здравей!
Моята препоръка е в никой случай да не биеш Лукрин Депо, без да имаш черно на бяло представа какво е положението вътре.
По -добре една лапароскопия, отколкото инжекции на сляпо.
Ако искаш, ми пиши на лични.

Последна редакция: ср, 15 фев 2017, 12:22 от afrikancho

# 671
  • Варна
за Плевен може да идеш при д-р Ангел Йорданов на преглед в държавната болница, може и някъде на частно на преглежда, трябва да провериш. Иначе той също е от В.Търново, даже знам, че и баща му е АГ и има клиника/кабинет в града.

За др. Ангел Йорданов също мога да изкажа положително мнение. Не ме оперира той , но останалите жени , с който бях в стаята преди операцията бяха при него и бяха доволни от него - като прегледи преди това и отношение. Едната жена беше от района около Търново и тя каза, че е била на преглед при него в Търново и след това вече я вика за операция в Плевен.

# 672
  • В.Търново
Не знаех, че д- Ангел Йорданов преглежда в Търново.

# 673
  • Варна

Май ставаше въпрос за Павликени Wink
Ето и тук така пише, че преглежда и там Wink

# 674
  • In transit

Май ставаше въпрос за Павликени Wink
Ето и тук така пише, че преглежда и там Wink

да аз от някаква статия в нета бях видяла, че баща му има кабинет, че също е АГ и че д-р Ангел Йорданов преглежда в определени дни от месеца и в Търново. Мога да я потърся,ако искаш.

едит: Намерих я: http://www.borbabg.com/2010/01/21/%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D1%85 … 0%B2%D0%B5%D0%BD/
иначе май наистина сега преглежда в Павликени, ама то ти е близко.

Общи условия

Активация на акаунт