Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 548
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Deetron, благодаря ти, чакам го с нетърпение, ще споделя, щом го получа. Много харесвам добронамереното ти отношение към парфюмите и към хората bouquet.

Фиффи, според мен - не бързай да се освобождаваш от колекцията си, със сигурност много си вложила в нея, не само средства, но и време, усилия, вълнение; непоносимостта към миризми  ще премине, парфюмната апатия ще изчезне и ще трябва да почнеш отначало Hug.

През почивните дни съм си вкъщи и с удоволствие нося Pure Cotton/Korres. Ако аз трябваше да дам име на този аромат, бих го нарекла "Лека нощ и сладки сънища". Мирише на изгладени бели чаршафи, сушени на слънце на простора сред дъхава градина, на спокойствие, на това как някой с нежност подпъхва завивката. Преди време ходех на йога и единствения път, в който успях да вляза в медитация (все не можех да спра да мисля за проблеми, за работа, за часа за зъболекар, как ужасно съм гладна и т.н.) имах усещането, че се нося, безметежна и безстрастна, в огромна стъклена тръба сред пухкави бели облаци, не бързам за никъде и знам, че всичко ще бъде наред. Та Pure Cotton е парфюмната ми асоциация с това състояние. Гледам, че във Фрагрантика го сравняват с  Прада Ирис, и за моя нос имат общо, наистина, но Pure Cotton е много по-простичък откъм съставки и оттам за мен носи усещане за лекота и безгрижност, съвсем различно от усещането ми за Ириса.

Преброих си и аз "колекцията" - 40-ина бутилки, плюс още толкова минита. Не са ми много като брой, много са ми само онези, които не ме радват - ако се освободя от тях, обемът значително ще спадне. Почвам програма за ароматизиране на дома и на офиса, но не живея в палат, нито работя в хале, така че ще бъде дълъг процес.
А на фона на зашеметяващия брой на някои от гардеробчета, за които споделяте,  се чувствам невинна като младенец и невежа също като такъв.  Simple Smile Да си ги ползвате в здраве и с удоволствие!  Hug

# 106
Много интересна тема, Денси, благодаря!  Heart Eyes Колекцията ми е скромна на фона на вашите - 31, като в тази бройка влизат 3 ейвънски. Отделно 27 мостри, но те не се броят. Покрай темата започнах да съм много "вътре" и постоянно лакома за нови аромати.  Embarassed Непрекъснато искам още и още... и то не за да трупам количества, а за да опознавам нови аромати, толкова добре ми въздействат - така сякаш храня душата и сетивата си. Тази тема е моята психотерапия - когато съм имала тежък или напрегнат ден, това е моята "глътка свеж въздух" и "бягство от реалността". Имам 2-3 аромата, които с удоволствие бих разкарала, но има и някои, които съм взела, вдъхновена от мненията и описанията тук и в които съм се влюбила безнадеждно.  Mr. Green Като цяло си ги обичам всичките.  Peace

# 107
Аз мостри, минита и отливки не слагам и не броя в колекцията си, нито пък тези на мъжа / те са също сериозна бройка/ и детето. Мостри имам кутии. Не ги пробвам или супер рядко, а заемат страшно много място. Отливките вече директно ги разкарвам, освен три- четири големи. Не понасям отливки в пластмасови шишета, които ми се мотаят. Peace

Да споделя, че много харесвам и нося често Ферари Нероли. Пасва ми отлично. Има и много хубаво шише. Ще си купя и Том Форд Нероли Портофино Форте задължително.

# 108
  • Чукарландия
Аз мостри, минита и отливки не слагам и не броя в колекцията си, нито пък тези на мъжа / те са също сериозна бройка/ и детето. Мостри имам кутии. Не ги пробвам или супер рядко, а заемат страшно много място. Отливките вече директно ги разкарвам, освен три- четири големи. Не понасям отливки в пластмасови шишета, които ми се мотаят. Peace
+1. Peace

Не броя отливки и мостри. На ММ са си на ММ.  Hug

# 109
+1. Peace

Не броя отливки и мостри. На ММ са си на ММ.  Hug
[/quкote]
+1 - Аз също.  Peace

# 110
Аз съм си ги сложила в гардеробчето, за да си напомням за тях да ги ползвам уж. Не една и две са ми изветрявали и затова спрях и да разменям Simple Smile То и с мострите съм така, май "ловът" ми е по-интересен от консумацията Mr. Green

# 111
Едвам успявам да ви изчета (все в движение на път за работа).
Страхотна тема сте подхванали Simple Smile
Благодарности на Дени и момичетата за идеята  bouquet

За бройката- ами пред вас не ме е срам, но пред приятели и познати не казвам, както не е редно да се казва жената с колко мъже е спала  Laughing  Не искам да ме гледат като извънземно или да се оправдавам ама защо и как.
Бутилките са малко над 100 и ако не си бия спирачките с радост бих придобила поне още толкова. Сред тях има 5-10 бройки, които с кеф бих разкарала- подарък от някого или думнат насляпо от ибей щото видиш ли бил спрян и къде ще ми се отвори втора такава възможноост?!? Може би 10тина са тези, специалните, които ще пъхна в пазвата и по джобовете си, ако тръгна нанякъде и 1 куфар ми е макс.багажа. Другите си ги харесвам/ обичам, но бих прежалила, ако опре ножа кокала. Кон ли? Къде видяхте кон??? Само парфюмна съкровищница (от типа на Али баба) ми е в главата и коне не ме вълнуват. Ще купувам и никакви диети не обичам. Опитвам се да съм малко по-разумна, че доскоро процедирах така : "Този месец толкова за това, толкова за онова и .... остават толкова за харчене. Значи вземам този, този и .....т.н. от уиш листата и още някой неочаквано изскочил заек" . Сега изчаквам да ми отшуми страстта/еуфорията и да купя с пълно спокойствие набелязания. Искам да разчистя и да освободя място за чакащите. 2/3 са ми в кутии отгоре върху шкафа (това след като децата ми счупиха една отливка за 60лв., вече всичко е на височина мин. очите ми и по-нагоре).
Отливките- обичам да са повечко. Правя и си и свои от любимите ми аромати, за в чантата и офиса. При размяна също. Обичам да придобия 5-10мл отливка, да я понося няколко пъти и ако ми хареса, да придобия бутилката. По- лесно преглъщам така грешката, ако се окаже тотално немой.
Обичам и готини минита- малки сладки бутилчета- радост за окото (често и с ролята на отливките за първо запознанство с аромата). Та, всичко на всичко към 140 ми се въртят в гардеробчето. Там са, за да се сещам какво имам и какво ми се носи, дали са 5-10 мл остатък в ориг.бутилка или 10мл отливка- не ми пречи. Бутилките радват окото, но отливките ми служат вярно (в чантата, на път). Пробичките- и там са 2-3 кутии, като периодично разчиствам и си оставям само харесваните и евентуални кандидати за гардеробчето ми.

# 112
  За всички ценители на красивите шишенца   Laughing Любов от пръв поглед! Бих си го взела дори да не знам как ухае. А вие?
По темата-моите парфюми са малко.  Много, ама много бързо ми омръзва, който и да е парфюм. Затова предпочитам тези от 30мл.

# 113
Не, не бих. Шишето е безумен кич на живо, парфюма също никак не ми допада. Новият му фланкър не е дошъл още в България.

# 114
  • Бургас
Мен парфюма ме радва,шишето е грозно,чакам новия фланкър. Crazy

# 115
На мен Декаденс ми е много тежък и задушаващ. Не пише в пирамидата да има виолетки, а аз точно тях улавям и ми е несъвместим с вкуса. Флакона е интересен на пръв поглед, но аз лично харесвам по-изчистени и стилни.   Peace

# 116
Показаното по- горе е флакона на фланкъра, който ще дойде скоро.

# 117
Пискюлчето ме кефи!
 Laughing Laughing Laughing

# 118
Като сте заговорили за визии най-стилни са ми бутилките на By Killian  Heart Eyes Сами по себе си са притегателни за мен.  И сетовете за път,  и всичко е прелестно,  както и продуктите на бранда.

По темата на темата - имам около 15 тина парфюма,  защото много трудно харесвам аромат върху себе си и бързо ми омръзват.  Но обожавам парфюмите  и са ми незаменима терапия. Сега съм на вълна гори,  мъхове и смоли,  та чакам няколко пробички.

Обичам ви.  Heart Eyes Страхотен релакс ми е да ви чета  Heart Eyes

# 119
  • До сърцето...
За всички ценители на красивите шишенца   Laughing Любов от пръв поглед! Бих си го взела дори да не знам как ухае. А вие?

Аз - не  Mr. Green
За моя вкус това е кич, дори и отношението към аромата не може да го промени.
П.С. На живо изглежда една идея по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт