Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 603
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Едно е любима съставка в няколко парфюма, друго е няколко парфюма с абсолютно различни съставки, да ухаят почти еднакво. Laughing Аз имам предвид второто.
Ясно, т.е. както във фрагрантика потребителите посочват кой с кой е сходен. Сега ми стана любопитно и ще видя дали имам такива съвпадения в парфюмите си.

# 256
  • София
densi, чакам с нетърпение да прочета това, което ще напишеш за ексклузивите на Герлен.  Grinning

И също ми е много интересно да ги тествам в Парадайз. Някой може ли да даде линкове към фрагрантика на заредените парфюми?

# 257
densi, чакам с нетърпение да прочета това, което ще напишеш за ексклузивите на Герлен.  Grinning

И също ми е много интересно да ги тествам в Парадайз. Някой може ли да даде линкове към фрагрантика на заредените парфюми?
Благодаря ще напиша. Ще е постепенно обаче, защото съм болна от снощи и носа ми тече като река. Сега просто нищо не мога да пробвам. Hug bouquet Дано мога да отида на откриването, за да снимам.

# 258
Скоро бях постнала питане дали това http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Cuir-Beluga-1019.html и това http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Vanille-16654.html си приличат. Днес пристигна Ванилията на Reminiscence  и при паралелен тест откривам доста голяма прилика. Vanille е маалко по-синтетичен и остър. Ще ги проследя още, но на първо четене съм доволна от покупката, хеле пък като чета , че изкушенията са вече налични в мола.

# 259
  • София
Athena и JenniferLopez, щом харесвате Blooming Bouqet толкова много, задължително трябва да пробвате това:http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Brum … -Corps-37572.html, което си е Blooming Bouqet, но за тяло. Изключително добър продукт, според мен. Нямам никакви забележки откъм трайност. Основният недостатък при споменатия от вас е, че не е много траен при мен. Силки боди миста, за който говоря, компенсира това и е страхотен.
Иначе - да, нищо от линията не се доближава до свежестта на Блууминг букета, включително и последния фланкър с подвеждащото име Absolutely Blooming. За кратко си бях въобразила, че ако имам и нося Chanel Tender, то нямам нужда от Blooming Bouqet, но прилика между тях няма, освен в нежното излъчване.

Сега малко на Ексклузивна вълна. Вчера отнесох няколко листчета с Герленски ексклузиви у дома. Сърцето ме болеше като гледах как консултантът пръска във въздуха и събира скъпоценните /буквално/ капки върху блотера по този начин. Отнесох и едно пръс на китка с Тонка Империал. Много, много се радвам, че не направих глупостта да купя този аромат "на сляпо". В пирамидата му има Tabacco, а тази специфична опушена нотка, моят нос не я долюбва. Може би на мъж би седял добре. При условие, че не харесвам нероли, най ми допадна Неролито. Няма как да разкажа повече, защото останалите пръснах на блотер и са далеч по-малко интензивни заради помпичката. Очаквах повече от Ванилията. В заключение мога да кажа, че носът ми не е дорасъл за тази ексклузивна колекция.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 14:34 от seemly

# 260
  • София
seemly, тъй като имаме определени допирни точки в харесванията, ще ти предложа другия път на ръка задължително да пробваш Cruel gardenia.Уникален аромат, макар че не зная дали в по-студени дни ще се развие хубаво, защото му трябват топли пролетни лъчи, за да разцъфти.Аз съм го тествала за първи път  пролетта и  беше любов от първо помирисване.После го тествах в по-хладен ден и малко се скри, явно не беше момента.Тонка империал и аз не харесвам, заради тютюна, приемам я за мъжки аромат.Колкото до новото нероли, него не съм пробвала, а консултантката на Герлен, която ме познава каза, че е убедена в това, че ще ми хареса много.

# 261
  • София
veкa, Hug
И аз вчера мислех да ти препоръчам Неролито след един твой пост, но се въздържах. Предположих, че  ще ти хареса. Благодаря за твоята препоръка. Ще пробвам Гарденията. Вчера не го направих, защото бързах.

# 262
  • София
veкa, Hug
И аз вчера мислех да ти препоръчам Неролито след един твой пост, но се въздържах. Предположих, че  ще ти хареса. Благодаря за твоята препоръка. Ще пробвам Гарденията. Вчера не го направих, защото бързах.

Ще отида тези дни задължително да го тествам, благодаря ти! bouquet

# 263
Не обичам тубероза и гардения. Тубероза почти в никаква форма, а гардения сякаш в смесица с други съставки мога да приема, но Cruel gardenia е толкова красив и мек парфюм. Дори аз бих го носила с удоволствие! Crazy

# 264
И аз много харесвам Bentley for Men Intense върху мъжа за когото беше подарък.  Покупка на сляпо по описание на deetron.  Изненадата за мен беше, че и в лятна нощ не е тежък и неуместен.

# 265
  • София
seemly, veka, аз също проявявам интерес основно към Гарденията. Почти съм убедена, че ще ми хареса. За Неролито малко се съмнявам...  Wink

# 266
  • София
Не обичам тубероза и гардения. Тубероза почти в никаква форма, а гардения сякаш в смесица с други съставки мога да приема, но Cruel gardenia е толкова красив и мек парфюм. Дори аз бих го носила с удоволствие! Crazy

Бижу, ако има в линията на Герлен аромат за дами, без каквото и да съмнение за унисекс, с изчистена композиция, с прекрасни съставки, с излъчване, с присъствие, с характер, то това е Cruel gardenia за мен. bouquet След него са други два, които обожавам, но тях ги няма в тази линия.

# 267
  • Чукарландия
Аз пък продължавам да си "творя" глупости. А, бе, не са глупости!  Peace
Гръмнах (отново) на сляпо Noir Tom Ford for men за ММ и Noir Pour Femme Tom Ford за мен! Crazy
Търсих, търсих и никъде не прочетох отрицателни мнения (дали пък не искам да ги открия умишлено), затова все си мисля, че много, ама много ще ми (ни) харесат! Heart Eyes
И се надявам да е така! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 268
unterdenlinden, аз също се интересувам от Reminiscence, продават ли се в София? Аз имам предвид този, издирвам го от известно време:
http://www.fragrantica.com/perfume/Reminiscence/Oud-17211.html
Доколкото знам тяхното пачули е един от най-продаваните аромати във Франция (на някакви статистики съм попадала).

Аз днес съвсем случайно попаднах на тази красота:
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Les-Parf … e-Cuir-16040.html

Така се радвам на тази покупка. Пробвала съм някой от другите със сребърните етикети (един от двата, но не се сещам кой плюс, че го предпочитам в пъти пред Ейнджъл), но този не. Абсолютно без проба си го купих и сега съм супер доволна. Кожен Ейнджъл, много кожа, плодове, какао...това е черен пънк-готик вариант или садо-мазо вариант Laughingчудесен ми е. Не е парфюм за всеки ден, идва в кутията с кожена кесийка, голямо бижу е. Много приятна неочаквана среща.

Пробвах и Bonbon Couture Viktor&Rolf, много ми хареса, чудесно карамелено-плодово бонбонче, но не и задушаващ, доста премерен е.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 16:06 от Zozina

# 269
Аз пък продължавам да си "творя" глупости. А, бе, не са глупости!  Peace
Гръмнах (отново) на сляпо Noir Tom Ford for men за ММ и Noir Pour Femme Tom Ford за мен! Crazy
Търсих, търсих и никъде не прочетох отрицателни мнения (дали пък не искам да ги открия умишлено), затова все си мисля, че много, ама много ще ми (ни) харесат! Heart Eyes
И се надявам да е така! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

100% ще ти харесатq абсолютно сигурна съм в това. Hug

Cruel gardenia е прелестен парфюм, но моята вечна любов, която ще купя първа е Cuir Beluga. Няма такава красота на кожата ми. От много години съм влюбена в него и не съм го купила, но сега на родна земя ще е и това ме изпълва с радост.
Miss K, толкова липсваш в тази тема. Благодаря ти, че донесе от далечна Америка Ексклузивите на Герлен тогава за мен!  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт