Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 630
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
Малко розови мисли от мен Grinning
Calligraphy Rose Aramis - леко към средно ретро за моя нос, амброва роза , благовоние голямо, нещо будоарно , тежкоизточно, превзето и трайността му предполагам ще е голяма Simple Smileне е хич мой аромат ама хич.

Roses Vanille Mancera - захарна роза, добро съчетание за моя нос на роза и ванилия , ще го разносвам и в студ определено , но ме заинтригува. Това което бях тествала на марката не ми хареса, но този е хубав и макар и захарен не накъртва как става това незнам GrinningСлед втория час уляга на хубава ванилия. Муска не го усещам отчетливо и не ме дразни. Нищо стил харем не намирам в него макар, че представата ми за харем едва ли е вярна. Аромата си е западно ориенталски за мен. Не е нахален.

Тествах и нещо което все съм искала да пробвам и не намирах къде - Encre Noire Pour Elle Lalique for women. Тук се изненадах - очаквах нещо тежко, а то е една приятна лееко сапунена роза мускусна. Хич не е лош и ще го разнося по-подробно.

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 15:14 от raznejena*

# 496
Very Irresistible Givenchy L’Intense е много нежен и мек аромат, но рядко посягам към него. На сухата ми кожа се губи за час.
Напръсках се в 12 и още го усещам. Вече не е интензивно, а само около лицето като се сгуша между раменете си. Сега е мармаладено по-сливов. Много ми е хубав Heart Eyes

veka, Athena, Hug благодаря ви!

Бижу, честито! Със здраве и кеф да си го ползваш.
Аз имам Интенс много отдавна, рядко посягам към него, нямам обяснение защо. Като си го купувах бях супер щастлива, хареса ми и на пръв и на последващ тест, в базата си е уютен и красив аромат. От всички Ирезистибъл-и пак бих избрала него. При мен сливата се усеща около час, после идва мускус и ванилия. Рядко получавам комплименти за парфюм, с който съм, с този ми се случи два пъти. Hug

# 497
  • София
Цял ден ми е под носа мострата на Profumi del Forte Roma Imperiale и не мога да преценя дали ми харесва или ми се гади от него. Има някакви флорални нотки от 80-те и кисел подтон, освен ванилията и дървесината, които ме побъркват и пообъркват. Чудя се дали да се напръскам утре щедро с него, пък да видя как ще е на кожата ми.

# 498
Тествах и нещо което все съм искала да пробвам и не намирах къде - Encre Noire Pour Elle Lalique for women. Тук се изненадах - очаквах нещо тежко, а то е една приятна лееко сапунена роза мускусна. Хич не е лош и ще го разнося по-подробно.

Той е на госпожата, направила Галоп и Eau de Rhubarbe Ecarlate (т.е. новият парфюмер на Ермес) Peace

# 499

Той е на госпожата, направила Галоп и Eau de Rhubarbe Ecarlate (т.е. новият парфюмер на Ермес) Peace
Laughing изобщо не съм разбрала. Благодаря искрено bouquet

Въртя  сега една проба на Кафе роуз ТФ и не смея да я пробвам Laughing

# 500
И аз по едно време го издирвах за проба, но така и не го намерих и тогава бях попрочела за него и сега ми беше интересно като написа. Честно казано и аз си го представях така някак по-ефирен.

# 501
Подариха ми ваучер за БЗ и се чудя как да го оползотворя. Да ми препоръчате някой нов и интересн аромат, който да тествам?

# 502
Мили парфюмни другарчета, днес за пореден път се убедих, колко различни са вкусовете ни.  Laughing Имах свободен половин час и се запътих с бърза крачка и огромно нетърпение да пробвам новата така харесвана рокля на Герлен. Консултантката ме убеждаваше, колко уникален аромат е, как това  е не просто парфюм, а "интенз", модерен, новаторски,  аз кимах с глава, правейки се, че я разбирам, защото за мен "интенз" в името на парфюма значи толкова колкото  "абсолю"и"сюблим" и други алабализми.  /Всеки може да си кръсти парфюма както си ще./ Тествах го.   Stop Никаква емоция не предизвика у мен. Дори не успях да определя на какво точно мирише. Трайност нулева,  а се полях обилно, парфюмът се развива като мъжки и след час интензът вече го нямаше.  Embarassed И това "чудо" за 277 лева. За Бога, братя/ и най-вече сестри/, не купувайте насляпо! Ще ударите греда. Joy Толкова за роклята. Дори няма да  я тествам втори път. Първата рокля си остава "моя" аромат. За себе си установих, че голяма част от харесваните и коментирани тук аромати никак не ми допадат.

# 503
Дами , сигурно сте писали и съм пропуснала каква е цената на Герленските ексклузиви в Бг?

ПП Благодаря, Денси  bouquet

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 20:49 от raznejena*

# 504
407 лв. толкова колкото и по света.

# 505
  • София

Много интересно ревю, Руми! И аз влизах да коментирам Baptême du Feu на Serge Lutens. Последните парфюми на СЛ за мен са повече "meh,"  но бях заинтригувана заради gingerbread нотите в него. От доста години правя gingerbread сладки за Коледа и е любима традиция у дома по това време.

Започва изненадващо цветно върху мен, но в средните ноти преминава по-скоро в подправково-дървесна територия. Сладък е, но никога не става десертно сладък, и поне при мен при няколко пробвания, джинджърбред не се появи реалистично. Бих казала, че не го откривам дори. Базата е приятна--абстрактно сладка и с някакъв странен плодов оттенък. Не знам oт какво се появява тая плодова илюзия, но краят, който е най-приятен за мен, напомня за съчетания на плод, абстрактна сладост, и много нежен велур. Определено не е типичен горманд.

За мен не е пудрен. За съжаление, дървесните ноти в средната фаза не ми допадат и ми напомнят за други парфюми на тоя бренд, макар и да не са напълно идентични в интерпретацията.
Pixie, а мандарината усети ли? Не я спомена. Аз доста отчетливо я долавям в началото и в средата.
Дървесните и подправкови нотки ми харесаха много на мен, но аз си падам по такива аромати. Пудреното е по-скоро усещането, все едно ароматът преминава през воал - не е остър, има някаква приглушеност. Но това е по-скоро към драйдауна.

# 506
Подариха ми ваучер за БЗ и се чудя как да го оползотворя. Да ми препоръчате някой нов и интересн аромат, който да тествам?
Последно дамите обсъждат La Petite Robe Noir Intense Guerlain, можеш да се върнеш няколко страници и да прочетеш за него, както и да го пробваш.

# 507
Благодаря за идеите, момичета  bouquet

Най много ми хареса идеята за Splendor на Арден, замислям се и за тоалетната вода на Галиано....
Или някои от предложенията на Juicy Couture...

Ще го мисля още  yes

И от мен една идея -
Скрит текст:
Има го в ЛИДЛ, десетина лева е и е много прилична имитация на КМ на Шанел.

# 508

Момичета, помогнете ми с идея. Направих услуга на възрастен мъж, той знае за манията ми по парфюмите и иска да ми подари един в знак на благодарност. Не мога да поискам парфюм, който наистина желая, защото човека е пенсионер и ... абе ясно ви е...
Дайте идея за евтин, но хубав аромат, универсален може би, който да мога да ползвам, а и човека да не се охарчи и да ми тежи на съвестта.
Много ще съм благодарна на всякакви идеи и мнения!  Hug

Ако си падаш по топли амброви аромати ти предлагам един мой стар любимец

http://www.enzo.bg/benetton/hot-toaletna-voda-za-zheni/

Почти идентичен е със Sexy Amber на Michael Kors, който също имам, не му отстъпва и по трайност, но
струва в пъти по-малко.

# 509
Pipi_ за този ми разказа една приятелка и след това прочетох как са правили паралелен сляп тест, като на жени, на които са пръснали на едната ръка Лидлския, а на другата Coco Mademoiselle, не са могли да различат на коя ръка е пръснато Madame Glamour и на коя Шанела. Четох и разни ревюта на жени, ползващи от дълги години Coco Mademoiselle, които твърдят, че също не могат да го различат на такъв сляп тест. Дълго се смях.

Общи условия

Активация на акаунт