Парфюмни размисли и страсти-202

• 107 567
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
Bright Crystal, Mon Paris няма абсолютно нищо с Paris или Parisienne, съвсем отделен парфюм си е, не знам и защо са сложили Paris в името, до последно да издоим тази крава, явно. Смятам, че дори без Paris в името, ще се продава добре и не е добър маркетингов ход, тъй като само дразни хората, харесващи първите два. Според мен ще ти хареса.
raznejena, отдавна си купувам аз мъжки и се обяснявам на продавачките, че избирам за мъжа ми, за да ме оставят на мира да си пробвам. Тези на Zegna, които пробвам напоследък, са чист унисекс, притеснителни са цените и ниската им трайност, но са прекрасни. Особено ми хареса:
http://www.fragrantica.com/perfume/Ermenegildo-Zegna/Florentine-Iris-16189.html
ако изровиш пробичка някъде си вземи, той даже отива съвсем към дамски.

А Eau de Narcisse Bleu Hermes не е мъжки аромат, унисекс е.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 17:45 от Zozina

# 631

Жена
София

pepe le pew
На мен след няколко часа силно ми напомня Cara mia, без никакъв намек за Ориент, напротив- нещо хладно вее от него.
[/quote]

Една малка вметка  Simple Smile - Арабско и Ориент са две напълно различни понятия.
И, да  Evoke не е ориенталски, но пък Арабската нотка / въздуха по техните пазари е основно този/ в него е от началото му, та до края  Grinning
След около половин час от развитието му, за пръв път изпитах силното желание да  отмия  парфюм от кожата си/ нещо непреодолимо неприятно, дори с извинение, гадно се появи/. Единствено любопитството ми беше в повече за да го изчакам до края  Simple Smile. Е, чакането все пак... не си струваше.

# 632
  • София
Е, и арабско не усещам аз. Но точно в индивидуалните възприятия е интесното, както отбеляза някой по-рано. Не натрапвам мнение,споделям асоциация.

# 633
За съжаление или за радост, не знам, но  " арабският аромат" ми е толкова много познат / та чак ми призлява от него/ и е невъзможно да не го доловя, дори и на сън  Laughing
А  в Evoke той присъства по целия му път. Дори е някак си промит / нещо от типа на 2-рата цедка кафе/, което за мен, подчертавам лично, си и един долнопробен парфюм.
 Други аромати на бранда Ajmal не съм тествала, но нямам и желание да си причиня отново онова неприятно усещане  Simple Smile, така, че определено ще ги пропусна.
И след като съм фен основно на Hermes и някои от ароматите на Dior, точно това посредствено творение, няма начин да ме впечатли изобщо.
Лично усещане от тестването ми на Evoke  bouquet

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 19:31 от aniela_5

# 634
  • София
Дени, честити придобивки! С радост да си ги носиш!  Grinning
Много се радвам за блога, ще го следя !

Скрит текст:
Разбирам, че е много късно да ти честитя за новата рожба, но просто не мога да подмина.(голям съм заплес и чак сега видях лентичката)
Да ти е живо и  много здраво! Безброй поводи за радост и гордост да ви носи!  Heart Eyes
Още следващата седмица отивам да тествам новите аромати на ТФ. Обичам дървесата.

Тествах два бадема днес - Tardes и  Loukhoum . Бадемът на Кейко ме изненада доста приятно. Пухкав , пудрен , леко носталгичен.Бадемът е леко опечен и сладък . Тардес е бадем на стероиди. Мощен , конячен и монотонен. Това продължава около 30/40 мин. След това просто се стопи в някаква прашна метална ,нишка. Не зная в кожата ми ли е проблема, в пробата ли (от Енцо е) или просто си е такъв. Имах големи очаквания за него.  Confused
Champaca Absolute също ме оставя със смесени чувства, но него ще го понося малко по настоятелно преди да го зачеркна.

Относно , новата Рокля на Герлен - аз съм пас. Базата е някак странна на моята кожа. Има нещо дървесно наистина, но при мен не мирише на сантал, а на костилки от череши .Сварени на сладко. Има сладост има и дърво, ама не съвсем.

Poison Girl, обаче ми хареса. Най-вече защото много ми напомня на Хипнотичната отрова. Базата и е много хубава. Ще я тествам по обстойно.

# 635
Има една книга, нарича се "Ухание на мрак" на Марго Бъруин, за това как ароматът може да промени изцяло хода на събитията   Crazy В нея има доста интересни описания за това как влияе една или друга съставка върху възприятията  Mr. Green 
Добро четиво е за парфюмно...ангажирани  Whistling

# 636
Нимфеа, благодаря за препоръчаното четиво  Simple Smile
Предполагам, адреса е към мен тъй като не споделям, общия / почти/ прехлас по арабското творение Evoke.
Надявам се, темата не е само за клакьори и  всеобщи позитиви към даден аромат!?
Аз споделям личното си усещане за аромата - и то е, че Evoke е посредствен парфюмен продукт  , който го харесва, да си го купи и ползва със здраве  bouquet

Последна редакция: нд, 09 окт 2016, 14:02 от aniela_5

# 637
Куражче, благодаря ти много! Heart Eyes Hug bouquet
Да знаеш, че Зелената серия на Том Форд е много твоя, ще гръмнеш с един предупреждавам те. Crazy Flutter Обърни специално внимание на Vert De Bois, той е шедьовър не срещан никъде парфюмно.

Ей, напръскала съм се с Cuir Beluga много сериозно и тъна в блаженство. Божествен парфюм. На ръката съм с Norne Slumberhouse и го разучавам.

# 638
aniela_5, кои от Hermes са ти в топ 3?

# 639
Ако отговора е по темата.... отговорих като ученичка в 1-ви клас. Надявам се, да задоволих любопитството ви  до някъде, поне    Grinning Ползвам си ги с огромно удоволствие !
В частност, харесвам творенията на Jean-Claude Ellena.
Elixir des Merveilles , Eau des Merveilles 10th Anniversary Edition, 24 Faubourg и т. н.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 21:55 от aniela_5

# 640
  • The Evergreen State
Bright Crystal, Mon Paris няма абсолютно нищо с Paris или Parisienne, съвсем отделен парфюм си е, не знам и защо са сложили Paris в името, до последно да издоим тази крава, явно. Смятам, че дори без Paris в името, ще се продава добре и не е добър маркетингов ход, тъй като само дразни хората, харесващи първите два. Според мен ще ти хареса.

Simple Smile Съгласна съм с мнението на Зозина за кравата, само дето в моя случай този маркетингов ход работи с пълна сила  Blush (при всичко френско ми светват очите, изпръсках с удоволствие и Parisienne чието име ми въздействаше по същия начин... Flutter).

Ако трябва да съм откровена понякога се чувствам точно като хората които казват че всичко в парфюмериите им е под общ знаменател и няма нищо което да ги впечатли, но това е като не съм в настроение. Ако съм в добро настроение харесвам доста парфюми. Харесването и нехаресването е в нашите глави, а парфюмите са си ..това което са си, седят по рафтовете уж различни но чакат едно и също - някой да ги заобича. Мисля си няма значение с какво се пръскаме, важното е да си го харесваме. Пожелавам ви прекрасни емоции с парфюмите които сте си избрали, наслаждавайте им се до последната капчица  Hug.

# 641
Ако отговора е по темата.... отговорих като ученичка в 1-ви клас  Grinning
Elixir des Merveilles , Eau des Merveilles 10th Anniversary Edition, 24 Faubourg и т. н.
Благодаря!
Опитвам се да разбера, доколко съвпадат вкусовете ни. Понеже Hermes и за мен е любим бранд, следователно да губя ли време и усилия в издирване на Evoke,... май не си струва. Rolling Eyes

# 642
Parisienne първо като излезе, не го смятах за особено интересен, само от някаква странна привързаност и лоялност към марката си го купих. В сравнение с Mon Paris, сега Parisienne ми се струва почти класика и си го нося с радост Laughing Mon Paris ми е точно на една крачка от селебрити парфюмите, както и повечето наизлезли напоследък.
aniela_5, защо смяташ, че има общ вкус. Има хора, които го харесват, такива, на които не е направил добро впечатление (това си в частност и ти)+ такива, като мен, които изобщо нямат интерес да го пробват. Според мен има всеобщо любопитство към него, но не и всеобщ вкус. Аз не виждам проблем в това да си била любопитна, да си пробвала и да не ти е харесал...често се случва.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 22:12 от Zozina

# 643
Ако отговора е по темата.... отговорих като ученичка в 1-ви клас  Grinning
Благодаря!
Опитвам се да разбера, доколко съвпадат вкусовете ни. Понеже Hermes и за мен е любим бранд, следователно да губя ли време и усилия в издирване на Evoke,... май не си струва. Rolling Eyes

Определено и твърдо - НЕ, не си струва! Освен ако не ви се пие сутрешно кафе от 2-ра цедка  Grinning

# 644
Parisienne първо като излезе, не го смятах за особено интересен, само от някаква странна привързаност и лоялност към марката си го купих. В сравнение с Mon Paris, сега Parisienne ми се струва почти класика и си го нося с радост Laughing Mon Paris ми е точно на една крачка от селебрити парфюмите, както и повечето наизлезли напоследък.

Благодаря за мнението!
Още едно доказателство, за мен лично, че не напразно съм зачеркнала вече и бранда на YSL от към интерес  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт