Чучулига, сова или просто изтощен гълъб?

• 15 179
  • 110
  •   1
Отговори
# 45
  • Countryside
Ааа, котката не мога да я мисля, според мен минимум 20 часа сън на денонощие си ги прави.

# 46
  • София
Аз това се замислих тия дни - всички бозайници, а особено приматите придремват неколкократно през денонощието. Само ние, лудите човеци, бачкаме по цял ден и спим минимално.

# 47
  • Куциндрел
Хубавото при моето дете е, че е с моя режим, пу-пу. От бебе към 20:00 часа му се приспива, вече изтегли часа към 21:00, спи до 7:00-8:00 сутринта, после на обяд към 12:00-13:00 часа пак му се доспива.
Котките дремят по 18-20 часа през деня, рядко заспиват дълбоко. И те си имат задължителна следобедна дрямка към 14:00 часа - забелязала съм от години, че около този час всичките ми котки изпокапват като круши и спят. Иначе, ако няма какво да правят през останалото време, просто стоят и дремят, но не заспиват дълбоко и винаги са готови да цъфнат във вихъра на купона, т.е. ако нещо интересно стане и те дотърчават тутакси. Sunglasses Mr. Green

# 48
Обожавам следобедния сън! Heart Eyes

# 49
  • Куциндрел
Обожавам следобедния сън! Heart Eyes
Sunglasses
И аз, днес викам - няма да спя, ама легнах до детето да го гушна и отнесох плувката. Вчера беше същата работа. Най-интерсното е, че спах до 17:00 часа и сега пак ми се спи. Crazy

# 50
Като петел след бой съм. Бях бухал, станах чучулига по принуда, а сега съм недоспал, кисел и уморен вампир.
Това все дно съм го писала аз. Мразя, мразя гадното училище! Мразя да ставам в 5:50! Кога ще завърши училище и малката гад, че да си отспя и аз?!?!?!

# 51
  • Ямбол
А защо чак след като завършат училище? След 10-12 годишни могат спокойно да стават сами. Поне така бях аз, така са и моите, макар да ставаме заедно, понеже и аз съм на училище.

# 52
А защо чак след като завършат училище? След 10-12 годишни могат спокойно да стават сами. Поне така бях аз, така са и моите, макар да ставаме заедно, понеже и аз съм на училище.
Поне до гимназия да го докара, че училището е далече и аз съм шофьорчето. На 10 години няма как да я пусна да сменя 2 превозни средства.

Като сменят през есента времето, горе-долу добре го понасям, макар че мразя ранното стъмване. Но напролет ми се разказва играта- като ударен самолет съм от недоспиване. Не че сега ставане в 5:50 ми се отразява много добре.

# 53
  • Ямбол
О, да, все забравям, че вие си нямате училищни автобуси и си ги карате сами.

# 54
И училищният автобус не винаги е опция. Докато вземе и достави до училище всички деца, пътуването става "9 дена път с камили". С колата аз я докарвам за 15-25 минути в зависимост от трафика. Гледам и на детето да му открадна някоя минута сън сутрин.

# 55
  • някъде в орбита...
Ако се оставя на вътрешния часовник, в рамките на 1-2 седмици обръщам деня и нощта. Винаги с изгрева на слънцето ми се приспива, а вечер след 10-11 съм най-работоспособна (като работех за себе си тогава ми почваше работния ден Embarassed)

# 56
И аз от отбора на проскубаните кокошки. Обичам да поспивам, но няма как. За мен всяко принудително събуждане, дали от аларма или от силен шум от къщи или отвън е равносилно на ранно ставане, дори да е в 10-11 часа.

# 57
Сова съм.Не знам как с годините ми стана мн.непосилно ранното ставане.Придружено с бързо излизане направо ме съсипва.За щастие рядко ми се налага.Много ценя разчупеното раб.време и съм благодарна,че спокойно се събуждам между 8-9ч.от самосебе си и денят ми е ок.Принудително ставане само един час по-рано ми се отразява мн.зле.Не знам от ниско кръвно или,защото съм с Хашимото,но едвам мърдам.

# 58
  • Варна/UK
Луда кокошка съм. Ставам за работа около 5.15. През тези четири почивни дни/а и не само сега/ аз се събуждах около 4.30 всяка сутрин. Само днес се "успах" и се събудих в 5 и 20

# 59
  • София
Бях млада сова, но с годините станах позастаряла чучулига. Ако някога ми бяха казали, че ще ми се доспива в 10 и ще се будя в 5 - щях да се изсмея, но и такива времена настъпиха. Така че никога не казвайте "никога"... Wink

Общи условия

Активация на акаунт