Чучулига, сова или просто изтощен гълъб?

• 15 202
  • 110
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Щерката спи до късно когато има възможност, още от бебе. Даже кучката ни е от поспаливите и преди 10 не помръдва. Предишните ни кучета ни взимаха на ура още в 7.

Сова и половина съм аз. Уча и работя най-ефективно вечер и нощем. Освен това съм лятно пиле - обожавам горещото време, морето, абе лятото изобщо. Застуди ли и потъвам в хибернация, чааак до май. В момента са ми последните топли дни с лежерен плаж, и при мисълта, че от утре вече ще съм в есенна София ми се реве.

# 61
И нашите кучета са поспаливи.
Няма начин в 7 да го сваля на разходка! Абсурд! Naughty
Когато дъщеря ми е първа смяна само го преместваме от детската в антрето, там също си има легло, и спи докато се върне от училище.

# 62
Много се смях с описанията на различни състояния на пернати същества Laughing

Гледам, че чучулигите май сме малцинство...
Винаги съм ставала рано. Не мога да се излежавам до късно, главата ми се размътва зверски и съм като ударен самолет цял ден. Детето и то прилича на мен - от бебе се будеше в 5-6ч в тъмни доби, сега - не по-късно от 7.00 ч.

Уважавам от време оно следобедния сън, ама много го уважавам и му се отдавам и до днес, когато имам възможност Mr. Green

# 63
  • Countryside
Тези поспаливи кучета нямат ли физиологични нужди? Ние като имахме куче максимум до 9ч изтрайваше уикендите и вече квичеше за разходка, още пред входа се изпишкваше. Rolling Eyes

# 64
  • София
Майка ми цял живот е чучулига, от най-бесните. Все ме вдигаше рано, дори през уикенда и ваканциите, все нещо имаше да се върши. Имам чувството, че тази жена не можеше да понася гледката на спящ човек  Laughing
И сега не може всъщност, но жертвата й е приятелят й. Добре, че поне при бабите си поспивах на воля.

Покрай нея тотално намразих ранобудниците и се радвам, че домочадието ми е поспаливо като мен.

Сиренце, нашата визла стиска от десет вечерта до десет сутринта без никакви проблеми. Изпробвано редовно.

# 65
И нашата бигълка стиска много. По принцип и в банята може в крайни случаи, но тя спи, не дава признаци, че й се ходи.

# 66
  • Countryside
Явно на ранобудни ми върви, кучета, деца, само котката се излежава Laughing
Което всъщност е добре, то и аз се излежавам макс до 9ч уикендите, повече не мога. Но пък ми се доспива към 22-23ч. Според мен и за децата е добре да стават по-раничко -градини, училища... не си представям да я будя сутрин, и да реве че й се спи. Rolling Eyes

# 67
Вижте сега, за децата - кой каквото му се е паднало. И аз предпочитам детето да спи до късно, за да имам моето време насаме със себе си, ама ей на...ранобудно ми се е паднало Grinning Абсолютен чучулиг е. Лягал е и в 12 ч вечер /24ч./, и пак се буди и скача в 7ч. ooooh!
Не се е метнало на баща си бухал като него, а на мен....да ми е жив здрав само.

Навремето една приятелка се чудеше как съм го слагала да спи следобед. Ами нормално-като стане в 6-7ч., нормално е да се измори към 13-14ч. Нейното спеше до 9-10часа сутрин и се кахъреше що не спяло следобед. Ами то и аз да стана в 10ч., няма да ми се ляга след два часа hahaha

# 68
  • София
И аз не знам, май съм гръмната патка. Едно време, когато бях млада, когато имах някакви проблеми за решаване, лягах да спя и ми се избистряше главата. После нещата се промениха.

# 69
  • Countryside
Мдам, щерката и в 24ч да легне сутрин макс в 8ч е вече ококорена. Спи по 9ч на вечер, вари го печи го 9ч  Laughing следобед към 13:30-14ч е откъртила, около 2ч поне. Това е и времето ми за мен, да се излегна на дивана с книжка или с бг-мама, даже и рима докарах hahaha

# 70
Сега докато си бременея съм Сова  Laughing , ама после мисля , че ще мина към изтощените гълъби и проскубаните кокошки  Laughing Mr. Green

# 71
  • София
Днес спах до 10.52 ч.  Shocked

Детето станало, дошло, видяло, че с баща му спим като заклани и се върнало в стаята си да си пише домашните. Явно много съм заслужила, та Господ ми е дал такова дете.  Mr. Green

# 72
  • Countryside
Днес спах до 10.52 ч.  Shocked

Детето станало, дошло, видяло, че с баща му спим като заклани и се върнало в стаята си да си пише домашните. Явно много съм заслужила, та Господ ми е дал такова дете.  Mr. Green
Ехаааа, Нана направо сте постигнали комунизма. Mr. Green  Вместо да изпотроши къщата или да гледа телевизия, детето взело домашни да пише. И аз бях така като малка, пишех си домашните и после беж навън да играя. Веднъж даскалицата ме вижда след училище (това в началните класове) да си играя и ме хвана под ръчичка да й покажа дали наистина съм си написала домашното. Като го видя написано просто се изнесе смутено hahaha надявам се чАдото да прихване от майка си. bowuu

# 73
  • София
Добро ми е момчето, спор няма. Друг е въпросът, че явно батерията ми е на 0 процента, щом съм спала дотолкова. Обикновено се будя в тъмни зори сама. Независимо че съм легнала късно.

# 74
Не знам дали съм чучулига, защото понякога вечер не мога да заспивам и стоя до късно, но когато и да заспя, сутрин ставам рано - в 6:30 делничните дни, най-късно 8:30 в почивните. Ако се успя, имам усещането, че съм си пропиляла деня, нямам никакъв тонус, всяка минута от светлата част ми е ценна и не обичам да я проспивам. На обяд не мога да спя, освен ако не съм болна.
Децата обаче ги оставям да спят, колкото си искат през почивните дни и ваканциите, най-много от всичко мразя да будя сладко спящо дете.

Общи условия

Активация на акаунт