Чучулига, сова или просто изтощен гълъб?

• 15 185
  • 110
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали съм чучулига, защото понякога вечер не мога да заспивам и стоя до късно, но когато и да заспя, сутрин ставам рано - в 6:30 делничните дни, най-късно 8:30 в почивните. Ако се успя, имам усещането, че съм си пропиляла деня, нямам никакъв тонус, всяка минута от светлата част ми е ценна и не обичам да я проспивам. На обяд не мога да спя, освен ако не съм болна.
Децата обаче ги оставям да спят, колкото си искат през почивните дни и ваканциите, най-много от всичко мразя да будя сладко спящо дете.

Чучулига си  Peace. А за децата и аз съм като теб. И без друго, като са на училище, а после и на работа ще стават рано. Оставям го да спи до колкото иска. Днес спа до 1 на обяд. Няма тренировки и домашни, за какво да го будя. Ще свърши каквото трябва после. Беше подредил миялната и утре ще окоси. Няма да се свърши света ако го свърши в 2, вместо в 7.

# 76
Аз съм ленивец. Най-трудното нещо за мен е да стана от приятното, топличко и мекичко легло.  Rolling Eyes
Почвам работа по-късно и всичко, което се изисква от мен, е да се събудя към 8:30. Е, не можете да си представите колко ми е тежко. Деца нямам. Не знам какво ще правя, като дойдат, ама дай Боже, пък ще го мисля Simple Smile
Иначе не се чувствам изморена, дори никак. Веднъж станала, си правя кафе, закусвам и често ходя на фитнес. Satisfied Уикендите спя поне до 10:30  Embarassed Случвало се е да стана по-рано и да свърша тооолкова много неща (супер!) и браво на хората, които го умеят, аз не мога.

# 77
Аз съм ленивец. Най-трудното нещо за мен е да стана от приятното, топличко и мекичко легло.  Rolling Eyes
Почвам работа по-късно и всичко, което се изисква от мен, е да се събудя към 8:30. Е, не можете да си представите колко ми е тежко. Деца нямам. Не знам какво ще правя, като дойдат, ама дай Боже, пък ще го мисля Simple Smile
Иначе не се чувствам изморена, дори никак. Веднъж станала, си правя кафе, закусвам и често ходя на фитнес. Satisfied Уикендите спя поне до 10:30  Embarassed Случвало се е да стана по-рано и да свърша тооолкова много неща (супер!) и браво на хората, които го умеят, аз не мога.

Ти хвалиш ли се  Whistling Simple Smile.

Блазя ти и хич не се оплаквай. Ние тук мрънкаме, защото ставаме в 5-6 Simple Smile. в 8:30 си е лукс.

# 78
А, именно, късметлийка съм, че мога да си поспивам, и пак да ми е тооолкова трудно.... не знам как е физически възможно Laughing newsm78 По тъмно бих била абсолютен парцал. Но все някога ще дойда и до там  Peace

# 79
А, именно, късметлийка съм, че мога да си поспивам, и пак да ми е тооолкова трудно.... не знам как е физически възможно Laughing newsm78 По тъмно бих била абсолютен парцал. Но все някога ще дойда и до там  Peace

Ами свиква се. При мен дойде като шамар. Пилците тук започват да си общуват около 4. До към 5:00-5:30 са ме събудили и няма заспиване Simple Smile.

# 80
  • Куциндрел

Ами свиква се. При мен дойде като шамар. Пилците тук започват да си общуват около 4. До към 5:00-5:30 са ме събудили и няма заспиване Simple Smile.
Тапи са уши спират пилешкото каканижене.  Mr. Green
Мен такива звуци не могат да ме събудят, даже ще допринесат за по-сладък сън.
Сал една миризлива една сутрин ма вдига в шест, защото тези буби бръмчат като хеликоптери и си помислих, че е влязъл страшен стършел и сега ще ни нажили до смърт. Joy Толкова се стресирах, че се разсъних.

# 81
 Joy Цец, разсмя ме... и аз съм от плашливите.

# 82
  • Куциндрел
Joy Цец, разсмя ме... и аз съм от плашливите.
Смей се ти. Познай какво облекчение изпитах като видях, че е миризливка. Идваше ми даже да я цункам. Лекичко я изнесох на балкона и й помахах за довиждане. Sunglasses

# 83

Тапи са уши спират пилешкото каканижене.  Mr. Green
Мен такива звуци не могат да ме събудят, даже ще допринесат за по-сладък сън.
Сал една миризлива една сутрин ма вдига в шест, защото тези буби бръмчат като хеликоптери и си помислих, че е влязъл страшен стършел и сега ще ни нажили до смърт. Joy Толкова се стресирах, че се разсъних.

Да, щото си представяш нежно чучуликане, а не скандал на съседи метали например. Тук не пеят! В най добрия случай грачат, а по-скоро така врещят, че все едно се убиват. Освен това, обикновено до прозорците на спалните са засъдени най-вкусните дръвчета, които да привлекат всичко торбесто и пернато и да го накарат да се бие до смърт рано сутрин.

Честно, осиновявам непрекъснато някакви твари, харесвам ги и пр., но в 4 сутринта, когато все едно ми пробиват мозъка с тирбушон съм си представяла как прелиствам каталози на въздушни пушки.

# 84
  • Куциндрел
Сложи си плашило в двора. Мисля, че ще изненадаш и чучулиги и съседи. Mr. Green

# 85

Пробвала съм да им се покажа рошава  Mr. Green

# 86
  • Куциндрел

Пробвала съм да им се покажа рошава  Mr. Green
tooth tooth tooth
Вземи и консервена кутия да дрънчиш.
Представих си ги тези гугутки у вашия край. Мисля, че бих се заредила поне с пистолет с капси.
Моите котки вчера се сбиха кат махленки в коридора рано сутринта и милото сънено скочи да гони всички от вкъщи. hahaha
Трябва да му спомена за австралийските гарги. Sunglasses

# 87

Пробвала съм да им се покажа рошава  Mr. Green
tooth tooth tooth
Вземи и консервена кутия да дрънчиш.
Представих си ги тези гугутки у вашия край. Мисля, че бих се заредила поне с пистолет с капси.
Моите котки вчера се сбиха кат махленки в коридора рано сутринта и милото сънено скочи да гони всички от вкъщи. hahaha
Трябва да му спомена за австралийските гарги. Sunglasses

Сега съм им свикнала, но първите месеци беше ад, а аз съм живяла на тихо и зелено място в София с доста птици. Няма такъв шум. Просто са като италианци на пазар.

# 88
   Като бях на 20 години, можех да заспивам късно и да ставам рано. Събирали са ми се само 2-3 часа сън. Бях сова и чучулига едновременно.

Сега не мога да стоя до късно и да ставам рано. Имам режим - заспиване най-късно до 23.30 часа и ставане в  07.00 часа. Явно вече съм изтощен гълъб.  Joy Не знам как някои мога да стоят късно вечерта и да станат рано. Ако стоя късно вечерта и съм принудена да стана рано, по-добре никой тогава да не ме закача. Неадекватно се държа и ходя като сомнамбул. Имах един приятел и той стоеше до късно вечерта. На сутринта се чувствах ужасно и главоболие имах. Този мъж всеки ден стоеше до късно вечерта. Прибирах се от неговото гостуване в пълно изтощение.

Иначе мразя жегите. Изтощават ме жегите. Постоянно ми се спи тогава.

# 89
Не знам от кои съм. Не обичам да ставам рано от дете. Но и прекалено късното лягане не ми се отразява добре. Ставам между 8 - 9 сутрин и си лягам към 1ч. вечер. Ако нямам плътни 8 часа сън се чувствам зле.
Харесвам по-хладен климат, със свеж въздух. Есента е чудесна, да  Simple Smile

По мои наблюдения, чучулигите обичат да си поспят следобяд, а ако нямат възможност за това, вечер от рано не са във форма и към 9 - 9.30 вече клюмат.

Общи условия

Активация на акаунт