Майски мами 2016-Тема 2

• 36 878
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Аз набързо да се оплача, че моята буба прихвана вируса на батко си. През нощта взе да похърква носа, а тази вечер вдигна и температура Crazy На всичкото отгоре сме и извън града за няколко дни и вместо да си почивам, съм на тръни Confused
. И ние сме така от днес. Засега е само нослето, но ме е страх да бе обърне на кашлица. Татко му е болен, колкото и да опитвахме да го опазим, не успяхме. Да ви питам - ако е с настинка извеждате ли на разходка. Чудя се дали да го извеждам днес, май ще излезем все пак, поне да подиша по-свеж въздух.

# 91
  • На остров
Да чистият въздух винаги е добре според мен.

# 92
Аз пасища с най - обикновен пасатор. Но ние вече сме на кухня и хапва ме манджа.Да знаете така спира повръщането.Каза ми го един много стар педиатър (приятел на майка ми)още с баткото.И така е наистина. Сега ядат мляко само сутрин и вечер и само след него връщат.След другото - не.

Ради, това е много малко мляко за 4 месечно бебе. Поговори с педиатър или личния лекар. .

Имам обикновен пасатор и ще използвам него. Извеждам всеки ден, заради задачите покрай баткото, но и аз мисля, че малко свеж въздух ще се отрази добре.

# 93
  • На остров
Ние си имаме зъбче да споделя и тук  Heart Eyes

# 94
Две в едно, честито ви зъбче и нека следващите да избият по-лесно  Hug горно или долно?
Моите имат някакви симптоми, но до вчера нямаше нищо.

# 95
Здравейте момичета!Надявам се не сте ни забравили с Еми,но честно казано не смогвам да чета и пиша и на двете места и затова накрая никъде не се включвам.Е,от време на време във фейса,но вече по-рядко.

Еми вече си хапва за обяд зеленчуково пюренце,а следобяд пробваме подовите и за сега ги одобрява.В началото имахме малко проблем със зеленчуковите,но вече всичко е наред.

Зъби все още няма и май скоро не се очертава,но и с батко беше така и ми е спокойно.

След броени дни влизаме в редиците на 6 месечните бебета и ни предстои изледване на кръв,урина и посещение при нефролог.Като на 4м ни пратиха на профилактичен при ортопед.Често срещам,че други педиатри изпращат на профилактичен и на очен,а нашата не е споменавала подобно нещо.

Има нещо друго,което ме притеснява и то е,че Еми сама взе да си прави режим на 4 хранения на ден.Не е ли прекалено рано?Как мислите? newsm78

# 96
  • На остров
Amini долно по средата е зъбчето.

Роси 4 хранения за цялото денонощие ли е? Иначе на обед като даваш пюре по колко хапва и дояжда ли си после с мляко ?

Аз нали давам проби от рзлични неща по няколко лъжици но той с голямо желание си хапва и след пробва никога не иска мляко. Иначе ако сметна на ден пие вероятно 800 до 1л мляко.

Днес пробва оризова каша с банан много му хареса.

# 97
4 ядения по 200 гр е супер според моя педиатър.едното ми бебе успя да мине на 4 хранения (8,12,16 и 20 часа).Засега изяжда към 700 гр на ден.целта е 800 и почвам да захранвам

# 98
Крики, тези 200 гр заедно със сухото вещество ли са? Иначе когато не кърмя давам 180 мл вода с 6 мер.л-ци добавка и им стига. Когато кърмя идея нямам какво се случва.
Максимално количество пюре съм давала по половин бурканче, т.е.около 60 гр. С това количество изпиват 150 мл вода с  5 м.л.добавка.

# 99
Храненията ни са горе-долу в същите часове,които Крики е писала.Сутрин пие 150мл АМ,на обяд едно бурканче 180гр пюре,следобяд 150мл мляко или 50на50 пюре+мляко и вечер 180мл АМ.И след обедното пюре нищо не си дояжда повече.В смисъл не пие АМ.

# 100
да Амини, сухо вещество 6 лъжици+180 мл вода=200 гр мляко.

# 101
Аз набързо да се оплача, че моята буба прихвана вируса на батко си. През нощта взе да похърква носа, а тази вечер вдигна и температура Crazy На всичкото отгоре сме и извън града за няколко дни и вместо да си почивам, съм на тръни Confused
. И ние сме така от днес. Засега е само нослето, но ме е страх да бе обърне на кашлица. Татко му е болен, колкото и да опитвахме да го опазим, не успяхме. Да ви питам - ако е с настинка извеждате ли на разходка. Чудя се дали да го извеждам днес, май ще излезем все пак, поне да подиша по-свеж въздух.
Ами аз при температура избягвам обикновено разходки. Този път обаче, понеже бяхме на почивка малко, я извеждах нея. Температурата спадна, остана похъркващият от сополи нос. Но и тя хич не харесва да и пръскам в носа Tired

# 102
да Амини, сухо вещество 6 лъжици+180 мл вода=200 гр мляко.

Крики, значи еднакво даваме. Като чете човек тези кутии остава с впечатление, че детето трябва да яде 250 мл  ooooh!
Общо взето по децата се водя и увеличавам когато не им стига.

# 103
Ами аз при температура избягвам обикновено разходки. Този път обаче, понеже бяхме на почивка малко, я извеждах нея. Температурата спадна, остана похъркващият от сополи нос. Но и тя хич не харесва да и пръскам в носа Tired

Оф, ужас с тоя нос. Аз капя физиологичен разтвор и изсмуквам с аспиратор, и бъркам с памучни фитилчета да извличам сополите навън, но той от всичко реве много и цялата процедура е мъчителна. Снощи посред нощ се събуди от изтичащи сополи и два часа не можах да го оправя, защото се дърпа и реве истерично. Тя и помпата не дърпа хубаво, изобщо си е драма. Не предполагах, че едни сополи ще предизвикат такава драма. Ти какво пръскаш и веднала ли отпушва?
. Да си кажа и аз за храненията - 6 на брой са, едното през нощта. Само преди обедното давам зеленчуково пюре, стигнала съм до 15 лъжички (увеличавам с по 2 на ден). След това дохранвам, но нямам идея колко изсуква, нито на обед, нито на останалите хранения.

# 104
  • На остров
Явно само моето дете яде по 2 или 3 пъти на нощ . Иска ми се да намали нощните хранения, но не се получава. ММ е чел за разни тактики и мисли да пробваме ама да видим кога.
Иначе яде по 150 мл вода плюс 5 лъжички и обикновенно остава по 20/ 40 мл . Случва един или два пъти на ден да изяде всичко.

Приемам идеии как да намалим нощното хранене. С баткото не съм имала такив агрижи, не се е хранил нощем от самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт