Перилни препарати и омекотители – 42

• 88 202
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Тези таблетки за омекотяване на водата има смисъл да се ползват сами при твърда и много твърда вода, като при ползването им прахът/гелът се дозира като за мека вода. Така се пести прахът, защото иначе трябва да се слага много и излиза по-евтино да се слага омекотител за вода отколкото да се слага голямата доза прах.
На капсулите едва ли ще им се отрази на изпирането омекотяването на водата, защото те и без това съдържат по-голямо количество нейонни ПАВ, чието действие не се влияе съществено от твърдостта на водата.

Хм, да попитам и още нещо. Как да разбера от кога е лидълския прах сензитив. Има в нашия Лидл страшно много пакети, все не се престраших да взема, но днес нещо ми щукна да го пробвам.
Той беше преди няколко седмици. Някъде има останали количества с намалена цена.

# 526
Довечера ще погледна кога е произведен,ако това питаш. Аз взех един за 3.99 лв.

# 527
Одеве се загледах в един пакет Персил, пишеше, че е произведен на 25.10.16г, това възможно ли е? Толкова скоро и вече да е пуснат в продажба и то при нас? Ако е така направо и за бяло, и за цветно, и капсули още едни ще си взема. Вместо да стои в магазина, да му тече срока на годност вкъщи  Laughing
Абсолютно възможно е, да. Датата на опаковката е датата на производство, а срокът на годност е 3 години от тази дата.

Довечера ще погледна кога е произведен,ако това питаш. Аз взех един за 3.99 лв.
А, тя има предвид кога е произведен... Най-вероятно на пакета пише докога е годен, а е произведен две години преди това.

# 528
teta, ще съм ти благодарна. GUESS, днес малко ми куца разираемото изразяване.  ooooh!

# 529
Годен до април 2018...
Произведен ..хм  тази година?
32716 91659 7:59 5

Търси го не при праховете,а до хладилните витрини.

# 530
Произведен е на 6 юли 2016.

# 531
# 532
  • София
Да се оплача от Кауфланд. Отивам сутринта в 9 и познайте, само Омо за бяло. Бях се засилила за цветния ама няма, иначе и на етикета та пише бял и за цветно. Дали само при нас е така - Младост, София?

# 533
Да се оплача от Кауфланд. Отивам сутринта в 9 и познайте, само Омо за бяло. Бях се засилила за цветния ама няма, иначе и на етикета та пише бял и за цветно. Дали само при нас е така - Младост, София?

И в Бъкстон нямаше за цветно преди  1 час

# 534
А е само понеделник Tired
Миналия път изтървах Персила, но аз и в събота отидох де, а сега... Confused

Тъкмо с единия крак бях в К за прах Омо за цветно, а с другия-в ДМ за Персил комбинираните капсули за цветно, а един гласец ми нашепваше: И двата, и двата ги вземиииииииии" Mr. Green

# 535
 :ат: определено смятам,че със сигурност има някаква мошификация относно място на производство и качеството на ОМО.

# 536
:ат: определено смятам,че със сигурност има някаква мошификация относно място на производство и качеството на ОМО.

Дефинирай мошификация Mr. Green ...и за кое Омо говориш също.

Не си го купувай, тъкмо ще има за нас hahaha

# 537
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря, Момичета! bouquet

Ще взема да ги пробвам Денкмит - за бяло със сигурност, а за цветно ще взема малка опаковка. Hug
Имах предвид да пробваш малка опаковка на Бинго стари найт, като се надявам да ти хареса.  Peace

# 538
А аз смятам, че има някакво неразбиране. В различните държави една марка може да е от висок клас или от нисък клас според това какво му е кеф на производителя.
Така у нас, в Румъния, Сърбия, Австрия, Швейцария, Турция и т.н. ОМО е висок клас, т.е. с качеството на Персил и Ариел. В Гърция, Франция, Германия, Полша, Унгария и т.н. марката ОМО е от нисък клас, т.е. с качеството на познатите ни Рекс и Бонукс, а висок клас е или Скип, или Юниливър не предлага прах от високия клас.
Така промоционалният ОМО в Кауфланд е от високия клас, защото е официален внос. Промоционалният ОМО в Лидл е от ниския клас, защото е паралелен внос от Германия. И двата продукта са произведени в един завод в една държава - Тимишоара, Румъния. Гръцките и австрийските прахове на Юниливър също са произведени в Румъния. За Западна Европа праховете се произвеждат в Уорингтън, Великобритания.

# 539
  • оттам, откъдето започва България
Официален внос прахове, защо е нужно да са "чужбински"? newsm78
"Чужбинските" са по-качествени от тези, които се произвеждат за Източна Европа и се внасят от официалните вносители. Peace
Явно не си чела старите теми. Laughing Не си права тук, но не ми се спори Grinning
Не, не съм чела старите теми. Изхождам от личен опит. Не споря, това е мое лично мнение и никого не ангажирам с него. Peace
Браво, че държиш на мнението си, изхождащо от личен опит. И за мен е по-важно един прах да ми изпира прането, а не само да се хвали с името си.  Peace Все пак пералните ни са различни, твърдост на вода, различно виждане за качество на изпиране, всичко е индивидуално. Аз затова съм на принципа: проба-грешка и намирам правилния.
Но, ако има много негативни мнения за някой прах, просто не правя и проба.

Общи условия

Активация на акаунт