Работа, CV-та, HR-и, съвети - 55-та тема

• 74 635
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Как така не е одобрена, пък работила 5 дена? И щом е било нужно обучение, как тя е работила без обучение? А може би не е било нужно обучение, но те така викат на "пробния период". Мисля, че е добре да кажеш името на фирмата.

# 706
Именно, но е точно така.
Тя си е виновна, че е останала тези 5 дни, още от самото начало е трябвало да ѝ светне лампичката.
Уговорката им е била да дойде да види работния процес и дрън-дрън, поне тя така си е мислила, търси работа от 4-5 месеца и затова се е съгласила, по принцип не е на зор, но има желанието да работи.
Като отишла директно я сложили на един компютър, връчили ли ѝ някакви договори доколкото разбрах и тя започнала да ги въвежда в някаква програма.

# 707
  • София
Абсолютни манипулатори! Заслужават да ги издаде пред Инспекцията по труда!

# 708
Всякакви измекяри има, нищо не ме учудва. Confused

Преди 10-ина години така ме викнаха в една фирма. Оказа се, че не за позицията, която съм кандидатствала, а искат да започна на рецепция, при това на 6 дневна работна седмица и вечер се оставало докато има работа.... Mr. Green Тръгнах си с 200....

# 709
  • София
Мен са ме питали дори какво съм учила в магистърската си степен  ooooh!

Какво грешно има в това?
Програмите са различни в университетите.
Да не говорим, че има преподаватели практици, през които като минеш е ясно какво си усвоил и какво не си. Аз за моята специалност мога да кажа доста неща като засека тази информация с опита на човека.

# 710
karamelia, обясняваш, че с работодателя сте имали конфликти на лично ниво и си е позволил по-грубо отношение, което за теб не е приемливо на работното място. Толкова. Wink

А тея измекяри с работата, наистина се надявам да са някакви единици вече .  Rolling Eyes

# 711
Здравейте, какво отговаряте на въпрос "Защо напускате сегашната си работа?". Аз до сега не съм имала проблем, защото причините не са били свързани с работодателя, но сега напускам именно заради това и се чудя какво да кажа на интервю.
Аз съм била искрена. Не съм си "нареждала" бившия работодател, но си казвам личните причини.
Например:
Започна регулярно да ми се прехвърля доста работа от други отдели и нямаше как да свърша добре своята основна.
Не се чувствах удовлетворена от работата (ако говорим за друга позиция). Искам да се развивам в еди-си-коя насока.
В екипа имаше прекалено много вътрешни конфликти и реших, че искам да работя в по-спокойна колегиална обстановка.

Съветите ми са примерни, не съм използвала всички, и важат за малки до средни фирми. За големи компании не мога да кажа. Ако не се изразявате гадно за бившия си работодател, не виждам причина да не кажете защо напускате. Ясно е, че нещо не е било ОК. Хубаво е новият работодател да знае какво не би ви удовлетворило в работата и да знае, дали въобще ще може да ви задържи. А и вие няма да губите времето си на място, на което се сблъсквате със същите проблеми.

Благодаря за искренноста в отговора.Мисля че това е правилния подход! Помогна и на мен относно това колебание!
Селика извинявай,включваш се непрекъснато , но реално на мен не ми помагат отговорите ти.Отговаряш общо и по принцип,и хората така се объркват още повече,вместо да намерят отговорите и да си помогнат реално в тази нелека задача в търсене на работа.И не ми казвай че работа има,да знам ,има но всички тук искаме нормална работа на нормални условия,наработихме се при лъжци и мошенници,това че ти си имала късмет и така са се стекли обстоятелствата при теб с хубави позиции и хубави компснии не означава и че при всички е така.Моля те пиши само ако искаш да помогнеш на някой , иначе темата за хвалбите е другаде,не тук.

# 712
Не е нужна да даваш подробности. Просто можеш да кажеш, че не харесваш работодателя си.
И какво отговаряш когато те попитат-А какво не ви харесва в работодателя?

# 713
Аktivity, радвам се, че съм успяла да помогна! Hug

# 714
Аktivity, радвам се, че съм успяла да помогна! Hug

Много! HugБлагодаря ти!!!!!!!!

В тази връзка за обучителния период,имам въпрос,колко време е нормално да продължи той на нова работа?
Може на селика да и се стурва странен този въпро,но при някой хора на новото им работно място липсва обучение и обяснения.Слагат те да работиш,а ако не влезеш в крак веднага едва ли не излизаш некадърен.В медицинската сфера съм.Не смятам обаче при новата ми работа да се поддам на подобно експлоатация.При мен обучението е било няколко дена,а стари колеги претупват обяснения с явно нежелание да те въведат в работата от страх да не би пък да излезеш по-кадърен и да ги изместиш.Това е и друг проблем всъщност!Как се справяте с по-възрастни колеги които явно си пазят хляба и подливат вода на младите да се изяват??

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 15:11 от Аktivity

# 715
Не е нужна да даваш подробности. Просто можеш да кажеш, че не харесваш работодателя си.

Съфорумката ти каза какво не и харесва в работодателя. Случаят не е мой, че да питаш мен.

На конкретни въпроси давам конкретни отговори. Като ме питат защо съм напуснала, казвам защо съм напуснала, а не си измислям несъществуващи причини.

И вие ако сте честни и имате позитивна нагласа, ще си намерите добрия работодател. Обикновено хората се събират според мисленето.
Няма как някой честен и добър служител да се задържи при работодател - идиот и обратното.

# 716
И вие ако сте честни и имате позитивна нагласа, ще си намерите добрия работодател.

Е, няма как да не се изсмея на тази огромнаааа глупост!

Ако имате връзки и гръб, ще си намерите добър работодател, иначе ви чака експлоатация до дупка! Колкото и да е добра една фирма, все има някое шефче парашутистче... Mr. Green

Честни позитивна нагласа, моля ти се! Честни с кое?!? Като кажеш, че искаш да си смениш работата, понеже на старата/текущата шефът ти е гадняр, колегите - интриганти и се налага да оставаш извънредно почти всеки ден.....мислиш ли, че ще те вземат. Мога да се обзаложа за резултата!!!  Mr. Green

# 717
  • София
Това не е честност Натали, а оплюване на предишния работодател. Човек има 1000 начина да каже едно нещо така, че да не излъже и да не се окепази сам себе си.

Позитивното отношение не съм видяла на някого да е навредило. Напротив. Може пък да се изненадате. Най-малкото от факта, че с усмивка точно колеги и шефове гадняри най-лесно се прецакват.

# 718
То ясно, че трябва да си усмихнат.....особено на нова работа! За това нямам против  Peace

Но това за честността....Перифразирай гореказаното, така че да е същото и да звучи така, че да те наемат! Peace

# 719

Съфорумката ти каза какво не и харесва в работодателя. Случаят не е мой, че да питаш мен.

На конкретни въпроси давам конкретни отговори. Като ме питат защо съм напуснала, казвам защо съм напуснала, а не си измислям несъществуващи причини.

И вие ако сте честни и имате позитивна нагласа, ще си намерите добрия работодател. Обикновено хората се събират според мисленето.
Няма как някой честен и добър служител да се задържи при работодател - идиот и обратното.

Нали даваш съвет по казуса на съфорумката,хем се изказваш пък после не мога да взема отношение!Хайде по отговорно след като ще се изказваш компетентно!
Моля те да не влизаме във махленски обиди  и да ми казваш че аз съм кофти човек и затова работодарелят ми бил такъв!!!!Скрий се някъде защото прекаляваш вече.И си мери приказките.

Общи условия

Активация на акаунт