Искам да кажа ... (90)

• 59 515
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Направо си чукам на главата и се моля да не ни се налага да опираме до лекари и изследвания...
Какво ми говориш, от 6 месеца се опитваме да намерим лекар да постави диагноза на мъжа ми. Един ортопед и 5!!!!!!!!!!! невролога. Айде, ортопеда прав - не е за него, за невролог. На 5тия невролог най-накрая нещата изглеждат да е каквото е. И го прати на ЯМР. Естествено за този по каса се чака 3 месеца, като си плащаш - още утре, 300лв изобщо колко са. Ако още първия ГЛУПАК го беше пратил нещата нямаше  да са толкова тежки колкото са сега. И майка ми не ми дава да ги плюя, обаче са некадърни и ги мързи да работят. И двете.

Да не забравя - здравноосигурен, а за всяко нещо цък и вади да си плаща, иначе не става.

# 271
Янтра, същата работа с моята близка... Обиколи де що имаше лекар в страната, частни и държавни болници, светила.  Плаща като поп и пак нищо. Едни лабораторни изследвания не могат да докарат еднакви, че да знаят как да я лекуват. Направо сме се хванали за главата. В момента организирам преглед в Германия и предполагам сагата ще приключи. И най-тъпото е, че ние все пак сме що-годе информирани и имаме средства да си позволим търсене и опции. Ами другите хора, които разчитат, че получават адекватна помощ и нямат възможност да търсят различни мнения и да проверяват?  Много ми е наболяла темата, ама съм безсилна.
Надявам се проблемът на мъжа ти да не е сериозен и да намерите разрешение!

Та добро утро! Пред дилема съм дали да чистя, да правя козметични процедури или да се гъзовея по магазините...

# 272
  • Пловдив
А, и изобщо няма да спомена колко пари сме налели досега безрезултатно. Минават отдавна хилядарка, спрях да отчитам, че само се ядосвам.

# 273
Аз не съм си била публикувала мненеито сутринта рано, което беше:
"evil, свиквай, това с промените ще е докрай и от днес за вчера  Mr. Green
Аз нещо не си прецених времето и не знам как ще се справя с тази питка, направо нещо се изложих от към време, иде ми да се гръмна. Не че като помолих мъжа ми да ме събуди в 7, той не го направи в и 30, но няма смисъл да се карам, той си знае явно и се изниза да тренира  Crossing Arms"

пп - питката някак стана, въпреки че не я оставих да довтаса, много съм зле. Отивам да се обличаме и изчезвам. После ще се разходим, ще поснимаме и ще използваме последното хубаво време. А вкъщи е паднала бомба, буквално, чак не знам какво направих от снощи до днес, но сега нямам време да чистя или довечера, или утре.

Янтра, за съжаление е така. Последната една година ми се наложиха съвсем малки неща и изръсих не малко пари, ако исках по здравна каса трябваше да лежа 3 дни в болница (но не на документи, наистина), за да ми извадят мъдреца  ooooh! Не ви се лежи - 350 лв. Друга процедура правих преди това по друг повод - пак така, 600 лв. Ама ако искаш. Не искам да си представя, ако се наложи нещо по сериозно какъв ад е. Мен за мъдрец ме искаха 3 дни да съм по здравна каса, баба ми с масивен инсулт - 4 дни. После се оправяте както можете. Хосписите са по 90 лв. на ден, ако човек няма възможност, дори не знам какво прави, наистина не знам...

# 274
Добро утро!
Здравеопазването е много зле, наистина. Има фрапантни случаи, но..няма смисъл да ги обдъждаме и то сега. Пожелавам здраве на всички, от сърце!
Моят мъжчо днес стана рано и замина на закриването на мото сезона. Аз ще имам женски ден с приятелка-обяд, клюкарене и разходка по магазините Heart Eyes

# 275
  • Пловдив
Оле, недей за това с мъдреца, че майка ми е стоматолог-хирург и това с мъдреца го считат за голяма тяхна победа, че са извоювали изобщо да има такава пътека. До преди.. абе 2-3-4 години... такава пътека нямаше и всяко оперативно вадене на мъдрец беше... амбулаторно. Добре, ама то не всичко е за амбулаторно, и понякога си трябва екип и операционна, и болничен престой, стават сериозни проблеми, това е жив човек и глава. Та се налагаше да лъжат, полунелегално да ги вкарват под други диагнози в болници, отврат.

ОБАЧЕ!!!!!! Искам да спомена, че детето ми го оперираха от сърце, не точно операция, транскатетърно поставяне на Койл на персистиращ артериарен канал, в детското отделение на Национална Кардиологична Болница. Лев не съм дала, бяха безупречни. Доц. Анна Кънева (тогава беше доцент, сега може и да е професор, не знам). С направление от обикновеното джипи на детето от Сопот.

Също съм с много добри впечатления от раковото отделение в Търново, на два пъти семейно. И от раковото отделение в Габровската болница, нищо, че нещата не завършиха по добрия начин.

Тоест казвам - че като има за какво да ги плюя - има, но има и още ценни неща.

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 10:20 от Янтра

# 276
Има и добри лекари, но за съжаление се срещат все по-рядко! 😞
Хубаво е да се споменават, с благодарност.
Аз трябва да вадя мъдрец, ужасно много ме е страх, направо се изпотявам като си помисля, но след едноседмичните жестоки болки, които преживях и атнибиотика и какво ли не, мисля да събера смелост и да отида. Cry

# 277
  • В Космоса
Скъпият ме събуди в 6.30, нежно, така че не изкиселях  Crazy и после си доспах до 8.30. Малката междувременно се събудила и той ѝ направил палачинки. Сега сглобява мебели. Кво да ви разправям! Heart Eyes

Аз почиствам, домакинствам, с малката се занимавам. Много хубава игра измислихме - аз ѝ рисувам нещо и тя го дорисува. Има въображение детето. От няколко малки кръгченца направи влакче, тях ги ползва за колелата му. От голям кръг - момиченце, от сърце направи ягодка, от триъгълниче - лодка, от звезда - момиченце с фибичка звезда. Simple Smile

Започнах да правя упражнения за кръста. Направо ме счупва на две. Имам и усещане все едно ме бодат шишове в органите вътре. Понякога се депресирам, че имам разни тумори извътре. Миналата година ходих и аз по мъките, по доктори, къде ли не ме пращаха, без резултат. Не ми се занимава пак, дано помогнат малко упражненията и с магнитен колан започнах да спя. Майка ми ходи това лято на балнеосанаториум за артрита си. Мислех да отида с нея, но не го направих. Тя беше скептична, доктора ѝ бил казал, че ще почувства облекчение до месец. Скептицизмът ѝ се постопи, след като след известно време наистина отшумяха болките ѝ.

Чакаме и на милото майка му и довечера сме на бар! dazzler1 dance Drunk

# 278
  • Варна
Оф, уморих се вече... изтерясах и пр.  #Crazy
От всички първокласници, този ще ми е
най-проклетия явно. Не иска да пише домашни
и това е! Инатест е до безобразие! Не го мързи толкова,
колкото откача от факта,че сестра му се шляе, като
изгорял спътник понеже всичко й е написано...

Ще ги водя на кино след обяд. Мисля да се утеша с
някоя парцалка и сладки приказки с приятелки.

# 279
Препечена филйка с авокадо, козе сирене и шарена сол. И 3 маслини.
Хареса му, а и аз си направих и захлебих..))

# 280
Oф, карах се на дъщеря си. Тоя пубертет ми разкатава играта.

# 281
Купих си яке - доволна съм 😀
Днес в един от магазините влиза човечец, а зад него момиче - върви и крещи "За какво влизаме тука бееее" човека казва "тихо, трябва да вземем някаква раница"  Момичето продължава "Не искам бе, чуваш ли, не искам", бащата продължава търпеливо да обяснява докато разглежда и гледа цените, че трябва да изберат раница, защото вдругиден няма в какво да си носи учебниците. Харесва някаква раница, подава я на момичето и пита тихо, "харесва ли ти?", онова като взе раницата, като започна да му я навира в лицето и да крещи "Ти нормален ли си беее, нормален ли си те питам", човека продължава да я успокоява, това още повече продължава да го пита "нормален" ли е, таткото не издържа и такива шамари й завъртя, момичето започна да го обижда и си тръгнаха. Останах с много разностранни мисли. Отдавна не съм попадала на такава случка, да не кажа, че за първи път ми е. Все съм виждала недоволни тийни, но чак шамари - не.

# 282
В учебната тетрадка по Околен свят имат да напишат Основните права на членовете на семейството
Татко,Мама и Правата на детето.
Втората задача която имат да напишат основните задължения на членовете от семейството-
Мама,Татко и на детето задълженията.
Ако е възможно помогнете какво точно да напишем за права и какво за задължения newsm78

# 283
  • Пловдив
Ъ?! Shocked

# 284
  • Mediterraneo
Такаааа! Вкарахме яко адреналин днес! Невероятно изживяване са тези паркове! Да не говорим, че колата нещо се опитва да ме изостави, та това допълнително ми вкарва адреналин... ПиснА ми, ама няма пари за нова!

Общи условия

Активация на акаунт