Августинчето на ясла ходи с кеф, майка му оставя го с рев!

• 65 133
  • 616
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ми на 2,2 г да не казва даже мама и тате, определено ми влияе. Знам, че умствено нищо му няма, но това не значи че няма да се наложи с години да ползваме логопед, като една моя колежка. Също така, това дете така и не показа нещо в книжка или в стаята(или някого) и не си сочи частите от тялото. Дай му само пъзели, конструктори и подобни свързани с форми и пространствено мислене. Пробва се да пее иначе Wink но не разбираемо. Най -ядно му се получава НЕ-то и едно Айдиде вместо чао. Много малко просто и много трудно се разбираме, а като знам как говорят вече някой.

# 136
Най-лесно и бързо проговарят, като ги вбесиш Joy като се преструваш, че не го разбираш, не му даваш каквото иска, не му помагаш. И какво да показва в книжките - мау и бау не са интересни, а ти не си го научила как казва робота hahaha по обективни причини, нали Simple Smile на михаил като отказах да му дам ябълка единия път да видиш как идва в кухнята, сочи и вика "ка!". Сега е проял банани с килограмите, засега само му повтарям думата.

# 137
Моето е готово да реве с часове,но да не каже и малка думичка.Няма дай няма да или не.Но във въргалянето по земята сме шампиони  Stop.
Вчера така съм се смяла с него.Нещо ревеше за 5000 път вечерта,но аз се бях замислила и изобщо не го чувах. И по едно време спря и идва едно рошаво и ме гледа недоумяващо защо мама не реагира и не му се впечатлява.

# 138
  • София
И аз пробвах да не му дам каквото иска, но засега няма ефект. А и ако баща му е наоколо не ми дава да мъча детето. Поне едно ДАЙ да казваше. НЕ-то е само в извънредни ситуации, а не на обикновен въпрос. Като види инхалатора например 😂 но пак е нещо, че до скоро само клатеше глава, по европейски си показва НЕ, а не с кимане Simple Smile

# 139
Моята бузана проговаря от около месец, има едно 10ина думи вече. Изведнъж започна. Сега като иска нещо го държа на разстояние от нея и й казвам "кажи дай" или "кажи едикакво си" и започнаха да се случват нещата. Ако има желание де.....Всеки ден има нещо ново. Вчера и  първото словосъчетание - моя мама. Асти, изведнъж ще стане, ще видиш Simple Smile Преди това говореше на патагонски за около месец. То и сега е предимно така де, но започва някакви думи да вкарва, имам предвид истински и разбираеми. Айде, Боян поне не е сдухан. Тя вчера беше на РД на непознато място с непознати деца. Е няма такъв спек Simple Smile Я да те питам аз, понеже помня, че и той  искаше буркани, а готвено не, решихте ли проблема и как? Много ме мъчи това хранене, направо съм пълен провал в това отношение Sad
Ние чак понеделник тръгваме на градина. Ще пие гадния бисептол до неделя, че има остатъчна кашлица, иначе е ок вече.

# 140
Да-то и при нас не съществува. Не-то е само когато той реши, в последно време ползва Няма вместо Не. Иначе говори абсолютно всичко. Даже пее Мила моя мамо - само тези думи, но с мелодията Simple Smile За пъзели - никакъв интерес. Строи влакове от легото и едни дървени релси от Лидъл. Другите занимания са скачане на дивана от облегалката, местене на столове в кухнята до стигане на мивката за да се мие и маже, тичане безцелно с крясъци из апартамента и тормоз на бебето - мушкане на биба, шишета и солети в устата, мощно люшкане на шезлонга, бибип по носа и дърпане на ръце и крака Simple Smile Абе изобщо като е на ясла и се чудя какво да правя  newsm78

# 141
  • Пловдив/София
Ми на 2,2 г да не казва даже мама и тате, определено ми влияе. Знам, че умствено нищо му няма, но това не значи че няма да се наложи с години да ползваме логопед, като една моя колежка. Също така, това дете така и не показа нещо в книжка или в стаята(или някого) и не си сочи частите от тялото. Дай му само пъзели, конструктори и подобни свързани с форми и пространствено мислене. Пробва се да пее иначе Wink но не разбираемо. Най -ядно му се получава НЕ-то и едно Айдиде вместо чао. Много малко просто и много трудно се разбираме, а като знам как говорят вече някой.

Асти,а  вие ходихте ли на консултация при специалист? Странно ми е не толкова неговоренето, колкото че не сочи книжки и тялото. Ясно е, че децата са различни де, просто за мен неговоренето не е голям проблем- нали Айнщайн е проговорил на 4 години Simple Smile)) Но несоченето ми се вижда нетипично...никога ли не го е правил, или му е писнало просто и сега не иска да сочи нищо?

# 142
Като бях изтрещяла и аз по темата с неговоренето четох, че най-рано на 3 се ходи на консултация. До 3 се води, че може да проговорят. Днес каза деде за баща ми. Идеята ми е, че тя го е виждала 10 пъти на кръст и тази дума не й я повтарям хич с цел научаване, а ето, че я е запомнила. На Асти юнакът сигурно ще започне с цели изречения и без патагонската фаза Simple Smile

# 143
И аз обвиних клипчетата в късното проговаряне Simple Smile, но не мога да ги забраня, защото ние с баща му му даваме лош пример, доста лицемерно ще е аз да си цъкам на телефона, а той да не може. Пък и май чак толкова не ми пречат, защото научи разни английски думички от тях. Явно му е по-лесно да ги повтаря тях, защото като му казвам цветовете на бг и на английски, повтаря само английските. Онзи ден зяпнал в някакво клипче и повтаря "Опеен,опееен" (Open) Simple Smile Simple Smile , топката никога не е топка, винаги е ball, чао е бай-бай, а рожден ден е бъдей само, нямат си бг еквивалент. Вече хич не се притеснявам, всяко дете си е различно. Ивака например чак преди около месец започна да кара тротинетка и баланс-байк и още не ги е усъвършенствал, както някои по-малки деца.

# 144
  • София
Сочи само като иска нещо, но не и ако ти му казваш. В книжките ако въобще е на кеф за такива, иска той да сочи, а ти да казваш и ако настояваш на другото просто затваря книжката и я маха. Всички лекари казват до 3 да чакаме. Днес нали бяхме на пулмолог/педиатър и като и казах и на нея за неговоренето, веднага каза да не се притеснявам. Виждало се ясно, че неврологичните му статус е перфектен. Аутистичния спектър деца са с коренно различно поведение...той е много общителен и веднага приема непознатите. Да не говорим колко обича контакта с очи. Ще си чакам още, ако не логопед.
От пристапа няма и следа вече в гърдите му. Ако потретим обаче ще пробваме лечение вече с медикамент. Казаха да не им се мяркаме значи повече😂 а дано. Утре мисля да го водя на новата градина. Хем нямам часове и мога да го взема ако се наложи, хем са два дни само, да свикне малко и почивка.

# 145
Асти, ходихте ли на новата градина, как мина?

Болничките оздравяха ли?

При нас нищо ново, само дето прояде свинско с ориз. Обаче се чудя утре какво да му готвя, не може само на ориз да кара Simple Smile

# 146
Менюто,което донякъде е склонна да яде самостоятелно е:
пиле с ориз
спагети
лазаня
гнездо в гювече/кайма с варено яйце/
телешко варено/може и пиле варено/
фрикасе
риба
пържола  Sunglasses
Това е от приготвеното в къщи. Учудващо любимото от кухнята е една постна манджа-ориз с червена капия и кашкавал  chef
Дани, нещо диетично ли да е?

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 21:32 от mama irina

# 147
Не държа да е диетично, ами да мога да го сготвя до обяд и после да го яде Simple Smile нямам време за пържолки, за съжаление. Мисля или за спагети, или за омлет със зеленчуци - попаднах на една симпатична рецепта. Големият проблем е, че всъщност не знам какво би ял. Преди ядеше почти без изключения всичко, което му предложа. Сега отказва почти без изключение всичко вкъщи Simple Smile убедена съм, че ядене със сос няма да иска да яде - тоест отпадат супи и яхнии. Харесва мръвки...вероятно мога да направя и дробчета примерно за неделя. Пилето с ориз е добра идея, но предпочитам да пробутам някакви зеленчуци между двете манджи с ориз Simple Smile

# 148
  • София
От вчера сме в новата. Всичко е ок. Още вчера си го оставих цял ден, само се обадих в 12 да видя как е. Спокоен е, яде, спи, абе на мама момчето се е метнал и лесно се адаптира. Вчера като го взех вонеше на риба та се късаше. Днес пък ака три пъти от как се прибра. Гледам телешка супа и прясно зеле с ориз са имали...нещо го е прокарало яко. Вкъщи продължава да ми отказва манджите, особено на вечеря. Ако имам пробив то е на обед. Миналата седмица една крем супа тиквички и картофи лансирах и едно телешко с грах и картофи. И двете на обед, а за вечеря бяха отказани. Днес постни чушки с ориз ми ги отказа, но като отворих едно ДМ-ко пюре го излапа до дъно. Трябва да редуцирам подправките и зелените, и вкусовете въобще, защото явно иска по -изчистени, но така ми е зор да яде общата ни храна. Лазаня и пасти със сос и моя яде, както и бъркани яйца със сирене, но това не го броя за готвене. Залита по шунки, филета и салами, а исках чак след три, но се предадох и му давам понякога.

# 149
Най-официално заявявам, че ние със сополите не можем да се справим. Отчаяна съм! Капахме, виброцил, коларгол и назик. Правя промивки с физиологичен разтвор, вкарвам я на запарена баня, че инхалатор и дума не може да става. И пак са там! И Цинабсин давах.......няма оправия! Не са никак много, но са там, диша през устата, чувам, че шават из носа й.  Иначе като съм изкарвала сопол с аспиратора, когато имаше защо да я правя тази процедура, защото сега нищо не излиза, бяха прозрачни. И изследването показа, че секретът е чист. Изобщо незнам какво да правя вече. Започвам да чета за солите, ама направо загубих вяра!

Общи условия

Активация на акаунт