Erkan Petekkaya&Ayça Varlıer&Hatice Şendil&Özcan Deniz~Проекти,тв партньори~161

• 38 566
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Добро утро! Hug

Сиси Hug,благодаря за ранното кафенце! bouquet

Ани Hug,аз не гледах ВО,а Възела(снощи направиха финал с 31 еп.,втори сезон беше само 5еп. и го спряха-нисък рейтинг)! PeaceБеше продукция на Ендемол,като Парчетата! Peace

Лу Hug

Има превод на 76 еп. на Парчетата от екипа на Вюсал М.!Макар,че имам регистрация във ВК,не ме пускат тук да го гледам-http://sss.cgbq.lgius.2.gsr.anonimizing.com/studiyaperevoda?null

Открих го качен тук-http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/185 … sskom-yazyke.html Така,че Сиси,когато е свободна да започва! Laughing

След обяд ще проверяван за озета и новите снимки и ще ги пусна,когато излязат! Peace

Желая ви хубав ден! bouquet

# 586
ВО - 17 серия, руски субтитри
http://www.vbox7.com/play:45c5dde09a   1/2
http://www.vbox7.com/play:df4cd0eeec     2/2

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 12:04 от Лукреция

# 587
Новите снимки за 77 епизод! Peace

# 588
# 589
ВО - 17 серия, български субтитри
http://www.vbox7.com/play:6b6c90efeb

# 590
                      Здравейте мили момичета - вечерно.  Благодаря за добрите пожелания на всички. Обичам ви.

Сега - цяла нощ не съм  спала, за да преведа 76-та серия от озвучките. Превела съм я. Преди малко видях, че  Злати  ми е постнала  със суб.  Много по-добре е с тях. Дано да не ги  спират.

Злати, Слънце може би следващата седмица ако пак не ги пуснат навреме да ги почакаме ли???  И аз не знам.
                    С озвучките не е добре по 2 направления. 1. превода е слухов, а не зрителен и  интонацията на  всеки човек е различна, както и на шпикерите.
                    и  2. Музиката - има моменти, в които се засилва музиката за да се подчертае драмата и така трябва да бъде, но понякога за 3-4 сек. музиката е по-висока от  говора, което не се чува.  Но, както и да е - ще го гледаме и пишем.
                      И още нещо - не знам, когато вали дъжд  понякога ми се губи  интернета. Не знам защо. Аз съм в нетуоркс - русенската  фирма. Тази вечер нямах от 17 до 20 часа и после го  пуснаха.  Та,  ако ме няма да знаете, че нямам интернет.

Започвам с превода на 76-та серия оригинална та "Счупените парчета".

Момичета, обръщам се към всички вас - която влезе в темата да пусне по един пост, за да ме пазите от  изтриване.
                    Покорно ви благодаря.

# 591
Сиси Hug,започвай! Hug

Лу Hug

# 592
Здравейте момичета  Hug
Моята командировка приключи. Утре пътувам за у дома.
Видях, че Лу е сложила първа част на ВО с български превод.
А Злати новите снимки на Парченцата...Джихан ще се срещне с Маиде...Нещо "съветват" Хазал. Дали са разбрали, че Маиде подслушва телефона на Дилара, или е свързано с това, което Джихан чу, когато Озан подслушваше телефона на Хазал.
Любопитна съм и се чудя дали нощес да не изгледам преведената част на ВО или да го оставя за утре вечер да изгледам целия епизод  Thinking
Сиси - и аз съм на същия доставчик и когато има проливен дъжд или буря е така - нямам интернет. Когато обаче им се обадя, те казват, че нямат повреда и след като премине дъжда или бурята интернета пристига...Така, че те разбирам  Sad
Хубава вечер на всички  Hug

# 593
                                   Започвам  от  начало с превода на 76-та серия на "+Счупените парчета"

Харун в полицията, дава показания, че не е взривил  яхтата на Джихан и го пускат на свобода.

Асу  говори на себе си: "Какво ти е направил  Джихан, че ти толкова силно   го  ненавиждаш??
                             До такава степен го  мразиш, че да му  взривиш  яхтата.
                            Сега ми е ясно защо  семейството им е така разсърдено.
                            Ах,  Дилара, мила моя сестра, в какво блато си попаднала??

Асу  влиза в  къщата и вика по телефона Джандан - каза Джандан.  Сема чу и искаше да каже на Дилара, но Емине не й разреши.
                           Асу говори по телефона с Джандан.

Асу - Джандан, аз имам за теб  новина - бомба. Харун го отведоха в полицията за убийство.
         Харун е  взривил  яхтата на  Джихан.  Там е имало едно дете, което е умряло.

Джандан гледа таблета и чете.
Асу - Това просто е немислимо.
Джандан - Докато Харун не убие Джихан няма да спре.

Асу отива в магазина на Дилара.
Асу - Дилара, Харун го задържаха в полицията за убийство.

Дилара се кара на Асу. Дилара й каза, че е дошла, за да я опозори.
             Дилара й казва, че има хубаво семейство и деца. Каза й, че нейното щастие вбесява  Асу.

Асу  -  Аз не искам да нарушавам  щастието ти.  Аз се изплаших за теб.  Не трябваше.

Дилара отива в полицията. Харун го  пускат. Срещат се двамата. Прегръщат се.

Един мъж ги  следи.  Снима ги.

Джансу и Дениз  пътуват с  колата.  Разделят се. Дениз отива тайно при Джихан.
                         Джансу има среща с Пелин.
                         Бурхан ги  следи с колата. Спря пред Джансу. Помоли я и тя  влезе в колата му.  Пътуват.

Дилара и Харун хапват в заведение. Харун я кани да отидат някъде на екскурзия - Париж, Виена,  Анталия.
                         Дилара му каза, че е най-добре да си стоят в  къщи.
                         Харун веднага кипна - избиха му балансите. - Хвърли въдицата.

Харун - Ти до сега не  ми вярваш.  Мислиш си, че аз съм искал да убия  Джихан.
              Аз можех да го убия, да намеря килър - убиец и в подходящ  момент да взриви яхтата.
              Дилара, ако ти така си мислиш  как можеш да стоиш  с мен на една маса??
             Аз на твоето  място бих си заминал.
             Дилара, аз не мога да постъпя така.  Аз знам, че той е бившият ти мъж и ти ще ме подозираш.
            Ако ти не ми вярваш, по-добре е да се разведем.
Дилара - Добре, аз искам да направиш необходимото, Харун.
                Ти си длъжен да разкажеш в полицията  за престъплението на твоята  леля, ясно ли ти е??
Харун  -  Какво ??

Дилара  -  Леля ти трябва да си понесе наказанието.  Умря едно дете.

Джансу и Бурхан  влязоха в  едно кафене.

Бурхан  -  Джансу, моля те, помогни ми дъще,  Дениз за мен е  всичко. Без него по-добре да умра.
                  За мен той е най-важният от  всички.... Поговори с него.  Нека да не се отказва от  мен.
                  Аз също ще му разкажа истината.

Джансу  -  Добре, ще поговоря.  Ще  пробвам.
Бурхан - Благодаря ти, дъще.  Благодаря.

Излизат от кафенето, пресичат  улицата. Та пресечката Джансу я схванаха краката.
                     Джансу се  вцепени  и тя не можа да  пресече улицата.
                    Един моторист я блъсна.  Бурхан я видя.

Б.М. Тук има едно недооглеждане на сценаристите.  Само, че аз не го написах това изречение - Джансу казва на  Бурхан: - Аз си забравих  телефона на масата в  кафето. Ще се върна, за да го  взема. До тук добре. Но....Дениз е при  Джихан, както писах. Телефона звъни.
                        Дениз го гледа и каза, че телефона на Джансу  звъни.  Да ги питам аз тия  драскачи - как така телефона на  Джансу остана в кафенето, а Бурхан се обажда от  него и звъни на  Дениз.
                       Дениз отваря собствения си телефон и казва: Джансу  звъни.
Бурхан -  Сине, аз съм баща ти.
Дениз - Какво прави телефона на  Джансу при теб.
                  Бурхан му каза. Дениз и  Джихан  отиват в болницата. Бурхан е на  вратата.
                  Джихан каза на Бурхан:  "Прибирай се....прибирай се...
                 Бурхан си тръгна. Върви по коридора, но така кръвнишки гледа, просто иска да убие  Джихан.
                Джансу им казва, че е добре..  Идват  докторите. Доктора казва, че бебето е добре.
               Джихан говори с  Дилара. Джансу е  в болницата. Блъснал я е мотоциклет.
               Кериман пак разбра - крещи високо на глас, хваща се за сърцето, издава много силен вик...пищи....ненормална работа.
               И Кериман отиде в  болницата.   Джихан и  Дилара отвън в  коридора.
               Джансу моли  Дениз да спаси бебето им.

Дилара и Джихан говорят с  докторите.
               Единият доктор казва, че лекарствата не й действат и  няма лечение   .Паркинсона  расте прогресивно.
               За съжаление  ние сме длъжни да прекъснем  бременността.
              Дилара се разплака.  Джихан я прегърна, но и Дилара го прегърна - взаимна прегръдка.
             Кериман ги  снима.  Доктора казва, че тази болест е наследствена.
             Някой от  семейството й е болен. Тогава Джихан му каза, че Джансу не е тяхна биологична дъщеря.
             Доктора каза - Елате  в моя кабинет.  Джихан, прегърнал  Дилара отиват при доктора.
             Гадната  Кериман влиза в  стаята при  Джансу.  Пак  реве, пак нарежда. Направо е напаст  божия.
            Вика на  Джансу -  Ти си неудачно дете.

Кериман  звъни на Харун.  Показва му снимката на Дилара и Джихан -  силно   прегърнати.
                            Харун пак го  хвана параноята.
                            Харун е платил на  Кериман за снимката, с която предаде  Дилара.
                            Кериман се прибира в къщи със 7-8 плика  покупки - дрехи. Пригатвя се за среща с  Бурхан.
                            Кериман се изпокара с  Хаджер, защото има да дава пари на Хаджер. Кериман пак крещи.
                            Влиза Йозкан - крясъци, викове, бесове. И двамата са за  психото.

Дилара на гости на Джансу и Дениз.  Джансу  плаче.  Казва, че не е болна.
                                  Няма да пие лекарствата.  Иска да отидат при  друг  доктор.

п    р    о    д    ъ    л    ж    а    в    а    м    :

# 594
Ани Hug bouquet

Сиси Hug,благодаря! bouquet

# 595
                             Продължавам от  пост №  593.

Джихан на яхтата с Йозкан.  Джихан го  моли да намери роднините на Гюлсерен, за да види дали болестта на Джансу е наследствена.

Вечерта  Харун  звъни на  Дилара.  Та е при  Джансу.

Харун - Дилара, къде си?
Дилара - У  Джансу.
Харун - До  сега ли??
Дилара - Са, какъв ти е проблема?
Харун -  Джихан също  ли е при  теб?
Дилара -  Теб те интересува единствено къде е Джихан.  Знаеш  състоянието на  Джансу.
Харун - Аз се беспокоя .

Майдето  длуша  целия  разговор а  Дилара.  Хили се.
Дилара - Аз прекрасно  зная, защо се притесняваш?
                Тебе те интересува единствено само  Джихан.
                Ти за мен не мислиш  в  какво състояние  съм аз.
                Мислиш само за ревността си  към  Джихан.
               Вече прекрасно те разбирам, познавам те, Харун.
               Как не те е   срам !!!????......

Дилара му затвори телефона.

Йозкан разказва на Кериман за болестта на  Джансу.  Откачалката пак ревна
                     Двамата така се  карат, че се чуват от 300 метра.

Джансу получава цветя от  Бурхан.  Джансу и Дениз се скараха заради Бурхан.
                     Дилара звъни. Двете с Джансу си говорят. Майдето  и Чагатай пак  подслушват телефона им.
                     Джансу й казва, че  Дениз е прав,  защото  Бурхан е убиец.

Майдето казва на  Чагатай да намери  Бурхан.

Харун  влиза  в  спалнята на  Дилара.

Харун - Джансу ще оздравее.  Намерил съм  друг  доктор,  Дилара.

Но  Дилара не го  чува.  Взе си чантата и замина.

Дениз отиде при Бурхан да му се кара.  И  Инджи е там.
Дениз - Нима аз не ти казах да стоиш  по-далеко от  моето семейство  и  моята жена ?
             Как  можеш  така да правиш ?? Защо й изпращаш  цветя??.
             И по-рано ти казах - Аз те зачеркнах от  живота си.
             Мислиш ли, че аз ще ти простя??
             Няма да безпокоиш  нито мен нито Джансу.
            Дръж се по-далеч и от мен и от  нея.
           Повече не желая да те  виждам.
            Аз  повече тук  няма да идвам. Не ме  интересуваш въобще.
            Не ме принуждавай да правя това, което не искам.

Дениз си отиде.

Яхтата  - Джихан и  Илдъръм.
Илдъръм - Джихан, какво каза  доктора?
Джихан - Ще дойде тук един професор на конгрес. Ще види Джансу.
                Аз не мога да дишам....много съм  болен.    Джихан  плаче.
                Илдъръм, аз направих голяма грешка.  Не трябваше никъде да ходя.
                Сега си нося  бремето и отговорността
Илдъръм -  Джихан, ти си човек, а не машина.  Само си помисли  какво преживя???.....
                    Само си помисли??....
                    Не трябваше да ти казвам, но твоята  любима  жена умря.
Джихан -  Заради  баща ми!!!...  Моят  баща  я  уби..Моят  баща...
                  Джихан се тресе целият. Наистина е много болен.
Илдъръм -  Има ли някаква вест от  баща ти  Рахми??
Джихан  -  Не!!!!....   Няма!!!... Дали е жив или  мъртъв  не е известно.....

Адвоката на  Харун му казва, че Озан е направил  молбата  срещу  него.

Майде се обади по  телефона на  Бурхан. Той дойде при нея.
                         Майде се оплаква на  Бурхан от Рахми и Джихан.

Йозкан отиде да търси братовчеда на  Гюлсерен. Той напуснал там работата.
                         Уволнил се преди 7  месеца.  Не го  намери.

Джансу  в градината си. Изтърва едно списание. Не може да го  вземе.

Джихан и Озан.
                               Озан е направил едно колие за Джансу с 2 капачета и вътре снимките на Джансу и Дениз, които се отварят.
                               Намислил е когато се роди бебето да  сложи неговата снимка там.
                               Джихан му каза, че бебето на Джансу вероятно ще го  махнат.  Озан се разплака.  Джихан  също  плаче.

Дениз носи  лекарството на  Джансу.  Джансу  лапна капсулата в устата си, пи вода.  Щом  Дениз се отдалечи, Джансу изплю капсулата и я сложи в  оная бялата кана, за която ви питах в  озета за  77-ма серия.   Ама това не е кана, ами е ваза за цветя.

п  р  о   д   р   л   ж  а  в   а   м   :

# 596
# 597
                                              Продължавам от пост №  595.

Хазал  и  Митат.
                       Хазал се оплака на  Митат, че сестра й е болна и бременна, а не си говорят.

Кериман отиде в  къщата на  Бурхан.  /Не ми се пише за тая идиотка /

Бурхан си дойде с колата.  Тая отктачалка се  направи на болна и легна на гърдите на Бурхан.
                              Той обаче, повика един мафиот и а сложиха на една пейка.
                              Оле.... как се прави на болна.  Кериман казва на  Бурхан, че  Джансу е болна от паркинсон.

Дениз и Джансу се разхождат из гората - абсолютно същата гора, в която се разхождаха   Елиф,  Кериман и другите от  Съдбата.
                                 Това е Великата Бейкозка  гора - парк, голям колкото град  Плевен.

Хазал отиде на гости на  Джансу..  Сдобриха се.  И двете си казват, че са сестри.
                                 Хазал казва, че е направила  много  грешки.  Моли да й прости.
                                 Прегърнаха се.  Простиха си.

По телевизията има предаване, в което казват, че  Харун  взривил  яхтата на  Джихан за отмъщение.  Там е и Хазал.
Хазал  -  Какъв позор??   Аз съм  опозорена.  Брат Харун, защо те обвиняват? Кажи истина ли е ??

Дилара се скара на  Хазал да  млъкне, да не задава такива въпроси.
                             Дилара се скара и с  Асу.  Обвини я, че тя е казала на  журналистите за  взрива на  яхтата  и убийството на детето.

Инджи на гости на  Джансу  и  Дениз.  /Моля, простете ми...ще го препиша от поста на Морското ми  Бризче, Бризче, прости ми и ти, за да него пиша и аз./
Инджи  -  към  Джансу - Само ми кажи какво ти се яде и аз веднага ще ти го приготвя и ще ти го  поднеса, става ли??
Дениз - Татко ли те изпрати?
Инджи - Да.
Джансу - Дениз
Дениз - Како Инджи, ти си ми  много добър човек, но на тази тема няма да говорим.....Става ли?
Джансу - Дениз,
Дениз - Хубавичко ще си говорим, ще пием чай, но няма да засягаме тази тема - за баща ми - няма да става дума за него.
Джансу - Дениз,
Дениз -  Джансу,  спри вече!...какво има?....Защо повтаряш  все  Дениз, Дениз
               Искаш  веднага да повярвам за баща ми ли?
               Ти също си свидетел на историята, чу  всичко и  знаеш  всичко, не си ли разбрала??
Инджи - Дениз, това не е точно така.
Дениз,  Джансу, излъгал ли съм те??  Не стана ли така?
             Баща ми  Бурхан е  измъкнал майка ми от  публичния  дом, смятал се е за нейни господар, ревнувал я е от  егоизъм.
Инджи - Дениз, ще ме послушаш ли??
Дениз - Не, како, ти ще ме изслушаш мен.
              Нима ти не знаеш как са стояли нещата навремето ??
             Нима ти не си познавала комисар Неджип, с който  майка ми е живяла ??
            Не е ли той  човекът, който я е спасил  от  публичния  дом ??
            Не е ли той, който е  направил всичко за нея?...Не е ли той, който я е закрилял??
            Как можеш да идваш  тук у нас и да го  защитаваш??
            Аз не мога да му  вярвам.
           Аз съм на страната на майка ми....вярвам на майка си, на това, което тя ми е разказала.
Инджи - Дениз,  майка ти те е излъгала.
              Майка ти не ти е казала истината.
Дениз - Како, не искам да те слушам.
Инджи  -  Тя ти е казала,че той я е измъкнал от  публичния дом, но аз също бях там и зная.
                 Майка ти е скрила някои  подробности от  теб.
                 Това не е живот, с който  да се гордееш, ненавиждам този период от  живота си.
                 Колко време е работила там, а...знаеш ли??
                 Баща ти знаеше и се притесняваше, обмисляше как да спаси  майка ти от  този  живот и накрая  уби  този  комисар Неджип и после измъкна  майка ти от  бардака.
                Но за това майка ти не ти е казала, нали Дениз??

Дениз  -  Како,  можеш да си  тръгваш.

Инджи  -   Значи не искаш да знаеш  какво се е случило?
Дениз  -  Не, не искам ...тръгвай си...

Инджи  -  Знаеш ли що  за  чудовище  беше  този  комисар  Неджип !!
                 Той беше  звяр.
                 И денем и нощем  измъчваше  майка ти.
                 Знаеш ли колко пъти съм я придружавала до болниците??
                  Знаеш ли колко пъти майка ти ми е казвала: "Отави ме мен, важното е синът ми да е добре?"
                  Майка ти  заради теб  преживяваше  всичко /беше готова на  всичко/.
                  Дениз, виж...виж....Този белег на рамото ми е от ножа, който комисаря заби в рамото ми, когато се опитвах да помогна на майка ти след поредния побой...

Вярно е  БУРХАН УБИ КОМИСАР НЕДЖИП, НО ГО НАПРАВИ, ЗА ДА СПАСИ ТЕБ, ЗА ДА СПАСИ МАЙКА ТИ,  ДЕНИЗ.

Следва цената в домът на  Бурхан.

п  р о  д   ъ  л   ж  а  в  а  м  :

# 598
# 599
                                             Продължавам от пост №  597.

Сцената в  дома на Бурхан.

Бурхан чака Инджи да си  дойде от  Дениз и Джансу.

Бурхан - Инджи, моят син повярва ли?

Инджи - АЗ ИЗВЪРШИХ  ГОЛЯМ  ГРЯХ.  АЗ ОКЛЕВЕТИХ  ДОБРАТА ЖЕНА, КОЯТО УМРЯ. САМО ДА ОПРАВЯ  ТВОИТЕ ОТНОШЕНИЯ СЪС СИНА ТИ.

Бурхан  -  Инджи,  ти извърши много хубава постъпка.  Ти   направи този грях  за  благото на  Дениз.
                  Много ти  благодаря.

Дениз  и  Джансу

Дениз - Знаеш ли, майка нищо  лошо не каза за  комисаря.  Все ми разказваше  колко  много ме е обичал мен.
              Той е бил много  благороден и добър  човек.
              Джансу, вече не знам  на кого да вярвам...  Майка ми разказваше едно, леля  Инджи ми разказва друго.
              Какво да правя?... Ще се побъркам.

Харун и Дилара - скараха се. Харун иска да съди  Озан  за телевизионното  предаване,  Дилара иска  Харун а даде показание в  полицията, че  Майде е убийцата на детето.   Асуто както  винаги  подслушва.
                         Харун по телефона се обажда на полицията за Майдето.

Асу отиде при  Джандан.  Обвини я, че тя е разказала на журналистите за  Харун.
                       Джандан отрича.  Двете се сктараха.

Яхтата на  Джихан.  До  него е Илдъръм.
Джихан  -  Илдъръм, аз правя всичко невъзможно само и само  да не наруша  спокойствието на  Дилара.
                  Но виж само какво става.
                  журналистите не са  разбрали кой им  е съобщил.

При тях  пристига и Озан.  Джихан го пита тай ли е написал  молбата до полицията.
Озан - Да, аз я написах, но те го  пуснаха.
Джихан - Защо го направи, сине?
Озан - Защото ти нищо не правиш.
Джихан  -  Защо се месиш  м  воя  живот ??
Озан - Как да не се меся?  Ти си моят  баща.
            Ами ако беше те убил?  Ти не мислиш ли за това?  Не мислиш ли за нас?
            Ти нищо не правиш.
Джихан - А може би, аз нещо знам.  Защо не си ми казал?
                Колко  журналисти вървят след мен??  Сега какво да правя??

Джихан прегръща и целува  Озан.
               Сине мой, моят скъп син...колко те обичам...

Озан  -  Татко, ти нима не разбираш ли аз колко  много се страхувам  за  теб??

Джихан  -  Не прави нищо  тайно.  Ние имаме  купища  други  проблеми...  Разбрахме ли се ??

Джандан говори по телефона с  журналиста, който  снимаше в болницата Дилара и Джихан, когато се прегръщаха.

Майде се  връща от  полицията. И тя чиста.  Справила се е.
                     Майде плюе по  Харун, защото той  я е предал на полицията.
                     Джихан  звъни на Дилара.   Казва й че се е свързал  с доктора от  Америка.
                     Следващата седмица ще дойде в Истанбул на конгрес и ще прегледа  Джансу.

Дилара  -  Джихан, благодаря ти, че не ходи в  прокуратурата и не  подаде   молба срещу Харун.
                  Но защо използваш  нашия син?

Дилара много обиди  Джихан.  Той се развика и затвори телефона.

Дилара влиза в банята.  Харун  влезе, взема телефона  на Дилара и видя, че тя е говорила с  Джихан.
                 Ядоса се, направо откачи. С лявата си ръка счупи стъклената кана за вода.
                 От ръката му потече кръв. Дилара излезе от  банята.  Видя по земята  парчетата от стъкло.

Кериман говори на Хаджер за Бурхан.
                                 Лъже като  дърта  циганка. Влиза Йозкан, чу я и пак  скандали, пак крясъци и викове.

Джансу и Дениз на гости на Бурхан.  Сдобряват се......Прегръщат се....целуват се....

Бурхан у Майдето на гости.  Тя отпечатала снимка  на  Рахми  Гюрпънар и под снимката този текст:

" На мен ми е нужна помощ за намиране и осъществяване на правосъдие за Рахми  Гюрпънар, който стана причина за смъртта на единствената ми  дъщеря.  Всеки, който е  видял този човек, знае къде е той и  ще помогне да го предаде в  ръцете на правосъдието, ще получи възнаграждение  в  размер на  
                 1 000 000 т.лири.

Майде   Еркоч.

Сладури, лягам. Лека нощ. Спи ми  се.  До  утре.

Общи условия

Активация на акаунт