Операция на щитовидната жлеза -12

• 93 612
  • 833
  •   1
Отговори
# 495
Болна съм, изпсват ми антибиотик, викам на лекаря, да пия витамини, да си купя пробиотик, той ми вика айде да не забравяме , че имаш и черен дроб!

# 496
  • Варна
Сиско, тук става дума за един тъп витамин и то със.специфична насоченост.

# 497
  • Милано
Болна съм, изпсват ми антибиотик, викам на лекаря, да пия витамини, да си купя пробиотик, той ми вика айде да не забравяме , че имаш и черен дроб!
Извини ме,Сиско но не мога да се съглася с лекаря ти....Според него антибиотика не натоварва черният дроб???Има вече витамини и пробиотици в напълно натурална форма и не само....Аз в семейството ми използвам само така наречените естествени антибиотици....и благодаря на Бог засега се справяме само със тях Simple SmileНа 15 години ме натровиха със антибиотици....не искам да спомням какво ми беше и от тогава търся алтернативни методи HugБъдете здрави,момичета!

# 498
Все повече разсъждавам като Глухарчето. Да набавяме природно витамини е най-добре. Не че не пием всеки ден Еутирокс в големи дози.  #2gunfire Някой чувал ли е, че след 9тата година след диагнозата можем да намалим Еутирокса? Казаха ми преди месец, когато ми направиха боди скан.

Последна редакция: ср, 05 апр 2017, 16:22 от LucyHope

# 499
  • Варна

LucyHope благодаря ти  Heart Eyes
За съжаление все повече и повече свикваме да приемаме всичко под формата на таблетки без да се замисляме.Профилактично вземаме витамини,профилактично вземаме имуностимулатори...все вземаме нещо профилактично и все по-болни ставаме.От екрана бълват реклами на какво ли не и ние и купуваме и приемаме на своя глава.Лекарите,за да си вържат гащите още от сопола мятат хлапетиите с антибиотика.
И както говорим за един тъп витамин,почна ли да пия калций и след седмица ме мятат бъбреците,не са толкова безобидни сякаш.
K.Lera като пишеш естествени антибиотици нали не говориш за хранителните добавки,щото и те са ми много съмнителни...

# 500
  • Варна
Не предполагам ,за.чесън и джинджифил..

# 501
Глухарче, а защо го пиеш тоя калций, в храната си има напълно достатъчно. Изследването за калций е около 3-4 лв, аз си го правя редовно и никога не е бил извън нормата а никакъв допълнителен калций не приемам. Достатъчно е да взимаме само вит. Д чат пат. Аз при най-малкото пробождане в бъбрека спирам да взимам и вит. Д за седмици.
Четох, че в някои държави фолиева киселина се добавя в хляба и др. зърнени храни - Щатите след 1998 - http://www.oncologynutrition.org/erfc/healthy-nutrition-now/folate-and-cancer/ , Австралия малко преди това - 1996 https://www.cancercouncil.com.au/35607/cancer-prevention/diet-ex … sition-statement/ за БГ не знам как е.

# 502
  • Варна
Фри,идеална статия която дава достатъчно инфо за край на безкрайния спор.Тенкс!!! Hug

# 503
  • Варна
Не пия калций Фри,пих само след операцията близо месец,дадох го за пример.
skabiela никой не спори,а коментираме.А според теб дали би трябвало Алекса,дай боже да и се случи една бременност Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed трябва да е на тръни до последно,защото явно нейните доктори не и препоръчват да пие  и е напълно в реда на нещата да слуша тях,а не нас някакви си кокошки във форум.

# 504
  • Варна
Тя попита дали пием,аз отговорих ,че пия и казах защо пия.
Друго питам аз -Дали няма да е натръни ако не пие фолиева киселина,дали няма да се чуди как това ще се отрази на детето и?!
Всеки решава сам за себе си,аз послушах моя ендокринолог,вярвам му безрезервно.Последно ме увери ,че бебетата ми ще се развиват нормално нищо че нямам жлеза и ,че бременността не е проблем за жени като нас!
Алексче,от.все сърце ти.пожелавам пак да го водим този разговор...вече с пълно коремче! Hug

# 505
Спорът за витамините В е много стар и много дъвкан  Laughing. С рак на гърдата съм и когато ми предписаха Милгама за един неврологичен проблем (шипчета) питах онколожката ми от Диспансера. Каза ми, че може да пия милгама и да не се притеснявам. Това беше преди 2-3 години, пих си милгамата, туморният маркер не мръдна, а неврологичното ми мина. Сега пак преди два месеца нещо ме заболяха костите и ставите и пак пих милгама, което си е чисто витамин В и пак ми мина Simple Smile Отделно пия по 1-2 пъти седмично Биотин, което си е пак някакъв вит. В, за косата и ноктите, много добре ми действа.
Мисля си че тази цялата история е градски легенди и ни най-малко не вярвам на "доки-тата" на Алекса. И аз като Мереленда съм изчела маса статии и форуми и какви ли не взаимно-противоречащи си изследвания. Реших за себе си да не си пълня главата с дивотии и да си гледам живота  newsm68 щом нямам разсейки и съм ОК то не ми пука  Laughing Laughing

# 506
  • Милано

K.Lera като пишеш естествени антибиотици нали не говориш за хранителните добавки,щото и те са ми много съмнителни...
[/quote]Не,Глухарче...Приготвям си ги сама....стоят в хладилника и при нужда ги ползваме.

# 507
Ехеееее, момичета, голяма дискусия се е заформила с моята фолиева киселина Wink Благодаря ви много за мненията и отговорите, разбира се всеки сам за себе си решава как ще действа. Мен лично ме е мааалко страх, но не зная точно от кое Simple Smile От операцията насам не съм пила витамини, т. е имуностимулатори, а само имуномодулатори- сироп от черен бъз, пчелен прашец, ехинацея, сусамов тахан и така. Дай боже да изпитам скоро щастието да ставам мама, тогава вече ще се наложи да взема бързо решение Wink Още веднъж ви благодаря за отзивите. Да се похваля- ще ставам кума сега на 13.05 и организирам едни момински партита, изненади, тоалети, та само късно вечер ми остава време да надниквам тук Wink Бъдете здрави!

# 508
  • Милано
За фолиевата киселина знам,че Фолиевата киселина е синтетичната форма, докато фолатът е натуралната форма, присъстваща в храните(вече се предлага и под формата на прах напълно натурална). Защо се нуждаем от фолиева киселина?

Човешкото тяло непрекъснато произвежда нови клетки, за да замести остарелите и износените. Червените кръвни клетки са добър пример-всеки ден организма създава милиони нови за да замени старите, които са се износили твърде много за да работят добре. А за тези нови клетки е нужна фолиева киселина. Без нея не могат да се произведат достатъчно нови клетки, достатъчно бързо или достатъчно добре. Фолиевата киселина е особено необходима за клетките, които се делят бързо, каквито са червените кръвни клетки, кожните клетки и клетките, които настилат тънкото черво. Човек се нуждае от фолиева киселина за нормалния растеж и нормалната работа на всяка клетка от тялото.

Фолиевата киселина предпазва от вродени дефекти, помага за предотвратяване на сърдечно заболяване, намалява риска от инсулт и дори може би от рак.
Недостиг на фолиева киселина

Ниските нива на фолиева киселина е един от най-разпространените витаминни дефицити, особено сред жените. Възможно е да изпитвате недостиг на фолиева киселина ако:

1.Вие сте бременна или кърмите-бебето ви отнема голяма част от фолиевата киселина от организма.

2.Злоупотребявате с алкохол-алкохола блокира усвояването на фолиева киселина.

3.Пушите цигари-пушачите имат ниски нива на всички В-витамини, включително и на фолиева киселина.

4.Вземате противозачатъчни хапчета-ако вземате орални контрацептиви, вероятно имате ниски нива на всички В-витамини, но особено на фолиева киселина.

5.Вземате лекарства за припадъци, за възпаление на червата или за инфекции на пикочните пътища. Много лекарства нарушават абсорбацията на фолиева киселина в достатъчни количества.

6.Вземате метотраксат, за ревматоиден артрит, псориазис, възпаление на червата. Това лекарство блокира усвояването на фолиева киселина.

7.Вие сте над 65 години.

Ако внезапно изпитате недостиг на фолиева киселина, това би могло да е признак, че имате рак. Бързоразвиващите се ракови клетки използват фолиевата киселина като гориво за неконтролируемото си делене.   Дефицитът на фолиева киселина влияе на растежа и възстановяването на телесните тъкани. Онези тъкани, които най-бързо подменят клетките си са първите засегнати, така, че кръмта и храносмилателния канал ще проявят и първите признаци за недостига. Ако имате дефицит на фолиева киселина, най-вероятно ще имате и някои от следните симптоми:

1.Анемия

2.Гадене и загуба на апетит

3.диария

4.недохранване от лошо усвояване на хранителните вещества

5.загуба на тегло

6.слабост

7.обложен език

8.главоболие

9.раздразнителност и резки смени на настроението

1.сърцебиене.

Почти всеки във съвременното общество би получил недостиг на фолиева киселина, ако се храни предимно с бързи закуски и снаксове.

Лекият дефицит на фолиева киселина е характерен за хора, които се хранят предимно с преработена храна.

Общо взето, ако имате недостиг на фолиева киселина, вероятно имате недостиг и на другите В-витамини.

Фолиевата киселина се подпомага от всички други В-витамини и от витамин С.

Фолиевата киселина се разрушава от алкохол, пушене, антиконвулсивни лекарства, противозачатъчни и много други лекарствени препарати.
Както и повечето хора, отговорни за здравето си, вие сигурно знаете, че високият холестерол е предупредителен знак за възможно развитие на сърдечно заболяване. Холестеролът облепва артериите и може да причини сърдечен пристъп или инфаркт. Така, че трябва да внимавате какво ядете и да ограничите мазнините-в крайна сметка холестеролът наистина ще влезе в нормалните граници. “Много добре-мислите си-поне няма да се притеснявам от инфаркт.” Неприятно е да го научите, но все още има за какво да се притеснявате. Истината е, че повечето хора, получили първия си инфаркт, всъщност са имали нормални нива на холестерол-но артериите им все пак са били запушени. Ако холестеролът не е виновник за проблема, кой тогава? Отговорът би могъл да бъде-високите нива на хомоцистеин в кръвта. Хомоцистеинът е аминокиселина, която естествено се намира в организма като страничен продукт от метаболизма на аминокиселината метионин.

Изследователите смятат, че хомоцистеинът уврежда артериите. Каква е причината хомоцистеинът да нараства до толкова високи нива? Отговорът е :недостатъчно фолиева киселина. Съвместно с пиридоксина и кобаламина фолиевата киселина бързо разгражда хомоцистеина и го извежда от организма.

Високите нива на хомоцистеин са предупредителен знак за възможно сърдечно заболяване, а също така сочат и повишен риск от инфаркт.

Въз  основа на дългогодишни изследвания, учените заключават, че хомоцистеинът не уврежда сам по себе си,  а е маркер за сърдечно заболяване или инфаркт, точно както високата температура е белег за инфикция.

В крайна сметка за ваша сигурност е добре да си осигурявате поне дневната доза за фолиева киселина  това е застраховка за здравето на сърцето.

# 509
  • Варна
Благодаря K.Lera,полезно беше.Явно все пак има за какво да се притесняваме.

az_alexa казвай бързо дата и място идваме и ние Flutter

Общи условия

Активация на акаунт