Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са признаците на проблем с щитовидната жлеза?
Какви са препоръчителните скринингови прегледи за щитовидната жлеза?
Какви са маркерите за функцията на щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са признаците на проблем с щитовидната жлеза?
Признаците на проблем с щитовидната жлеза могат да включват усещане за стягане в областта на шията, подуване в основата на шията, затруднено преглъщане, умора, студ, косопад, нередовен менструален цикъл и промени в настроението. Тези симптоми могат да показват хипофункция или хиперфункция на щитовидната жлеза.
-
Какви са препоръчителните скринингови прегледи за щитовидната жлеза?
Препоръчителните скринингови прегледи за щитовидната жлеза трябва да започнат от 35-годишна възраст и да се провеждат поне веднъж на всеки пет години, освен ако няма установени проблеми или липсват оплаквания. Хората с повишен риск от заболявания на щитовидната жлеза или с вече диагностицирани проблеми трябва да провеждат прегледи по-често, според препоръките на техния ендокринолог.
-
Какви са маркерите за функцията на щитовидната жлеза?
Маркерите за функцията на щитовидната жлеза включват TSH (тиреоидно стимулиращ хормон), който показва дали жлезата функционира с нормален ритъм. Високите стойности на TSH показват забавена функция, докато ниските стойности показват хиперфункция. Освен TSH, изследванията обикновено включват измерване на щитовидните хормони FT3 и FT4, както и антитела. Ултрасонографията и ехографията на жлезата също се използват за установяване на промени, които могат да обяснят абнормалната функция.
-
Как се лекува хипотиреоидизъм?
-
Как се лекува хипертиреоидизмът?
На 15 години ме натровиха със антибиотици....не искам да спомням какво ми беше и от тогава търся алтернативни методи
Бъдете здрави,момичета!
Някой чувал ли е, че след 9тата година след диагнозата можем да намалим Еутирокса? Казаха ми преди месец, когато ми направиха боди скан.

трябва да е на тръни до последно,защото явно нейните доктори не и препоръчват да пие и е напълно в реда на нещата да слуша тях,а не нас някакви си кокошки във форум.
щом нямам разсейки и съм ОК то не ми пука
Благодаря ви много за мненията и отговорите, разбира се всеки сам за себе си решава как ще действа. Мен лично ме е мааалко страх, но не зная точно от кое