Забременели след ин витро - тема 30

• 57 414
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Не ми пречи да са полузелени, благодаря за инфото bouquet
А картофи? Варени или печени?

По-малко концентрирани на захари са варените, но от време на време можеш да си позволяваш и печени.
Принципно скорбиалните зеленчуци, не трябва да ти присъстват твърде често в менюто. Ако положението не е много сериозно, можеш да си позволяваш веднъж седмично картофи или кафяв или черен ориз.

Но за сметка на това добави амарант и киноа. Изключително вкусни са и са богати на протеини и бедни на въглехидрати. Реално се водят растения. Peace

Киноата преди да я приготвиш - задължително я кисни поне 30 минути до 1 час в студена вода, за да се премахне горчивата жилка, която има.

# 46
Ами захарта ми е 5,10 като съм ограничавала само сладкото една седмица и съм яла всичко останало, включително и тесто(мазни закуски).
Киноа никога не съм опитвала. С какво се яде и как да се приготви така че да стане вкусно?
Всъщност и амарант не съм...

# 47
Ами захарта ми е 5,10 като съм ограничавала само сладкото и съм яла всичко останало.
Киноа никога не съм опитвала. С какво се яде и как да се приготви така че да стане вкусно?

В този случай, ако премахнеш и хляба и хапваш в умерено количество картофи и кафяв, черен ориз ще е ОК.

Киноата я приготвяш, както приготвяш ориз. Общо взето с всичко става много вкусна. Обикновено можеш да я ползваш за пълнене на чушки, патладжани, със зеленчуци, с месо и т.н. Киноа с пиле е също толкова вкусно като пиле с ориз.

Хубавото на киноата е, че в периода на бременността дава много ценни витамини, минерали и лесно усвоим протеин, който е нужен особено на тези, които имат непоносимост към месо. Mr. Green

# 48
Ехаа, супер, ще пробвам. Благодаря bouquet

# 49
Ехаа, супер, ще пробвам. Благодаря bouquet

Hug А вместо фиде или ориз в супата, пробвай амарант. Невероятен аромат и изключително големи ползи, също като киноата. Flutter

# 50
Амарант изобщо не знам какво е  Blush но ще потърся Hug
Вкъщи мм е по подправките и готвенето на сложни ястия. Той е моят мастър шеф Heart Eyes

# 51
На местата, от които се купуват ядки, брашно и т.н можеш да намериш и двете и амарант и киноа. Няма да те мисля, щом си имаш мастър шеф във вкъщи. Party

# 52
  • От Луната
Амаранта ми има вкус на земя, но имам малко и ще пробвам да го кисна...
Киноа, може да замени ориза. Аз си правя толпа салата с киноа и зеленчуци. Не я варя, измивам, слагам я в 3пъти повече вряла вода, да заври за 3 мин хубаво на котлона и после махам и чакам да "изпие" водата, като плътно затварям съда с фолио. Така приготвям и булгур и жито за помен. Не става на каша.
Рядко готвя боб, леща, моркови, предимно пасирани!
Ориз и картофи не бях яла с месеци,  но напоследък си наваксах Sad и от два дни пак съм на режим и в момента ме тресе картофена абситненция Sad
Иначе преди си позволявах настърган картоф за шницел, но го кисна във вода за да махна нишестето. В супа си слагам, но пак го кисна преди да го сложа да се вари.
Ориза може да се замени също с карфиол. Минава през чопъра и си правя чушки, сърми ... важно е да се махне повечето вода.
Плод по един на ден! А ако ще ям въглехидрати, то го правя вечер, за да нямам глад за тях, през целия ден!
Готвя с масло или кососово масло (има го в метро - рафинирано - около 4лв), зехтин, мас.
Това е моя режим, свали ми КЗ от 6 на 4 ... и съм изключително доволна, че свалям кг без да гладувам.
Като цяло месо със салата е вечерята, обяд - омлет, варени яйца и/или супа, закуска - кисело мляко с малко семена.
Всичко е въпрос на навик, организация за пазар и воля. Трудно е само началото, докато организма се прочисти и елиминира навика.

# 53
Това с топлата салата ми хареса Simple Smile
А защо плод само по един на ден?
Току-що научих, че канелата намалява кръвната захар.

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 15:00 от Elektra.13

# 54
Бременните трябва да избягват канелата.

# 55
  • От Луната
Канелата не се препоръчва при бременност, защото повишава маточната активност!
Плодовете вдигат кръвната захар, съдържат фруктоза, която като меда вдига захарта.
Белият хляб и захарта са еднакво вредни, но ако става дума за КЗ, то и плодовете я вдигат. Общо взето хисковъглехидратно хранене, може и белтъчно с наблягане не на месо, а на млечни.
Вместо хляб, правя тези Опалянки или царевични питки.

# 56
Пише, че в умерени количества канелата е безопасна.

# 57
  • От Луната
За да свали КЗ няма да са умерени количества, и честно казано не бих рискувала Sad , не знам за мен какво би значело умерено количество.
Обожавам капучино с канела, но не съм си позволявала от месеци, заради системния прием.

# 58
Ами аз под умерено количество си представям да си поръся малко в млякото, знам ли newsm78
Иначе пише, че по 2 грама на ден са достатъчни да се свали захарта. 2 грама много ли е?

# 59

Общи условия

Активация на акаунт