Забременели след ин витро - тема 30

• 57 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Започнах да се замислям как, по дяволите, мацките, които забременяват спонтанно и не знаят (защото не са изчели всичко като нас), че не трябва да пият и ядат това и онова, успяват да си родят децата читави. Защото то почти нищо не може, а АГ-тата нищо не ти казват ooooh!

# 61
  • От Луната
Това за канелата и магданоза го знам от майка ми!
Но и аз се чудя Sad Майка ми със същите, че и повече от моите проблеми има две деца, заченати с пазене и два А. Просто ми е нереално, как е възможно Sad имаше цикъл 4 пъти годишно  Shocked

# 62
Момичета, а вас касво ви подтикна да правите изследвания за КЗ ? При мен в началото направиха кръвна картина казаха, че всичко е наред и не сме се задълбочавали. Ям всичко(без шоколад и до скоро цитруси Grinning) и като ви чета направо ми става жално колко трябва да се съобразявате, а и си давам сметка, че съм късметлийка, дали защото не разбирам много да пускам изследвания и току виж да излезне нещо "нечитаво", дали защото в чужбена гледат по - повърхнастно...не знам. Желая ви много воля...

# 63
Защо не ядеш цитруси?

# 64
  • В сърцето на любимия човек
На мен от манипулационна ми казаха още в началото на бременността да внимавам с вит. С, защото сгъстявал кръвта, включително да не прекалявам с цитруси. Като започнах Коринфара в листовката му изрично пише 3 дни преди и след прием да не се консумират грейпфрути.

ПП: естествено, че от парченце портокал нищо нямаше да ми стане, но аз съм сладокусна и предпочитам изобщо да не ям, отколкото само да опитам нещо.

# 65
Jeran, аз се загледах при стандартните изследвания, които се пускат. Още не съм ги показала на лекар, чак другата седмица в петък. Ще видя какво ще ми кажат.

# 66
  • От Луната
Жерен, аз още след първия неуспех изследвах за инсулинова резистентност (наднормено тегло, честа умора, доспива ми се като ям въглехидрати) и излезе лека форма, която борих с хранителен режим, който описах. Само с храна от инсулин 20 го свалих на 10 и ИР беше овладяна (Хома ИР ми беше 4.2, при норма до 2.5, преди опита беше 2,1), обаче това не значи, че няма да създава проблеми и че съм се оправила. Винаги трябва да имам едно на ум, че мога да развия диабет тип 2. Сега основното ми притеснение е гестационен диабет, който нищо чудно да имам, тъй като момъка върви по-едър, а това е индикация за повишена кръвна захар ... в понеделник ще я изследвам, гастрото ми я назначи, мен ме беше страх до сега. Не искам да правя обременяване, но ще си следя захарта, също и ще я сведем до минимум. При това положение, този тест е безсмислен, тъй като аз няма да приема такова количество захар.
Не мога да си представя освен клексана да бия и 3пъти дневно инсулин ... просто няма да има втори такъв Марко Тотев като мен  ooooh! Tired Crossing Arms
Нещата са сериозни Sad за съжаление и това някак прави мотивацията за режим много по-голяма. Аз лично се чувствам много по-добре когато спазвам режима, имам енергия, имам вътрешна сила, която ме прави уверена... контролирам живота си и това ме окуражава, също колкото и успеха.

И аз като Пънчето, без едно мога, с едно не  Joy
Герда, цитрусите имат киселина, и са основен причинител на киселините. Освен това всички плодове съдържат фруктоза, която вдига КЗ. А по време на кърмене заради киселинността си, не се препоръчват заради колики при бебето.

# 67
Приятелка ми беше казала , че доктора й казал да ги избягва(съдържали голямо количество калий, който можел да не е добре за сърцето на плода), та и аз заради това, ама в отчетната като казах, малко май ирония имаше,  че се вкарвам във филм, там никой не е чувал нещо подобно за цитруси, и аз започнах от няколко дни да си правя фреш... даже в отчетната някой беше писал, че ял по 2кг портокали на ден newsm78
П.П: Пънче и Синеока, как имах нужда някой да ме "подпре", когато говорих за цитрусити в отчетната, почувствах де тъпо, защото ми се стори повечето подходиха с надсмешка. Но предполагам в нормални колечества е ок (сега започнах сутрин да си правя фреш от 2 средно големи портокала)
Електра и Синеока, надявам се да няма никакви усложнения и да караме всички лека бременност поне до март, пък после ще видим Mr. Green

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 17:33 от Jeran

# 68
Мани я тая отчетна, там тънат в невежество и като се опиташ да им разясниш нещо започват да стават нервни и да ти се карат Mr. Green
Аз затова написах, че се чудя естествено забременелите как успяват да родят читави деца и се сетих точно за жените в мартенската тема(която зарязах, че много взех да се натоварвам), понеже 4 месеца им четох бисерите.

# 69
Електра, знаех се , че заради невежи дами заряза отчетната, но се усеща липсата ти  Mr. Green истината е, че тук и аз се чувствам "по - комфортно"  Grinning

# 70
Ще минат и без мен Laughing
Тази темичка е ужасно уютна, тук се чувствам в пъти по-добре bouquet

В тази връзка имате ли нещо против тук да дойде една симпатяга, която също се чувства ужасно в отчетната и няма с кого да споделя? Не е ин витро, но е много готина. Знае и много за лекарствата и има много голямо желание да помага.

# 71
При бременност аз също често пия сутрин фреш от портокали, заради анемията, подобряват усвояването на желязото.

# 72
  • От Луната
В отчетната 4 месеца дъвкаха ранния скрининг. Сега ще дъвчем феталната Simple Smile
Ще видим до кога ще издържа.

# 73
Ох, Синеока, съчувствам ти ooooh!
Моето желязо е 21 и нещо. Предполагам е добре?

# 74
Aз пия фреш от грейпфрут от самото начало на бременността,консултирах  се с док и ми каза,че нп,стига да не прекалявам и да не е в близост с приема на лекарствата.Имам камъни в жлъчката и много се страхувах да не се обостри в този период,но имам късмет.Фреша ми го препоръча една баба,незнам дали е внушение или съвпадение,но е факт,че кризи не съм имала от 2 години

Общи условия

Активация на акаунт